Dodaj do ulubionych

ilu członków ma SPPiZK

18.09.06, 01:05
Keteim twierdzi, że Stowarzyszenie Przeciwko Powodzi i Zagrożeniom
Komunikacyjnym liczy 1000 członków. Jest naliczniejszą organizacją w naszej
gminie. Na którym stadionie organizujecie swoje zebrania ?
Może ktoś zna termin najbliższego zebrania- bo myśle że niejeden forumowicz
chciałby zobaczyć maszerujące nieprzebrane hufce bojowników z powodzią.
Jak na taką masową organizację coś cicho o was w Łomiankach. Może forumowicze
znają jeszcze jakiegoś członka bojownika przeciw powodzi i zagrożeniom
komunikacyjnym poza panami 2xK.
Obserwuj wątek
    • esscort Re: ilu członków ma SPPiZK 18.09.06, 08:11
      Keteim powiedział, że wykaz członkow jest jawny, więc z pewnością go pokaże
      • papirus22 Re: ilu członków ma SPPiZK 18.09.06, 09:38
        a mnie interesuje, co stowarzyszenie zrobiło w sprawie wałów, poza biciem piany
        związanej z koncepcja trasy po wale która juz zeszła z wałów na ziemię.
        Czy wysłali choc jedno pismo do instytucji od wałów, aby je zmodernizować, bo
        powódź grozi nam ciagle:(
        • lolaxyz Re: ilu członków ma SPPiZK 18.09.06, 11:14
          Ciekawe dlaczego takie "aktywne" stowarzyszenie nie chce pochwalić sie swoim
          dorobkiem w tym zakresie.
          Założyliście stowarzyszenie do walki z powodzią, zrzeszacie miliony ochotników
          wiec pochwalcie się.
          • ptasznik11 Re: ilu członków ma SPPiZK 18.09.06, 11:46
            Segment spraw powodziowych jest wyraźnie traktowany po macoszemu. Jedyna
            wyraźna propozycja jaką znalazłem w wypowiedziach Keteima to zawężenie obszaru
            zalewowego (przesunięcie wału) w okolicach oczyszczalni ścieków. Zawężenie
            przestrzeni zalewowej jest jak wiadomo najlepszą metodą spowodowania powodzi.
            Może powinniście zmienić nazwę stowarzyszenia, na bardziej odzwierciedlającą
            wasze dążenia.
            • papirus22 Re: ilu członków ma SPPiZK 18.09.06, 11:58
              Byłem kiedyś na takim spotkaniu gdzie inżynier od spraw wodnych(dyr jednej z
              instytucji) twierdził,że tak naprawde międzywale jest za wąskie, jednak zdaje
              sobie sprawę z niemożności przesunięcia wału na terenie Łomianek. Ewentualne
              zawężenie międzywala spowoduje spiętrzenie wody, wzrośnie jej prędkośc a to
              skolei spwoduje dodatkowe rwanie wałów i naraziłoby nas na większe zagrożenie.
              No cóż stwoarzyszneie z sokołem ładnie mówi, ale nie zdaje sonbie sprawy z
              konsekwecji ich "dobrych" pomysłów.
              • j46 Re: ilu członków ma SPPiZK 18.09.06, 17:24
                Stowarzyszenie liczy jedynie kilku członków i to opłacanych przez urząd.
                Pamiętacie jak niezależnych przeciwników burmistrz się pytał:co wy z tego macie.
                Widocznie on, ma tylko opłacanych członków. Pozostali to ludzie zmanipulowani, a
                często nieświadomi iż sa członkami stowarzyszenia. Dlatego nie liczcie, że ktoś
                Wam listę udostępni. Zasłonią się ochrona danych osobowych, choć to żadna
                ochrona, a jedynia pokrywaka dla krętactwa. Jak były sesje i spotakania na auli
                ICDS w sprawach związanych z wałem i drogami, jakoś zawsze opozycji było więcej
                i bardziej aktywnej, niż grono zwolenników SPPiZK. A to tylko potwierdza
                postawioną tezę.
                • kasiamrolnicza Re: ilu członków ma SPPiZK 18.09.06, 18:26
                  Zagadak. Mąż z tysiącem członków. Kto to taki ?
                  • obywatel22 Re: ilu członków ma SPPiZK 18.09.06, 19:46
                    A kto profanuje mogiły Amerykańskich Lotników swymi mowami?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka