Dodaj do ulubionych

DOMPOL NA UL. Racławickiej

10.03.08, 16:12
jakie sa wasze opinie nt. tej firmy i konkretnrj inwestycji. Czy tam
nie bedzie glosno, czy to dobra lokakizacja??
Obserwuj wątek
    • poll68 Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 11.03.08, 18:40
      Firma zrealizowała już parę inwestycji.Ja kupiłem od nich dom w
      os.wierzbowy park przy wspólnej i póki co jestem zadowolony,
      generalnie są w porządku trzeba im oddać to ,że właściciele są
      dostępni dla klientów i szybko reagują na zapytania.Oglądałem
      racławicką na ich stronie - projekty jak zawsze mają nietuzinkowe
      nowoczesne to oczywiście kwestia gustu co komu się podobowa ja tam
      lubię ten modernizm lub post modernizm ,ale o gustach się nie
      dyskutuje. Pogłos od trasy jest wszędzie obrębie Łomianek.
      Wynajmowałem przez rok niedaleko trasy domek i bardzo dobrze mi się
      mieszkało szczególnie ,że było wszędzie blisko.Generalnie mogę z
      czystym sumieniem polecić tego developera ,ale na pewno warto
      porozmawiać z właścicielami najpierw i samemu podjąć decyzję.
      poll68
      • polakpolka Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 12.03.08, 23:53
        dziekuje za odpowiedz, musze przemyslec, bo cena dla mnie jest
        wysoka i nie wiem, ile jeszcze trzeba miec na wykonczenie.
        • 33niania a jak to wyglada cenowo 13.03.08, 09:08
          w Dompolu i u konkurencji.
          pzdr
          • poll68 Re: a jak to wyglada cenowo 13.03.08, 10:38
            Hmm mi cena pasowała jak od nich kupowałem byli nawet tańsi od
            innych propozycji na rynku i to domów bardzo tradycyjnych i nie
            ciekawych - moim zdaniem.Teraz po wybudowaniu domu wartość wg
            rzeczoznawcy z Banku ,który zwiedzał mój dom znacznie się zwiększyła
            i nie chodzi tu tylko o wykończenie czyli na pewno nie przepłaciłem
            wręcz przeciwnie, a architektura mojego domu rzeczywiście
            nietuzinkowa. Zaletą jest też to ,że kupowałem bez pośrednictwa
            agencji nieruchomości i nie musiałem płacić prowizji za wskazanie
            oferty.Każdy musi we własnym zakresie rozstrzygnąć co mu się opłaca.
            Zależy też co kto lubi czy tradycyjne domy pomalowane na żółto z
            czerowną dachówką czy nowoczesne rozwiązania projektowe - kwestia
            gustu. Co do konkurencji to nie wiem, ale łatwo to sprawdzić choćby
            porównać ceny na jednym z portali.Ja dompol znalazłem w portalu
            tabelaofert.pl - są tam prawie wszyscy budujący domy w Łomiankach.
            Mnie się takie nowoczesne projekty podobają a co do firmy DOMPOL to
            jak już wspomniałem mogę z czystym sumieniem polecić mają na swoim
            końce już trochę zrealizowanych osiedli. Aha i jeszcze jedna
            wskazówka wystrzegajcie się firm ,które nie mają na swoim koncie
            żadnych realizacji ablo mało - jak przynajmniej nie chcę ,żeby
            eksperymentowano na mojej osobie polecałbym firmy z doświadczeniem i
            dorobkiem.

• esscort Re: a jak to wyglada cenowo 13.03.08, 12:11
              O gustach sie nie dyskutuje, ale mi czasem ten "postmodernizm"
              wydaje się niezbyt gustowny i nie do życia. Miewam wrażenie, że jest
              to taki "postmodernizm" jak u pewnego "malarza" na
              bazarku "impresjonizm" :)
              Nie wiem, czy to Dompol jest inwestorem "postmodernistycznego"
              osiedla na ul Borzobochatego od strony ul. Długiej (Dąbrowa) - takie
              domy z salonem, który ma okna na całą ścianę z trzech stron. Kto to
              widział, ten z pewnością jest pod wrażeniem i wie, o czym mówię.
              Moim zdaniem jest to koszmar - zarowno pod względem wyglądu, jak
              i "walorów" użytkowych. Za coś takiego powinno sie karać.
              • poll68 Re: a jak to wyglada cenowo 13.03.08, 18:27
                Hmm aż z ciekawości zajrzałem na ich stronę, ale żadnej wzmianki o
                inwestycji przy ul.Długiej nie ma. Hmm nie wiem kto i jak buduje na
                Borzobochatego ,ale ja tam lubię nowoczesne domy przynajmniej w
                takim stylu jakim buduje dompol w końcu sam w jednym z nich mieszkam
                i jakby mi się nie podobał ten styl to bym od nich domu nie kupował.
                Po za tym dość miałem domów w kolorze żółtym z dachówką czerwoną,
                mnóstwem skosów na piętrze i wysokością 2.60 -2.70 Lubię przestrzeń
                a u mnie na parterze jest prawie 3m, ale jak mówiłem to sprawa gustu
                i o gustach nie powinno się dyskutować ponieważ Polacy są dużymi
                indywidualistami i każdemu co innego się podoba.
                • esscort Re: a jak to wyglada cenowo 13.03.08, 18:43
                  To dobrze (i na szczęście), że nie wszystkim podoba się to samo.
                  Ładny może być dom z nowoczesną bryłą, ładny bardziej tradycyjny.
                  Nie wiem, o co chodzi z tymi żółtymi domami z czerwoną dachówką. To
                  jakaś konkurencja Dompolu takie buduje? I dlaczego uważasz, że dom z
                  czerwoną dachówką musi mieć pomieszczenia 2,60-2,70? Domy z dachówką
                  mają swoje zalety i wady, ale przecież nie wszystkie sa w środku
                  jednakowe. Znam wiele domów z czerwoną dachówką, które mają piękne
                  wnętrza. Nie sądze też, by "postmodernistyczna" bryła była gwarantem
                  udanego wnetrza. Taki podział nie ma sensu
                  • 12maks Re: a jak to wyglada cenowo 14.03.08, 09:00
                    Mysle, ze dyskusja troche zboczyla z tematu. Estetyczna strona domu
                    to kwestia gustu i tyle.

Istota tematu polega na tym, czy Dompol to solidna i fachowa firma
                    czy nie (w porownaniu do konkurencji). Czy to co oferuja trzyma
                    jakosc i czy jest to warte pieniedzy, ktorych sobie zycza. Jak
                    wyglada wspolpraca z nimi na etapie budowy i pozniej. Co robia
                    dobrze a co nienajlepiej i na co trzeba koniecznie uwazac. Ktos kto
                    kupil od nich dom i mieszka juz w nim od jakiegos czasu moze sie
                    podzielic swoimi opiniami - ja tez chetnie je poznam.

Ja na razie mam z nimi dobre doswiadczenia, choc pare rzeczy musi
                    sie jeszcze wyjasnic, zebym mogl wydac ostateczna ocene. Z tego co
                    widze, to zalezy im na dobrej opinii klientow. W koncu zadowolony
                    klient to najlepsza reklama, a niezadowolony to jedna z gorszych
                    rzeczy, ktora moze sie firmie przytrafic, szczegolnie na uspokojonym
                    juz troche rynku. Jak juz bede mial to za soba to chetnie podziele
                    sie na forum swoimi opiniami.
                    • mamamaminsynka nie wszystko wygląda tak różowo 14.03.08, 13:01
                      Tylko jakoś firma DOMPOL nie wspomina o planowanej budowie 28 m
                      wierzy telefoni Komórkowej zaraz obok osiedla. Jak ja porównywałam
                      ceny w Łomiankach to firma Elvist inwest wypada o wiele korzystniej
                      przy czym oni budują bardziej klasycznie
                      • ganno Re: nie wszystko wygląda tak różowo -sprostowanie 17.03.08, 11:35
                        Co prawda nie znam się na budownictwie i nie wiem jak buduje firma
                        dompol ,ale wypowiem się w trochę innej sprawie o tym co mówiła moja
                        przedmówczyni.Akurat tak się składa ,że mieszkam przy ul.Działkowej
                        w Łomiankach i kupując parę lat temu dom w tamtej okolicy
                        rozglądałam się po rynku i ...znalazłam ofertę firmy elmis ,a
                        konkretnie domów szeregowych przy ul.Kosynierów ( pomiędzy
                        Racławicką a Działkową ) i o dziwo wymieniony przez Panią maszt umts
                        ma stanąc w bezpośrednim sąsiedztwie domów ,które budował elmis a
                        nie przy budynkach wykonywanych przez DOMPOL i co i dobrze ,że w
                        elmisie nie kupiłam tych domów przy kosynierów.Teraz to elmis
                        powinien chcąc dbać o swoje dobre imie zaproponować pomoc
                        mieszkańcom ,którzy od nich te domy kupili.Ja mieszkam przy
                        działkowej i mnie ta sprawa masztu dotyczy ,ale tak naprawdę to
                        właśnie takie gadanie powoduje powstawanie mitów.Masztu na 70% nie
                        będzie i nie jest on planowany przy inwestycji DOMPOLU przy
                        Racławickiej poza tym nie jest tak łatwo postawić słup umts.
                        Bardziej powinna się tym martwić firma unihaus lub unihouse ,która
                        buduje przy działkowej na tyłach technobudu koło mnie i mieszkańcuy
                        domów kupionych od elmisu, a nie osiedle dompolu ,kóre jest oddalone
                        od planowanego miejsca posadowienia hipotetycznego masztu ,który
                        stanie właśnie przy domach wybudowanych przez elmis. Zadałam sobie
                        trochę trudu i przejrzałam ofertę lokalizacji domów elmisu i co i
                        elmis ma jakieś segmenty przy uldolnej w Dąbrowie niedaleko
                        supermarketu auchan ( w budowie) w sąsiedztwie rozbieralni mięsa (
                        hurtowni) oraz w bliskiej odległości od fabryki farmaceutycznej
                        szwartzpharma i blisko trasy gdańskiej czy to jest dobra idealna
                        lokalizacja? Czy dobrą lokalizacją jest bliźniak znajdujący się przy
                        ul.Kołłątaja zdaje się z widokiem na bloki przy Rówoległej,w pobliżu
                        komisu samochodowego, linii wysokiego napięcia ,rozdzielni prądu i
                        planowanej obwodnicy Warszawy oraz kilkadziesiąt metrów od trasy
                        gdańskiej? do każdej lokalizacji można się przyczepić proszę
                        przedmówczyni nie ma idealnych lokalizacji każda ma jakieś
                        mankamenty i każda znajdzie kiedyś nabywców więc nie ma co w ten
                        sposób robić czarny pijar dompolowi bo na robieniu czarnego pijaru
                        też się trzeba znać, wiem co ś o tym bo pracuję w handlu. Co do
                        mieszkania przy działkowej to ja w końcu kupiłam od osoby prywatnej
                        dom przy działkowej i jestem zadowolona z mieszkania w tym miejscu.
                        Wszędzie mam blisko, mam małe dzieci więc jest to dla mnie idealna
                        lokalizacja.Co do architektury nie dyskutuję bo każdy ma inny gust i
                        taka dyskusja jest jałowa.
                        Tym ,kórzy chcą kupić dom od DOMPOL mogę powiedzieć tylko tyle ,że
                        lokalizacja jest bardzo dobra , macie media miejskie , drogę w
                        kostce zrobioną ( tego w Łomiankach generalnie prawie wszędzie
                        brakuje chociażby przy działkowej przy ,kótrej mieszkam) do trasy
                        nie jest daleko ,ale jest wygłuszenie przez budynki komercyjne
                        znajdujące się przy trasie, ( więc trasa nie jest uciążliwa)a pogłos
                        od trasy jest w prawie całych Łomiankach więc jeżeli cenicie sobie
                        szybki dostęp do szkoły,przedszkola,supermarketu,blisko przystanek Ł-
                        ki oraz to ,że są media to polecam Wam tę lokalizacje a rzekomym
                        masztem się nie przejmujcie jeżeli wogóle kiedys miałby powstać ( co
                        jest bardzo wątpliwe) to będzie przy domach wybudowanych przez elmis
                        bliżej działkowej a nie przy inwestycji DOMPOL przy racławickiej. O
                        budowaniu i samym deweloperze DOMPOL nie mogę się wypowiadać bo się
                        nie znam i nie znam dewelopera chociaż jego reklamy w Łomiankach
                        jako mieszkaniec widuję.
                        • poll68 Re: nie wszystko wygląda tak różowo -sprostowanie 17.03.08, 12:44
                          Coś mi ta Pani,która wychwala elmis brzmi znajomo jak Pani z biura
                          sprzedaży elmisu...rzeczywiście ganno ma rację: kto pod kim dołki
                          kopie ten sam w nie wpada, w tym wypadku Pani ,która wywołała temat
                          firmy elmis wpadła sama w dołek obnażona przez osobę o nicku ganno.
                          Co do DOMPOL to podtrzymuję swoje zdanie ,że jest to firma godna
                          polecenia.
                          • sternikjachtowy Re: nie wszystko wygląda tak różowo -sprostowanie 17.03.08, 23:52
                            Sądzę że Pani która rzekomo dołki kopie ma sporo racji. Firma
                            Dompol faktycznie buduje segmenty przy ul.Racławickiej i jak na
                            razie w temacie anteny UMTS na budynku Aquatermu nie zajmuje
                            żadnego stanowiska. Znam temat ponieważ mieszkam na ulicy
                            Kosynierów i jestem zaniepokojony planami postawienia masztu.
                            Zapoznałem się z dokumentacją techniczną i twierdzę że pole
                            elktromagnetyczne obejmie swoim wpływem nie tylko segmenty
                            wybudowane przez Elmis ale również spory obszar ulic Racławickiej,
                            Kosynierów i Działkowej.Dziwi mnie tylko porównywanie wrażeń
                            estetycznych z realnym zagrożeniam dla naszego zdrowia i
                            szczególnie naszych małych dzieci.
                        • dodan Re: nie wszystko wygląda tak różowo -sprostowanie 19.03.08, 10:19
                          ganno napisała:
                          Masztu na 70% nie
                          > będzie i nie jest on planowany przy inwestycji DOMPOLU przy
                          > Racławickiej

Stek bzdur i robienie klientow w bambuko, mieszkancy tamtych okolic
                          dobrze wiedza, ze na 70% to ten masz tam bedzie, a moze juz teraz to
                          i na 90% z bedzie stal na Aqua 30 metrowy maszt umts.
                  • poll68 Re: a jak to wyglada cenowo 16.03.08, 22:05
                    Hmm widzę ,że dyskusja a gustach rozgorzała...na dobre. za nim
                    zdecydowałem się na zakup domu w OS.WIERZBOWY PARK oglądałem trochę
                    domu sęk w tym ,że dużo oglądanych przeze mnie domów miało kolor
                    elewacji kanarkowy, dachówkę w kolorze czerwonym oraz dużo skosów na
                    piętrze więc użyłem tego porównania. Co sie tyczy wysokości wnętrza
                    to dla Pana piszącego jako esscort stwierdzam ,że post modernizm czy
                    wogóle modernizm charakteryzuje się prostotą,funkcjonalnością i dużą
                    wysokością pomieszczeń własnie i mi się to w ofercie dompolu
                    spodobało bo rzeczywiście z perspektywy czasu stwierdzam ,że w takim
                    domuj z dużą wysokością pomieszczeń mieszka się świetnie - fajne też
                    są duże powierzchnie okien czego raczej w tradycyjnych domach nie
                    mogłem znaleźć. Zauważcie ,że domy tzw tradycyjne mają dosyć małe
                    okna ,ale jeszcze raz mówię o gustach nie powinno się dyskutować.
                    Faktem jest ,że mieszka mi się bardzo dobrze, oczywiście na każdej
                    budowie zdarzają się mniejsze lub większe przygody ,ale muszę
                    stwierdzić ,że z DOMPOL-em współpracowało mi sie bardzo dobrze.
                    Większe problemy miałem już przy prowadzeniu własnych prac
                    wykończeniowych - podłogi , biały montaż. Na szczęście wszystko się
                    udało zakończyć i szczęśliwie mieszkam. Jeszcze na chwilę wracając
                    do DOMPOLU to podtrzymuję moją opinię: są dostępni i współpraca
                    układała się bardzo dobrze więc z czystym sumieniem mogę tę firmę
                    polecić a co do os.Nonet to projekt mi się podoba, lokalizacja dla
                    ludzi ,którzy lubią mieć wszędzie blisko lub mają małe dzieci i chcą
                    mieć w bliskiej odległości przedszkole,szkołę itp też wydaje się
                    trafiona.Przed zakupem domów byłem też w elmisie ( naprawdę dużo
                    firm budujących w Łomiankach odwiedziłem),ale nie spodobała mi się
                    na samym wejściu obsługa, a domy miały kiepskie lokalizacje, nie
                    podobały mi się projekty. Na temat opinii o tym developerze (elmis)
                    nie będę się wypowiadał,chociaz słyszałem bardzo różne.Każdy musi
                    sam zdecydować gdzie chce mieszkać i od kogo kupuje dom ja tylko
                    stwierdzam ,że DOMPOL bardzo dobrze wywiązał się z umowy ze mną i,że
                    podobają mi się ich projekty i tyle.
                    • turyfiury Re: a jak to wyglada komercyjnie 17.03.08, 17:51
                      Podsumowując jak mawiali starożytni Rosyjanie " reklama
                      dźwignią handlu".
                      • herman_rys Re: a jak to wyglada komercyjnie 04.04.08, 14:00
                        Kazdy sam podejmuje decyzje, ale zachwyty nad firma dompol sa
                        calkowicie nieuzasadnione. Slyszalem, ze budynki, ktore mialy byc
                        oddane w listopadzie, do dzis nie sa zakonczone. Partackie ekipy
                        pijanych murarzy stawiajace krzywe sciany, budynki ze stajaca w
                        srodku woda i nasiaknietymi scianami obkladane styropianem(jak to ma
                        wyschnac?), elewacje kladzione w czasie deszczu, ktore po miesiacu
                        puchna i odlaza.... itp, itd Jedna ekipa niszczy to co przed chwila
                        zrobila poprzednia. Pojedzcie na ich budowy i spytajcie ludzi, co
                        juz tam kupili.
                        Wydaje sie, ze nikt nie pilnuje tych budow. Wg zasady: jak sie zrobi
                        tak bedzie.
                    • vespa111 Re: a jak to wyglada cenowo 17.03.08, 21:55
                      Mam tylko jedno pytanie do poll68
                      Czy jesteś na usługach dompolu?
                      Jeżeli tak to ile Ci płacą?
                      Pytam z ciekawości.
                      A teraz do innych osób wypisujących się w tym wątku, nie dajcie się
                      wciągnąć w pustą dyskusje.
                      • poll68 Re: a jak to wyglada cenowo 18.03.08, 09:05
                        Tak oczywiście jestem na usługach dompolu i jeszcze kilku innych
                        płacą bardzo dobrze...
                        Oj smutno smutno się robi, vespa111 wyraziłem tylko swoje zdanie czy
                        naprawdę Polacy potrafią tylko narzekać to ,że kogoś chwalę i to bez
                        przesady to znaczy ,że jestem na czyiś usługach i ktoś mi za to
                        płaci?
                        Czy partia na ,którą głosowałaś w wyborach płaci Ci za poparcie? Czy
                        koncern samochodowy ,który wyprodukował samochód ,który chciałabyś
                        mieć płaci ci za wychwalanie jakiegoś modelu auta ,który produkuje?
                        Czy dla Polaków wypowiedzi pozytywne muszą być od razu podejrzane?
                        Czy to tak źle kogoś pochwalić publicznie jak coś dobrze zrobi? Czy
                        w Polsce ktoś jest poza podejrzeniami tylko jak kogoś drugiego
                        krytykuje- mam nadzieję ,że te czasy mamy już za sobą więc proszę
                        daj sobie spokój z tymi zagrywkami poniżej pasa w taką agresywną
                        dyskusję mnie nie wciągniesz nie po to tu wpisuję swoje zdanie na
                        temat wątku. To tyle i więcej nie będę się w tej sprawie wypowiadał
                        aha i moje zdanie się nie zmieniło dompol mogę ze spokojnym
                        sumieniem polecić innym na pochybel wszelkim tropicielom spisków.
                        Widocznie coś przeszło na Ciebie vespa111 z polityki a raczej z
                        takich dwóch Panów bardzo podobnych do siebie ,którzy wszędzie widzą
                        spiski.
    • bach23 Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 18.03.08, 10:53
      Polecam Wam jazz cafe to naprawdę najlepsza knajpka w Łomiankach.
      Czy to ,że ją polecam to znaczy ,że oni mi płacą za to ,że wyrażam
      się o nich pozytywnie? Poll68 nie przejmuj się tak to już w Polsce
      jest ,że Polaków cieszy tylko krytyka i złe słowo o innych a każde
      dobre słowo jest traktowane jako reklama.
      Niestety...więcej pozytywnego myślenia Polacy!! Może Ci co wyjechali
      za pracą jeżeli wrócą wniosą nową jakość myślenia do tej
      zaściankowej pełnej agresji Polski...
      • kowalik22 Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 18.03.08, 10:58
        Poll68, bach23 i jakie tak nicki masz jeszcze w zanadrzu - daj
        spokój.
        I popracuj nad interpunkcją, bo Cię zdradza ;)
        Przecinki stawia się bezpośrednio po wyrazie, bez spacji. Spacja
        jest póżniej;)

• mamamaminsynka Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 18.03.08, 13:18
      Nie pracuję i nie pracowałam w melisie – bardzo mnie to
      rozśmieszyło. Wypowiadam się o nich ponieważ słyszałam o nich wiele
      dobrego, a również jako ich były klient mogę powiedzieć o nich same
      superlatywy. / z tego co wiem chyba nawet w zeszłym roku dostali
      nagrodę Rzeczypospolitej za obsługę klienta /. A różnica pomiędzy
      Elmisem a Dompolem jest bardzo bardzo duża, tak jak elmis nie
      ukrywał fakty iż antena może zostać wybudowana na aquatermie i
      zgłaszał protest w kolegium odwoławczym to Dompol udaje że tematu
      nie ma i nie informuje o tym swoich potencjalnych klientów.
      Usłyszysz od nich same plusy lokalizacji : a jak zapytasz o antenę
      nabierają wody w usta i na tym koniec. Człowiek kupujący dom za
      często całe oszczędności swojego życia ma prawo wiedzieć co jest
      planowane obok.
      • vespa111 Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 18.03.08, 20:21
        Informuje szanowne grono forumowiczów, że poll68, bach23 oraz ganno
        to pracownicy dompolu.
        Sami inwestorzy tego wątku nie pociągneli bo znając ich, wiem, że
        nie szczycą się wysokim IQ. Czy z tak wiarygodnego źródła można
        uzyskać obiektywną informacje na temat inwestycji przy ul.
        Racławickiej czy np. przy Baczyńskiego gdzie zburzone zostaną 3 domy
        w tym jeden 6 letni, aby dompol wybudował blok na który nie wyrażaja
        zgody najbliżsi mieszkańcy.
        • ganno Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 29.03.08, 12:52
          Odpowiadam osobie o nicku vespa111 źle trafiłaś ( trafiłeś)hehe, nie
          jestem pracownikiem dompolu co więcej nie mam nic wspólnego z
          budownictwem. Za to widzę,że ty jesteś bardzo dobrze poinformowany
          (ana) może jesteś z konkurencji tej firmy?
    • szampansieleje Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 18.03.08, 22:07
      Jestem zainteresowany zakupem segmentu przy ul. Racławickiej obok
      biurowca. Mam pytanie do osób mieszkających w pobliżu o tą
      inwestycje, myśle, że dobrze trafiłem, chociaż wypowiedzi dotyczą
      różnych lokalizacji dompolu.
      O co chodzi z tą anteną, inwestorzy o niej nie wspominają jak też
      zaprzyjaźnione biuro nieruchomości?
      Prosze o poważne wypowiedzi za które z góry dziękuje.
      Ewentualnie prosze o namiary na uczciwe firmy realizujace podobne
      inwestycje na terenie Łomianek.
      • dodan Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 19.03.08, 10:14
        szampansieleje napisał:
        O co chodzi z tą anteną, inwestorzy o niej nie wspominają jak też
        > zaprzyjaźnione biuro nieruchomości?

A o co ma chodzic, na Aquatermie przy raclawickiej ma stac
        kilkunasto metrowy maszt, o czym dompol milczy i udaje, ze nic
        takiego ma nie byc.
      • ganno Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 29.03.08, 12:42
        Dzień dobry ponownie,
        Na dzień dzisiejszy jest to jałowe gadanie.Nie ma żadnych decyzji
        administracyjnych odnośnie masztu krążą tylko słuchy o tym czy
        właściciel firmy antap zdecyduje się na dzierżawę części swojej
        nieruchomości ( przy domach wybudowanych przez firmę elmis przy ul.
        konsynierów)czy nie. Postawienie masztu umts wiąże się z mnóstwem
        decyzji administracyjnych w tym decyzji lokalizacyjnej,warunków
        zabudowy,decyzji na budowę,opinii referatu ochrony środowiska oraz
        spełnieniem wielu innych zaleceń właściwych urzędów i przepisów
        prawnych. Na dzień dzisiejszy ŻADNA ZGODA NA POSADOWIENIE TAKIEGO
        MASZTU NIE ZOSTAŁA WYDANA. A jeżeliby nawet właściciel (w co nie
        wierzę) antapu zdecydowałby się na wyrażenie zgody na dzierżawę
        części swojego terenu to droga do ustawienie słupa umts jest jeszcze
        bardzo dłuuga biorąc pod uwagę sytuację i drogę odwoławczą, a na
        pewno mieszkańcy przynajmniej ja jeżeli wogóle doszłoby do takiej
        sytuacji będę się odwoływać od jakichkolwiek decycji. Za nim taki
        masz mógłby stanąć jeżeli wogóle minełyby lata a jestem
        przekonana,że firmie, która chciałaby ten maszt postawić zależy na
        czasie więc z informacji,które posiadam mówię jedno: nie wierzcie
        plotkom, na dzień dzisiejszy nie ma żadnych decyzji o jakimkolwiek
        maszcie wszystko co słyszycie to sianie paniki.Tym bardziej,że
        masztem powinni się martwić jeżeli już to mieszkańcy Kosynierów i
        działkowej a nie mieszkańcy racławickiej.Podtrzymuje moje zdanie (
        obiektywne),że ul.racławicka jest dobrym adresem do mieszkania
        zwłaszcza ze względu na media miejskie,drogę wykonaną porządnie z
        kostki i dobry dostępdo całej otoczki miejskiej jaka do codziennego
        życia jest potrzebna.Zważcie na fakt,że w większości miejsc w
        Łomiankach NIE MA KANALIZACJI I WODOCIĄGÓW,NIE MA ULICZEK WYKONANYCH
        Z KOSTKI poza tym w naszej okolicy stoją w miarę zadbane domy
        wolnostojące,segmentyi bliźniaki.Oczywiście każdy sam powinien
        podjąć decyzję gdzie chce mieszkać, na różnych forach prezentują się
        różne opinie. Fora mają to do siebie,że są anonimowe i każdy może
        się wypowiedzieć więc na forach można stosować wszelaką propagandę,
        można rozgłaszać plotki,mity i szkodzić konkurencji lub zachwalać
        własne produkty i taka jest prawda więc radzę tak nie wierzcie temu
        co się gada na forum oceńcie sami czy wam się ta lokalizacja podoba
        czy nie. Ja mieszkam na działkowej ( równoległa do racławickiej) i
        dobrze mi się tu mieszka to tyle.

gannp
        • esscort Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 29.03.08, 13:08
          ganno napisała:

> Fora mają to do siebie,że są anonimowe i każdy może
          > się wypowiedzieć więc na forach można stosować wszelaką
          propagandę, można rozgłaszać plotki,mity i szkodzić konkurencji lub
          zachwalać własne produkty i taka jest prawda więc radzę tak nie
          wierzcie temu co się gada na forum oceńcie sami czy wam się ta
          lokalizacja podoba czy nie.

Ganno, wszystko prawda, ale zauważ też, ze i Ty wypowiadasz się
          anonimowo, a nawolując do braku wiary w opinie na forum podwazasz
          tym samym sens swojej wypowiedzi i proby przekonania innych do
          swojego zdania.

Caly ten watek zainicjowany niewatpliwie przez firme dompol
          pokazuje, ze nawet kryptoreklama moze sie odwrocic przeciwko
          inicjatorom
          • ganno Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 02.04.08, 18:47
            Dziękuję za tego posta esscort. Niestety fora mają to do siebie,że
            roją się od różnej maści osób działających w różnych celach więc
            podtrzymuje swoją opinię,że info na temat różnych firm na tym forum
            nie można brać do końca na poważnie i lepiej samemu wyrobić sobie
            zdanie, popytać w urzędach itp a nie szukać odpowiedzi na tym forum
            gdzie opinie zawsze będą tendencyjne czy to na korzyść cz yna
            niekorzyść danej firmy i chodzi tu o wszystkie opinie na temat
            różnych firm na tym forum,równiez na innych wątkach. Prywatnie nie
            wydaje mi się,żeby osoba o nicku polakpolka był od developera w ich
            pytaniu nie było nic z reklamy wręcz przeciwnie a zakres odbioru
            forum jest bardzo ograniczony.
    • fifi1717 Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 28.03.08, 14:15
      Witam,

Kupiłem u nich jeden z bliźniaków w ramach inwestycji Villa
      Kampinos. Jest "ciekawie", ale póki co wstrzymam się z wydaniem
      ostatecznej opinii do momentu odbioru.

Maks
    • peterr77 Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 04.04.08, 20:04
      Śledzę uważnie dyskusję, ponieważ jestem zainteresowany zakupem domu w
      Łomiankach, a inwestycja przy ul. Racławickiej wydaje się interesująca. Mój
      niepokój jednak budzi rzekoma stacja bazowa, która ma powstać na budynku
      aquatermu. Znam się trochę na telefonii komórkowej i zadałem sobie trud, aby
      uzyskać nieco więcej informacji na temat mającej powstać stacji bazowej. Okazuje
      się, że maszt zostanie umieszczony na okrągłym „cypelku” budynku Aquaterm, a
      anteny zastosowane do budowy stacji bazowej mają odchylenie wiązki
      promieniowania do 10O w dół od poziomu na jakim znajduje się antena. Jeśli
      antena zostanie umieszczona na wysokości 15 metrów, to teoretycznie zasięg
      największego promieniowania może „schodzić” do ziemi w odległości około 150
      metrów od masztu. Oczywiście miejsca o największym natężeniu pola
      elektromagnetycznego będą zależały od tego, w którą stronę zostaną skierowane
      anteny sektorowe.
      Uważam zatem, że funkcjonowanie stacji bazowej UMTS będzie miało wpływ nie tylko
      na mieszkańców domków elmis czy wspominanych unihouse, ale również, a może
      przede wszystkim DOMPOL.
      Martwi mnie, że występujący na forum przedstawiciele firmy DOMPOL ignorują temat
      stacji bazowej zamiast się do niego jednoznacznie ustosunkować.

Pozdrawiam

• peterr77 Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 04.04.08, 20:11
        W poprzednim wpisie jest mała literówka - pisząc o nachyleniu wiązki chodziło mi
        o 10 stopni, a wyszło "10O" ;)
      • dodan Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 05.04.08, 20:23
        wiadomo, ze firmie chodzi tylko o sprzedaz reszte ma w d.....
        • herman_rys Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 09.04.08, 22:30
          Dompolowi szczegolnie wg mnie zalezy wylacznie zeby sprzedac, potem juz
          kliencie bedziesz tanczyl tak jak ci zagramy. Zadne terminy, sztuka budowlane i
          takie tam glupstwa nas nie obowiazuja, a Twoje 'ale umowa' mamy gdzies...
          • esscort Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 09.04.08, 23:55
            No to chyba jest ogólna prawidłowość dotycząca większości
            sprzedających różne towary. Chcą sprzedać i mieć spokój.
            • herman_rys Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 10.04.08, 20:01
              Takie kwitowanie tematu jest zrozumiale, kiedy przedmiotem transakcji sa dajmy na to majtki - "po odejsciu od kasy reklamacji sie nie uwzglednia". Ale ta firma podpisuje umowy na wybudowanie domow i w trakcie trwania umowy, a przed momentem jej wykonania odwala takie buble. Na dwoch ich budowach 'doswiadczeni' wspolpraca z dompolem klienci odradzali mi ich inwestycje. Slyszalem o olewactwie klientow, nieinformowaniu o mniej korzystnych faktach, zmianach w projekcie w stosunku do wizualizacji przedstawionych klientom przy podpisywaniu umowy. I do tego olewka sygnalow od klientow o nieprawidlowosciach na budowach.
    • ganno Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 15.04.08, 18:12
      Hej jak się dowiedziałam Gmina Łomianki nie zgodziła się na
      lokalizację słupa telefonii komórkowej w miejscu wnioskowanym więc
      sprawdzają się moje słowa i po co tyle paniki? chyba,że komuś na tym
      zależy żeby szerzyć panikę...zamiast pisać zasłyszane plotki na tym
      forum sprawdźcie najpierw i źródła w Gminie teraz to operator ma
      kłopot bo musi zacząć się odwoływać od decyzji jeżeli wogóle będzie
      chciał to ciągnąć a jak wiemy takie odwołania mogą trwać wiele lat w
      polskim prawodawstwie jest wiele instacji odwoławczych... i po co
      tak panikować...
      • ganno Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 15.04.08, 18:14
        Ludzie zanim będziecie wszczynać panikę najpierw sprawdźcie
        dokładnie...
    • modraczkova Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 05.06.08, 21:09
      Moje opinie nt tej firmy (Dompol) sa jak najgorsze. Niechlujstwo, nieterminowosc i ogolnie porażka. Odradzam. Zeby sie przekonac zaprawszam na osiedle Villa Kampinos. Nie usłyszycie tam dobrego słowa o firmie od żadnego z wlaścicieli.
      • lastminute_waw Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 10.06.08, 17:09
        Witam,
        jestem właścicelem blizniaka z os. Villa Kampinos, moja inwestycja
        jest jeszcze w trakcie budowy przez Dompol, więc wstrzymam się z
        ostatecznymi opiniami. Jest kilka poprawek i mam nadzieje że do
        odbioru budynku zostaną one wszystkie usunięte, tak abym mógł
        wystawic pozytywną opinie o tej firmie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka