gebik 19.06.06, 14:28 Nie macie przypadkiem wiadomości co do kursowania promu Łomianki - Białołęka w tym roku? Nie znalazłem takiego wątku (nie wiem, może źle szukałem) tak więc rozpocząłem nowy. Z góry dzięki za odpowiedzi... :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papirus22 Re: Prom Łomianki - Białołęka 2006 19.06.06, 14:35 wątek był, ale nikt nic nie wiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Prom Łomianki - Białołęka 2006 19.06.06, 14:36 coś gdzieś byuło, ze prom działa. Ale ja go nie widziałem. A w dodatku nie wiadomo, czy Wisla juz wystarczająco obadła. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Prom Łomianki - Białołęka 2006 29.06.06, 10:44 Zdążyliśmy już przyzwyczaić się, że latem droga z Łomianek do Białołęki bardzo się skraca, a to za sprawą przeprawy promowej. W tym roku prom już ruszył. Jednostka o wdzięcznej nazwie "Słonka" pływa w godz. 8-20 we wszystkie soboty i niedziele oraz dni świąteczne i przedświąteczne do końca wakacji. Prom jest przystosowany do przewozu 12 osób wraz z rowerami. Przeprawa na drugi brzeg Wisły zajmuje zaledwie 3 minuty. Bilety można nabyć na promie: normalny - 4 zł, ulgowy (dla młodzieży do lat 18) - 3 zł, dzieci do lat siedmiu - bezpłatnie. Po naszej stronie Wisły prom przybija na wysokości Burakowa, dojazd od ul. Parkowej dróżką koło działek lub drogą gruntową na przedłużeniu ul. Pastewnej. Z Białołęki "Słonka" wypływa z przystani na wysokości osiedla przy ul. Odkrytej 29 (pomiędzy ulicą Ciołkosza i Książkową). Dojazd wałem wiślanym od ul. Mehoffera (tuż za seminarium w prawo), a następnie ok. 1500 m w kierunku gminy Jabłonna. Zapraszamy rowerzystów, wędkarzy, spacerowiczów. (ze strony UMiG) Odpowiedz Link Zgłoś
junsu Re: Prom Łomianki - Białołęka 2006 29.06.06, 20:03 Coś piszą na stronie urzedu. Czytałem tytuł. Odpowiedz Link Zgłoś