piotrusiecki
06.07.16, 22:48
Sprostowanie
W związku z rozpowszechnianiem nieprawdziwych informacji przez niejakiego M.Gruszkę byłego organizatora nieudanego referendum o odwołanie burmistrza Dąbrowskego w 2012 roku, byłego kandydata na radnego z PO informuje, że rzekomy incydent na boisku orlik nie miał miejsca.
Marcin Gruszka próbował na siłę, bez zgody całej grupy zawodników wejść na teren boiska. Boiska, które zgodnie z regulaminami dużo wcześniej zarezerwowane zostało przez drużynę oldboji. Drużynę, która gra ze sobą w piłkę od ponad 25 lat (nigdy nie było na żadnym meczu z nami ob. Gruszki).
Na pytanie co tu robi na boisku odpowiedział, że przyszedł zagrać w piłkę. W związku z tym podając mu rękę zaproponowałem, aby wyjaśnić wcześniejsze jego zachowanie i zacząć od przeprosin przynajmniej burmistrza Dąbrowskiego, którego w 2011 roku nazwał cyt "oszustem"
Wpis swój wtedy zrobił z komputera służbowego w czasie godzin pracy będąc jednocześnie pracownikiem ICDS (podległym pod burmistrza) na Facebook pod swoim imieniem i nazwiskiem.
Niestety Marcin Gruszka nie potrafił zachować się honorowo przeprosić za wcześniejsze zachowanie i stwierdził, że nikogo nie zamierza przepraszać. W związku z tym, że orlik w tych godzinach był zajęty przez grupę oldboji poprosiłem o opuszczenie boiska. Koledzy, którzy stali obok mnie zaproponowali mu, aby znalazł sobie inną grupę.
Niestety jak widać z nieprawdziwych wpisów pan Gruszka dalej nie potrafi się pogodzić z tym, że już nie ma żadnego wpływu na władze i nikt nie chce z nim grać. Takie prowokacje wpisują w cały szereg nieprawdziwych informacji rozpowszechnianych przez opozycje na mój temat lub burmistrza Dąbrowskiego. Oczywiście podjęliśmy kroki prawne w wielu przypadkach.
A tak na koniec mam pytanie do M. Gruszki, kiedy zwróci pieniądze mieszkańcom Łomianek za nieudane referendum w 2012 roku, którego był współorganizatorem?