Dodaj do ulubionych

PO do opozycji Lepper i Giertych do koalicji

09.11.05, 23:25
no wlasnie cicha koalicja PIS z Lepperem i LPR ....

co Panstwo o tym sadza ??
Obserwuj wątek
    • mbele Re: PO do opozycji Lepper i Giertych do koalicji 09.11.05, 23:32
      ja osobiscie glosowalem na PO i ciesze sie ze nie weszli do koalicji, gdyby
      weszli nie zaglosowalbym na nich wiecej!

Kiedys bylem zwolennikiem koalicji z PIS (ba nawet odczuwalem pewna sympatie do
      PISu !!), przejrzalem na oczy kiedy zaczelem sluchac radia maryja ;) i
      wystepujacych tam PISowcow (na przyklad pana Ziobry ktory twierdzi ze "kultura
      zydowska zasmieca kulture polska" - on naprawde jest "zerem").
      Chyba nie jest dla nikogo tajemnica jakie jazdy sa na radiu maryja... a premier
      RP jedzie do Torunia ze swoimi ministrami i wyglasza na antenie radia i TV
      TRWAM swoje expose ...

Jedno mnie tylko pociesza... PISuar i tak skonczy jak Miller i Krzaklewski

• inferno_m Re: PO do opozycji Lepper i Giertych do koalicji 10.11.05, 00:23
        Rozumiem że nie wolno brać udziału w audycjach Radia Maryja? Jest to zabronione.
        Proponuję opczytać Newsweeka i tam jest dobry felieton dotyczący nagonki jaka
        jest w tej chwili stosowana w obec Prawa i Sprawiedliwości.

Ciekawy jestem jak mbele odniesiesz się do pana Piskorskiego?

• inferno_m Re: PO do opozycji Lepper i Giertych do koalicji 10.11.05, 00:30
          I mam jeszcze takie pytanie: dlaczego głosowałeś na PO?
          • 555jmf Re: PO do opozycji Lepper i Giertych do koalicji 14.11.05, 10:41
            Lepper mówi "jak się powiedziało A to trzeba powiedzieć B" i chce ,aby
            samoobrona weszła do rządu.Widzicie koalicję SamoPiS?
    • mbele PIS i Jelfa 20.11.05, 00:54
      Litewskie konsorcjum farmakologiczne Sanitas ma prawo do kupna pakietu
      kontrolnego Przedsiębiorstwa Farmaceutycznego Jelfa. Tak zdecydował kilka dni
      temu minister skarbu i Agencja Rozwoju Przemysłu. Ale takie rozwiązanie bardzo
      się nie spodobało związkowcom w Jelfie.

Wszystkie siedem związków zawodowych działających w tym największym w Jeleniej
      Górze przedsiębiorstwie, wystosowało do premiera Kazimierza Marcinkiewicza list
      otwarty, w którym wyrażają swoje zaniepokojenie kilkoma sprawami.

Zdaniem szefa zakładowej Solidarności, Ireneusza Oracza, bardzo dziwi pośpiech,
      z jakim ogłoszono zakończenie etapu wyboru partnera strategicznego. Związki
      zawodowe nie zakończyły negocjacji pakietu socjalnego z każdym z trzech
      oferentów.

- Decydująca okazała się cena akcji, chociaż dla losów firmy ważniejsze jest,
      żeby akcje objął ktoś, kto na serio myśli o produkowaniu w Jelfie nowoczesnych
      medykamentów - Mówi Oracz.

Podczas kampanii wyborczej Adam Lipiński z PiS-u, poseł na Sejm, mówił o
      zatrzymaniu prywatyzacji Jelfy. Tymczasem rząd PiS-u powstał zaledwie kilka dni
      temu, a minister skarbu pospiesznie ogłasza wybór inwestora.

- Jednak nasz szczególny niepokój wzbudza fakt, że nowy minister skarbu,
      Andrzej Mikosz był kilka tygodni temu w Jelfie jako negocjator z ramienia
      Sanitasu. Teraz jako minister pośpiesznie decyduje o wyborze właśnie tej firmy -
      mówi Oracz.

Sanitas nie ma też odpowiedniego kapitału. O sfinansowanie zakupu akcji, za
      ponad 600 milionów złotych firma zwróciła się do PeKaO S.A. Ten z kolei nie
      udzielił ostatecznej odpowiedzi.

Zobaczymy, jakie decyzje przyniosą najbliższe dni. Związkowcy już
      zapowiedzieli, że nie popuszczą.

• mbele Re: PIS i Jelfa 20.11.05, 00:56
        mbele napisał:
        >
        > - Jednak nasz szczególny niepokój wzbudza fakt, że nowy minister skarbu,
        > Andrzej Mikosz był kilka tygodni temu w Jelfie jako negocjator z ramienia
        > Sanitasu. Teraz jako minister pośpiesznie decyduje o wyborze właśnie tej
        firmy
        > -

TO JA SIE PYTAM CZY TO IV RP PISU I KACZEK ???

• omega_7 Re: PIS i Jelfa 20.11.05, 02:22
          Tak. To jest IV RP Kaczek!!!
          • inferno_m Re: PIS i Jelfa 20.11.05, 13:20
            Pani dobrze wie ktos rozpoczął tę prywatyzację i dlaczego tak szybko chciano ją
            zakończyć.
            Jeśli ma się to forum zamienić w forum ataku na Prawo i Sprawiedliwość to
            zostanie zlikwidowane chyba że sam zacznę wytykać błędu osób które piszą na tym
            foruma nie wiem czy one tego chcą. NIe wydaję mni się abym atakował tutaj inne
            partie tylko ludzi. Wygląda na to, że trzeba będzie to zmienić.
            Jeśli ma to być pluralistyczne forum to tak będzie.
            • mbele Re: PIS i Jelfa 30.11.05, 23:29
              panie Inferno ... ale mnie rozsmieszyles tym tekstem o zamknieciu forum :))))
              "jak inferno kogos atakowac to dobrze ale jak ktos mowic cos zle o inferno
              przyjaciolach to zle - czyli stara zasada kalego i krowy...

przeciez to forum PIECHOWICE a nie wielbicieli PiSuaru, Leppera i Radia Maryja.
              Mysle ze kazdy ma prawo do swobodnej wypowiedzi nawet w IV RP kaczki.
              Jak Ci sie to nie podoba to zamykaj forum i tup nozka ze zlosci

pozdrawiam
              • inferno_m Re: PIS i Jelfa 01.12.05, 00:12
                Mbele potrafię przynać się do błędu co wielu osobom przychodzi z dużą trudnością.
                Ale niezamierzam dyskutować o sprawach na temtat, których ani Ty ani ja nie mamy
                pełnej wiedzy.
                Skoro lekceważąco odnosisz się do nazwy partii do której należę to jak mam z
                Tobą rozmawiać? Powiedz kim jesteś, na ile masz odwagi żeby rozmawiać pod
                własnym nazwiskiem.

Skoro piszesz w tak "wymyślny" sposób o nazwie PiS to czekam na wyniki Twojej
                twórczośći jeśli chodzi o nazwy innych partii np SLD PO SDPL PD czy innych.

Chętnie zapoznam się z tą twórczością. Jeśli nie masz na tyle odwagi czy
                pomysłów to daj sobie spokój z próbami podniesienie mi ciśnienia krwii.

No mbele czekam:)
                • omega_7 Re: PIS i Jelfa 01.12.05, 07:07
                  Po to jest m.inn dyskusja, aby niepełną wiedzę uzupełnić.
                  Gdyby tak podejść do tematu, niejednokrotnie nie byłoby prawa do dyskusji na temat chociażby piechowickiego układu władzy. Bo kto ma dostęp do pełnej informacji.
                  Istotą forum jest to, że każda strona ma możliwość przedstawić swoje argumenty.
                  Ich brak, lub bzdurność sprawia, że powstaje na jakiś temat opinia.
                  Odbieranie natomiast stronie głosu, też do niczego dobrego nie doprowadzi.
                  • inferno_m Re: PIS i Jelfa 01.12.05, 09:13
                    Oczywiście po to są dyskusje, więc jeśli ktoś zadaje trudne (bo na to wgląda)
                    pytanie np. w sprawie komitetu rodzicielskiego lub tak ja teraz:

Czy pracwnik państwowej firmy , może dzięki jej pomocy (niewielkiej ale
                    zawsze)finansowej czy innej, organizować imprezy które mają na celu promocje
                    partii do której należy?

Jeśli chodiz o Jelfę to chyba sprawa jest wyjaśniona, a może się mylę proponuję
                    sprawdzić na stronie Ministerstwa. W końcu PiS ma najgorszą prasę w Polsce w tej
                    chwili więc co tu się dziwić. Wiele osób w swym zacietrzewieniu, w trakcie ataku
                    staje się tak groteskowymi, że przechodzi to ludzkie pojęcie.

Wcześniej na forum nie krytykowaliśmy partii widać punkt widzenia zmienia się
                    wraz z miejscem siedzenia.

Mam nadzieję że na swoje otrzymam odpowiedż.
                    • urzednik13 Re: PIS i Jelfa 01.12.05, 11:23
                      W Piechowicach to nie PiS jest partią o której warto rozmawiać,ale PSL to ta
                      partia "trzyma władzę" w naszym mieście.Co PSL zrobiło dla ludzi z Piechowic
                      poza obsadzeniem stanowisk swoimi ?Słyszał ktos o jakiejs
                      akcji ,imprezie,wyłożeniu pieniędzy własnych na jakiś szlachetny cel przez
                      członków i sympatyków tej partii.A może są już jakies ruchy związane z
                      przemieszczaniem sie piechowickich PSL-czykow do innych partii? Oczywiście
                      tych ,które maja w naszym mieście duże poparcie społeczne? Dopowiem
                      jeszcze ,że nie jest to PiS tym bardziej SLD ani Samoobrona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka