05.05.06, 11:19
dlaczego GŁ na przekór Sołtysowi Łomianek Dolnych nie chce opublikowac listu
podpisanego prawie prze 900 osób?
www.lecsokole.pl/pisma.htm#List_otwarty_ws_powodzi
Obserwuj wątek
    • papirus22 Re: dlaczego? 05.05.06, 11:32
      to teraz kolejne pisemko w sprawie wałów, dlaczego odmawiacie zajęcia się
      sprawami wałów?

www.lecsokole.pl/pisma.htm#pismo_dyr_melioracji
      • ptasznik11 Re: dlaczego? 05.05.06, 12:16
        Jeżeli Burmistrz uważa , że pismo jest jego własnością, to skarbnik gminy
        powinien na niego wystawiać faktury za druk, obciążać go płacami redaktorów
        itp. Rozumiem , że gazeta łomiankowska została już sprywatyzowana.
    • papirus22 Re: dlaczego?-teraz autobusy 05.05.06, 12:15
      Dlaczego Sokołowski nienawidzi KMŁ. Dlaczego nie chce dopłacić wymaganej kwoty
      do przejazdów ulgowych ludzi starszych i dzieci, dlaczego mści się znowu na
      najbiedniejszych.
      pisma zdesperowanego prezesa spółki KMŁ

www.lecsokole.pl/pliki/kml1.pdf
      www.lecsokole.pl/pliki/kml2.pdf
      oraz stan naszych autobusów
      www.lecsokole.pl/pliki/kml3.pdf
      proponuję sobie ten ostatni plik odwrócić aby zobaczyć kiedy autobusy sa do
      likwidacji...
      Smutne:((
      • robert_58 Re: dlaczego?-teraz autobusy 05.05.06, 12:16
        zapytaj Sokołowskiego
        • papirus22 Re: dlaczego?-teraz autobusy 05.05.06, 12:25
          no właśnie pytam!
          • robert_58 Re: dlaczego?-teraz autobusy 05.05.06, 12:27
            a który nick na forum to Sokołowski?
            • papirus22 Re: dlaczego?-teraz autobusy 05.05.06, 12:35
              To Ty powinineś wiedzieć w końcu z nim współpracujesz.
              • karolus12 Re: dlaczego?-teraz autobusy 05.05.06, 12:40
                To ja, ja chcę nim być-walczy z tak zaciekłą Grupą Chcącą Władzy i się nie
                poddaje-odważny i uczciwy człowiek-gdyby miał coś na sumieniu dawno by Go zjedli
              • robert_58 Re: dlaczego?-teraz autobusy 05.05.06, 12:47
                Papi,
                ja nie wiem - dlatego zapytałem. Tym bardziej, że z Sokołowskim nie
                współpracuję. Myślałem, że Ty wiesz (ponoć ziemię mu sprzedawałeś czy co?)
                • papirus22 Re: dlaczego?-teraz autobusy 05.05.06, 12:54
                  oj posuwacie się w oszczerstwach bardzo daleko, ciekawe co jeszcze wymyślicie
                  proponuje od razu załączyć jakikolwiek dowód.
                  Widzisz tu jest różnica, mamy dowody na to że wystawiasz faktury gminie za
                  dystrybucję Gazety Łomiankowskiej, proponuję na każde oszczerstwo i kłamstwo tu
                  powiedziane równiez przedstwić dowód.
                  • robert_58 Re: dlaczego?-teraz autobusy 05.05.06, 13:12
                    jak wcześnie pisałem, Papirusie, moję życie prywatne i zawodowe nie będzie
                    komentowane przez moją osobę na forum publicznym. Oszczerstwem mogę nazwać
                    również Twoje insynuacje, jakobym wystawiał Sokołowskiemu faktury. Jak już
                    pisałem (nie wiem dlaczego starasz się tego nie widzieć) nie wystwiam faktur
                    Sokołowskiemu (choćby dlatego, że jestem osobą fizyczną).
                    Widzę, że Ciebie irytują pomówienia i insynuacje dotyczące twojej osoby. Racz
                    zauważyć, że napisałem jakoby sprzedałeś ziemię, tylko dlatego aby pokazać jak
                    można dowolnie rzucać insynuacje (nt powiązań rodzinnych również). Jeżeli Cię to
                    zabolało - przepraszam. Zrobiłem to dla gry słownej i tak nie uważam.

Czekam zatem na dowody.
                    • papirus22 Re: dlaczego?-teraz autobusy 05.05.06, 13:17
                      Robert wiesz przecież, że jako osoba fizyczna mnie nie interesujesz, ale Twoja
                      firma której jesteś właścicielem wystawia faktury gminie Łomianki, którą
                      zarządza jednosobowo Sokołowski. A poniewaz dostajesz pieniądze publiczne
                      (równiez i moje) to podlega to jawności. Załuje że do tej pory publicznie się
                      do tego nie przyznałeś...
                      Jak mówiłem kazdy ma prawo współpracowac z gminą, ale wystarczy się do tego
                      przyznac jak to zrobił bajmot i tyle.
                      • robert_58 Re: dlaczego?-teraz autobusy 05.05.06, 13:30
                        jeżeli Ciebie nie interesuje moja osoba - racz więcej nie pytać czy wystawiam
                        faktury czy też nie (powracasz z tym pytaniem co drugi dzień niemalże).

Niestety wnioskuję, że Twoje informacje oparte są na plotkach - nie jestem
                        właścicielem jakiejkolwiek firmy. I to tyle nt mojej osoby.

Odnośnie firm współpracujych z samorządami - pytanie kieruj do dysponenta
                        publicznych pieniędzy. Firmy kooperujące nie są owymi dysponentami (o ile je
                        rzeczywiście dostają, w jakim stopniu, kto jest płatnikiem). Pytania powyższe
                        możesz kierować również do firm współpracujących (raczej nie anonimowo) i
                        liczyć, że odpowiedzą Tobie (co też juz Tobie proponowałem).

I z całym szacunkiem Papirus - mając na uwadze poprzednie moje odpowiedzi, nie
                        jesteś osobą (jak i forum publiczne), przed którą ktokolwiek powinien/musi
                        przyznawać się do czegokolwiek.
                        • papirus22 Re: dlaczego?-teraz autobusy 05.05.06, 13:35
                          ja się tylko pytam i dalej zastanaiwam, dlaczego osoba z Warszawy (tez nie wiem
                          do końca?)w kazdym razie nie z Łomianek, tak bardzo walczy o Sokołowskiego. A
                          sprawe firmy to chciałem po prostu wyjaśnić, bo wystawia faktury nam
                          mieszkańcom. Mógłbyś się zareklamować, nie wiem w końcu jak z tym jest czy
                          jestes własicielem czy prezesem, nie moja sprawa raczej tylko pytałem. Jak się
                          wstydzisz to może już nie piszmy.
                          • robert_58 Re: dlaczego?-teraz autobusy 05.05.06, 14:25
                            nie - nie wstydzę się Papi. Nie mam zwyczaju rozmawiać na forum o prywatnym
                            życiu kogokolwiek. I tyle.

O reklamie - jest wiele sposobów, byc może forum kiedyś również zostanie wzięte
                            pod uwagę (z całym szcunkiem dla forum).

Oj,
                            bym zapomniał,
                            obrońca Sokołowskiego - czyli ja!
                            cóż, na temat przynależności i preferencji domniemanej już jest wystarczająco na
                            forum.
    • papirus22 Re: dlaczego?-opłaty adiacenckie 05.05.06, 14:51
      Dlaczego na nasz wniosek (mieszkańców i rad osiedlowych) powtarzany
      wielokrotnie nie zniesiono opłaty adiacenckiej? Dlaczego za nieudolnośc
      Sokołowskiego i Gradzkiego mają płacić najbiedniejsi lub najbardziej bezbronni

www.lecsokole.pl/teksty.htm#oplata_adiecencka
      • papirus22 Re: dlaczego?-opłaty adiacenckie 05.05.06, 14:51
        oraz jeszcze
        www.lecsokole.pl/pisma.htm#naliczenie_opl_adiac
    • papirus22 Re: dlaczego? 05.05.06, 14:54
      Dlaczego Łomianki wyrzucono z hukiem z programu przejrzysta polska?

www.lecsokole.pl/pisma.htm#przejrzysta_polska
      • robert_58 Re: dlaczego? 05.05.06, 15:03
        No właśnie dlaczego?
        Generalnie chyba powinno być:
        Leć Sokole - dlaczego jest jak jest burmistrzowie, radni zaradni i niezaradni?

Odpowiedzi oczekujemy - pod jakimkolwiek nickiem. I tak sie zorientujemy, że to Wy!
      • frags Re: dlaczego? 05.05.06, 16:41
        A był jakiś huk???? Chyba tylko na Forum, gdzie jak Łomiankom się coś nie udaje,
        to od razu radość. Z Programu wywalili - HURRRAAAA było, dziury w jezdniach
        łatają??? Kiłbasa wyborcza!!! (wyborów na razie ni widu ni słychu).
    • papirus22 Re: dlaczego?wojewoda odrzucił studium 05.05.06, 15:01
      Dlaczego Wojewoda musiał odrzucić studium, nad którym pracowało przez 3-4 lata
      za nasze publiczne pieniądze 7 osób, dlaczego toleruje się w urzędzie taką
      niekompetencję? Kto tam pracuje, znowu znajomi?

www.lecsokole.pl/pisma.htm#uniewaznienie_studium
    • papirus22 Re: dlaczego?wod-kan 05.05.06, 15:09
      Dlaczego Sokołowski kombinuje przy spółce, zamiast budować wodociągi?
      Dlaczego oszukuje, że nie zamierza sprzedać udziałów w spółce i dlaczego
      oszukuje po co był mu tłumacz przysięgły potrzebny?

