polakpolka 10.03.08, 16:12 jakie sa wasze opinie nt. tej firmy i konkretnrj inwestycji. Czy tam nie bedzie glosno, czy to dobra lokakizacja?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poll68 Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 11.03.08, 18:40 Firma zrealizowała już parę inwestycji.Ja kupiłem od nich dom w os.wierzbowy park przy wspólnej i póki co jestem zadowolony, generalnie są w porządku trzeba im oddać to ,że właściciele są dostępni dla klientów i szybko reagują na zapytania.Oglądałem racławicką na ich stronie - projekty jak zawsze mają nietuzinkowe nowoczesne to oczywiście kwestia gustu co komu się podobowa ja tam lubię ten modernizm lub post modernizm ,ale o gustach się nie dyskutuje. Pogłos od trasy jest wszędzie obrębie Łomianek. Wynajmowałem przez rok niedaleko trasy domek i bardzo dobrze mi się mieszkało szczególnie ,że było wszędzie blisko.Generalnie mogę z czystym sumieniem polecić tego developera ,ale na pewno warto porozmawiać z właścicielami najpierw i samemu podjąć decyzję. poll68 Odpowiedz Link Zgłoś
polakpolka Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 12.03.08, 23:53 dziekuje za odpowiedz, musze przemyslec, bo cena dla mnie jest wysoka i nie wiem, ile jeszcze trzeba miec na wykonczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
33niania a jak to wyglada cenowo 13.03.08, 09:08 w Dompolu i u konkurencji. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
poll68 Re: a jak to wyglada cenowo 13.03.08, 10:38 Hmm mi cena pasowała jak od nich kupowałem byli nawet tańsi od innych propozycji na rynku i to domów bardzo tradycyjnych i nie ciekawych - moim zdaniem.Teraz po wybudowaniu domu wartość wg rzeczoznawcy z Banku ,który zwiedzał mój dom znacznie się zwiększyła i nie chodzi tu tylko o wykończenie czyli na pewno nie przepłaciłem wręcz przeciwnie, a architektura mojego domu rzeczywiście nietuzinkowa. Zaletą jest też to ,że kupowałem bez pośrednictwa agencji nieruchomości i nie musiałem płacić prowizji za wskazanie oferty.Każdy musi we własnym zakresie rozstrzygnąć co mu się opłaca. Zależy też co kto lubi czy tradycyjne domy pomalowane na żółto z czerowną dachówką czy nowoczesne rozwiązania projektowe - kwestia gustu. Co do konkurencji to nie wiem, ale łatwo to sprawdzić choćby porównać ceny na jednym z portali.Ja dompol znalazłem w portalu tabelaofert.pl - są tam prawie wszyscy budujący domy w Łomiankach. Mnie się takie nowoczesne projekty podobają a co do firmy DOMPOL to jak już wspomniałem mogę z czystym sumieniem polecić mają na swoim końce już trochę zrealizowanych osiedli. Aha i jeszcze jedna wskazówka wystrzegajcie się firm ,które nie mają na swoim koncie żadnych realizacji ablo mało - jak przynajmniej nie chcę ,żeby eksperymentowano na mojej osobie polecałbym firmy z doświadczeniem i dorobkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: a jak to wyglada cenowo 13.03.08, 12:11 O gustach sie nie dyskutuje, ale mi czasem ten "postmodernizm" wydaje się niezbyt gustowny i nie do życia. Miewam wrażenie, że jest to taki "postmodernizm" jak u pewnego "malarza" na bazarku "impresjonizm" :) Nie wiem, czy to Dompol jest inwestorem "postmodernistycznego" osiedla na ul Borzobochatego od strony ul. Długiej (Dąbrowa) - takie domy z salonem, który ma okna na całą ścianę z trzech stron. Kto to widział, ten z pewnością jest pod wrażeniem i wie, o czym mówię. Moim zdaniem jest to koszmar - zarowno pod względem wyglądu, jak i "walorów" użytkowych. Za coś takiego powinno sie karać. Odpowiedz Link Zgłoś
poll68 Re: a jak to wyglada cenowo 13.03.08, 18:27 Hmm aż z ciekawości zajrzałem na ich stronę, ale żadnej wzmianki o inwestycji przy ul.Długiej nie ma. Hmm nie wiem kto i jak buduje na Borzobochatego ,ale ja tam lubię nowoczesne domy przynajmniej w takim stylu jakim buduje dompol w końcu sam w jednym z nich mieszkam i jakby mi się nie podobał ten styl to bym od nich domu nie kupował. Po za tym dość miałem domów w kolorze żółtym z dachówką czerwoną, mnóstwem skosów na piętrze i wysokością 2.60 -2.70 Lubię przestrzeń a u mnie na parterze jest prawie 3m, ale jak mówiłem to sprawa gustu i o gustach nie powinno się dyskutować ponieważ Polacy są dużymi indywidualistami i każdemu co innego się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: a jak to wyglada cenowo 13.03.08, 18:43 To dobrze (i na szczęście), że nie wszystkim podoba się to samo. Ładny może być dom z nowoczesną bryłą, ładny bardziej tradycyjny. Nie wiem, o co chodzi z tymi żółtymi domami z czerwoną dachówką. To jakaś konkurencja Dompolu takie buduje? I dlaczego uważasz, że dom z czerwoną dachówką musi mieć pomieszczenia 2,60-2,70? Domy z dachówką mają swoje zalety i wady, ale przecież nie wszystkie sa w środku jednakowe. Znam wiele domów z czerwoną dachówką, które mają piękne wnętrza. Nie sądze też, by "postmodernistyczna" bryła była gwarantem udanego wnetrza. Taki podział nie ma sensu Odpowiedz Link Zgłoś
12maks Re: a jak to wyglada cenowo 14.03.08, 09:00 Mysle, ze dyskusja troche zboczyla z tematu. Estetyczna strona domu to kwestia gustu i tyle. Istota tematu polega na tym, czy Dompol to solidna i fachowa firma czy nie (w porownaniu do konkurencji). Czy to co oferuja trzyma jakosc i czy jest to warte pieniedzy, ktorych sobie zycza. Jak wyglada wspolpraca z nimi na etapie budowy i pozniej. Co robia dobrze a co nienajlepiej i na co trzeba koniecznie uwazac. Ktos kto kupil od nich dom i mieszka juz w nim od jakiegos czasu moze sie podzielic swoimi opiniami - ja tez chetnie je poznam. Ja na razie mam z nimi dobre doswiadczenia, choc pare rzeczy musi sie jeszcze wyjasnic, zebym mogl wydac ostateczna ocene. Z tego co widze, to zalezy im na dobrej opinii klientow. W koncu zadowolony klient to najlepsza reklama, a niezadowolony to jedna z gorszych rzeczy, ktora moze sie firmie przytrafic, szczegolnie na uspokojonym juz troche rynku. Jak juz bede mial to za soba to chetnie podziele sie na forum swoimi opiniami. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamaminsynka nie wszystko wygląda tak różowo 14.03.08, 13:01 Tylko jakoś firma DOMPOL nie wspomina o planowanej budowie 28 m wierzy telefoni Komórkowej zaraz obok osiedla. Jak ja porównywałam ceny w Łomiankach to firma Elvist inwest wypada o wiele korzystniej przy czym oni budują bardziej klasycznie Odpowiedz Link Zgłoś
ganno Re: nie wszystko wygląda tak różowo -sprostowanie 17.03.08, 11:35 Co prawda nie znam się na budownictwie i nie wiem jak buduje firma dompol ,ale wypowiem się w trochę innej sprawie o tym co mówiła moja przedmówczyni.Akurat tak się składa ,że mieszkam przy ul.Działkowej w Łomiankach i kupując parę lat temu dom w tamtej okolicy rozglądałam się po rynku i ...znalazłam ofertę firmy elmis ,a konkretnie domów szeregowych przy ul.Kosynierów ( pomiędzy Racławicką a Działkową ) i o dziwo wymieniony przez Panią maszt umts ma stanąc w bezpośrednim sąsiedztwie domów ,które budował elmis a nie przy budynkach wykonywanych przez DOMPOL i co i dobrze ,że w elmisie nie kupiłam tych domów przy kosynierów.Teraz to elmis powinien chcąc dbać o swoje dobre imie zaproponować pomoc mieszkańcom ,którzy od nich te domy kupili.Ja mieszkam przy działkowej i mnie ta sprawa masztu dotyczy ,ale tak naprawdę to właśnie takie gadanie powoduje powstawanie mitów.Masztu na 70% nie będzie i nie jest on planowany przy inwestycji DOMPOLU przy Racławickiej poza tym nie jest tak łatwo postawić słup umts. Bardziej powinna się tym martwić firma unihaus lub unihouse ,która buduje przy działkowej na tyłach technobudu koło mnie i mieszkańcuy domów kupionych od elmisu, a nie osiedle dompolu ,kóre jest oddalone od planowanego miejsca posadowienia hipotetycznego masztu ,który stanie właśnie przy domach wybudowanych przez elmis. Zadałam sobie trochę trudu i przejrzałam ofertę lokalizacji domów elmisu i co i elmis ma jakieś segmenty przy uldolnej w Dąbrowie niedaleko supermarketu auchan ( w budowie) w sąsiedztwie rozbieralni mięsa ( hurtowni) oraz w bliskiej odległości od fabryki farmaceutycznej szwartzpharma i blisko trasy gdańskiej czy to jest dobra idealna lokalizacja? Czy dobrą lokalizacją jest bliźniak znajdujący się przy ul.Kołłątaja zdaje się z widokiem na bloki przy Rówoległej,w pobliżu komisu samochodowego, linii wysokiego napięcia ,rozdzielni prądu i planowanej obwodnicy Warszawy oraz kilkadziesiąt metrów od trasy gdańskiej? do każdej lokalizacji można się przyczepić proszę przedmówczyni nie ma idealnych lokalizacji każda ma jakieś mankamenty i każda znajdzie kiedyś nabywców więc nie ma co w ten sposób robić czarny pijar dompolowi bo na robieniu czarnego pijaru też się trzeba znać, wiem co ś o tym bo pracuję w handlu. Co do mieszkania przy działkowej to ja w końcu kupiłam od osoby prywatnej dom przy działkowej i jestem zadowolona z mieszkania w tym miejscu. Wszędzie mam blisko, mam małe dzieci więc jest to dla mnie idealna lokalizacja.Co do architektury nie dyskutuję bo każdy ma inny gust i taka dyskusja jest jałowa. Tym ,kórzy chcą kupić dom od DOMPOL mogę powiedzieć tylko tyle ,że lokalizacja jest bardzo dobra , macie media miejskie , drogę w kostce zrobioną ( tego w Łomiankach generalnie prawie wszędzie brakuje chociażby przy działkowej przy ,kótrej mieszkam) do trasy nie jest daleko ,ale jest wygłuszenie przez budynki komercyjne znajdujące się przy trasie, ( więc trasa nie jest uciążliwa)a pogłos od trasy jest w prawie całych Łomiankach więc jeżeli cenicie sobie szybki dostęp do szkoły,przedszkola,supermarketu,blisko przystanek Ł- ki oraz to ,że są media to polecam Wam tę lokalizacje a rzekomym masztem się nie przejmujcie jeżeli wogóle kiedys miałby powstać ( co jest bardzo wątpliwe) to będzie przy domach wybudowanych przez elmis bliżej działkowej a nie przy inwestycji DOMPOL przy racławickiej. O budowaniu i samym deweloperze DOMPOL nie mogę się wypowiadać bo się nie znam i nie znam dewelopera chociaż jego reklamy w Łomiankach jako mieszkaniec widuję. Odpowiedz Link Zgłoś
poll68 Re: nie wszystko wygląda tak różowo -sprostowanie 17.03.08, 12:44 Coś mi ta Pani,która wychwala elmis brzmi znajomo jak Pani z biura sprzedaży elmisu...rzeczywiście ganno ma rację: kto pod kim dołki kopie ten sam w nie wpada, w tym wypadku Pani ,która wywołała temat firmy elmis wpadła sama w dołek obnażona przez osobę o nicku ganno. Co do DOMPOL to podtrzymuję swoje zdanie ,że jest to firma godna polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sternikjachtowy Re: nie wszystko wygląda tak różowo -sprostowanie 17.03.08, 23:52 Sądzę że Pani która rzekomo dołki kopie ma sporo racji. Firma Dompol faktycznie buduje segmenty przy ul.Racławickiej i jak na razie w temacie anteny UMTS na budynku Aquatermu nie zajmuje żadnego stanowiska. Znam temat ponieważ mieszkam na ulicy Kosynierów i jestem zaniepokojony planami postawienia masztu. Zapoznałem się z dokumentacją techniczną i twierdzę że pole elktromagnetyczne obejmie swoim wpływem nie tylko segmenty wybudowane przez Elmis ale również spory obszar ulic Racławickiej, Kosynierów i Działkowej.Dziwi mnie tylko porównywanie wrażeń estetycznych z realnym zagrożeniam dla naszego zdrowia i szczególnie naszych małych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
dodan Re: nie wszystko wygląda tak różowo -sprostowanie 19.03.08, 10:19 ganno napisała: Masztu na 70% nie > będzie i nie jest on planowany przy inwestycji DOMPOLU przy > Racławickiej Stek bzdur i robienie klientow w bambuko, mieszkancy tamtych okolic dobrze wiedza, ze na 70% to ten masz tam bedzie, a moze juz teraz to i na 90% z bedzie stal na Aqua 30 metrowy maszt umts. Odpowiedz Link Zgłoś
poll68 Re: a jak to wyglada cenowo 16.03.08, 22:05 Hmm widzę ,że dyskusja a gustach rozgorzała...na dobre. za nim zdecydowałem się na zakup domu w OS.WIERZBOWY PARK oglądałem trochę domu sęk w tym ,że dużo oglądanych przeze mnie domów miało kolor elewacji kanarkowy, dachówkę w kolorze czerwonym oraz dużo skosów na piętrze więc użyłem tego porównania. Co sie tyczy wysokości wnętrza to dla Pana piszącego jako esscort stwierdzam ,że post modernizm czy wogóle modernizm charakteryzuje się prostotą,funkcjonalnością i dużą wysokością pomieszczeń własnie i mi się to w ofercie dompolu spodobało bo rzeczywiście z perspektywy czasu stwierdzam ,że w takim domuj z dużą wysokością pomieszczeń mieszka się świetnie - fajne też są duże powierzchnie okien czego raczej w tradycyjnych domach nie mogłem znaleźć. Zauważcie ,że domy tzw tradycyjne mają dosyć małe okna ,ale jeszcze raz mówię o gustach nie powinno się dyskutować. Faktem jest ,że mieszka mi się bardzo dobrze, oczywiście na każdej budowie zdarzają się mniejsze lub większe przygody ,ale muszę stwierdzić ,że z DOMPOL-em współpracowało mi sie bardzo dobrze. Większe problemy miałem już przy prowadzeniu własnych prac wykończeniowych - podłogi , biały montaż. Na szczęście wszystko się udało zakończyć i szczęśliwie mieszkam. Jeszcze na chwilę wracając do DOMPOLU to podtrzymuję moją opinię: są dostępni i współpraca układała się bardzo dobrze więc z czystym sumieniem mogę tę firmę polecić a co do os.Nonet to projekt mi się podoba, lokalizacja dla ludzi ,którzy lubią mieć wszędzie blisko lub mają małe dzieci i chcą mieć w bliskiej odległości przedszkole,szkołę itp też wydaje się trafiona.Przed zakupem domów byłem też w elmisie ( naprawdę dużo firm budujących w Łomiankach odwiedziłem),ale nie spodobała mi się na samym wejściu obsługa, a domy miały kiepskie lokalizacje, nie podobały mi się projekty. Na temat opinii o tym developerze (elmis) nie będę się wypowiadał,chociaz słyszałem bardzo różne.Każdy musi sam zdecydować gdzie chce mieszkać i od kogo kupuje dom ja tylko stwierdzam ,że DOMPOL bardzo dobrze wywiązał się z umowy ze mną i,że podobają mi się ich projekty i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
turyfiury Re: a jak to wyglada komercyjnie 17.03.08, 17:51 Podsumowując jak mawiali starożytni Rosyjanie " reklama dźwignią handlu". Odpowiedz Link Zgłoś
herman_rys Re: a jak to wyglada komercyjnie 04.04.08, 14:00 Kazdy sam podejmuje decyzje, ale zachwyty nad firma dompol sa calkowicie nieuzasadnione. Slyszalem, ze budynki, ktore mialy byc oddane w listopadzie, do dzis nie sa zakonczone. Partackie ekipy pijanych murarzy stawiajace krzywe sciany, budynki ze stajaca w srodku woda i nasiaknietymi scianami obkladane styropianem(jak to ma wyschnac?), elewacje kladzione w czasie deszczu, ktore po miesiacu puchna i odlaza.... itp, itd Jedna ekipa niszczy to co przed chwila zrobila poprzednia. Pojedzcie na ich budowy i spytajcie ludzi, co juz tam kupili. Wydaje sie, ze nikt nie pilnuje tych budow. Wg zasady: jak sie zrobi tak bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
vespa111 Re: a jak to wyglada cenowo 17.03.08, 21:55 Mam tylko jedno pytanie do poll68 Czy jesteś na usługach dompolu? Jeżeli tak to ile Ci płacą? Pytam z ciekawości. A teraz do innych osób wypisujących się w tym wątku, nie dajcie się wciągnąć w pustą dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
poll68 Re: a jak to wyglada cenowo 18.03.08, 09:05 Tak oczywiście jestem na usługach dompolu i jeszcze kilku innych płacą bardzo dobrze... Oj smutno smutno się robi, vespa111 wyraziłem tylko swoje zdanie czy naprawdę Polacy potrafią tylko narzekać to ,że kogoś chwalę i to bez przesady to znaczy ,że jestem na czyiś usługach i ktoś mi za to płaci? Czy partia na ,którą głosowałaś w wyborach płaci Ci za poparcie? Czy koncern samochodowy ,który wyprodukował samochód ,który chciałabyś mieć płaci ci za wychwalanie jakiegoś modelu auta ,który produkuje? Czy dla Polaków wypowiedzi pozytywne muszą być od razu podejrzane? Czy to tak źle kogoś pochwalić publicznie jak coś dobrze zrobi? Czy w Polsce ktoś jest poza podejrzeniami tylko jak kogoś drugiego krytykuje- mam nadzieję ,że te czasy mamy już za sobą więc proszę daj sobie spokój z tymi zagrywkami poniżej pasa w taką agresywną dyskusję mnie nie wciągniesz nie po to tu wpisuję swoje zdanie na temat wątku. To tyle i więcej nie będę się w tej sprawie wypowiadał aha i moje zdanie się nie zmieniło dompol mogę ze spokojnym sumieniem polecić innym na pochybel wszelkim tropicielom spisków. Widocznie coś przeszło na Ciebie vespa111 z polityki a raczej z takich dwóch Panów bardzo podobnych do siebie ,którzy wszędzie widzą spiski. Odpowiedz Link Zgłoś
bach23 Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 18.03.08, 10:53 Polecam Wam jazz cafe to naprawdę najlepsza knajpka w Łomiankach. Czy to ,że ją polecam to znaczy ,że oni mi płacą za to ,że wyrażam się o nich pozytywnie? Poll68 nie przejmuj się tak to już w Polsce jest ,że Polaków cieszy tylko krytyka i złe słowo o innych a każde dobre słowo jest traktowane jako reklama. Niestety...więcej pozytywnego myślenia Polacy!! Może Ci co wyjechali za pracą jeżeli wrócą wniosą nową jakość myślenia do tej zaściankowej pełnej agresji Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 18.03.08, 10:58 Poll68, bach23 i jakie tak nicki masz jeszcze w zanadrzu - daj spokój. I popracuj nad interpunkcją, bo Cię zdradza ;) Przecinki stawia się bezpośrednio po wyrazie, bez spacji. Spacja jest póżniej;) Odpowiedz Link Zgłoś
mamamaminsynka Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 18.03.08, 13:18 Nie pracuję i nie pracowałam w melisie – bardzo mnie to rozśmieszyło. Wypowiadam się o nich ponieważ słyszałam o nich wiele dobrego, a również jako ich były klient mogę powiedzieć o nich same superlatywy. / z tego co wiem chyba nawet w zeszłym roku dostali nagrodę Rzeczypospolitej za obsługę klienta /. A różnica pomiędzy Elmisem a Dompolem jest bardzo bardzo duża, tak jak elmis nie ukrywał fakty iż antena może zostać wybudowana na aquatermie i zgłaszał protest w kolegium odwoławczym to Dompol udaje że tematu nie ma i nie informuje o tym swoich potencjalnych klientów. Usłyszysz od nich same plusy lokalizacji : a jak zapytasz o antenę nabierają wody w usta i na tym koniec. Człowiek kupujący dom za często całe oszczędności swojego życia ma prawo wiedzieć co jest planowane obok. Odpowiedz Link Zgłoś
vespa111 Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 18.03.08, 20:21 Informuje szanowne grono forumowiczów, że poll68, bach23 oraz ganno to pracownicy dompolu. Sami inwestorzy tego wątku nie pociągneli bo znając ich, wiem, że nie szczycą się wysokim IQ. Czy z tak wiarygodnego źródła można uzyskać obiektywną informacje na temat inwestycji przy ul. Racławickiej czy np. przy Baczyńskiego gdzie zburzone zostaną 3 domy w tym jeden 6 letni, aby dompol wybudował blok na który nie wyrażaja zgody najbliżsi mieszkańcy. Odpowiedz Link Zgłoś
ganno Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 29.03.08, 12:52 Odpowiadam osobie o nicku vespa111 źle trafiłaś ( trafiłeś)hehe, nie jestem pracownikiem dompolu co więcej nie mam nic wspólnego z budownictwem. Za to widzę,że ty jesteś bardzo dobrze poinformowany (ana) może jesteś z konkurencji tej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
szampansieleje Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 18.03.08, 22:07 Jestem zainteresowany zakupem segmentu przy ul. Racławickiej obok biurowca. Mam pytanie do osób mieszkających w pobliżu o tą inwestycje, myśle, że dobrze trafiłem, chociaż wypowiedzi dotyczą różnych lokalizacji dompolu. O co chodzi z tą anteną, inwestorzy o niej nie wspominają jak też zaprzyjaźnione biuro nieruchomości? Prosze o poważne wypowiedzi za które z góry dziękuje. Ewentualnie prosze o namiary na uczciwe firmy realizujace podobne inwestycje na terenie Łomianek. Odpowiedz Link Zgłoś
dodan Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 19.03.08, 10:14 szampansieleje napisał: O co chodzi z tą anteną, inwestorzy o niej nie wspominają jak też > zaprzyjaźnione biuro nieruchomości? A o co ma chodzic, na Aquatermie przy raclawickiej ma stac kilkunasto metrowy maszt, o czym dompol milczy i udaje, ze nic takiego ma nie byc. Odpowiedz Link Zgłoś
ganno Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 29.03.08, 12:42 Dzień dobry ponownie, Na dzień dzisiejszy jest to jałowe gadanie.Nie ma żadnych decyzji administracyjnych odnośnie masztu krążą tylko słuchy o tym czy właściciel firmy antap zdecyduje się na dzierżawę części swojej nieruchomości ( przy domach wybudowanych przez firmę elmis przy ul. konsynierów)czy nie. Postawienie masztu umts wiąże się z mnóstwem decyzji administracyjnych w tym decyzji lokalizacyjnej,warunków zabudowy,decyzji na budowę,opinii referatu ochrony środowiska oraz spełnieniem wielu innych zaleceń właściwych urzędów i przepisów prawnych. Na dzień dzisiejszy ŻADNA ZGODA NA POSADOWIENIE TAKIEGO MASZTU NIE ZOSTAŁA WYDANA. A jeżeliby nawet właściciel (w co nie wierzę) antapu zdecydowałby się na wyrażenie zgody na dzierżawę części swojego terenu to droga do ustawienie słupa umts jest jeszcze bardzo dłuuga biorąc pod uwagę sytuację i drogę odwoławczą, a na pewno mieszkańcy przynajmniej ja jeżeli wogóle doszłoby do takiej sytuacji będę się odwoływać od jakichkolwiek decycji. Za nim taki masz mógłby stanąć jeżeli wogóle minełyby lata a jestem przekonana,że firmie, która chciałaby ten maszt postawić zależy na czasie więc z informacji,które posiadam mówię jedno: nie wierzcie plotkom, na dzień dzisiejszy nie ma żadnych decyzji o jakimkolwiek maszcie wszystko co słyszycie to sianie paniki.Tym bardziej,że masztem powinni się martwić jeżeli już to mieszkańcy Kosynierów i działkowej a nie mieszkańcy racławickiej.Podtrzymuje moje zdanie ( obiektywne),że ul.racławicka jest dobrym adresem do mieszkania zwłaszcza ze względu na media miejskie,drogę wykonaną porządnie z kostki i dobry dostępdo całej otoczki miejskiej jaka do codziennego życia jest potrzebna.Zważcie na fakt,że w większości miejsc w Łomiankach NIE MA KANALIZACJI I WODOCIĄGÓW,NIE MA ULICZEK WYKONANYCH Z KOSTKI poza tym w naszej okolicy stoją w miarę zadbane domy wolnostojące,segmentyi bliźniaki.Oczywiście każdy sam powinien podjąć decyzję gdzie chce mieszkać, na różnych forach prezentują się różne opinie. Fora mają to do siebie,że są anonimowe i każdy może się wypowiedzieć więc na forach można stosować wszelaką propagandę, można rozgłaszać plotki,mity i szkodzić konkurencji lub zachwalać własne produkty i taka jest prawda więc radzę tak nie wierzcie temu co się gada na forum oceńcie sami czy wam się ta lokalizacja podoba czy nie. Ja mieszkam na działkowej ( równoległa do racławickiej) i dobrze mi się tu mieszka to tyle. gannp Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 29.03.08, 13:08 ganno napisała: > Fora mają to do siebie,że są anonimowe i każdy może > się wypowiedzieć więc na forach można stosować wszelaką propagandę, można rozgłaszać plotki,mity i szkodzić konkurencji lub zachwalać własne produkty i taka jest prawda więc radzę tak nie wierzcie temu co się gada na forum oceńcie sami czy wam się ta lokalizacja podoba czy nie. Ganno, wszystko prawda, ale zauważ też, ze i Ty wypowiadasz się anonimowo, a nawolując do braku wiary w opinie na forum podwazasz tym samym sens swojej wypowiedzi i proby przekonania innych do swojego zdania. Caly ten watek zainicjowany niewatpliwie przez firme dompol pokazuje, ze nawet kryptoreklama moze sie odwrocic przeciwko inicjatorom Odpowiedz Link Zgłoś
ganno Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 02.04.08, 18:47 Dziękuję za tego posta esscort. Niestety fora mają to do siebie,że roją się od różnej maści osób działających w różnych celach więc podtrzymuje swoją opinię,że info na temat różnych firm na tym forum nie można brać do końca na poważnie i lepiej samemu wyrobić sobie zdanie, popytać w urzędach itp a nie szukać odpowiedzi na tym forum gdzie opinie zawsze będą tendencyjne czy to na korzyść cz yna niekorzyść danej firmy i chodzi tu o wszystkie opinie na temat różnych firm na tym forum,równiez na innych wątkach. Prywatnie nie wydaje mi się,żeby osoba o nicku polakpolka był od developera w ich pytaniu nie było nic z reklamy wręcz przeciwnie a zakres odbioru forum jest bardzo ograniczony. Odpowiedz Link Zgłoś
fifi1717 Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 28.03.08, 14:15 Witam, Kupiłem u nich jeden z bliźniaków w ramach inwestycji Villa Kampinos. Jest "ciekawie", ale póki co wstrzymam się z wydaniem ostatecznej opinii do momentu odbioru. Maks Odpowiedz Link Zgłoś
peterr77 Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 04.04.08, 20:04 Śledzę uważnie dyskusję, ponieważ jestem zainteresowany zakupem domu w Łomiankach, a inwestycja przy ul. Racławickiej wydaje się interesująca. Mój niepokój jednak budzi rzekoma stacja bazowa, która ma powstać na budynku aquatermu. Znam się trochę na telefonii komórkowej i zadałem sobie trud, aby uzyskać nieco więcej informacji na temat mającej powstać stacji bazowej. Okazuje się, że maszt zostanie umieszczony na okrągłym „cypelku” budynku Aquaterm, a anteny zastosowane do budowy stacji bazowej mają odchylenie wiązki promieniowania do 10O w dół od poziomu na jakim znajduje się antena. Jeśli antena zostanie umieszczona na wysokości 15 metrów, to teoretycznie zasięg największego promieniowania może „schodzić” do ziemi w odległości około 150 metrów od masztu. Oczywiście miejsca o największym natężeniu pola elektromagnetycznego będą zależały od tego, w którą stronę zostaną skierowane anteny sektorowe. Uważam zatem, że funkcjonowanie stacji bazowej UMTS będzie miało wpływ nie tylko na mieszkańców domków elmis czy wspominanych unihouse, ale również, a może przede wszystkim DOMPOL. Martwi mnie, że występujący na forum przedstawiciele firmy DOMPOL ignorują temat stacji bazowej zamiast się do niego jednoznacznie ustosunkować. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
peterr77 Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 04.04.08, 20:11 W poprzednim wpisie jest mała literówka - pisząc o nachyleniu wiązki chodziło mi o 10 stopni, a wyszło "10O" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dodan Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 05.04.08, 20:23 wiadomo, ze firmie chodzi tylko o sprzedaz reszte ma w d..... Odpowiedz Link Zgłoś
herman_rys Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 09.04.08, 22:30 Dompolowi szczegolnie wg mnie zalezy wylacznie zeby sprzedac, potem juz kliencie bedziesz tanczyl tak jak ci zagramy. Zadne terminy, sztuka budowlane i takie tam glupstwa nas nie obowiazuja, a Twoje 'ale umowa' mamy gdzies... Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 09.04.08, 23:55 No to chyba jest ogólna prawidłowość dotycząca większości sprzedających różne towary. Chcą sprzedać i mieć spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
herman_rys Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 10.04.08, 20:01 Takie kwitowanie tematu jest zrozumiale, kiedy przedmiotem transakcji sa dajmy na to majtki - "po odejsciu od kasy reklamacji sie nie uwzglednia". Ale ta firma podpisuje umowy na wybudowanie domow i w trakcie trwania umowy, a przed momentem jej wykonania odwala takie buble. Na dwoch ich budowach 'doswiadczeni' wspolpraca z dompolem klienci odradzali mi ich inwestycje. Slyszalem o olewactwie klientow, nieinformowaniu o mniej korzystnych faktach, zmianach w projekcie w stosunku do wizualizacji przedstawionych klientom przy podpisywaniu umowy. I do tego olewka sygnalow od klientow o nieprawidlowosciach na budowach. Odpowiedz Link Zgłoś
ganno Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 15.04.08, 18:12 Hej jak się dowiedziałam Gmina Łomianki nie zgodziła się na lokalizację słupa telefonii komórkowej w miejscu wnioskowanym więc sprawdzają się moje słowa i po co tyle paniki? chyba,że komuś na tym zależy żeby szerzyć panikę...zamiast pisać zasłyszane plotki na tym forum sprawdźcie najpierw i źródła w Gminie teraz to operator ma kłopot bo musi zacząć się odwoływać od decyzji jeżeli wogóle będzie chciał to ciągnąć a jak wiemy takie odwołania mogą trwać wiele lat w polskim prawodawstwie jest wiele instacji odwoławczych... i po co tak panikować... Odpowiedz Link Zgłoś
ganno Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 15.04.08, 18:14 Ludzie zanim będziecie wszczynać panikę najpierw sprawdźcie dokładnie... Odpowiedz Link Zgłoś
modraczkova Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 05.06.08, 21:09 Moje opinie nt tej firmy (Dompol) sa jak najgorsze. Niechlujstwo, nieterminowosc i ogolnie porażka. Odradzam. Zeby sie przekonac zaprawszam na osiedle Villa Kampinos. Nie usłyszycie tam dobrego słowa o firmie od żadnego z wlaścicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
lastminute_waw Re: DOMPOL NA UL. Racławickiej 10.06.08, 17:09 Witam, jestem właścicelem blizniaka z os. Villa Kampinos, moja inwestycja jest jeszcze w trakcie budowy przez Dompol, więc wstrzymam się z ostatecznymi opiniami. Jest kilka poprawek i mam nadzieje że do odbioru budynku zostaną one wszystkie usunięte, tak abym mógł wystawic pozytywną opinie o tej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś