Dodaj do ulubionych

Czas podnieść przyłbice!

15.11.06, 22:36
Jako nowy forumowicz i nowy łomiankowiec przyznam, że na samym poczatku
wprost nie chciało mi się czytać "LS" bo brakowało mi podpisów. Nie ufam
anonimom.

Na forum natknąłem się na kilka zaplczywych wypowiedzi tajemniczych nicków
i ... przestalem zagladać na to forum zagladać.

Skadinnąd wiem, że na mojej Tęczy wiele osob podobnie sie zniechęciło.

Bliżej wyborów ganany brakiem jakijkolwiek informacji powróciłem na to forum
i
mozolnie zacząłem identyfikwać uczestników. Wczytywac sie. OK, rozumiem
netetykieta prywatność, ostrożność.

Teraz jednak drodzy forumowicze Radni Elekci staliście się osobami
publicznymi.
Pana Grądzkiego wynieniacie z nazwiska i jeździcie po nim jak po łysej
kobyle, innych.. a wy chowacie sie pod nickami? Co z tego, że wielu
uczestników forum wie o kim mowa? Wielu nie wie!

Jestem przekonany, że mielibyscie jeszcze wiecej głosów gdybyście w ulotkach
zamiescili swoje nicki lub na forum podpisali się nazwiskami.

Ja np. wiedzialem, że Pan Papirus kandyduje i nawet na spotkaniu z
kandydatami nie dowiedzialem sie kto zacz. A tak chcialem na niego głosować i
uścisnąć mu prawicę bo szczerze podziwiam jego krucjatę.
Panie Piotrze prosze poprosić kolegów radnych by przestali sie chować pod
nickami.
Czas podnieść przyłbice!
Obserwuj wątek
    • kmsanczia Re: Czas podnieść przyłbice! 15.11.06, 22:38
      Tęcza chyba nie mogła głosować na Papirusa. ;)
      W ogóle podział na obwody/okręgi jest dosyć sztuczny, np. osiedlu Baczyńskiego
      bliżej mdo Pawłowa niż do Majowego.
      • flap1 Re: Czas podnieść przyłbice! 15.11.06, 22:46
        A skąd mogłem wiedzieć, że nie bedę miał na niego szansy głosować skoro nawet
        nie wiedzialem, że są jakieś obwody? Mimo ze sie starałem być obcykany.
        Zabraklo podstawowej informacji bo dal zaangażowanych było to oczywiste a dla
        maluczkich niespodzianka w lokalu wyborczym.

• kmsanczia Re: Czas podnieść przyłbice! 15.11.06, 22:52
          No widzisz jaka była dezinformacja za Sokoła? :)
          • flap1 Re: Czas podnieść przyłbice! 15.11.06, 22:59
            To niechodzi o dezinformacje! To zabrakło INFORMACJI w ogóle i jawnosci
            zaangażowanych forumowiczów w szczególe
        • brycezion Re: Czas podnieść przyłbice! 15.11.06, 22:57
          Flap1: Trochę Cię nie rozumiem.Były do poczytania w internecie 4 biuletyny KOŁ i
          strona KWW "Potrzeba Zmian" z pełną listą kandydatów i Ich zdjęciami.I strona
          Lomka2.Więc czego nie wiedziałeś przed wyborami?
          A po zaprzysiężeniu radni będą osobami publicznymi i będzie można wywoływać Ich
          po nazwisku.
          • flap1 Re: Czas podnieść przyłbice! 15.11.06, 23:03
            brycezion napisał:
            .....
            Oczywiscieze czytalem. Ale wwejx proze w buty kogos , kto w tym nie
            uczestniczyl dotąd. Prosta sprawa. Za cholere nie wiedzialem kto to Papirus o
            do dzisiaj nie wiem kto to j46. I nie dlatego ze jetem szczegolnie bardziej
            uposledzony umyslowo, ale dlatego, że nie przeczytalem tak wielu postów na
            forum by sie tego domysleć. Takie rzeczy powinny być prosto podane. nie wszyscy
            sa tak inteligentni jak ja ;) a często o wiel bardziej niedoczytani.
            • waleo Re: Czas podnieść przyłbice! 15.11.06, 23:04
              Kiedyś chyba były spotkania integracyjne może udałoby sie zorganizować.
              • frags Re: Czas podnieść przyłbice! 15.11.06, 23:07
                waleo napisała:

> Kiedyś chyba były spotkania integracyjne może udałoby sie zorganizować.

Sokoły z Pszczołami??? Może być dziobiąco-żądląco...
                • flap1 Re: Czas podnieść przyłbice! 16.11.06, 00:09

Nie chodzi o spotkania integracyjne. To forum czyta duuuuuużo wiecje osob niż
                  na nim pisze. Przyłbica to cos co zasłannia oblicze rycerzowi.
                  • robert_58 Re: Czas podnieść przyłbice! 16.11.06, 00:18
                    bo rycerz wie czego chce..

a jeżeli ma chwilę zwątpienia ... przyłbica nie pozwoli spoglądać na boki...
                    • flap1 Re: Czas podnieść przyłbice! 16.11.06, 10:59

Przywołuje ten wątek na dzienny wierzch.
                      • lomek2 Re: Czas podnieść przyłbice! 16.11.06, 11:40
                        Dajcie dobry przykład: robert, kowalik, frags i inni.
                        :)
                        Poproszę przedstawić się i przez 2 tygodnie w stopce coś w rodzaju "vel robert_58"
                        Wtedy pójdzie gładko.
                        • flap1 Re: Czas podnieść przyłbice! 16.11.06, 11:49
                          No prosze! To też radni? Nie sposób sie tego dowiedziec nie śledząc od dawna
                          wszytkich postów.
                          Teraz przynajmiej wiem, że na teksty tych nicków warto zwrócić baczniejszą
                          uwagę.
                          • lomek2 Re: Czas podnieść przyłbice! 16.11.06, 11:51
                            A skąd ten wniosek?
                            Po prostu uwazam, że jak się chce czegoś od innych, to trzeba zacząć od siebie
                            samego. I Ciebie to również dotyczy. Nazywasz się flap1? To ime czy nazwisko?
                        • kowalik22 Re: Czas podnieść przyłbice! 16.11.06, 11:50
                          Odrobertuj się, lomku2, od kowalik.
                          Kowalik nie została radnym Ł. ani burmistrzem.
                          Kowalik jest osobą prywatną.
                          autor wątku pisze o osobach publicznych, czyli nie o mnie.

Mnie nawet w tym wątku nie było, nie wypowiedziałam się w tej sprawie
                          (jawności).

PS2. Nie jestem Robertem. Pisałam to wiele juz razy.
                          • lomek2 Re: Czas podnieść przyłbice! 16.11.06, 11:52
                            Radni też sa tu prywatnie a nie służbowo.
                            • kowalik22 Re: Czas podnieść przyłbice! 16.11.06, 11:55
                              Do mnie to piszesz? Ja się nie wypowiadzałm w tym wątku.
                              Pisz do flap1, autora wątku.
                              Chyba że zakładasz, że flap to też ja? ;)
                              • lomek2 Re: Czas podnieść przyłbice! 16.11.06, 12:21
                                Kowalik, ja w odróżnieniu od niektórych osób ( :) ) nic nie zakładam.
                                Pisze do Ciebie, chyba widać?

P.S>
                                Doczekam się interpretacji, którym radnym czy też innym "układowcem" PZ jestem?
                                Czy znowu włożysz głowę w kubełek i uciekniesz pzed tą odpowiedzią?
                                :)))))
                                • lomek2 Kowaaaaaalik, cip, cip, cip... 16.11.06, 12:46
                                  No i znowu wlazła do dziury...

• kowalik22 Re: Kowaaaaaalik, cip, cip, cip... 16.11.06, 13:03
                                    Radzę przeczytać jeszcze raz to, bo jak widzę, kiepsko z pamiecią
                                    (a za młody przecież na pewną przypadłość jesteś)
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=52090868&a=52117471
                                    Zaniechaj, lomku2, vel lomku1, vel...

PS. Niedowartościowany widzę jesteś. Po prostu się przedstaw, jeśli to Cię tak
                                    gnębi;)
                                    • lomek2 Re: Kowaaaaaalik, cip, cip, cip... 16.11.06, 13:06
                                      A wracając do tematu:
                                      Doczekam się interpretacji, którym radnym czy też innym "układowcem" PZ jestem?
                                      • kowalik22 "układowy" lomek2? 16.11.06, 13:17
                                        Temat już się skończył, lomku2 vel lomku1 vel...

Jeśli nie jesteś Piotrem;) czyli radnym,
                                        to wykorzystasz swe zdolności niebywałe
                                        na stanowisku
                                        Pani Joanny;))))

• esscort Re: "układowy" lomek2? 16.11.06, 13:19
                                          No i zostałeś rozpracowany! :)
                                        • lomek2 Re: "układowy" lomek2? 16.11.06, 13:24
                                          Czy w tej zawoalowanej formie przyznajesz się do pomyłki? Ty?
                                          • kowalik22 Re: "układowy" lomek2? 16.11.06, 13:32
                                            Do jakiej pomyłki?
                                            Ten temat już wałkowałeś.
                                            Odpowiedziałam Ci tu:
                                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=52090868&a=52114827
                                            Zatem gdzie ta pomyłka?
                                            • lomek2 Re: "układowy" lomek2? 16.11.06, 13:38
                                              Kowalik, gadac z Tobą to jak czytać ustawę o VAT:

"Zgodnie z paragrafem A punkt B, jeśli zachodzi sytuacja opisana w ustawie C
                                              paragraf D punkt E z późniejszymi zmianami, podpunkt F traci ważność o ile
                                              zachodzi sytuacja opisana w punktach G lub H z uwzględnieniem..."

MUŁ!

