gregor081 27.02.07, 13:52 założyłem radiówke z Netii, swietnie lata, bardzo dobre parametry no i w koncu pozbyłem sie Neostrady:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lolaxyz Re: internet radiowy 27.02.07, 15:09 Czy trzeba do tego mieć linię TP? Czy mają tam jakieś pakiety i co w nie wchodzi (tel, tv)? I wogóle o co chodzi (blondynka jestem w tych sprawach) wiec jasno proszę - jak to się nabywa, czy trzeba mieć jakiś specjalny sprzęt, ile kosztuje ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
gregor081 Re: internet radiowy 28.02.07, 15:31 jak chcesz to moge dac Ci numer konsultanta z Netii, to ich internet Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: internet radiowy 28.02.07, 16:08 Daj proszę bo ja nic jak zwykle nie rozumiem jak te mądrale gadają o technicznych niuansach :)) przez nich netu nie mam :(. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: internet radiowy 27.02.07, 17:02 Ja też się zastanawiałem. Ale po przeanalizowaniu cenników, obecnych promocji i potencjalnych kłopotów oraz przerwy w dostępie do sieci, zostałem przy neostradzie :) Tu jakiś miesiąc temu już był człowiek, który uprawiał reklamę jakiejś firmy telekomunikacyjnej. Wykazałem mu przy pomocy kalkulatora czterodziałaniowego, że na ich usługach jest większa szansa stracić niż zaoszczędzić. I już się więcej nie pojawił :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kw40 Re: internet radiowy 27.02.07, 18:25 lomek2 napisał: > Ja też się zastanawiałem. Ale po przeanalizowaniu cenników, obecnych promocji i > potencjalnych kłopotów oraz przerwy w dostępie do sieci, zostałem przy > neostradzie :) Czy kalkulowales uslugi naszego Arma-San? Ja tez jestem w przededniu podjecia jedynie slusznej decyzji, dlatego czy mozesz podzielic sie swoimi przemysleniami. Z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
trekkie Re: internet radiowy 27.02.07, 20:55 Ja mam armasan i jestem zadowolony (forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=9946369&a=45299025 ), ale chętnie usłyszę o konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: internet radiowy 27.02.07, 21:22 u znajomych korzystających z usług Armasan, maile sprawnie opuszczały komputer nadawcy i .... dochodziły do odbiorców po (uwaga!) paru dniach. Nie był to pojedyńczy przypadek Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: internet radiowy 27.02.07, 21:57 To wcale nie musi być wina Arma-San. Korzystanie z frikowych kont często ma takie właśnie skutki. Akurat moje 'incognito' konto na Onecie działa przyzwoicie, ale konto firmowe, płatne, działa zawsze i ultraszybko. Koresponduję z człowiekiem, który ma konto frikowe na Interii, i do niego średnio co 3-ci mój mejl nie dochodzi i często gina załączniki... Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: internet radiowy 27.02.07, 22:13 Chyba jednak była trochę ich wina - co najważniejsze przyznali się do prowadzonych zmian (adresy mail) i urządzeń. No i złośliwość rzeczy - jak naprawdę potrzebujesz to akurat nie działa. Darmowe konta mają chyba wielką cechę - niepewności czy zadziała jak potrzebne :) Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: internet radiowy 27.02.07, 22:24 Mam Neostradę od kiedy powstała. Używam przez okrągły dzień. I, słowo honoru, może ze 3 zaniki sygnału sobie przypomnę, w tym jeden w ciągu dnia. Na tyle lat do dobry wynik. Urządzenia się psują oraz wymagaja konserwacji. To normalne, chyba że trwa nieprzerwanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: internet radiowy 27.02.07, 21:53 Przeczytałem ofertę na stronie TPSA, zadzwoniłem dla pewności na infolinię i okazało się, że mam 2 atrakcyjne (?) opcje do wyboru: - 512kB na 24 miesiące; pierwszy rok po bodaj 33zł, drugi po 66zł (nie pamiętam bardzo dokładnie) - 1024kB też w atrakcyjnej cenie W tym układzie skierowana do mnie oferta Netii nie prezentowała się atrakcyjnie :)))) Za parę złotych (dosłownie) różnicy na niekorzyść TPSA, nawet gdyby była, wolę TPSA bo z Neostradą nigdy wartych odnotowania problemów nie miałem. Oczywiście warunkiem jest przyzwoity modem, a nie jakiś D-link, który się wiesza. Do bezprzewodowej sieci domowej polecam USRobotics - niedrogie i pewne jak... podatki ;) Ponieważ nie ściągam dużych plików, nie gram w sieci, więc zdecydowałem się na 512, czyli tańszą. Do tej pory miałem 256 (za ~71zł) i nie narzekałem, więc 512 mi jakości zycia nie zmniejszy :) A za 2 lata się zobaczy ;) Internetu bezprzewodowego sobie instalował nie będe, bo po pierwsze są koszty instalacyjne, po drugie trzeba te instalację na budynku zrobić (samemu albo wpuścić kogoś na elewację, kłaść kable...), po trzecie łącze kablowe ZAWSZE jest lepsze niż radiowe. To jest dobre w przypadku, gdy nie ma opcji kablowej. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: internet radiowy 27.02.07, 22:11 no wreszcie marka modemu czekałem długo i cierpliwie. Jak nie będzieł dobrze działa - Twoja wina Lomek! Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: internet radiowy 27.02.07, 22:19 To nadal półka powszechnego użytku, ale nie bedzie problemu. D-link wieszał mi sie średnio raz w tygodniu i to "na twardo" - trzeba było wyłączyc wtyczkę zasilania i odczekać minutę :) Mam USR od roku i jeszcze nie zwisł ani razu. Zasięg WiFi też jest zdecydowanie lepszy. A jedyne 150zł różnicy w cenie... Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: internet radiowy 27.02.07, 22:24 no właśnie - to wyciąganie wtyczki czasem mnie dobija. Co za cholera wredna taka Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: internet radiowy 27.02.07, 22:27 Po prostu one "tak mają". Sprzęt z dolnej półki i tak działa, jak cena zakupu pozwala... Jest na to tylko jeden sprawdzony sposób - Allegro :) Jak ktoś kupi za 100zł sprzet warty w sklepie 250zł, to mu wyciaganie wtyczki przeszkadzac nie będzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: internet radiowy 27.02.07, 22:29 to jeszcze raz tzw. summary poproszę, czyli jak krowie na rowie...z których tę cholerną wtyczkę wyciągamy, a które się nie zawieszają? Bo ja mam chyba jakieś inne, ale też na "wtyczkę"...idę sprawdzić... Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: internet radiowy 27.02.07, 22:37 ha ha ha się dostało to się używa. Słyszałem, że warte zaunteresowanie są jeszcze jakieś na "s..." Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: internet radiowy 27.02.07, 22:43 Ja mam dokładnie taki: www.allegro.pl/item170425231_usrobotics_neo_ap_54mbps_prints_qos_usr999108a_.html I zapłaciłem za niego 500zł. Ależ te ceny lecą... Tańsza odmina jest bez WiFi, ale chyba nie warto. A tego bym nie chciał za darmo: www.allegro.pl/item168927512_dlink_dsl_g604t_modem_do_neo_router_switch_ap_bcm.html Jedna uwaga, dla użytkowników WiFi - włączajcie kodowanie! Są całe zgraje amatorów cudzego sygnału. A i dane z komputera można stracić. Niezabezpieczone WiFi to jak wystawić komputer przed dom... Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: internet radiowy 27.02.07, 22:51 dzięki Lomek, może zainwestuję, mój często się nie wiesza, ale parę razy się zdarzyło... nie lubię... Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 wszystko na ten temat... 28.02.07, 15:03 Bardzo celna wypowiedź, podsumowująca sytuację na polskim rynku dostępu do internetu biznes.onet.pl/1,12,11,28088768,77379407,3581941,0,forum2.html Jak podaje Onet: "Netia do tej pory uruchomiła niecałe 5 tysięcy łączy, GTS Energis niecałe 100. Realizacja wniosków przeciąga się w nieskończoność, a niektóre w ogóle nie są realizowane. Taką zgodną opinię przedstawiają obaj operatorzy. Zdaniem Telekomunikacji Polskiej wszystko jest w najlepszym porządku. Codziennie z Nenii wysyłane jest do tysiąca wniosków, a wraca – jako zrealizowane przez TP – maksymalnie 400. Wyjątkiem był ostatni weekend, gdy podłączono około 1500 nowych abonentów. Dużo gorzej wygląda sytuacja w GTS Energis- złożono 1 400 wniosków. Dla ponad 10 proc. minął już czas realizacji. Marcin Kotlarski, dyrektor marketingu GTS Energis nie chce podawać dokładnych liczb, ale jest to dużo poniżej 100 łączy." Odpowiedz Link Zgłoś