www.lecsokole.pl/artykuly.htm#Interes_na_wodzie_spisany
      www.lecsokole.pl/pisma.htm#Pismo_ws_anulowania_sp_wodkan

www.pigo.org.pl/sites/publikacje/pk/8_2004-pozyteczne_partnerstwo.doc
      • robert_58 Re: dlaczego?wod-kan 05.05.06, 15:16
        Dlaczego Papirus zadajesz ponownie pytania o spółce i jej sprzedaży na podstawie
        artykułu, z którego to wcale nie wynika?
        A gdzie jest wypowiedź Sokołowskiego wyjaśniająca (wg Ciebie oszukańcza), że
        tłumacz przysięgły potrzebny był?
        • papirus22 Re: dlaczego?wod-kan 05.05.06, 15:25
          Byłem na dwóch spotkaniach i mam to nagrane.
          Robert z Tobą szkoda czasu na dyskusje...
          • robert_58 Re: dlaczego?wod-kan 05.05.06, 15:29
            papirus22 napisał:

> Byłem na dwóch spotkaniach i mam to nagrane.
            > Robert z Tobą szkoda czasu na dyskusje..

powołujesz się na artykuł, nie piszesz o swoich nagraniach.
            A zresztą ...
            Nie chcę Ci zabierać cennego czasu ... zwłaszcza w udzielaniu odpowiedzi
            przepełnionych, jak to nazwałeś, miłością i troską (o kulturze wypowiedzi już
            nie wspomnę)

Pozdrawiam
    • papirus22 Re: dlaczego?sam siebie nagradza 05.05.06, 15:14
      Dlaczeg sokołowski twierdzi że dostał wyróżnienie od PKIS skoro on sam jest
      członkiem założycielem i sam sobie przynał nagrodę za budowę icds?

www.pkis.pl/czlonkowie.php?nr=51
      • robert_58 Re: dlaczego?sam siebie nagradza 05.05.06, 15:26
        papirus22 napisał:

> Dlaczeg sokołowski twierdzi że dostał wyróżnienie od PKIS skoro on sam jest
        > członkiem założycielem i sam sobie przynał nagrodę za budowę icds?
        >
        > www.pkis.pl/czlonkowie.php?nr=51

Nie jestem ekspertem ale czy Sokołowski jest tutaj członkiem załozycielem jako
        osoba prywatna czy jako burmistrz?

Nie wiem czy złamaniem prawa jest przyznanie nagrody (nie samemu sobie - to nie
        jest chyba prywatna organizacja Sokołowskiego) przez organizację na rzecz
        jednego ze swych członków-założycieli? I gdzie o tej nagrodzie, bo znaleźć nie mogę.

A tak na marginesie - oprócz Sokołowskiego jest tam trochę innych osób,
        instystucji, firm ...
        • mwsylwia Re: dlaczego?sam siebie nagradza 05.05.06, 15:35
          robert_58 napisał:

> Nie jestem ekspertem ale czy Sokołowski jest tutaj członkiem załozycielem jako
          > osoba prywatna czy jako burmistrz?
          > Nie wiem czy złamaniem prawa jest przyznanie nagrody (nie samemu sobie - to
          nie> jest chyba prywatna organizacja Sokołowskiego) przez organizację na rzecz
          > jednego ze swych członków-założycieli? I gdzie o tej nagrodzie, bo znaleźć
          nie mogę.

Widać, ze nie jesteś ekspertem - to jest ewidentny KONFLIKT INTERESÓW
          • robert_58 Re: dlaczego?sam siebie nagradza 05.05.06, 15:43
            Sylwia,
            konflikt konfliktem.

Jak napisałem wcześniej, nie mogę sie doszukać o tej nagrodzie. Mniemam, że
            przyznała ja jakas kapituła lub coś podobnego. Z chęcią przeczytam.

Dodatkowo konflikt interesów oczywiście można ganić w ocenie moralnej ale czy
            jednocześnie w ocenie prawnej?
            • mwsylwia Re: dlaczego?sam siebie nagradza 05.05.06, 15:49
              robert_58 napisał:
              nie mogę sie doszukać o tej nagrodzie. Mniemam, że
              > przyznała ja jakas kapituła lub coś podobnego. Z chęcią przeczytam.
              > Dodatkowo konflikt interesów oczywiście można ganić w ocenie moralnej ale czy
              > jednocześnie w ocenie prawnej?

Poszukaj w archiwalnych numerach Gazety Łomiankowskiej.
              A prawnie to pewnie jest wszystko ok, ale właśnie moralnie to mi zgrzyta w
              zębach bardzo.
    • papirus22 Re: dlaczego?spalarnia 05.05.06, 15:16
      Po co Sokołowski wydał tyle piniędzy na nikomu nie potrzebna spalarnię?

www.lecsokole.pl/artykuly.htm#Spalarnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka