papirus22 05.05.06, 11:19 dlaczego GŁ na przekór Sołtysowi Łomianek Dolnych nie chce opublikowac listu podpisanego prawie prze 900 osób? www.lecsokole.pl/pisma.htm#List_otwarty_ws_powodzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papirus22 Re: dlaczego? 05.05.06, 11:32 to teraz kolejne pisemko w sprawie wałów, dlaczego odmawiacie zajęcia się sprawami wałów? www.lecsokole.pl/pisma.htm#pismo_dyr_melioracji Odpowiedz Link Zgłoś
ptasznik11 Re: dlaczego? 05.05.06, 12:16 Jeżeli Burmistrz uważa , że pismo jest jego własnością, to skarbnik gminy powinien na niego wystawiać faktury za druk, obciążać go płacami redaktorów itp. Rozumiem , że gazeta łomiankowska została już sprywatyzowana. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: dlaczego?-teraz autobusy 05.05.06, 12:15 Dlaczego Sokołowski nienawidzi KMŁ. Dlaczego nie chce dopłacić wymaganej kwoty do przejazdów ulgowych ludzi starszych i dzieci, dlaczego mści się znowu na najbiedniejszych. pisma zdesperowanego prezesa spółki KMŁ www.lecsokole.pl/pliki/kml1.pdf www.lecsokole.pl/pliki/kml2.pdf oraz stan naszych autobusów www.lecsokole.pl/pliki/kml3.pdf proponuję sobie ten ostatni plik odwrócić aby zobaczyć kiedy autobusy sa do likwidacji... Smutne:(( Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: dlaczego?-teraz autobusy 05.05.06, 12:27 a który nick na forum to Sokołowski? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: dlaczego?-teraz autobusy 05.05.06, 12:35 To Ty powinineś wiedzieć w końcu z nim współpracujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
karolus12 Re: dlaczego?-teraz autobusy 05.05.06, 12:40 To ja, ja chcę nim być-walczy z tak zaciekłą Grupą Chcącą Władzy i się nie poddaje-odważny i uczciwy człowiek-gdyby miał coś na sumieniu dawno by Go zjedli Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: dlaczego?-teraz autobusy 05.05.06, 12:47 Papi, ja nie wiem - dlatego zapytałem. Tym bardziej, że z Sokołowskim nie współpracuję. Myślałem, że Ty wiesz (ponoć ziemię mu sprzedawałeś czy co?) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: dlaczego?-teraz autobusy 05.05.06, 12:54 oj posuwacie się w oszczerstwach bardzo daleko, ciekawe co jeszcze wymyślicie proponuje od razu załączyć jakikolwiek dowód. Widzisz tu jest różnica, mamy dowody na to że wystawiasz faktury gminie za dystrybucję Gazety Łomiankowskiej, proponuję na każde oszczerstwo i kłamstwo tu powiedziane równiez przedstwić dowód. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: dlaczego?-teraz autobusy 05.05.06, 13:12 jak wcześnie pisałem, Papirusie, moję życie prywatne i zawodowe nie będzie komentowane przez moją osobę na forum publicznym. Oszczerstwem mogę nazwać również Twoje insynuacje, jakobym wystawiał Sokołowskiemu faktury. Jak już pisałem (nie wiem dlaczego starasz się tego nie widzieć) nie wystwiam faktur Sokołowskiemu (choćby dlatego, że jestem osobą fizyczną). Widzę, że Ciebie irytują pomówienia i insynuacje dotyczące twojej osoby. Racz zauważyć, że napisałem jakoby sprzedałeś ziemię, tylko dlatego aby pokazać jak można dowolnie rzucać insynuacje (nt powiązań rodzinnych również). Jeżeli Cię to zabolało - przepraszam. Zrobiłem to dla gry słownej i tak nie uważam. Czekam zatem na dowody. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: dlaczego?-teraz autobusy 05.05.06, 13:17 Robert wiesz przecież, że jako osoba fizyczna mnie nie interesujesz, ale Twoja firma której jesteś właścicielem wystawia faktury gminie Łomianki, którą zarządza jednosobowo Sokołowski. A poniewaz dostajesz pieniądze publiczne (równiez i moje) to podlega to jawności. Załuje że do tej pory publicznie się do tego nie przyznałeś... Jak mówiłem kazdy ma prawo współpracowac z gminą, ale wystarczy się do tego przyznac jak to zrobił bajmot i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: dlaczego?-teraz autobusy 05.05.06, 13:30 jeżeli Ciebie nie interesuje moja osoba - racz więcej nie pytać czy wystawiam faktury czy też nie (powracasz z tym pytaniem co drugi dzień niemalże). Niestety wnioskuję, że Twoje informacje oparte są na plotkach - nie jestem właścicielem jakiejkolwiek firmy. I to tyle nt mojej osoby. Odnośnie firm współpracujych z samorządami - pytanie kieruj do dysponenta publicznych pieniędzy. Firmy kooperujące nie są owymi dysponentami (o ile je rzeczywiście dostają, w jakim stopniu, kto jest płatnikiem). Pytania powyższe możesz kierować również do firm współpracujących (raczej nie anonimowo) i liczyć, że odpowiedzą Tobie (co też juz Tobie proponowałem). I z całym szacunkiem Papirus - mając na uwadze poprzednie moje odpowiedzi, nie jesteś osobą (jak i forum publiczne), przed którą ktokolwiek powinien/musi przyznawać się do czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: dlaczego?-teraz autobusy 05.05.06, 13:35 ja się tylko pytam i dalej zastanaiwam, dlaczego osoba z Warszawy (tez nie wiem do końca?)w kazdym razie nie z Łomianek, tak bardzo walczy o Sokołowskiego. A sprawe firmy to chciałem po prostu wyjaśnić, bo wystawia faktury nam mieszkańcom. Mógłbyś się zareklamować, nie wiem w końcu jak z tym jest czy jestes własicielem czy prezesem, nie moja sprawa raczej tylko pytałem. Jak się wstydzisz to może już nie piszmy. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: dlaczego?-teraz autobusy 05.05.06, 14:25 nie - nie wstydzę się Papi. Nie mam zwyczaju rozmawiać na forum o prywatnym życiu kogokolwiek. I tyle. O reklamie - jest wiele sposobów, byc może forum kiedyś również zostanie wzięte pod uwagę (z całym szcunkiem dla forum). Oj, bym zapomniał, obrońca Sokołowskiego - czyli ja! cóż, na temat przynależności i preferencji domniemanej już jest wystarczająco na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: dlaczego?-opłaty adiacenckie 05.05.06, 14:51 Dlaczego na nasz wniosek (mieszkańców i rad osiedlowych) powtarzany wielokrotnie nie zniesiono opłaty adiacenckiej? Dlaczego za nieudolnośc Sokołowskiego i Gradzkiego mają płacić najbiedniejsi lub najbardziej bezbronni www.lecsokole.pl/teksty.htm#oplata_adiecencka Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: dlaczego?-opłaty adiacenckie 05.05.06, 14:51 oraz jeszcze www.lecsokole.pl/pisma.htm#naliczenie_opl_adiac Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: dlaczego? 05.05.06, 14:54 Dlaczego Łomianki wyrzucono z hukiem z programu przejrzysta polska? www.lecsokole.pl/pisma.htm#przejrzysta_polska Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: dlaczego? 05.05.06, 15:03 No właśnie dlaczego? Generalnie chyba powinno być: Leć Sokole - dlaczego jest jak jest burmistrzowie, radni zaradni i niezaradni? Odpowiedzi oczekujemy - pod jakimkolwiek nickiem. I tak sie zorientujemy, że to Wy! Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: dlaczego? 05.05.06, 16:41 A był jakiś huk???? Chyba tylko na Forum, gdzie jak Łomiankom się coś nie udaje, to od razu radość. Z Programu wywalili - HURRRAAAA było, dziury w jezdniach łatają??? Kiłbasa wyborcza!!! (wyborów na razie ni widu ni słychu). Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: dlaczego?wojewoda odrzucił studium 05.05.06, 15:01 Dlaczego Wojewoda musiał odrzucić studium, nad którym pracowało przez 3-4 lata za nasze publiczne pieniądze 7 osób, dlaczego toleruje się w urzędzie taką niekompetencję? Kto tam pracuje, znowu znajomi? www.lecsokole.pl/pisma.htm#uniewaznienie_studium Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: dlaczego?wod-kan 05.05.06, 15:09 Dlaczego Sokołowski kombinuje przy spółce, zamiast budować wodociągi? Dlaczego oszukuje, że nie zamierza sprzedać udziałów w spółce i dlaczego oszukuje po co był mu tłumacz przysięgły potrzebny? www.lecsokole.pl/artykuly.htm#Interes_na_wodzie_spisany www.lecsokole.pl/pisma.htm#Pismo_ws_anulowania_sp_wodkan www.pigo.org.pl/sites/publikacje/pk/8_2004-pozyteczne_partnerstwo.doc Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: dlaczego?wod-kan 05.05.06, 15:16 Dlaczego Papirus zadajesz ponownie pytania o spółce i jej sprzedaży na podstawie artykułu, z którego to wcale nie wynika? A gdzie jest wypowiedź Sokołowskiego wyjaśniająca (wg Ciebie oszukańcza), że tłumacz przysięgły potrzebny był? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: dlaczego?wod-kan 05.05.06, 15:25 Byłem na dwóch spotkaniach i mam to nagrane. Robert z Tobą szkoda czasu na dyskusje... Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: dlaczego?wod-kan 05.05.06, 15:29 papirus22 napisał: > Byłem na dwóch spotkaniach i mam to nagrane. > Robert z Tobą szkoda czasu na dyskusje.. powołujesz się na artykuł, nie piszesz o swoich nagraniach. A zresztą ... Nie chcę Ci zabierać cennego czasu ... zwłaszcza w udzielaniu odpowiedzi przepełnionych, jak to nazwałeś, miłością i troską (o kulturze wypowiedzi już nie wspomnę) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: dlaczego?sam siebie nagradza 05.05.06, 15:14 Dlaczeg sokołowski twierdzi że dostał wyróżnienie od PKIS skoro on sam jest członkiem założycielem i sam sobie przynał nagrodę za budowę icds? www.pkis.pl/czlonkowie.php?nr=51 Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: dlaczego?sam siebie nagradza 05.05.06, 15:26 papirus22 napisał: > Dlaczeg sokołowski twierdzi że dostał wyróżnienie od PKIS skoro on sam jest > członkiem założycielem i sam sobie przynał nagrodę za budowę icds? > > www.pkis.pl/czlonkowie.php?nr=51 Nie jestem ekspertem ale czy Sokołowski jest tutaj członkiem załozycielem jako osoba prywatna czy jako burmistrz? Nie wiem czy złamaniem prawa jest przyznanie nagrody (nie samemu sobie - to nie jest chyba prywatna organizacja Sokołowskiego) przez organizację na rzecz jednego ze swych członków-założycieli? I gdzie o tej nagrodzie, bo znaleźć nie mogę. A tak na marginesie - oprócz Sokołowskiego jest tam trochę innych osób, instystucji, firm ... Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: dlaczego?sam siebie nagradza 05.05.06, 15:35 robert_58 napisał: > Nie jestem ekspertem ale czy Sokołowski jest tutaj członkiem załozycielem jako > osoba prywatna czy jako burmistrz? > Nie wiem czy złamaniem prawa jest przyznanie nagrody (nie samemu sobie - to nie> jest chyba prywatna organizacja Sokołowskiego) przez organizację na rzecz > jednego ze swych członków-założycieli? I gdzie o tej nagrodzie, bo znaleźć nie mogę. Widać, ze nie jesteś ekspertem - to jest ewidentny KONFLIKT INTERESÓW Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: dlaczego?sam siebie nagradza 05.05.06, 15:43 Sylwia, konflikt konfliktem. Jak napisałem wcześniej, nie mogę sie doszukać o tej nagrodzie. Mniemam, że przyznała ja jakas kapituła lub coś podobnego. Z chęcią przeczytam. Dodatkowo konflikt interesów oczywiście można ganić w ocenie moralnej ale czy jednocześnie w ocenie prawnej? Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: dlaczego?sam siebie nagradza 05.05.06, 15:49 robert_58 napisał: nie mogę sie doszukać o tej nagrodzie. Mniemam, że > przyznała ja jakas kapituła lub coś podobnego. Z chęcią przeczytam. > Dodatkowo konflikt interesów oczywiście można ganić w ocenie moralnej ale czy > jednocześnie w ocenie prawnej? Poszukaj w archiwalnych numerach Gazety Łomiankowskiej. A prawnie to pewnie jest wszystko ok, ale właśnie moralnie to mi zgrzyta w zębach bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: dlaczego?spalarnia 05.05.06, 15:16 Po co Sokołowski wydał tyle piniędzy na nikomu nie potrzebna spalarnię? www.lecsokole.pl/artykuly.htm#Spalarnie Odpowiedz Link Zgłoś