Dodaj do ulubionych

droga na chopina cd

05.02.09, 15:07
Temat powraca jak bumerang. W GŁ było o remoncie drogi Chopina, ale
dlaczego nie napisano, że remont drogi( dziwnie to brzmi, bo jak
remontować coś czego nie ma)będzie szcątkowy.
Mało tego dzwoniłam do UM, rozmawiałam z zastepcą burmistrza, bo
akurat niby coś koło mnie równali, ale ominęli 2 duże doły).Pan
zastępca(nie wiem jak się nazywa - nie przedstawił się)obiecał, że
zajmie się problemem. Ktoś z UM miał sprawdzić. I na tym się
skończyło... Od rozmowy z urzędnikiem minęły bowiem 2 miesiące...
Obserwuj wątek
    • czaj_nik Re: droga na chopina cd 08.02.09, 11:33
      Zdarzyło mi się zamieszkać przy ulicy która miała nawierzchnię ekologiczną a tabliczka dumnie obwieszczała: ulica.

Wpompowałem w gminę podatków co niemiara przez dziesiątki lat koczowania przy tej ulicy.
      Moje zabiegi tak jak i chopinki, kończyły się różnie.

Raz nic nie działo się i trzeba było jak czapla lub akrobata po płotowych podmurówkach przemieszczać się.

Raz był to spychacz który niesforną drogową materię (czytaj błoto) próbował wyrównać.

Innym razem był to spychacz i walec który zgodnie z komunistycznym powiedzeniem "przyjdzie walec i wyrówna" wcale tego nie robił.

Zawsze w UG padała odpowiedź na pytanie kiedy?
      Gdy położymy rurę (kanalizacja i woda) to położymy asfaltową nawierzchnię. Widać że odpowiedź nie była skoordynowana "międzyreferatowo" bo utwardzono mi rok temu moja nieszczęsną ulicę nibyasfaltem walcowanym na zimno (spychacz przyszedł). W połowie zimy dziur ci w nim bez liku. Daję mu jeszcze trzy lata i zamieni się we wspomnienie ale nie martwię się bo jestem w Gazecie Łomiankowskiej na niebiesko (2009-2012).

Dziwi mnie tylko fakt że sąsiednie ulice mimo iż asfalt miały, zostały bestialsko pokrojone i nafaszerowane owymi rurami i już są w GŁ na zielono.

Qrczę, przydał by się jakiś lobbysta. ;)
      • dwa111 Re: droga na chopina cd 08.02.09, 12:26
        A to ciekawa jestem w jakim kolorze /i co on oznacza/ zaznaczono
        Dąbrowę? Ktoś pomoże?
        • czaj_nik Re: droga na chopina cd 08.02.09, 12:58
          Gazeta Łomiankowska Nr 3 (267) z 6.02.2009 str. 10-14 :)
          • dwa111 Re: droga na chopina cd 08.02.09, 13:30
            Dziękuję. Niestety w tych dniach jestem kawałek od Łomianek i pewnie
            nie zdobędę tego numeru. Oczywiście jest internet i GŁ tam się
            znajdzie /na razie nie ma/.
            Ciekawa jestem kiedy obszar między Akacjową i Długą będzie nagrodzony
            przyłączeniem do cywilizacji łacińskiej /już Rzymianie znali
            kanalizację, nie znali jej natomiast Mongołowie/.
            • czaj_nik Re: droga na chopina cd 08.02.09, 18:30
              Całkiem kolorowo to wygląda w Dąbrowie w rejonie Kolejowej (Dąbrowa Zachodnia). Tutaj mamy trzy kolory.
              Niestety, Dąbrowa Leśna dysponuje rurami (na zielono) na Dolnej, Wąskiej i w 1/4 ul. Długiej oraz Grzybowej (na czerwono).

Niestety wspomniany rejon to poza wspomnianym kawałkiem na Długiej to gminna tabula rasa. UG nic tam nie namalował więc ... status quo ante bellum na długie lata.
              Przykro mi. :(

Legenda:
              zielony - sieć wybudowana w latach 1994-2006
              czerwony - sieć wybudowana w latach 2007-2008
              niebieski_ planowa budowa sieci w latach 2009-2012
    • slavi.77 Re: droga na chopina cd 08.02.09, 18:25
      a na którym odcinku Chopina będzie ten szczątkowy remont? Szczątkowo mogliby wyremontować skrzyżowanie Chopina z Paderewskiego. Nie da się już tam przejechać :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka