mbele 09.11.05, 23:25 no wlasnie cicha koalicja PIS z Lepperem i LPR .... co Panstwo o tym sadza ?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mbele Re: PO do opozycji Lepper i Giertych do koalicji 09.11.05, 23:32 ja osobiscie glosowalem na PO i ciesze sie ze nie weszli do koalicji, gdyby weszli nie zaglosowalbym na nich wiecej! Kiedys bylem zwolennikiem koalicji z PIS (ba nawet odczuwalem pewna sympatie do PISu !!), przejrzalem na oczy kiedy zaczelem sluchac radia maryja ;) i wystepujacych tam PISowcow (na przyklad pana Ziobry ktory twierdzi ze "kultura zydowska zasmieca kulture polska" - on naprawde jest "zerem"). Chyba nie jest dla nikogo tajemnica jakie jazdy sa na radiu maryja... a premier RP jedzie do Torunia ze swoimi ministrami i wyglasza na antenie radia i TV TRWAM swoje expose ... Jedno mnie tylko pociesza... PISuar i tak skonczy jak Miller i Krzaklewski Odpowiedz Link
inferno_m Re: PO do opozycji Lepper i Giertych do koalicji 10.11.05, 00:23 Rozumiem że nie wolno brać udziału w audycjach Radia Maryja? Jest to zabronione. Proponuję opczytać Newsweeka i tam jest dobry felieton dotyczący nagonki jaka jest w tej chwili stosowana w obec Prawa i Sprawiedliwości. Ciekawy jestem jak mbele odniesiesz się do pana Piskorskiego? Odpowiedz Link
inferno_m Re: PO do opozycji Lepper i Giertych do koalicji 10.11.05, 00:30 I mam jeszcze takie pytanie: dlaczego głosowałeś na PO? Odpowiedz Link
555jmf Re: PO do opozycji Lepper i Giertych do koalicji 14.11.05, 10:41 Lepper mówi "jak się powiedziało A to trzeba powiedzieć B" i chce ,aby samoobrona weszła do rządu.Widzicie koalicję SamoPiS? Odpowiedz Link
mbele PIS i Jelfa 20.11.05, 00:54 Litewskie konsorcjum farmakologiczne Sanitas ma prawo do kupna pakietu kontrolnego Przedsiębiorstwa Farmaceutycznego Jelfa. Tak zdecydował kilka dni temu minister skarbu i Agencja Rozwoju Przemysłu. Ale takie rozwiązanie bardzo się nie spodobało związkowcom w Jelfie. Wszystkie siedem związków zawodowych działających w tym największym w Jeleniej Górze przedsiębiorstwie, wystosowało do premiera Kazimierza Marcinkiewicza list otwarty, w którym wyrażają swoje zaniepokojenie kilkoma sprawami. Zdaniem szefa zakładowej Solidarności, Ireneusza Oracza, bardzo dziwi pośpiech, z jakim ogłoszono zakończenie etapu wyboru partnera strategicznego. Związki zawodowe nie zakończyły negocjacji pakietu socjalnego z każdym z trzech oferentów. - Decydująca okazała się cena akcji, chociaż dla losów firmy ważniejsze jest, żeby akcje objął ktoś, kto na serio myśli o produkowaniu w Jelfie nowoczesnych medykamentów - Mówi Oracz. Podczas kampanii wyborczej Adam Lipiński z PiS-u, poseł na Sejm, mówił o zatrzymaniu prywatyzacji Jelfy. Tymczasem rząd PiS-u powstał zaledwie kilka dni temu, a minister skarbu pospiesznie ogłasza wybór inwestora. - Jednak nasz szczególny niepokój wzbudza fakt, że nowy minister skarbu, Andrzej Mikosz był kilka tygodni temu w Jelfie jako negocjator z ramienia Sanitasu. Teraz jako minister pośpiesznie decyduje o wyborze właśnie tej firmy - mówi Oracz. Sanitas nie ma też odpowiedniego kapitału. O sfinansowanie zakupu akcji, za ponad 600 milionów złotych firma zwróciła się do PeKaO S.A. Ten z kolei nie udzielił ostatecznej odpowiedzi. Zobaczymy, jakie decyzje przyniosą najbliższe dni. Związkowcy już zapowiedzieli, że nie popuszczą. Odpowiedz Link
mbele Re: PIS i Jelfa 20.11.05, 00:56 mbele napisał: > > - Jednak nasz szczególny niepokój wzbudza fakt, że nowy minister skarbu, > Andrzej Mikosz był kilka tygodni temu w Jelfie jako negocjator z ramienia > Sanitasu. Teraz jako minister pośpiesznie decyduje o wyborze właśnie tej firmy > - TO JA SIE PYTAM CZY TO IV RP PISU I KACZEK ??? Odpowiedz Link
inferno_m Re: PIS i Jelfa 20.11.05, 13:20 Pani dobrze wie ktos rozpoczął tę prywatyzację i dlaczego tak szybko chciano ją zakończyć. Jeśli ma się to forum zamienić w forum ataku na Prawo i Sprawiedliwość to zostanie zlikwidowane chyba że sam zacznę wytykać błędu osób które piszą na tym foruma nie wiem czy one tego chcą. NIe wydaję mni się abym atakował tutaj inne partie tylko ludzi. Wygląda na to, że trzeba będzie to zmienić. Jeśli ma to być pluralistyczne forum to tak będzie. Odpowiedz Link
mbele Re: PIS i Jelfa 30.11.05, 23:29 panie Inferno ... ale mnie rozsmieszyles tym tekstem o zamknieciu forum :)))) "jak inferno kogos atakowac to dobrze ale jak ktos mowic cos zle o inferno przyjaciolach to zle - czyli stara zasada kalego i krowy... przeciez to forum PIECHOWICE a nie wielbicieli PiSuaru, Leppera i Radia Maryja. Mysle ze kazdy ma prawo do swobodnej wypowiedzi nawet w IV RP kaczki. Jak Ci sie to nie podoba to zamykaj forum i tup nozka ze zlosci pozdrawiam Odpowiedz Link
inferno_m Re: PIS i Jelfa 01.12.05, 00:12 Mbele potrafię przynać się do błędu co wielu osobom przychodzi z dużą trudnością. Ale niezamierzam dyskutować o sprawach na temtat, których ani Ty ani ja nie mamy pełnej wiedzy. Skoro lekceważąco odnosisz się do nazwy partii do której należę to jak mam z Tobą rozmawiać? Powiedz kim jesteś, na ile masz odwagi żeby rozmawiać pod własnym nazwiskiem. Skoro piszesz w tak "wymyślny" sposób o nazwie PiS to czekam na wyniki Twojej twórczośći jeśli chodzi o nazwy innych partii np SLD PO SDPL PD czy innych. Chętnie zapoznam się z tą twórczością. Jeśli nie masz na tyle odwagi czy pomysłów to daj sobie spokój z próbami podniesienie mi ciśnienia krwii. No mbele czekam:) Odpowiedz Link
omega_7 Re: PIS i Jelfa 01.12.05, 07:07 Po to jest m.inn dyskusja, aby niepełną wiedzę uzupełnić. Gdyby tak podejść do tematu, niejednokrotnie nie byłoby prawa do dyskusji na temat chociażby piechowickiego układu władzy. Bo kto ma dostęp do pełnej informacji. Istotą forum jest to, że każda strona ma możliwość przedstawić swoje argumenty. Ich brak, lub bzdurność sprawia, że powstaje na jakiś temat opinia. Odbieranie natomiast stronie głosu, też do niczego dobrego nie doprowadzi. Odpowiedz Link
inferno_m Re: PIS i Jelfa 01.12.05, 09:13 Oczywiście po to są dyskusje, więc jeśli ktoś zadaje trudne (bo na to wgląda) pytanie np. w sprawie komitetu rodzicielskiego lub tak ja teraz: Czy pracwnik państwowej firmy , może dzięki jej pomocy (niewielkiej ale zawsze)finansowej czy innej, organizować imprezy które mają na celu promocje partii do której należy? Jeśli chodiz o Jelfę to chyba sprawa jest wyjaśniona, a może się mylę proponuję sprawdzić na stronie Ministerstwa. W końcu PiS ma najgorszą prasę w Polsce w tej chwili więc co tu się dziwić. Wiele osób w swym zacietrzewieniu, w trakcie ataku staje się tak groteskowymi, że przechodzi to ludzkie pojęcie. Wcześniej na forum nie krytykowaliśmy partii widać punkt widzenia zmienia się wraz z miejscem siedzenia. Mam nadzieję że na swoje otrzymam odpowiedż. Odpowiedz Link
urzednik13 Re: PIS i Jelfa 01.12.05, 11:23 W Piechowicach to nie PiS jest partią o której warto rozmawiać,ale PSL to ta partia "trzyma władzę" w naszym mieście.Co PSL zrobiło dla ludzi z Piechowic poza obsadzeniem stanowisk swoimi ?Słyszał ktos o jakiejs akcji ,imprezie,wyłożeniu pieniędzy własnych na jakiś szlachetny cel przez członków i sympatyków tej partii.A może są już jakies ruchy związane z przemieszczaniem sie piechowickich PSL-czykow do innych partii? Oczywiście tych ,które maja w naszym mieście duże poparcie społeczne? Dopowiem jeszcze ,że nie jest to PiS tym bardziej SLD ani Samoobrona. Odpowiedz Link