krzysiom1 Re: ICDS raz jeszcze. 12.07.06, 12:01 Upss.. Jeszcze raz. Nie wiem czy na dłuższą metę budynek ICDS będzie się w stanie obronić przed krytyką. Jakby na niego nie patrzeć z każdej strony wyłazi niefunkcjonalność,absolutny brak logiki u projektanta, tandetne materiały i fatalne wykonanie. Łczniki pomiędzy częścią sportową i szkolną już się sypią, przeciekają plastikowe daszki w tych łącznikach, kostka na parkingach się zapada itp, itd. Przy obecnej pogodzie warunki panujące w większości pomieszczeń są niedowytrzymania dla przebywających tam ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Re: ICDS raz jeszcze. 12.07.06, 12:07 O rety - zawsze mówiłem, że to niepotrzebna inwestycja. Zanim się rozleci trzeba się tego pozbyć, bo potem ruina oszpeci mi okolice osiedla. Proponuję dać następujące ogłoszenia do pracy: 1. Zamienie ICDS na pół linii tramwajowej do Łomianek. lub 2. Zamienię ICDS na 10 metrów metra do Łomianek Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: ICDS raz jeszcze. 12.07.06, 12:01 i jeszcze raz - niech pamięć nie zaginie Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: ICDS raz jeszcze. 12.07.06, 12:09 krzysioma impresje architektoniczne tom I, rozdział I pt. ICDS - kupa cegieł i samniewiemczego, str 1... Mój rowerek turkocząc na klinkierowej kostce sprawnie toczył się w stronę wielkiego niebieskiego budynku z dziwnymi rurami z boku. Wyglądał jak słoń z mojej ulubionej książeczki do poduszki. Słoń był zbudowany z plastiku, betonu, piasku i innych kamyków. Dokładnie nie wiem co jest w środku, ale musi, że tam gorąc panuje, bo już na zewnątrz mi ciepło się zrobiło. Zsiadłem z rowerku. Stanąłem. Intensywnie próbowałem się zamyślić. Mocno, mocniej. Jeszcze mocniej. Zrezygnowany wsiadłem na rowerek i pojechałem do Marc Polu po piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: ICDS raz jeszcze. 12.07.06, 13:38 ICDS jest wyjątkowo kosztownym pomniekiem Sokoła postawnionym sobie za nasze pieniądze. Ile procent mieszkańcó w niego korzysta 10-15%. Na pewne nie więcej, natomiast świetnie słuzy obcym bo nie Łomiankowskim klubom sportowym, i mieszkańcom warszawy przyjeżdzającym tutaj na imprezy orgniazowane przez sokoła. Szkoda, tyle kosztował, a łomainkowskie kluby maja tu wstep bardzo utrudniony-to jest skandal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: ICDS raz jeszcze. 12.07.06, 13:40 Może jakieś rogatki postawić i tych z Warszawy nie wpuszczać? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: ICDS raz jeszcze. 13.07.06, 22:51 Chyba odwrotnie? Na basen to powinniśmy w Warszwie zacząć robić łapanki . Wygarniamy ludzi z Pl Wilsona do autobusu, na godzinną przymusową kapiel w ICDSie. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: ICDS raz jeszcze. 14.07.06, 00:20 krzysiom1 napisał: > Wygarniamy ludzi z Pl Wilsona do autobusu, na godzinną przymusową kapiel w > ICDSie. Krzysiom, chyba ażtak źle nie jest, ja wrócę tam....tylko za chwilkę...dajcie mi trochę czasu ... Odpowiedz Link Zgłoś
lashana1 Re: ICDS raz jeszcze. 15.07.06, 19:49 Nie wszedzie w ICDS byłam. Ale we wszsytkich salach gdzie bywałam w upalne letnie dzionki było wprost nie do wytrzymania. Powietrze nagrzane do czerwoności, stojące martwe, zasojałe, pełne kurzu i smrodków. A wentylacja ponoć nawiewa jeszcze cieplejsze powietrze, brane z przestrzeni nad sufitowych. I może to być prawda, bo nie widziałam by działała w największy nawet skwar. Odpowiedz Link Zgłoś
red68 Re: ICDS raz jeszcze. 17.07.06, 00:51 Trudno wytrzymać w upalne dni w salach ICDS tyle pieniędzy a nie ma porządnej wentylacji To ktoś dał ... Odpowiedz Link Zgłoś