leo48 09.10.11, 21:03 Mniej więcej za rok dolar 5 PLN, frank 6 PLN, benzyna 7 PLN . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zibi-pruszkow Re: Przepowiednia 09.10.11, 21:22 pierwszy niezadowolony, kto nastepny? Odpowiedz Link Zgłoś
ignisdriver Re: Przepowiednia 09.10.11, 21:36 pieprzenie o Szopenie! wal dalej, chleb po 12zł, mleko 18zł, dojazd do stolca 25,30zł. U wróżki byłeś czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia 09.10.11, 21:46 Powstrzymałem się od przewidywań co do cen nośników energii, stopy inflacji, wielkości bezrobocia, długu publicznego, metra kw mieszkania i wielu innych wskaźników. Nie chcę ich prognozować bo najczarniejsze prognozy w przeszłości zbyt często mi się sprawdzały. A co do biletu do Wwy i powrót, to sam sobie policz ile taka wyprawa kosztuje np całą rodzinę i dlaczego ludzie wolą stać w korkach do stolicy bo to wychodzi znacznie taniej. Zresztą każdy ma prawo ndo włąsnych prognos i ja proponuje po prostu za rok odkopać wątek i sprawdzić. . Odpowiedz Link Zgłoś
zibi-pruszkow Re: Przepowiednia 09.10.11, 21:49 Leo, aktualny kryzys na rynkach finansowych jeszcze długo będzie odbijał się na kieszeni "Kowalskiego" i nie jest to wina Tuska, jeżeli już to Angeliki i Nikosia, bo ratuja bankrutów, łatają coś co wygląda jak sito. mi także nie podoba sie spółdzielnia Grabarza, wiemy co to za sitwa, pozostaje mieć nadzieję, że wygrają ludzie Schetyny, wszystko przed nami. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia 09.10.11, 21:58 Zibi, ja nie użyłem żadnego nazwiska i właśnie znamienne jest to, że kiedy określiłem tylko zjawiska negatywne, to Wy sami je z Tuskiem kojarzycie. A ja liczyłem, ze inni mogą być odmiennego zdania i napiszą, że nasz kraj to teraz będzie takim sklepem "wszystko po dwa złote" czyli i dolar, i frank, i benzyna. Dobrze gdyby to jeszcze umieli uzasadnić. . Odpowiedz Link Zgłoś
zibi-pruszkow Re: Przepowiednia 09.10.11, 22:03 nie musiałeś, wszyscy wiedza kto tu rządzi :) za 2 zł to nawet chlebka nie kupisz, no chyba że kilka kajzerek. Odpowiedz Link Zgłoś
anoto Re: Przepowiednia 12.10.12, 01:35 > za 2 zł to nawet chlebka nie kupisz, no chyba że kilka kajzerek. Więcej niż kilka kajzerek. Dwa dni temu kupiłem babci chleb po 2,40 zł. Zatem prawie cały chleb można kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
ridgeley Re: Przepowiednia 09.10.11, 22:07 leo48 napisał: > inni mogą być odmiennego zdania i napiszą, że nasz kraj to teraz będzie > takim sklepem "wszystko po dwa złote" czyli i dolar, i frank, i benzyna. Dobrz > e gdyby to jeszcze umieli uzasadnić. Co jest dobre w tych wyborach? Zbliża się koniec czarnej dyktatury w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia 09.10.11, 22:11 ridgeley napisał: Zbliża się koniec czarnej dyktatury w Polsce Przestrzegałbym przed nadmiernym optymizmem. Taliban ma się znakomicie i na zmiany się nie zanosi. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi-pruszkow Re: Przepowiednia 09.10.11, 22:20 zgadzam się ... Polacy po raz kolejny okazali się naiwni jak dzieci, Palikot nie wejdzie do koalicji, więc jego program szlak trafi, przeciw ruszaniu klachów będzie PO i PiS, przeciw likwidacji IPNu także Po i PiS przeciw itd. Odpowiedz Link Zgłoś
gaz.lupkowy Re: Przepowiednia 09.10.11, 22:27 Stan posiadania został utrzymany. Skanibalizowała się lewica. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia 09.10.11, 22:34 gaz.lupkowy napisał: > Stan posiadania został utrzymany. Skanibalizowała się lewica. Prawdziwa lewica nieprędko się dźwignie. Śmiertelny cios w swoim czasie zadał jej niejaki Miller Leszek a ostatecznego seppuku dokonał Grześ Napieralski. Odpowiedz Link Zgłoś
gaz.lupkowy Re: Przepowiednia 09.10.11, 22:46 Palikot mocno i otwarcie pójdzie w kierunku lewicy, nawet rzekłbym nihilistycznej lewicy. Znajdzie sporo popleczników, głównie wśród młodzieży, na której robią wrażenie jego sztuczki. W następnych wyborach wszyscy będą musieli się z nim liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ridgeley Re: Przepowiednia 09.10.11, 23:19 Oczywistym jest, że w ciągu 4 lat niewiele się zmieni. Ważne jest jednak, że zmienia się nastawienie Polaków. Ten proces będzie przebiegał powoli, ale domino już ruszyło Odpowiedz Link Zgłoś
gaz.lupkowy Re: Przepowiednia 10.10.11, 07:27 A ja bym się nie zdziwił jakby były wybory na wiosnę. Odpowiedz Link Zgłoś
karambaaa Re: Przepowiednia 09.10.11, 21:42 < benzyna 7 PLN Co się martwisz, przecież i tak jeździsz rowerem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ridgeley Re: Przepowiednia 09.10.11, 21:42 stłukła się waza etruska, wina Tuska... Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia 09.10.11, 21:48 Kretyńskich komentarzy oczywiście też się spodziewałem i to jest jedna z moich sprawdzalnych prognoz. . Odpowiedz Link Zgłoś
ridgeley Re: Przepowiednia 09.10.11, 22:11 na fiznezyjnych żartach się nie znasz Odpowiedz Link Zgłoś
gaz.lupkowy Re: Przepowiednia 09.10.11, 22:20 Inflacja jest pewna. Deficyt budżetowy nie skurczy się sam z siebie, a eksport też jakoś trzeba będzie ratować, jeśli kryzys na dobre rozszaleje się wokół naszej Zielonej Wyspy. Odpowiedz Link Zgłoś
august.bw Oby do EURO... 10.10.11, 00:55 Oby do EURO! Potem choćby potop... Oto dewiza niemiłościwie panujących... Odpowiedz Link Zgłoś
sqz Re: Przepowiednia 10.10.11, 06:38 W przypadku wygrania wyborów przez drugą opcję zapewne dolar kosztowałby złotówkee a do benzyny by dopłacali żeby tylko ludzie chcieli tankować. A tak serio różnicy żadnej nie ma pozatym że z partią PiS jest śmieszniej aczkoliwiek nie zawsze weselej Odpowiedz Link Zgłoś
gaz.lupkowy Re: Przepowiednia 10.10.11, 07:35 sqz napisał: > A tak serio różnicy żadnej nie ma pozatym że z partią PiS jest śmieszniej aczko > liwiek nie zawsze weselej Dokładnie, z PIS szczególnie mniej weselej miałyby różne Rychy, Ździchy i Mirki. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia 10.10.11, 07:52 Jeśli w Senacie pozostaną różne Stokłosy i Piesiewicze a dołączą do tej zacnej kompanii Rycho i Miro, to będzie naprawdę wesoło. Ciekawe też, czy nadal będzie możliwe rządzenie różnymi miastami zza "żelaznych firanek". Polska to taka dziwna kraj. . Odpowiedz Link Zgłoś
gaz.lupkowy Re: Przepowiednia 10.10.11, 08:07 > Jeśli w Senacie pozostaną różne Stokłosy i Piesiewicze a dołączą do tej zacnej > kompanii Rycho i Miro, to będzie naprawdę wesoło. Ciekawe też, czy nadal będzie > możliwe rządzenie różnymi miastami zza "żelaznych firanek". Oczywiście, że będzie możliwe. Co więcej, Polacy swoim wczorajszym wyborem zafundowali sobie berluskonizację kraju, polegającą na tym, że rządy sprawowane będą w poczuciu całkowitej, wynikającej z uzasadnionego przekonania, że każde przestępstwo i draństwo da się zamienić w zwycięstwo przy pomocy podporządkowanych sądów, mediów i zabiegów PR. Odpowiedz Link Zgłoś
sqz Re: Przepowiednia 10.10.11, 16:00 Jak słusznie zauważyłeś Polacy tak wybrali:) Widać wolą berluskonizację od IV RP. Należy teraz uszanować ten wybór i spokojnie czekać na następną możliwość zmiany i wygranie przez PiS 7 w kolei wyborów, oczywiście zwyciężstwo będzie jak zwykle tylko moralne ale zawsze jakieś. A może czas żeby piS i jego wodzowie zastanowili się nad tym czemu zawsze przegrywali i nie zwalali winy na społeczeństwo tylko przyjrzeli się sobie?? Może to z nimi coś nie tak?? Może czas zmienić prochy?? W każdym razie życzę powodzenia każdemu kto startuje w jakichkolwiek wyborach . Odpowiedz Link Zgłoś
gaz.lupkowy Re: Przepowiednia 10.10.11, 17:59 Myślę, że powinieneś pamiętać czasy, jak na temat ruchów wolnościowych w podobnym tonie do Twojego wypowiadali się ludzie kurczowo trzymający się swojej małej PRLowskiej stabilizacji. Gdyby ich słuchać, to do dzisiaj mielibyśmy cukier na kartki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
sqz Re: Przepowiednia 10.10.11, 23:01 Nie porównuj ruchów wolnościowych z czasów przed '89 rokiem do czasów dzisiejszych. Dzisiaj ludzie sami decyduja o tym kogo wybierają, a ze nie wybieraja tych których Ty lubisz... no cóż życie. A co do kartek na cukier...Komuna wprowadziła te kartki, owszem ale to Solidarność w swoich postulatach żądała kartek na mięso i je otrzymaliśmy. A skoro tak wszyscy walczyli o wolność to teraz niech uszanują obowiązujące zasady demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
gaz.lupkowy Re: Przepowiednia 10.10.11, 23:21 Porównywanie tych ruchów jest jak najbardziej na miejscu, ponieważ sposób w jaki obecna władza prowadzi dialog z opozycją jest podobny, pomimo że inne sprawy stanowią istotę podziału. Rozbawiłeś mnie tą przypowieścią o Solidarności. O ile dobrze pamiętam to Jaruzelski chyba winą za kryzys gospodarczy i społeczny obarczał strajkujących. Jest to ten sam zabieg jakim jest coraz popularniejsze twierdzenie tym, jakich niezasłużonych krzywd i niesprawiedliwości doznali Niemcy z rąk okrutnych Polaków i co ciekawsze jest wielu Polaków, którzy w to wierzą. Jeśli w imię demokracji można podrzeć Biblię, to można także zbezcześcić każdą inną wartość. Jeśli demokracja ma być wartością najwyższą ponad wszystkimi innymi wartościami to ja takiej demokracji nie chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
sqz Re: Przepowiednia 11.10.11, 11:53 O ile dobrze pamietam to wprowadzenie kartek na mięso to był jeden z postulatów Komitetu Strajkowego w Stoczni Gdańskiej. Ja nie obarczam winą za kryzys gospodarczy Solidarności ani strajkujących bo przyczyna kryzysu leżała w podwalinach wtedy obowiązującego systemu. A co do beszczeszczenia wartści to cóż , każdy z nas ma swoje i to co dla jednego stanowi jakąś wartość dla innego jest bezwartościowe. Jakoś nie słyszę krzyków rozpaczy gdy niszczony jest Koran lub Tora a przecież księgi te też sa wartościowe dla pewnych grup społecznych. Nie słysze protestów gdy kibice wywieszaja banery antysemickie i rasistowskie. Zresztą dziwi mnie dwulicowość " prawdziwych katolików" którzy głosza Słowo Boże a sami nie przestrzegaja najważniejszego i podstawowego przykazania boskiego. Chcą też Jezusa za króla a krzyczą precz z Żydami zapomnając ż e Jezus i jego Matka byli Żydami. A jeżeli nie chcesz demokracji to masz możliwośc walczyć o zmiane ustroju metodami demokratycznymi. W końcu mamy wolność i każdy może robić co chce i mi akurat to odpowiada jeżeli zachowania te mieszczą się w granicach ustanowionego prawa Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaz.lupkowy Re: Przepowiednia 11.10.11, 13:30 Odnoszę wrażenie, że nie za bardzo wiesz co to znaczy być katolikiem, stąd być może Twoje dość powierzchowne oceny. Co do prawa natomiast, jeśli jest to prawo nie mające oparcia w pozytywnych wartościach moralnych i społecznych, a przyznasz, że w demokratycznym społeczeństwie nic nie stoi na przeszkodzie, aby takie prawo wprowadzić, to obowiązkiem każdego uczciwego człowieka jest podjąć wszystkie możliwe kroki, nawet te niedemokratyczne, aby się jemu przeciwstawić. Odpowiedz Link Zgłoś
sqz Re: Przepowiednia 11.10.11, 16:46 gaz.lupkowy napisał: > Odnoszę wrażenie, że nie za bardzo wiesz co to znaczy być katolikiem, Proszę oświeć mnie bo faktycznie mogę nie wiedzieć i popełniam kardynalne błędy przestrzegając 10-przykazań i miłując bliźniego swego jak siebie samego?? Nie rozgraniczając bliźnich ani na kolor skóry ani wyznanie ani też ich sexualność. > Co do prawa natomiast, jeśli jest to prawo nie mające oparcia w pozytywnych war > tościach moralnych i społecznych, A kto ma ocenić słuszność tych wartości ?? Ty czy ja? Czy może jeszcze ktoś iny i dlaczego akurat on?? Każdy z nas powinien życ w zgodzie z innymi, nie krzywdzić ich, nie oceniać i pozwolić żyć tak jak chcą. A jeśli krzywdzą to powinni za to być ukarani w świetle obowiązującego prawa i tyle :) Pozdrawiam Podstawową umiejętnością, jaką powinien posiąść każdy człowiek, jest wdupiemanie, które polega na odróżnianiu rzeczy ważnych i takich, na które ma się wpływ, od badziewia czyli cudzych fanaberii Odpowiedz Link Zgłoś
gaz.lupkowy Re: Przepowiednia 11.10.11, 20:25 sqz napisał: > Proszę oświeć mnie Mogę Ci napisać kim katolik na pewno nie jest. Nie jest świętym. I nie znam żadnego, który by się za takiego uważał. > A kto ma ocenić słuszność tych wartości ?? Ty czy ja? Bóg. :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: Przepowiednia 10.10.11, 17:00 Tia... Stokłosa - ciężko mu było pozostać skoro nie kandydował, Miro też nie bardzo może dołączyć, bo również nie kandydował, Rycho takoż. Z Twojej listy Pisiewicz jedynie rozważał kandydowanie, ponoć nawet zebrał głosy ale ostatecznie nie wystartował. Jeżeli uważasz, że dolar będzie po 5 PLN, to rozważ przewalutowanie swoich oszczedności - w ciągu roku zarobisz 60%. Ja bym tak zrobił :) Pozdrawiam P. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia 10.10.11, 17:12 piotr.jasinski napisał: Jeżeli uważasz, że dolar będzie po 5 PLN, to rozważ przewalutowanie swoich oszczedności - w ciągu roku zarobisz 60% Nie bardzo miałbym co przewalutować bo zainwestowałem w kupno nowego mieszkania. Wprawdzie deweloperzy uskarżają się na brak chętnych do kupna wielu gotowych lokali ale kto wie, jak wysoko wystrzeli inflacja. Może powtórzy się sytuacja, kiedy mieszkania w ciągu dekady podrożały trzykrotnie i to okaże się najlepszą lokatą. . Odpowiedz Link Zgłoś
sqz Re: Przepowiednia 10.10.11, 17:31 Nie liczyłbym leo na taki wystrzał, raczej wstrzymałbym się zakupem mieszkania, bo w najbliższym okresie czasu ceny powinny w znaczący sposób spaść. Podobno kryzys idzie a w kryzysie podaż mieszkań przewyższy popyt. W tej chwili developerzy jeszcze trzymają puste mieszkania nie schodząć z ceny ale rynek wtórny reaguje prawidłowo i ceny maleją. Co prawda rosną koszty uzyskania kredytu ale nie przewyższają spadku cen. A co do aż takiego wzrostu cen mieszkań to taka dekada się już nie pwotórzy, inne mamy teraz warunki brzegowe jak to mawiają fizycy :P Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Kolejne proroctwo :) 11.10.11, 21:07 No to zaryzykuję kolejną przepowiednię. Następna awaria na kolei nastąpi w najbliższy czwartek a wodociągi znów wyschną w nadchodzący weekend. Ciekawe, o ile się pomyliłem :) . Odpowiedz Link Zgłoś
perek82 Re: Przepowiednia 12.10.11, 18:08 Leo, masz jeszcze gdzieś niedzielne fusy - może powiesz kto wygra sobotni mecz Liverpool - Man Utd. I przy okazji Euro w przyszłym roku. Taki żarcik... Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia 12.10.11, 18:56 perek82 napisał: Leo, masz jeszcze gdzieś niedzielne fusy - może powiesz kto wygra sobotni mecz Liverpool - Man Utd. I przy okazji Euro w przyszłym roku. Niestety zaczyna mi się nie sprawdzać bo kolej uprzedza moje przewidywania i jutrzejsza awaria wystąpiła już dziś. Mam nadzieję, że trafienie w weekendową suszę w kranach będzie bez pudła. Ktoś już pisał na komentarzach w WPR24, że znów gdzieś tam przebili rurę więc na pewno w weekend będą ją łatać. Osobiście mam to gdzieś bo w mojej dzielnicy zawsze jest woda a ponadto mam w ogrodzie studnię kręgową i wiaderko na łańcuchu. Zresztą chyba i tak wyjadę sobie teraz na kilka dni na grzyby. A co do pytania to 1) Remis 2) Niemcy . Odpowiedz Link Zgłoś
zibi-pruszkow Re: Przepowiednia 12.10.11, 20:57 Leo, zmartwię Cię, nie jesteś jedynym, który ma tak dobrze, mieszkam sobie na 1 pietrze, w dodatku niedaleko ujęcia XX-lecia, na którym są 3 studnie głebinowe, więc także zawsze mam wodę, rodzice co prawda mieszkaja na 3 piętrze i przy wiekszej awarii nie maja ani kropelki, ale tylko w kranie w mieszkaniu, za to niezawodna administracja zamontowała kurek w piwnicy i w przypadku awarii latanie z wiaderkiem jest tylko w obrębie klatki schodowej ... wszystkim malkontentom zakomunikuję, że PSM zakończył odświeżanie bloku, jest teraz ocieplony, w ładne kolorki pomalowany, granki nowiutkie, światło w nich zapala się automatycznie z czujnika zbliżeniowego, poprostu ludzie chcieli i maja, teraz chcą aby po pracach remontowych administracja nasadziła krzewów pod blokiem, oczywiście nie byle jakich, tylko konkretny typ podali i mają zapewnienie, że najpóźniej na wiosnę będą ... reasumując, kochani, możecie tu siedzieć i narzekać, na jakim to zadupiu mieszkacie, możecie też ruszyć swoje szanowne dupska od komputera i załatwić swoje sprawy, bo nikt za was tego nie zrobi. z poważaniem Zibi Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: Przepowiednia - sprawdzam 11.10.12, 16:04 leo48 napisał: > Mniej więcej za rok dolar 5 PLN, frank 6 PLN, benzyna 7 PLN Rok minął :) Powodzenia w kolejnych przepowiedniach:) Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia - sprawdzam 11.10.12, 16:09 Kuglarskie sztuczki ministra Rostowskiego jedynie lekko to przesuną w czasie. Rozumiem natomiast, że okolica "tylko" 6 pln za benzynę sprawia Ci satysfakcją. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: Przepowiednia - sprawdzam 11.10.12, 16:16 No nie wiem, ja ostatnio tankowałem po 5,66, do 7 PLN dość daleko. Kursy przestrzelone też sporo. Nie zwalaj na Rostowskiego - po prostu się pomyliłeś. Tak trudno przyznać się do błędu? Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia - sprawdzam 11.10.12, 16:20 Nie wykluczam, że się pomyliłem ale nie wiem dlaczego Tobie sprawia to taką mściwą satysfakcję. Jeszcze w czymś się pomyliłem. Myślałem, że jesteś "wyższy". PS - Złożona z profesorów Rada Polityki Pieniężnej ani razu nie trfiła w tzw "cel inflacyjny". Sądzę, że powinieneś poddać ich miażdżącej krytyce. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: Przepowiednia - sprawdzam 11.10.12, 22:40 "mściwą" - skąd ten pomysł?. Obce są mi tego typu zachowania. Przepowiednie albo się sprawdzają albo nie. Ryzyko przepowiadającego. Tak coś mi się wydaje, że z JVR masz co najmniej jedną rzecz wspólną - ego PS Cel inflacyjny? Pudło niestety. Bez satysfakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia - sprawdzam 11.10.12, 23:11 Widzę, że z tą "wyższością" to też pudło. Czasem jednak nie trafiam. Kiedyś nie widziałbym Cię w obecnej roli, a jednak... Szkoda, że niewinną pomyłkę w prognozie nazywasz błędem, do którego trzeba się przyznawać. A może przyznasz, że błąd to jednak coś, co pociąga za sobą negatywne następstwa. Czy warto Ci angażować swoje cenne ego?Czuję się rozczarowany. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: Przepowiednia - sprawdzam 12.10.12, 10:47 Oj daj spokój. Jesteś mistrzem w odwracaniu kota ogonem. Jak ja się mylę to się do tego przyznaję, moje ego mi na to pozwala. Jak Ty się mylisz to... to wszyscy widzą co piszesz :) Ciekawe jak jeszcze spróbujesz mnie sprowokować/obrazić :) Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia - sprawdzam 12.10.12, 11:05 Piotrze, prowokację widzę cały czas z Twojej strony. Z dawnej korespondencji pamiętam Cię jako człowieka rozsądnego. Nie wiem, co się stało, że usilnie równasz w dół. Moje "ego" powoduje, że z wielu miejsc w sieci już się wycofałem, w innych swoja aktywność mocno ograniczyłem. Tak więc na Twoją prowokację ni zamierzam odpowiadać a jeśli interesuje Cię dwustronna wymiana uszczypliwości, to znasz mój adres mailowy, co zresztą wcale nie oznacza zachęty z mojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrzysia4 Re: Przepowiednia - sprawdzam 12.10.12, 11:22 Panowie prowokacja prowokacją ale jak ożywiacie forum ono już porastało pajęczyną i ledwo dyszało a oddech śmierdzący że ho ho i fuj :) tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia - sprawdzam 12.10.12, 23:38 mamakrzysia4 napisała: tak trzymać! Doroto, czyżbyś aż tak nisko mnie oceniała? Coś mi się zdaje, że mój adwersarz, którego trochę znam a mocno, jak się okazuje przeceniłem, przekroczył właśnie jakąś bolesną metrykalną/mentalną/fizyczną/psychiczną /być może seksualną* ? *niepotrzebne skreślić "smugę cienia" i teraz koniecznie chce się czymś (czym?) wykazać. Tylko po co ? Dorota, mogę te "kundelki" sikające mi na nogawkę bardzo łatwo powiązać z preferowanym przez Biuro Promocji Miasta Pruszkowa laureatem prestiżowej nagrody opiniotwórczego portalu Grodzio czy też Władzio czyli Stowarzyszeniem Podwieszonych Nieudaczników SFP. Uważam, że to zbyt wysoka cena bym osobista godność z byle kim konfrontował. Zaś co do pajęczyny i cuchnącego oddechu tego forum to podzielam odczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrzysia4 Re: Przepowiednia - sprawdzam 13.10.12, 21:41 Leo cenie Cię bardzo wysoko i też dlatego całkiem niechcący acz kierując się bardzo szczerymi pobudkami wkręciłam Cię swego czasu w promocję pewnych działań potrafisz i jeśli czujesz temat oddasz wiele żeby pomóc tu chylę czoła i mówię SZACUN a że czasem okazuje się, że pewne osoby, nawet na tzw. stołkach to szumowiny i mędy społeczne coż.... life is brutal Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia - sprawdzam 13.10.12, 22:14 mamakrzysia4 napisała: niechcący acz kierując się bardzo szczerymi pobudkami wkręciłam Cię swego czasu w promocję pewnych działań Nie czuję się "wkręcony" bo temat mnie wciągnął i zdaje się że w sumie wyszło to sprawie na dobre. Wiem, bo jestem z nimi w ścisłym kontakcie. jeśli czujesz temat oddasz wiele żeby pomóc tu chylę czoła i mówię SZACUN Czuję się lekko zakłopotany bo napisałaś to w miejscu, gdzie szczególnie mnie "doceniają". Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrzysia4 Re: Przepowiednia - sprawdzam 14.10.12, 22:41 Ad. wspieraj ale resztę ze względu choćby na mnie puść w niepamięć i omija szerokim łukiem Odpowiedz Link Zgłoś
gaz.lupkowy Re: Przepowiednia - sprawdzam 14.10.12, 07:46 mamakrzysia4 napisała: > a że czasem okazuje się, że pewne osoby, nawet na tzw. stołkach to szumowiny > i mędy społeczne coż.... life is brutal Pewne osoby... na tak zwanych stołkach... Szumowiny... Mędy... Żadnych konkretów, tylko czcza paplanina spod magla. Jakże to małomiasteczkowe. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrzysia4 Re: Przepowiednia - sprawdzam 14.10.12, 22:39 a to by było jakbym nazwiskami waliła kto wie ten wie i już poza tym post był skierowany przede wszystkim do leo Odpowiedz Link Zgłoś
gaz.lupkowy Re: Przepowiednia - sprawdzam 14.10.12, 10:14 A zupełnie na marginesie: "mędy społeczne" zabrzmiało naprawdę przerażająco. To zapewne jakaś zmutowana odmiana pospolitych mend ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrzysia4 Re: Przepowiednia - sprawdzam 14.10.12, 22:40 dokładnie :) ortografia odautorska Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: Przepowiednia - sprawdzam 12.10.12, 11:45 Równam w dół? Cały czas mnie oceniasz - po co? Zamiast ocen trzeba było napisać coś w stylu "liczyłem, że ze względu na niestabilną sytuację na Bliskim Wschodzie cena baryłki przekroczy 150USD, a Bernanke podwyższy stopy procentowe" i słowa bym nie napisał. Wybrałeś inną drogę po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia - sprawdzam 12.10.12, 22:57 Piotrze, odpowiem cytatem: "gdy rozum śpi, budzą się upiory". Naprawdę nie rozumiem, o co Ci chodzi. Na tym forum po moich wpisach budzi się kilkoro zakompleksionych frustratów. Moja aktywność ich rozjusza, ale są to kundelki za małe by mnie kąsać więc więc usiłują chociaż nasikać mi na nogawkę. Właśnie do nich dołączyłeś. Przecież ja Ciebie w żaden sposób nie zaczepiam i nawet zaproponowałem, byś Twoją żądzę krwi wyładował mailowo. Nie ustępujesz. Pytasz wręcz, w jaki sposób Cię obrażę. Spełniam Twoje życzenie. Okazałeś się mentalnym gó...arzem. O to Ci chodziło? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: Przepowiednia - sprawdzam 15.10.12, 10:00 Miało być merytorycznie, skończyło się jak zawsze. Niestety sens dyskusji, w której jedna strona wyłącznie obraża drugą jest mocno wątpliwy. Z mojej strony EOT, aczkolwiek trochę przykro, że człowiek, którego ceniłem za erudycję i zapał "społecznikowski" zmienił się aż tak bardzo :( Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia - sprawdzam 15.10.12, 11:48 piotr.jasinski napisał: którego ceniłem za erudycję i zapał "społecznikowski" zmienił się aż tak bardzo :( Przeciwnie, to Ty się zmieniłeś. Zacząłeś jakieś prowokacyjne zaczepki poniżej wszelkiego poziomu. A ja właśnie ciebie podejrzewałem o pewną klasę i uważałem, że do "tamtych" niezbyt pasujesz. Już nie podejrzewam, już pasujesz. Nie wiem tylko, po co to dalej podsycasz. Ale to już Twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga71 Re: Przepowiednia - sprawdzam 15.10.12, 15:23 przyznalbys sie chlopie ze prorok z ciebie jak z "koziej d..y traba" a nie wykrecal sie jak piskorz czy jak ten amerykanski dziadek co to juz kilka pewnych koncow swiata wyliczyl i stale po fakcie tlumaczy ze "pomylil sie w obliczeniach ale teraz to juz napewno". Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia - sprawdzam 15.10.12, 15:49 Jeszcze tylko sqz tu brakuje brakuje :) Miłej zabawy chłopczykom życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
plebejski_uciekinier Re: Przepowiednia - sprawdzam 30.10.12, 01:21 oj tam się czepiasz... PRAWIE trafił ;) Najlepszy jest ten frank po 6zł, kiedy Szwajcarzy już dawno powiedzieli, że będą go drukować tyle ile będzie trzeba by zachować proporcję euro do franka na poziomie 1,2. Tak samo dolar po 5 zl :) gdy FED też produkuje go na potęgę. Zastanawiam się jaki był tok rozumowania Leo rok temu, na podstawie którego doszedł do tak frapujących wniosków :) Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia - sprawdzam 30.10.12, 05:46 Parę dni temu zwalczyłem grypę. Tak mnie to osłabiło, ze na utarczki z forumową kołtunerią nie mam na razie ani sił, ani ochoty. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia - sprawdzam 30.10.12, 08:16 Kochani, to co tutaj z siebie wydalacie, jest żałosne i po szczeniacku nieporadne. Uczcie się od najlepszych. Oni jako formę samorealizacji przyjęli donosicielstwo. Tutaj (w większości pod tchórzliwym nickiem) wylewacie swoje frustracje. Stowarzyszenie Forum Pruszków doszło w tym do maestrii i jawnie z podpisami Zarządu rozsyła na mnie donosy: pruszkowianie.blog.onet.pl/Marksizm-b-Olszewizm-czyli-upr,2,ID505965412,n Dodam tylko, że dzięki temu mój blog został szeroko zareklamowany i znacznie zyskał na ilości otwarć. Stowarzyszenie zarekomendowało mnie np u takich podmiotów jak - developer Agroman, - dziecięca Akademia Elfik, - administracja portalu Onet, - Biuro Promocji Miasta, - instruktorzy z "Kamyka" - i oczywiście każde medium, gdzie można znaleźć moje teksty. Najwłaściwszym adresatem wydaje mi się Elfik (są z tymi dzieciakami "kompatybilni" pod względem intelektualnym). Tutaj jesteście tego poziomu bardzo bliscy. Pozdrawiam serdecznie z wyrazami współczucia z owodu osiągnięcia tak wysokiego stopnia śmieszności. Odpowiedz Link Zgłoś
plebejski_uciekinier Re: Przepowiednia - sprawdzam 30.10.12, 13:02 Ja tam nie czytam ani twojego bloga, ani bloga stowarzyszenia forum pruszków i jakoś wcale mnie nie interesują wasze wzajemne utarczki. Mnie tylko podobała się prognoza :) Śmieszne też to, że ją ktoś po roku wyciągnął - musiał chyba ustawić w kalendarzu reminder ;) A jeśli chodzi o dolara, to nie jest to nowa koncepcja... pamiętam parę lat temu, jeszcze zanim weszliśmy do UE, założyłem się o flaszkę o to czy dolar dobije do poziomu 5zl (był wtedy po cztery z kawałkiem i ponoć był "niedowartościowany"). Zakład wygrałem, bo dolar nigdy do 5zł nie dobił, a wręcz przeciwnie - zaczął spadać do poziomu, najpierw 4, potem 3 i wreszcie 2zł. Dlatego wciąż mnie bawią informacje o wysokim kursie dolara, wiedząc w jakiś ilościach jest produkowany :) Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia - sprawdzam 30.10.12, 13:17 No to wyjaśnię to co i tak jest jasne. Sprawę odnawia podpisany przecież z imienia i nazwiska Piotr Jasiński. Czy muszę dodawać, że jest on członkiem Stowarzyszenia Forum Pruszków? Pod wspomnianym paszkwilanckim donosem jego podpisu nie było bo nie wchodzi w skład Zarządu. Moim zdaniem nawet szeregowa przynależność do SFP to obciach. Zarząd bowiem wyraża opinię całego tego gremium. Mam nadzieję, że znów coś podobnego napiszą oni albo może użytkownicy tego forum. To i tak do mnie z czasem trafi a zapewniam, że miałem z tego radochę niesamowitą i mnóstwo komentarzy od rozbawionych znajomych. Niektórzy podejrzewali mnie o prowokację. Nie uwierzyli w autentyzm tego "dokumentu" bo nadal, jako "Starzy Pruszkowiacy" uważają kapowanie za niecharakterne. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: Przepowiednia - sprawdzam 30.10.12, 14:23 Remindera nie ustawiałem - akurat data dla mnie charakterystyczna, łatwo zapamiętać. Nie jest łatwo być prorokiem, szczególnie w ekonomii - profesor Rybiński jak narazie tego roku też nie zalicza chyba do udanych - wyniki eurogeddonu są takie sobie. Pozdrawiam P. Odpowiedz Link Zgłoś
stowarzyszenieforumpruszkow Re: Przepowiednia - sprawdzam 30.10.12, 15:42 W związku z pojawiającymi się nieprawdziwymi informacjami i oskarżeniami pod adresem Społecznego Stowarzyszenia „Forum Pruszków” i jego członków, Zarząd Stowarzyszenia podjął decyzję o publikacji listu jaki został wysłany do wszystkich instytucji, które wspierają i pomagają przy tworzeniu Pruszkowskiego Klubu Filmowego. Ten list został wysłany również GPR24.pl. Zarząd utrzymuje, że cała treść tego listu jest zgodna z prawdą. Chcieliśmy zwrócić uwagę Państwa wydawnictwu iż jeden z członków Państwa redakcji - Leonard Łuczak - publikuje na swoim blogu - pruszkowianie.blog.onet.pl - niesprawdzone i nieprawdziwe informacje dotyczące inicjatywy Społecznego Stowarzyszenia „Forum Pruszków”, jaką jest Pruszkowski Klub Filmowy. Piszemy o tym do Państwa redakcji, ponieważ blog podpisany jest imieniem i nazwiskiem autora, który chwali się na nim, że jest Państwa dziennikarzem. A to może wpływać negatywnie na wiarygodność Państwa tytułu. Wspomniany dziennikarz opublikował na wspomnianym blogu między innymi następujące informacje dotyczące Pruszkowskiego Klubu Filmowego, cytujemy: „Nie czyniłbym zarzutu, że czymś zdrożnym jest gromadzenie się kilkunastu czy nawet kilkudziesięciu ludzi, żeby sobie obejrzeć stary film, który już pięć lat temu przeszedł jako dodatek po kolei do wszystkich gazet.” oraz w kolejnej swojej notatce: „Biuro Promocji i Kultury ma swoje kryteria oraz ukochane kino filmów z gazetowych dodatków, wyświetlanych na prześcieradle.” Podobne opinie pan Łuczak publikuje zresztą nie tylko na swoim blogu, ale także w komentarzach pod artykułami zamieszczanymi na Państwa serwisie. Niniejszym informujemy, że powyższe cytaty i opinie to informacje nieprawdziwe i niesprawdzone, nastawione na szkalowanie naszej organizacji. 1. Lista filmów wyświetlanych w Miejskim Ośrodku Kultury w ramach PKF w znakomitej większości (70 proc.) obejmuje tytuły, które nigdy nie były wydawane jako dodatki do gazet, np. "Grbavica", "Co Wiesz o Elly?", "Sztuczki", "Zatoichi", "Dróżnik", "Debiutanci", "Edukatorzy", "Fala", "Rezerwat", "Erratum", "Euforia", "Rudo i Cursi". Co ciekawe, jeden z tytułów - "Erratum"- był wyświetlany w PKF jeszcze przed ogólnopolską premiera na DVD, co może potwierdzić jego dystrybutor. 2. Frekwencja na seansach PKF wynosi od 50 do 80 osób. Na żadnym z pokazów nie było osób kilkunastu. 3. Filmy nie są wyświetlane na prześcieradle, a na profesjonalnym ekranie projekcyjnym. 4. Pan Łuczak podaje nieprawdziwe informacje prawdopodobnie dlatego, że na żadnym z opisywanych pokazów nigdy nie był. Na koniec pragniemy wyjaśnić, że pokazy są organizowane przez członków Społecznego Stowarzyszenia "Forum Pruszków" bezpłatnie. Nie pobieramy za to wynagrodzenia ani nie czerpiemy żadnych innych profitów. Zajmujemy się organizacją pokazu, przygotowaniem sali, zakupem licencji, ustaleniem repertuaru itp. Pokazy są w pełni legalne, gdyż jako stowarzyszenie opłacamy ZAIKS i licencję filmów, płacimy za nośnik. Koszt jednego pokazu to ok. 700-800 zł. Część tych kosztów pokrywa Urząd Miasta, część nasi darczyńcy i partnerzy, reszta pochodzi ze składek członków stowarzyszenia. Jako Stowarzyszenie jesteśmy przygotowani na wszelką krytykę, byleby była prawdziwa. Tymczasem opnie wygłaszane przez Pana Leonarda Łuczaka nie mają z prawdą nic wspólnego i nastawione są wyłącznie na niczym nieuzasadnioną dyskredytację naszej inicjatywy, jaką jest Pruszkowski Klub Filmowy. Prośba o usunięcie nieprawdziwych i szkalujących nas wpisów internetowych została również przesłana do portalu Onet.pl. Z poważaniem Zarząd Społecznego Stowarzyszenie ”Forum Pruszków” Karol Kwiatkowski Przemysław Nowak Krzysztof Olszewski Maciej Marks Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia - sprawdzam 30.10.12, 17:07 Ja natomiast oświadczam, że "prawda" w rozumieniu Stowarzyszenia Forum Pruszków jest pojmowana dosyć osobliwie. Ponownie zapraszam do tekstu na moim blogu, gdzie tylko w części odniosłem się do tego obrzydliwego donosu i sprostowałem niektóre "prawdy": pruszkowianie.blog.onet.pl/Marksizm-b-Olszewizm-czyli-upr,2,ID505965412,n Wściekła reakcja Zarządu SFP była wywołana tekstem na moim prywatnym blogu, gdzie wyrażam moje osobiste oceny (pozytywne i negatywne) wobec różnych spraw. Lektury bloga nikomu na siłę nie narzucam (ale zachęcam) i nikomu też nie zabraniam. Komentarze do moich tekstów powinny być wpisywane na tymże blogu, który taką funkcję posiada. Zarówno Redakcja GPR jak i Redakcja portalu brwinow24pl nie miały z tą publikacją nic wspólnego i nie mam pojęcia, dlaczego znalazły się w tym ich kuriozalnym "rozdzielniku". Stowarzyszenie Forum Pruszków nie chce zrozumieć, że poruszając się w przestrzeni publicznej, podlega ocenie także i krytycznej. Moje zaskoczenie tym agresywnym donosem było tym większe, ze ich inicjatywy PKF nie krytykowałem jako takiej a jedynie zanegowałem wielkość tego "sukcesu" jaki sobie sami na niszowym sąsiedzkim portalu "wyklikali". Wyraziłem też i nadal wyrażam zdumienie z powodu ich specjalnego traktowania przez Biuro Promocji i Kultury Miasta, które nie dostrzega wielu inicjatyw znacznie bardziej wartościowych. Protestuję, by poziom kultury naszego miasta był postrzegany przez pryzmat takich "wydarzeń". Do ewentualnej dalszej wymiany zdań na ten temat zapraszam oczywiście na łamy bloga bo jego to w istocie dotyczy. Donosicielstwo na zewnątrz jakie uprawia Stowarzyszenie jest mi wyjątkowo wstrętne. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: Przepowiednia - sprawdzam 09.10.13, 12:48 Ponieważ minął kolejny rok, a autor proponował aby: Zresztą każdy ma prawo ndo włąsnych prognos i ja proponuje po prostu za rok odkopać wątek i sprawdzić to sprawdzam :) Co prawda w zeszłym roku, przypomnienie (zaproponowane przez samego siebie) okazało się "mściwą prowokacją" (czy jakoś tak :)), ale mimo wszystko zaryzykuję :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga71 Re: Przepowiednia 09.10.13, 15:41 dolar 3,11, frank 3.41, Pb95 płacone wczoraj 5.39 PLN (Auchan Wola). leo48 napisał: > Mniej więcej za rok dolar 5 PLN, frank 6 PLN, benzyna 7 PLN > > . Odpowiedz Link Zgłoś
sqz Re: Przepowiednia 09.10.13, 19:05 No i znowu wstrętna prowokacja znanych wszystkim służb :P Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia 09.10.13, 21:18 Głupich nie sieją, co widać. Do niektórych nie przemawiają fakty. Ceny nie tylko paliwa i walut zostały przeflancowane na dług publiczny w wymiarze znacznie większym od mojej prognozy. Mędrcy z powyższych kilku wpisów powinni zastanowić się nad konsekwencjami dla nas wszystkich widocznymi na pędzącym nadal "liczniku Balcerowicza". Ile jeszcze miliardów znajdziemy zmiecione pod dywan? Ale kogo ja pytam. Głupców nie sieją. Zawsze spod oślizłego kamienia wypełza inż elektryk sqz a piotr.jasiński swoją mądrość inaczej przejawia w ramach chorej solidarności zawsze w jakiś czas po moim ośmieszeniu jego pobratymca Maćka M. Piotrze, nie jestem antysemitą, jeśli o to chodzi, a admina sqh proszę tym razem o powstrzymanie się od kasowania mojego wpisu sprowokowanego przez głupców. Zresztą ten wątek kopiuję i opublikuję gdzie indziej. PS - Jeśli tak Was bawi porównywanie parametrów w odstępach dwuletnich, to niech mi tu ktoś łaskawi wyliczy, o ile tysięcy złotych na statystycznego obywatela wzrósł w tym samym czasie dług publiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Przepowiednia 09.10.13, 21:56 leo48 napisał: > a admina sqh proszę tym razem o powstrzymanie się od kasowania mojego wpisu > sprowokowanego przez głupców. A jeśli skasuje go któryś z pozostałych adminów, to i tak będzie moja wina, wiem :-) > Z resztą ten wątek kopiuję i opublikuję gdzie indziej. Uhm, jak zwykle - zapewne tam, gdzie będziesz mógł kasować niewygodne komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia 10.10.13, 08:58 Admin napisał: Uhm, jak zwykle - zapewne tam, gdzie będziesz mógł kasować niewygodne komentarze. Może byłbyś tak uprzejmy i przestał pisać bzdury, albo podaj mi na gazetowego maila datę, treść i miejsce komentarza, który rzekomo Ci skasowałem. Przykładowo na flogu wystarczy się raz zarejestrować i komentarze ukazują się automatycznie bez potrzeby mojej akceptacji. Ja tutaj też muszę się logować do każdego wpisu. Z kolei na blogu "Pruszkowianie" mam ustawioną opcję moderowania wpisów i tylko wyjątkowo kretyńskich tchórzliwych anonimów nie zatwierdzam, ale chyba takich mi nie przesyłasz. Jest też automatyczna eliminacja wpisów zawierających słowa tzw "powszechnie uważane za..." Czyżbyś więc bluzgał przekleństwami? Wybacz, ale to nie ja Ci zablokowałem bo takie wpisy system blokuje automatycznie i nawet sam ich nie widzę jako administrator danej witryny. Ponawiam propozycję: prześlij mi na priv to, co niby skasowałem a obiecuję osobiście to opublikować. Jeśli zaś chodzi o "skasowanie przez któregoś z pozostałych adminów" to przyznam, że macie bardzo praktyczną wymówkę, choć raczej żałosną. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Przepowiednia 10.10.13, 14:14 leo48 napisał: > Może byłbyś tak uprzejmy i przestał pisać bzdury, albo podaj mi na gazetowego maila datę, > treść i miejsce komentarza, który rzekomo Ci skasowałem. A czy ja gdziekolwiek napisałem cokolwiek o kasowaniu moich komentarzy...? Miałem na myśli rzecz ogólną - że będąc założycielem i właścicielem blogu, flogu czy czegoś jeszcze innego, można zupełnie dowolnie kształtować ilość i formę komentarzy, jakie inne osoby próbują tam zamieszczać. Na przykład, zostawiać sobie tylko laurki, a krytykę usuwać. Dodam też, że nigdy nie próbowałem komentować w jakikolwiek sposób Twoich rewelacji. Prawda obroni się sama - nieprawdaż? > Jeśli zaś chodzi o "skasowanie przez któregoś z pozostały > ch adminów" to przyznam, że macie bardzo praktyczną wymówkę, choć raczej żałosną. Oczywiście, bo przecież wszystkie cztery nicki są tak naprawdę kontrolowane przeze mnie, a w realu Cat_s, Erle i Zwierz są terroryzowani przeze mnie, tańcząc, jak im zagram :-) Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia 10.10.13, 14:48 Ależ to dowcipne. Tarzam się ze śmiechu :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pustegatki Re: Przepowiednia 10.10.13, 13:39 > A jeśli skasuje go któryś z pozostałych adminów A dlaczego nie można samemu skasować własnego komentarza? Według GW mam prawo do eutanazji i aborcji, ale do usunięcia własnej opinii już nie. Może też dają do zrozumienia, że ani oni ani autor swoich wypowiedzi nie muszą przejmować się własnymi opiniami? Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Przepowiednia 10.10.13, 14:15 pustegatki napisał: > A dlaczego nie można samemu skasować własnego komentarza? Przypuszczam, że dlatego, aby zmotywować użytkowników do dokładnego przemyślenia - czy na pewno dany komentarz chcą zamieścić i nie będą się go potem wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
pustegatki Re: Przepowiednia 10.10.13, 15:36 > a - czy na pewno dany komentarz chcą zamieścić i nie będą się go potem wstydzić Ale czasami przyczyna usunięcia jest inna. Dlaczego mam tłumaczyć się z tego? Na szczęście GW nie sprawuje rządów na FB. Tam mam możliwość ekstrakcji własnych wpisów :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: Przepowiednia 10.10.13, 12:06 Głupich nie sieją, co widać. to prawda. Ty zaproponowałeś sprawdzenie i odświeżenie wątku, nie ja. Nie wiem o czym piszesz o ośmieszaniu Maćka M. - niestety nie śledzę wszystkich Twoich wpisów. Co ma do tego antysemityzm też nie bardzo. Z tych Twoich wpisów, które czytałem wynika, że znasz się na wielu sprawach, chylę czoła, natomiast na ekonomii nie bardzo, ale to w sumie dość powszechne zjawisko. Nie rozumiałem przyczyn Twoich niemiłych w stosunku do mnie w zeszłym roku, w tym roku również. Życzę powodzenia, może w przyszłym roku poziom cen paliw i kursy walut zbliżą się do Twoich przepowiedni. Obiecuję, że zgodnie z Twoim życzeniem odświeżę ten wątek za rok, także wtedy jak poziom cen paliw będzie na przewidywanym przez Ciebie poziomie. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sqz Re: Przepowiednia 10.10.13, 20:54 Takie krótkie sprostowanie . Nie jestem elektrykiem, nigdy nie byłem i raczej nie będę. ta dziedzina jest mi całkowicie obca. Masz jak zwykle złe informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia 10.10.13, 21:57 sqz napisał: Takie krótkie sprostowanie . Nie jestem elektrykiem, nigdy nie byłem i raczej nie będę. ta dziedzina jest mi całkowicie obca. Masz jak zwykle złe informacje. A to by się nawet zgadzało. Sam się dziwiłem, bo przez cały czas mojej zawodowej aktywności miałem do czynienia z elektrykami i nie spotykałem wśród nich ludzi ograniczonych. Teraz wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
sqz Re: Przepowiednia 10.10.13, 22:41 Miłego dnia życzę i szczęśliwego życia w Pańskim świecie ludzi oświeconych, kulturalnych i wykształconych Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: Przepowiednia 09.10.14, 09:30 Minął kolejny rok. Obiecywałem, że się przypomnę :) Ja tankowałem w tym tygodniu po 5.14 (a w Warszawie można zatankować nawet po 5.08) dolar na poziomie 3,31, frank 3,45 (średni NBP - wiem kupno będzie nieco wyższe). Do zobaczenia za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia 09.10.14, 13:58 Od początku roku, kiedy to z najwyższym obrzydzeniem opuściłem to forum, odzywam się po raz pierwszy bo mi w poczcie ten wpis się zasygnalizował. Piotrze, myślałem, że naprawdę jesteś choć trochę mądrzejszy. Czy do Ciebie nie dotarło z ostatniej afery podsłuchowej, że wtedy w słynnym niedawno ujawnionym dialogu "Ch.. d... i kamieni kupa" zacytowano Tuska, że "teraz benzyna niech kosztuje nawet 7 złotych". Otóż mędrku, tak się właśnie wtedy zanosiło ale postanowiono te koszty społeczeństwu zafundować z dużą nadwyżką, ale rozparcelowano je w wielu miejscach w różnych cenach i opłatach czy choćby zamrożeniu progów podatkowych. Ciemny lud to kupił bo nie miał wyjścia. Ty jednak w swej mądrości niezmierzonej uważasz, że mamy tanią benzynę i będziesz na niej bazował w swych nadętych "przypomnieniach". Przypominaj choćby do końca świata i jeden dzień dłużej. Bardzo mnie to porusza, ale odpowiadać na tak bzdurne wpisy nie zamierzam i ponownie to forum opuszczam, zanim zwymiotuję. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: Przepowiednia 09.10.14, 14:11 :) Jak zwykle niezawodny Leo :) W sumie spodziewałem się podobnego wpisu. To w sumie dobrze, że są jakieś stałe we Wszechświecie. Fajnie widać jak się rozwijasz pisząc o rzeczach o których pojęcie masz dość blade :) Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: Przepowiednia 09.10.15, 12:24 Kolejny rok za nami. Obietnicy dotrzymuję. W tym tygodniu tankowałem po 4,29 (Pruszków); w Warszawie najniższa cena to 4,17 - cena 1l E95 Średni NBP - dolar na poziomie 3,72, frank 3,86 brak EUR w zestawieniu trochę fałszuje przekaz, więc od tego roku też będę umieszczał - dzisiaj na poziomie 4,22 w zeszłym roku (9 października oczywiście) 4,18. Do zobaczenia za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia 09.10.15, 12:47 Spodziewałem się kolejnego wytrysku ze strony Piotra Jasińskiego Specjalnej Troski. Piotruś, znów ten nieznośny ucisk pod czapeczką? Od tego są doktory a nie forum. Może jeszcze nie są to zmiany nieodwracalne. Od pewnego czasu mam dość ścisłe kontakty z Komorowem i wyobraź sobie, że żyją tam ludzie pamiętający cię jeszcze jako w miarę normalnego. Nie trać więc nadziei :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: Przepowiednia 12.10.15, 11:02 Błagam, nadal nic nie rozumiesz? Z roku na rok zaskakujesz mnie coraz większym poziomem nienawiści. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia 12.10.15, 12:40 Ty natomiast poziomem głupoty i niczym nieuzasadnionej upierdliwości. Twoi niezbyt odlegli sąsiedzi wprost nie mogą uwierzyć, że to ten sam Piotr Jasiński. A jednak... Swoją drogą to nie wiem, gdzie tu widzisz nienawiść. To jest pożałowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: Przepowiednia 12.10.15, 17:01 Jeżeli malujesz im mój obraz widziany Twoimi oczami to się nawet nie dziwię. Wydaje mi się jednak, że jesteś w tym odosobniony. Gdzie widzę nienawiść? Przeczytaj swój wpis raz jeszcze, może zrozumiesz. A jakbyś zadał sobie nieco trudu, i prześledził ten wątek to być może byś zrozumiał co chcę Ci uświadomić. Wcale nie złośliwie. Do zobaczenia za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia 12.10.15, 17:16 To jakaś obsesja? Twoje jedyne "aj, waj", żeby zaistnieć w sieci ze swoją wyjątkowo ubogą osobowością? Współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
x1234x36 Re: Przepowiednia 14.10.15, 13:17 Przygadujcie sobie. Wasze wzajemne oszczerstwa mają jedną poważną wadę: spływają po was jak woda po kaczce. Taka już jest natura wszystkich oszczerstw. Na podstawie plotek, pomówień, oszczerstw nie można być skazanym na więzienie. Rzucanie na siebie wzajemnie oszczerstw powoduje że znika podział na sprawcę i ofiarę - i to jest pozytywny aspekt plotek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: Przepowiednia 15.10.15, 12:09 Prawdą jest, że to co o mnie wypisuje p. Leo48 niespecjalnie mnie wzrusza :) Swoje wpisy natomiast staram się redagować maksymalnie neutralnie - będę wdzięczny za wskazanie oszczerstw mego autorstwa w stosunku do p. Leo48 - postaram się uniknąć ich w przyszłości. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia 15.10.15, 12:41 Wpis tego kogoś jest tak głupi, że podejrzewałem ciebie o jego inspirowanie. Nie mam pojęcia o jakich oszczerstwach ten nawiedzony ktoś pisze. Jednak aby uniknąć kolejnych nieporozumień, napiszę a raczej powtórzę coś, co już wcześniej tu sygnalizowałem. Zapewniam, że nie jestem antysemitą bo być może u podstaw twojej upierdliwości leży podejrzewanie mnie o tę brzydką przywarę. Jeśli nawet kiedyś o kimś bym się wyraził "wredny Żyd", to nie dlatego że Żyd tylko dlatego że wredny. Tak się jednak przyjęło, że wyłącznie w stosunku do tej jednej grupy występuje przeczulenie do granic absurdu. Mogę mówić, że "tępy Szwab", albo "durny kacap" i wtedy takich reperkusji nie ma :( Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Przepowiednia 14.10.15, 14:47 To się dopiero odezwał mędrzec nad mędrce :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: Przepowiednia 09.10.16, 20:09 Kolejny ciekawy rok za nami, sporo wahań kursowych, ale do rzeczy - w piątek tankowałem E95 po 4,19 PLN (wiem dość tanio - z reguły jest w okolicach 4,36). Waluty: Średni NBP - dolar na poziomie 3,85, frank 3,92, euro 4,28. Do zobaczenia za rok :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: Przepowiednia 09.10.17, 16:55 Dzień dobry :) nie, nie zapomniałem :-D E95 koło mnie jest po 4,59 ponoć można zatankować po 4,35 Waluty: Średni NBP - dolar na poziomie 3,67, frank 3,75, euro 4,31. Do zobaczenia za rok :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: Przepowiednia 10.10.18, 09:26 Przepraszam, za spóźnienie - nie miałem wczoraj dostępu do sieci. E95 koło mnie jest po 5,05 ponoć można zatankować po 4,96 Waluty: Średni NBP - dolar na poziomie 3,76, frank 3,78, euro 4,32. Do zobaczenia za rok :) Odpowiedz Link Zgłoś