Dodaj do ulubionych

Sprostowanie do M.Gruszki

06.07.16, 22:48
Sprostowanie
W związku z rozpowszechnianiem nieprawdziwych informacji przez niejakiego M.Gruszkę byłego organizatora nieudanego referendum o odwołanie burmistrza Dąbrowskego w 2012 roku, byłego kandydata na radnego z PO informuje, że rzekomy incydent na boisku orlik nie miał miejsca.

Marcin Gruszka próbował na siłę, bez zgody całej grupy zawodników wejść na teren boiska. Boiska, które zgodnie z regulaminami dużo wcześniej zarezerwowane zostało przez drużynę oldboji. Drużynę, która gra ze sobą w piłkę od ponad 25 lat (nigdy nie było na żadnym meczu z nami ob. Gruszki).

Na pytanie co tu robi na boisku odpowiedział, że przyszedł zagrać w piłkę. W związku z tym podając mu rękę zaproponowałem, aby wyjaśnić wcześniejsze jego zachowanie i zacząć od przeprosin przynajmniej burmistrza Dąbrowskiego, którego w 2011 roku nazwał cyt "oszustem"
Wpis swój wtedy zrobił z komputera służbowego w czasie godzin pracy będąc jednocześnie pracownikiem ICDS (podległym pod burmistrza) na Facebook pod swoim imieniem i nazwiskiem.

Niestety Marcin Gruszka nie potrafił zachować się honorowo przeprosić za wcześniejsze zachowanie i stwierdził, że nikogo nie zamierza przepraszać. W związku z tym, że orlik w tych godzinach był zajęty przez grupę oldboji poprosiłem o opuszczenie boiska. Koledzy, którzy stali obok mnie zaproponowali mu, aby znalazł sobie inną grupę.

Niestety jak widać z nieprawdziwych wpisów pan Gruszka dalej nie potrafi się pogodzić z tym, że już nie ma żadnego wpływu na władze i nikt nie chce z nim grać. Takie prowokacje wpisują w cały szereg nieprawdziwych informacji rozpowszechnianych przez opozycje na mój temat lub burmistrza Dąbrowskiego. Oczywiście podjęliśmy kroki prawne w wielu przypadkach.

A tak na koniec mam pytanie do M. Gruszki, kiedy zwróci pieniądze mieszkańcom Łomianek za nieudane referendum w 2012 roku, którego był współorganizatorem?
Obserwuj wątek
    • hijinx Re: Sprostowanie do M.Gruszki 07.07.16, 00:06
      Normalnie czytając pietrka to jakbym czytał wypowiedzi PiS. Oni też cały czas jedno i to samo powtarzają, że ci którzy sa przeciw pis nie mogą pogodzić się z utratą władzy. PO nie lubię. Ale wierzę w wersję Pana Gruszki. Poza tym Pan Gruszka i inne osoby z PO prezentują odpowoedni poziom zachowania co jest przeciwnoscia pietrka i spółki. A na koniec pytanie do Pana Rusieckiego: kiedy oddacie ludziom pieniądze za ziemię, która oddali (odsprzedali) na drogi?
    • 4kierowca_bombowca Re: Sprostowanie do M.Gruszki 07.07.16, 09:57
      Mam zapytanie. Po co ktoś po pólnocy publikuje sprostowanie błahej sprawy, która jest zupełnie bez sensu?
      Jeżeli coś się stało, to zapewne strony oraz fan klub oldboys Łomianki widziały jak się sprawy miały.

Czy zobaczę sprostowanie w Gaz-Łomie? jeżeli tak, to zacznę się śmiać.
      Niebawem trzeba będzie publicznie prostować to że pan x przywitał się z panem y.
      Straszno i śmieszno się robi.
      Takie sprawy należy załatwiać krótko po męsku, face to face.
    • drabbu Re: Sprostowanie do M.Gruszki 07.07.16, 12:32
      piotrusiecki napisał(a):> A tak na koniec mam pytanie do M. Gruszki, kiedy zwróci pieniądze mieszkańcom Łomianek za nieudane referendum w 2012 roku, którego był współorganizatorem?

Ja mam inne pytanie na początek: czy wiceburmistrzowi do spraw społecznych wypada tak bez końca wypominać społeczeństwu, że skorzystało ze swoich praw, ustawowo gwarantowanych? Widać trauma poreferendalna tkwi w panu głęboko, przetrwała ponad cztery lata.
      Następne pytanie: ile kasy poszło na propagandę panów burmistrzów w gablotach obok urzędu, na wypasione gabloty i ile jeszcze pójdzie? Ile kasy straciliśmy na tak zwany teatr i szopkę z zamykaniem Domu Kultury? Ile kasy co dwa tygodnie traci KMŁ na wydawanie Gazłomu?
      Czy nie są to kwoty znacznie wyższe od wydanych na referendum?
      • tytus_andronicus Re: Sprostowanie do M.Gruszki 08.07.16, 10:53
        oj tam, oj tam.Dajcie spokój duch rywalizacji się usportowił.
        • terelek Re: Sprostowanie do M.Gruszki 13.07.16, 22:16
          Panie Rusiecki, to był ten incydent, czy nie był? Bo jeśli "rzekomy" to znaczy że go nie było, a jeśli go nie było, to co pan prostujesz? Z pańskiego pokrętnego tłumaczenia wynika, że jednak wyprosiłeś go pan z publicznego boiska. Dodatkowo piszesz pan o nim "ob.Gruszka". Przypomniała się terminologia? Skoro go ktoś zaprosił, to miał prawo tam być. A że nigdy wcześniej go nie było, to nie znaczy że go nie może być. Na miejscu pana Gruszki bym się nie przejmował. A kolesie którzy byli na boisku i zgodzili się na takie zachowanie publicznego urzędnika pokazali swoją miernotę. Panowie! Włażenie komuś w d...ę i tak zawsze kończy się w d...ie!
    • 4kierowca_bombowca Re: Sprostowanie do M.Gruszki 28.07.16, 16:35
      Rozumiem że gdy prywatnie ktoś napisze o pięcie achillesowej to odzew jest natychmiastowy.
      Życzyłbym wszystkim zainteresowanym by odzew dotyczący stosunku pracy osób zwolnionych był tak samo szybki jak ten w tym wątku.
      Czy rzeczywiście było konieczne zwolnienie tak dużej ilości pracowników administracji?
      Jakie to dało długofalowo oszczędności naszej oświacie?
      Czy rozpatrywano również czynnik ludzki?
      Czy brano pod uwagę nauki Papieża Franciszka biskupa biednych i bezrobotnych w Argentynie, mówiącego że utrata pracy to utrata godności?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka