brycezion Re: Czy to prawda ? 20.07.06, 20:55 Czy to prawda,że podobno dziś w TVP3 w Kurierze Mazowieckim Sokołowski oświadczył,że Bielany i Bemowo popierają "Trasę po wale" ?Czy ktoś to widział? Przecież ich Rady Dzielnic zaopiniowały ją negatywnie.Są na to ich uchwały. Odpowiedz Link Zgłoś
111majka Re: Czy to prawda ? 20.07.06, 21:58 Przed chwilą na Trójce coś mowił Wasz Sokołowski. Pewnie dzis jeszcze będą powtarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Czy to prawda ? 20.07.06, 22:05 W "Kurierze Warszawy i Mazowsza" w materiale poświęconym Warszawie zapychającej się samochodami, po wypowiedzi na ten temat dyr. Dąbrowskiego z GDDKiA, nastąpiła wzmianka o kłopotach z wyprowadzeniem na północ trasy wylotowej, i na tle jakiejś zatłoczonej ulicy głos lektorki: "władze Bemowa, Bielan i Łomianek chcą trasy nad Wisłą", poczym pokazuje się p.burmistrz Sokołowski mówiąc jedno zdanie, że opór przeciwko tej trasie jest tak irracjonalny, że "no cóż chyba ktoś ma w tym interes". Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Czy to prawda ? 20.07.06, 22:13 Pewnie Sokół im tak powiedział a nikomu nie chciało się sprawdzić tej wiadomości na Bielanach czy Bemowie. Takich mamy dziennikarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Czy to prawda ? 20.07.06, 22:21 krzysiom1 napisał: > Takich mamy dziennikarzy... I szkoda, że takich... W tym "Kurierze" pokazał się też p. Krogulec, jako przedstawiciel Stowarzyszenia dla Bezpiecznej Komunikacji i Ochrony Przed Powodzią (Krogulca jestem pewien, nie jestem tylko pewien, czy dobrze cytuję tę nazwę). PTAKY FRUUU! Odpowiedz Link Zgłoś
ptasznik11 Re: Czy to prawda ? 20.07.06, 22:21 Ludzie ja mam omamy. Byłem na sesji Rady Bielan i tam na 19 radnych 19 wypowiedzialo się przeciw trasie po/na/przy wale. Za tą trasą nie oddano ani jednego głosu. Kto redaktora przekonał, że Bielany i Bemowo są za wpuszczeniem całego ruchu z achodnie części województwa w kierunku Gdańska do Warszawy. A wszystkie te poświęcenia ludu Warszawy dla szczęścia wyborczego Sokoła. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Czy to prawda ? 20.07.06, 22:27 Sokół się pogrąża, bo zaczyna bezczelnie kłamać. Sokołowski musi odejść! Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Czy to prawda ? 20.07.06, 22:29 Włączyłem TVP3 i dla pewności nagrałem. Wojciech Krogulec (Stowarzyszenie Ochrony Przed Powodzią i Zagrożeniami Komunikacyjnymi) powiedział,że "duża obwodnica" skumuluje ruch tranzytowy w mieście. Po czym spiker powiedział,że mieszkańcy Bielan,Bemowa i Łomianek chcą,aby północny wlot do W-wy przebiegał wałem przeciwpowodziowym.Ale GDDKiA planuje ją w innym miejscu. Na koniec burmistrz Sokołowski oświadczył:"Irracjonalność oporu jest zadziwiająca i właściwie możnaby tylko snuć tutaj domysły,że ktoś musi mieć w tym interes,oczywiście". Dalej spiker powiedział,że ekolodzy twierdzą,że raport (GDDKiA) jest próbą zastraszenia warszawiaków,co by było,gdyby obwodnica ("duża") nie została wybudowana. No to już kolejne kłamstwa.Własnie ekolodzy brali udział w opracowaniu raportu GDDKiA. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Czy to prawda ? 20.07.06, 22:32 No dość tych kłamstw.Jutro zawieziemy pisma (i wyślemy do "reszty") z załącznikami. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Czy to prawda ? 20.07.06, 22:34 Ten facet i s-ka nie mają za grosz przyzwoitości? Kiliszek powinien przestać go do kościoła wpuszczać. Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Czy to prawda ? 20.07.06, 23:15 A może mieszkańcy zmuszą Sokołowskiego żeby te kłamstwa ODSZCZEKAŁ, na mszy w niedzielę,tylko niech nie zapomni wziąc ze sobą KROGULCA, i jak już odszczeka to co nakłamał, niech ODLATUJĄ w siną dal. A najzabawniej będzie jak go do kościoła nie wpuszczą. Już się niektórzy szykują. Odpowiedz Link Zgłoś
ptasznik11 Re: Czy to prawda ? 20.07.06, 23:44 Tym co nie chcą go wpuścić do kościoła zostanie to w niebie policzone. Właśnie napisałem obszernego meila do Kuriera. Namawiam innych do pisania sprostowań i telefonowania do TVP3. Co to prezes szczepański znowu wraca ? Odpowiedz Link Zgłoś
ziomalreaktywacja Re: Czy to prawda ? 21.07.06, 01:24 Proponuję wysyłać emaile do KURIERA z prośbą o sprostowanie im więcej tym lepiej Ja wyślę jutro Odpowiedz Link Zgłoś