• kowalik22 Re: "układowy" lomek2? 16.11.06, 13:45
                                                lomek2 napisał:
                                                > Kowalik, gadac z Tobą to jak czytać ustawę o VAT:

Skoro to takie trudne (jak ustawa o VAT), to po co gadasz?
                                                ;))))
                                                • lomek2 Re: "układowy" lomek2? 16.11.06, 13:57
                                                  Liczę na jasność.
                                                  A tu z jasności tylko pomroczność.
                                                  • kowalik22 Re: "układowy" lomek2? 16.11.06, 14:08
                                                    Lomek, o co ci chodzi?
                                                    O jasność w sprawie tego, kim jesteś?
                                                    Przedstaw się, na Boga, i będzie jasność.

Nie ciągnij tego wątku na siłę, to jest zupełnie nikomu niepotrzebne.
                                                    I brycezion na mnie za te z Tobą gadanie krzyczy;)

Ponieważ ja się krzyków boję, nie będę już z Tobą w tym temacie "gadać".
                                                    Pozdrawiam
                            • flap1 Re: Czas podnieść przyłbice! 16.11.06, 12:29
                              Widzę, że są kłopoty z pojeciem osoby publicznej. Moim zdaniem radny jest
                              radnym nawet gdy spi. Głoszone przez niego poglądy sa ważne w każdym momencie.
                              Nie ma czegos takiego jak radny służbowo.
                              Tak samo jego zachowanie nawet gdy nie nosi na czole tabliczki powinno być
                              wzorowe.
                              Oczywiscie forum to forum i kto chce może się ujawnić a kto chce może
                              występować pod wieloma nickami. Ceną bedzie tylko jego wiarygodność.

Proponwanie by niepubliczne osoby się podpisywały jest nieporozumieniem i
                              rodzajem arogancji. Decydując się na kandydowanie macie swiadomość, że odtad
                              każda wyszukiwarka będzie wyrzcała wasze nazwisko. My szarzy nie musimy się na
                              to decydować. To nasz przywilej.

Powstaje proste skojarzenie -inne poglady na sesji rady a inne prywatnie. To
                              nie służy zaufaniu nie buduje autorytetu.

Sorki Panie Piotrze ale poza tą sprawą jestem Pana fanem, proszę więc bez urazy.

I jeszcze jedno. Piszac na forum z pewnością macie potrzebe bycia czytanymi.
                              Zdajcie sobie proszę sprawę, że bardzo wiele osób nie ma czasu śledzić
                              wszystkich postów. Z checią jednak przeczytają wypowiedzi radnych.
                              Być może zechcą sie po prostu do was zwrócić i chętniej podejmą polemiki,
                              spróbuja zapoznać was z jakimis sprawami. Tymczasem polemika z jakims
                              tajemniczym nickiem jest najcześciej jałowa chciaż może zabawna.
                              Zapewniam Was, że podpisując się będziecie czytani o wiele częściej a nawet
                              sporo osób będzie czytało głównie Was bo staliście sie dla nas ważni.
                              • lomek2 Re: Czas podnieść przyłbice! 16.11.06, 12:34
                                Widzę, że są kłopoty z logicznym myśleniem.

Jacy "Wy" ja nie jestem radnym :)

O! I imię swoje poznałem :))))) Ciekawe co na to rodzice, żona :) A jak mam na
                                nazwisko? Bo imię to jeszcze, jeszcze, ale nazwisko to już się musi zgadzać,
                                będę musiał dokumenty zmienić.

:]
                                • flap1 Re: Czas podnieść przyłbice! 16.11.06, 12:38

Przeprasza, myslalem ze to jasne. To nie ejst post odpowiadający wwyłacznie
                                  lomkowi 2. Przepraszam
                                  Piszac "Wy" pisze do radnych bywajacych tu na forum.
                                  Przecież wciąz nie wiem którzy to są!
                                  • lomek2 Re: Czas podnieść przyłbice! 16.11.06, 12:45
                                    Ależ ja się nie gniewam!
                                    Niby o co?
                              • esscort Re: Czas podnieść przyłbice! 16.11.06, 12:48
                                Mnie prywatne sprawy radnych szczegolnie nie interesują.

Wydaje mi się, że padły już wszystkie argumenty. Zaczynamy się powtarzać. Kto
                                będzie chciał pisać tu pod nazwiskiem, ten bedzie pisał. Kto nie, ten nie.
                              • robert_58 Re: Czas podnieść przyłbice! 16.11.06, 15:50
                                flap1 napisał:

> Widzę, że są kłopoty z pojeciem osoby publicznej. Moim zdaniem radny jest
                                > radnym nawet gdy spi. Głoszone przez niego poglądy sa ważne w każdym momencie.
                                > Nie ma czegos takiego jak radny służbowo.
                                > Tak samo jego zachowanie nawet gdy nie nosi na czole tabliczki powinno być
                                > wzorowe.

to zależy jaki radny - były/obecny czy przyszły/już wybrany.
                                Radni byli/obecni swego życia prywatnego nie mieli zbyt wiele na forum. A jeżeli
                                nawet chcieliby mieć to zawsze można było poczytać wizje forumowiczów. Z
                                nazwiskami kłopotu nie było.

Ale już kampania wyborcza ucichła. Teraz trzeba juz poważnie do sprawy
                                podchodzić. Radny to też człowiek, z prywatnym życiem, które należy uszanować
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka