Dodaj do ulubionych

ICDS raz jeszcze.

12.07.06, 11:48

Obserwuj wątek
    • krzysiom1 Re: ICDS raz jeszcze. 12.07.06, 12:01
      Upss..
      Jeszcze raz.
      Nie wiem czy na dłuższą metę budynek ICDS będzie się w stanie obronić przed
      krytyką.
      Jakby na niego nie patrzeć z każdej strony wyłazi niefunkcjonalność,absolutny
      brak logiki u projektanta, tandetne materiały i fatalne wykonanie.
      Łczniki pomiędzy częścią sportową i szkolną już się sypią, przeciekają
      plastikowe daszki w tych łącznikach, kostka na parkingach się zapada itp, itd.
      Przy obecnej pogodzie warunki panujące w większości pomieszczeń są
      niedowytrzymania dla przebywających tam ludzi.
      • mmc_lomianki Re: ICDS raz jeszcze. 12.07.06, 12:07
        O rety - zawsze mówiłem, że to niepotrzebna inwestycja. Zanim się rozleci trzeba
        się tego pozbyć, bo potem ruina oszpeci mi okolice osiedla. Proponuję dać
        następujące ogłoszenia do pracy:
        1. Zamienie ICDS na pół linii tramwajowej do Łomianek.
        lub
        2. Zamienię ICDS na 10 metrów metra do Łomianek
    • robert_58 Re: ICDS raz jeszcze. 12.07.06, 12:01
      i jeszcze raz - niech pamięć nie zaginie
      • frags Re: ICDS raz jeszcze. 12.07.06, 12:09
        krzysioma impresje architektoniczne tom I, rozdział I pt. ICDS - kupa cegieł i
        samniewiemczego, str 1...

Mój rowerek turkocząc na klinkierowej kostce sprawnie toczył się w stronę
        wielkiego niebieskiego budynku z dziwnymi rurami z boku. Wyglądał jak słoń z
        mojej ulubionej książeczki do poduszki. Słoń był zbudowany z plastiku, betonu,
        piasku i innych kamyków. Dokładnie nie wiem co jest w środku, ale musi, że tam
        gorąc panuje, bo już na zewnątrz mi ciepło się zrobiło. Zsiadłem z rowerku.
        Stanąłem. Intensywnie próbowałem się zamyślić. Mocno, mocniej. Jeszcze mocniej.
        Zrezygnowany wsiadłem na rowerek i pojechałem do Marc Polu po piwo.
        • papirus22 Re: ICDS raz jeszcze. 12.07.06, 13:38
          ICDS jest wyjątkowo kosztownym pomniekiem Sokoła postawnionym sobie za nasze
          pieniądze. Ile procent mieszkańcó w niego korzysta 10-15%. Na pewne nie więcej,
          natomiast świetnie słuzy obcym bo nie Łomiankowskim klubom sportowym, i
          mieszkańcom warszawy przyjeżdzającym tutaj na imprezy orgniazowane przez
          sokoła. Szkoda, tyle kosztował, a łomainkowskie kluby maja tu wstep bardzo
          utrudniony-to jest skandal!!!
          • frags Re: ICDS raz jeszcze. 12.07.06, 13:40
            Może jakieś rogatki postawić i tych z Warszawy nie wpuszczać?
            • krzysiom1 Re: ICDS raz jeszcze. 13.07.06, 22:51
              Chyba odwrotnie?
              Na basen to powinniśmy w Warszwie zacząć robić łapanki .
              Wygarniamy ludzi z Pl Wilsona do autobusu, na godzinną przymusową kapiel w
              ICDSie.
              • iod Re: ICDS raz jeszcze. 14.07.06, 00:20
                krzysiom1 napisał:

> Wygarniamy ludzi z Pl Wilsona do autobusu, na godzinną przymusową kapiel w
                > ICDSie.

Krzysiom, chyba ażtak źle nie jest, ja wrócę tam....tylko za chwilkę...dajcie mi
                trochę czasu ...
                • lashana1 Re: ICDS raz jeszcze. 15.07.06, 19:49
                  Nie wszedzie w ICDS byłam. Ale we wszsytkich salach gdzie bywałam w upalne
                  letnie dzionki było wprost nie do wytrzymania. Powietrze nagrzane do
                  czerwoności, stojące martwe, zasojałe, pełne kurzu i smrodków. A wentylacja
                  ponoć nawiewa jeszcze cieplejsze powietrze, brane z przestrzeni nad sufitowych.
                  I może to być prawda, bo nie widziałam by działała w największy nawet skwar.
                  • red68 Re: ICDS raz jeszcze. 17.07.06, 00:51
                    Trudno wytrzymać w upalne dni w salach ICDS
                    tyle pieniędzy a nie ma porządnej wentylacji
                    To ktoś dał ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka