Gość: Cybermantis Modeling w rozmiarze XXL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 21:15 Polskie społeczenstow nie dorosło do takiech modelek, na zachodzie jest to norma - modelka to modelka potrzebna jest czasem zarówno chuda jak i o rozmiarach większych, nikogo nie dziwi taki stan, nikt nie wypisuje obrażliwych określeń, jakie tu widać . zaścianek ... Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Modeling w rozmiarze XXL 10.09.09, 21:57 Czytając sporo z powyższych wypowiedzi dochodze do wniosku, że społeczność forowa jest wybitnie ograniczona:) Agnieszkę znam osobiście długo, jest moją modelką i nie pozostawia wątpliwości pozując, że jest w tym perfekcyjna. Naprawdę, niewiele wiecie, przeczytacie cztery akapity artykułu i od razu oceniacie i wyrokujecie. Uśmiać sie można czytając te bzdury w komentarzach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: 115.131.0.* 10.09.09, 22:35 A co Cie konkretnie rozbawilo? Bo sa kometarze na + i na -. I co to ma za znaczenie ze znasz jedna z modelek? Odpowiedz Link Zgłoś
vesica Re: Modeling w rozmiarze XXL 10.09.09, 22:49 ach czyli należy piać z zachwytu ? każdy ma prawo do wyrażania wlasnego zdania:) jak się nie podoba to już zacofanie? rozumiem że bronisz swojej modelki ale uszanuj zdanie innych. Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Modeling w rozmiarze XXL 10.09.09, 23:19 "na zachodzie jest to norma"... nooo, wystarczy popatrzeć na amerykańskie ulice - faktycznie rozmiar XXXXXXXXXXXXXXL to norma - u nas też tak powinno być. Uważam, że tacy ludzie powinni płacić tyle razy większe ubezpieczenie zdrowotne ile mają X w rozmiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Modeling w rozmiarze XXL 11.09.09, 12:19 A wszyscy pijacy w Polsce powinni płacić 10 zł wiecej w ubezpieczeniu od kazdej wypitej butelki - wtedy ZUS byłby potentaten jak Microsoft Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 12:56 iluminacja256 napisał: > A wszyscy pijacy w Polsce powinni płacić 10 zł wiecej w > ubezpieczeniu od kazdej wypitej butelki - wtedy ZUS byłby potentaten > jak Microsoft placa i to wiecej niz dyche w podatkach i akcyzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Modeling w rozmiarze XXL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 23:04 chrum chrum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 23:15 ? Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Otyłość skraca życie!!! Dlaczego ją promujecie?? 10.09.09, 23:07 Ludzie otyli, żyją krócej i są podatni na szereg chorób! To jest ostatnia rzecz, którą należy promować! Otyłość należy potępiać. Jedyne co teraz osiągniecie to to, że jakaś tłusta dziewucha zeżre setnego hamburgera w tym dniu albo paczkę chipsów i zapije to colą wierząc, że już nie musi dbać o zdrowie bo zwały tłuszczu i choroby wieńcowe są piękne i modne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz PrZeCzYtAjCiE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 23:45 Dosyć mam czytania tych bredni i głupot. Prosiliśmy Agnieszke aby napisała pare słów i ustosunkowała się do wszystkich moralizatorów, ale zrobimy to jednak my. Poznaliśmy Agnieszke kiedy przyszła do nas w zeszłym roku. Ustawiliśmy jej plan ćwiczeń, a ona systematycznie chudła. Dziewczyna propaguje zdrowy tryb życia, nie jest rozlazłą i opasłą kobietą siedzącą przed telewizorem i obiadającą się czipsami. Wyjątkowej urody dziewczynya została zauwazona przez fotografów, a późniejsza sesja w Super Linii, w której opowiada o tym, że należy zdrowo się odżywiać i uprawiać sport zaowocowała późniejszym rozwojem jej kariery, bo tak już można nazwać to co się wokół niej dzieje. Systematycznie pokazywała nam nowe zdjęcia a my razem z nią cieszyliśmy się, bo jakby nie patrzeć to żżyliśmy się z nią. Agnieszka zmieniła miejsce zamieszkania, ale wciąż mamy z nią kontakt i cały czas jest czynna fizycznie. Wiemy, że badania lekarskie ma wzorowe a jeżeli sprawia dziewczynie radość taka pasja to my powinniśmy się tylko cieszyć, że o kolejna nasza rodaczka robi kariere tam, gdzie ludzie już są na wyższym poziomie ewolucji niż w polsce. Nie widzę nic tutaj w propagowaniu otyłości, wyraźnie jest opisana praca w porównaniu z polską i innymi krajami. Niech się przyznają ci, którzy palą. Palenie podobno zabija, nikt nie wnosi sprzeciwu kiedy na przystanku, czy też w knajpie zatruwają nas dymem papierosowym. Zadbajmy o swoje zdrowie najpierw i nie zamartwiajmy się na wyrost i nie ferujmy wyroków nad innymi. A co do gustów, to podobno nad tym się nie dyskutuje, a jeżeli już sie dysktuje to kulturalnie a nie wsposob obrazliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: PrZeCzYtAjCiE IP: *.wroclaw.mm.pl 10.09.09, 23:48 co nie zmienia faktu,że jest gruba.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: PrZeCzYtAjCiE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 23:50 A ty pewno palisz i też nie zmienia to faktu że się trujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wct Re: PrZeCzYtAjCiE IP: *.chello.pl 11.09.09, 08:41 ale czy ktoś z tego powodu zaprosił go na wybieg i sesję fotograficzną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Komentarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 18:07 amabilis.blox.pl/2009/09/Pasztet-plus.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: PrZeCzYtAjCiE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 09:00 Gość portalu: xyz napisał(a): > Poznaliśmy Agnieszke kiedy przyszła do nas w zeszłym roku. > Ustawiliśmy jej plan ćwiczeń, a ona systematycznie chudła. No jak to? Przecież grube jest piękne. Tak czy nie? Zdecyduj się. > Wyjątkowej urody dziewczynya Gdzie ta wyjątkowa uroda? Nie przesadzajmy :) > nasza rodaczka robi > kariere tam, gdzie ludzie już są na wyższym poziomie ewolucji niż w > polsce. Tak, tak, tam, gdzie otyłe wieloryby w mini to norma. Rzeczywiscie, to wyzszy poziom ewolucji. Palenie podobno zabija, Nie podobno, ale na pewno. Tak samo, jak zabija obwod w pasie powyzej 80 cm. nikt nie wnosi > sprzeciwu kiedy na przystanku, czy też w knajpie zatruwają nas dymem > papierosowym. Jak to NIKT?? Są przeciez odpowiedni ustawy zakazujące palenia w miejscach publicznych, niedlugo ma wejsc nawet zakazujaca palenia we wlasnych autach. Na przystankach od dawna nie wolno palic. Co za bzdury wypisujesz czlowieku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: PrZeCzYtAjCiE IP: 115.131.0.* 11.09.09, 10:51 > Ustawiliśmy jej plan ćwiczeń, a ona systematycznie chudła. No i o tym pisze wiekszosc komentujacych. Co Cie tak oburzylo? Zgadzam sie co do kulturalnego sposobu prowadzenia dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Otyłość skraca życie!!! Dlaczego ją promujeci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 10:29 To dlaczego promuje się anoreksję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Otyłość skraca życie!!! Dlaczego ją promujeci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 11:03 Gość portalu: Julka napisał(a): > To dlaczego promuje się anoreksję? O rany, ale głupie, dziecinna pytanie. Obie skrajnowści są złe. I ktoś to już wyzej napisał. Zle jest promowanie anoreksji, a otylosci, jako alternatywy dla niej - jeszcze gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beao Re: Otyłość skraca życie!!! Dlaczego ją promujeci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.09, 08:39 A promowanie przez media figury "policz mi wszystkie kości" jest dobre? Tak, tak chorobliwa chudość, patologiczna chudość jest czymś co absolutnie nie wpływa na zdrowie. Ależ oczywiście, kto by się przejmował gospodarką hormonalną, niedoborem podstawowych makro i mikroelementów, witamin, białek. :/ B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Otyłość skraca życie!!! Dlaczego ją promujeci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 12:58 Gość portalu: beao napisał(a): > A promowanie przez media figury "policz mi wszystkie kości" jest dobre? A kto tak twierdzi? NIKT. Wręcz przeciwnie, wiekszosc tu zebranych uwaza, ze obie skrajnosci sa złe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta Re: Otyłość skraca życie!!! Dlaczego ją promujeci IP: 188.33.64.* 15.09.09, 16:14 Znaczna otyłość na pewno nie jest zdrowa,zgadzam się! Niemniej jednak myślę ,że posiadanie rozmiaru 40,42 a nawet 44 nie zagraża życiu w takim stopniu, jak rozmiar xs,xxs albo xxxs!!!! Anoreksja i bulimia to dwa potwory atakujace i ciało i mozg!!!To ciężko chorzyludzie!Przeawżnie kobiety!Nie rozumię jak można tak nagminnie promować głodujące się modelki,o ktorych powszechnie wiadomo,że ich dieta nie ma nic wspolnego ze zdrowym i bezpiecznym odżywianiem się!!!..a co do setnego chamburgera..to za myślę,że zbyt malo wiesz o jadlospisie tych puszystych kobiet!!! Spłycasz problem i to bardzo!!! To nie chamburgery ani ilość ich zjedzenia jest powodem obfitszych ksztaltów!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Otyłość skraca życie!!! Dlaczego ją promujeci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 18:36 Gość portalu: Elżbieta napisał(a): > Znaczna otyłość na pewno nie jest zdrowa,zgadzam się! Niemniej > jednak myślę ,że posiadanie rozmiaru 40,42 a nawet 44 nie zagraża > życiu w takim stopniu, jak rozmiar xs,xxs albo xxxs!!!! Dlaczego zamiast się odchudzac - stale, dla usprawiedliwienia samego siebie podajecie (wy, otyli) przyklad anoreksji? Przeciez i jedno i drugie jest chore. I nikt tego nie neguje. Anoreksja i > bulimia to dwa potwory atakujace i ciało i mozg!!!To ciężko > chorzyludzie!Przeawżnie kobiety! Tak, tak ale nie o tym w artykule mowa. >Nie rozumię A o to "rozumię"?? a co do setnego chamburgera..to za myślę,że zbyt malo wiesz > o jadlospisie tych puszystych kobiet!!! Spłycasz problem i to > bardzo!!! To nie chamburgery ani ilość ich zjedzenia jest powodem > obfitszych ksztaltów!! Nie a co? Moze....hamburgery? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: Otyłość skraca życie!!! Dlaczego ją promujeci 15.09.09, 22:01 norbertrabarbar napisał: > Ludzie otyli, żyją krócej i są podatni na szereg chorób! To jest ostatnia rzecz > , > którą należy promować! Otyłość należy potępiać. Jedyne co teraz osiągniecie to > to, że jakaś tłusta dziewucha zeżre setnego hamburgera w tym dniu albo paczkę > chipsów i zapije to colą wierząc, że już nie musi dbać o zdrowie bo zwały > tłuszczu i choroby wieńcowe są piękne i modne. !!!!!Bu...Ale za to po odchowaniu dzieci będzi jej się miękko leżało przed TV z serialem na którym są szczupłe kobiety i z nerwów weżmie się za żarcie,a potem pójdzie do przychodni aby leczyć kręgosłup za pieniądze wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: Otyłość skraca życie!!! Dlaczego ją promujeci 15.09.09, 22:02 norbertrabarbar napisał: > Ludzie otyli, żyją krócej i są podatni na szereg chorób! To jest ostatnia rzecz > , > którą należy promować! Otyłość należy potępiać. Jedyne co teraz osiągniecie to > to, że jakaś tłusta dziewucha zeżre setnego hamburgera w tym dniu albo paczkę > chipsów i zapije to colą wierząc, że już nie musi dbać o zdrowie bo zwały > tłuszczu i choroby wieńcowe są piękne i modne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Otyłość skraca życie!!! Dlaczego ją promujeci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 20:19 a reklama anorektyucznych modelek to niby jest do cholery zdrowe tak !!!!!!!! nie mowimy tu o otyłości ale o rozmiarach troche wiekszych anizeli xchude jak szkapy laski na wybiegu Odpowiedz Link Zgłoś
serce_mi_peka lipa na planie 10.09.09, 23:11 jak laski byly na zdjeciach, gdzie kabelki zawodzily - to znaczy, ze fotograf byl cieciem po taniosci... niestety coraz wiecej takich pstrykaczy - matolow, co mysla ze w photoshopie zrobia cuda, bo nie potrafia ladnie zaswiecic.. a nawet jak umieja (co sie zdarza raz na milion) to z braku kasy uzywaja chinskiego gowna zamiast lamp - ale redakcje tna koszta - i tak wszystko leci na morde. Ale pocieszajace jest to, ze i tak w Grojcu to sie spodoba ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
olocik Modeling w rozmiarze XXL 10.09.09, 23:55 Te panie nie powinny być modelkami. Jest powiedzenie że zdrowie jest zawsze w modzie. Tym samym zawsze powinno się je promować. I tak jak nie powinno się stawiać za wzór anorektyczek tak samo grubasków. Otyli zawsze będą wyglądać źle i nie pomoże im najlepszy fotograf i najlepsze światło. Zamiast wygadywać głupie hasełka mówiące że okrągłe jest piękne wystarczy ruszyć tyłek i wziąść się za odchudzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Olocik IP: *.tktelekom.pl 11.09.09, 09:19 "wystarczy ruszyć tyłek i wziąść się za odchudzanie." Ty się lepiej weź za ortografie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczupła Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: *.chello.pl 11.09.09, 12:53 Aleś ty mądry, myślisz, że one nie próbowały? Że tak łatwo jest zrzucić zbędne kilogramy raz na zawsze? To jest tak samo trudne, jak wyjście z anoreksji. Poza tym nie ma brzydkich kobiet - nie wszystkie są w twoim typie po prostu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alish Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: *.gdynia.mm.pl 11.09.09, 22:44 Nie zgadzam się z tym, że TE panie nie powinny być modelkami. Rozmiar 40-42 to najczęstsze rozmiary spotykane na ulicy. To zdrowe rozmiary. To zazwyczaj BMI okolo 25, czyli jeszcze norma. BMI powyżej 28 to już pewne zagrożenie cukrzycą czy chorobami wieńcowymi. A co widzimy w reklamach czy w gazetach? Rozmiary 0 czyli europejskie 32 - i to jest max. Czyli przysłowiowe kości. Myślę, że najlepiej wyrac modelki o rozmiarach 38, 40. Ja sama mam niesamowite kompleksy jak patrzę na modelki z wybiegów czy z gazet i tv. A tak być nie powinno. Każdy powinien się czuć dobrze w swoim ciele, dlaczego więc nie zróżnicować modelek pod względem wagi? Nie pokazywać tych chorych na anoreksję, nie pokazywać tych z otyłością, ale te, których w odbiciu realnym jest najwięcej... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 04:11 Gość portalu: Alish napisał(a): > Nie zgadzam się z tym, że TE panie nie powinny być modelkami. Rozmiar 40-42 to > najczęstsze rozmiary spotykane na ulicy. To zdrowe rozmiary. To ze sa to najczesciej spotykane na ulicy nie oznacza, ze to zdrowe rozmiary, ale ze ta choroba sie rozprzestrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freya Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.09.09, 09:53 Rozmiar 40 jest jak najbardziej normalny !!!!!!!! 42 też tylko osoba jest okrągła (mam takie koleżanki więc widzę), one nie są grube. Puknij się w czoło ciężkim przedmiotem jeżeli uważasz, że rozmiar 40 to nie jest zdrowy rozmiar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 13:00 Sama się puknij w czoło. Nigdzie nie napisałam, że rozmiar 40 jest niezdrowy. Ślepoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freya Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.09.09, 14:14 Cytat: To ze sa to najczesciej spotykane na ulicy nie oznacza, ze to zdrowe rozmiary, ale ze ta choroba sie rozprzestrzenia (wypowiedż dotcząca rozm 40-42)?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cocojambo mundryś/aś IP: 188.33.71.* 12.09.09, 23:21 'Wziąść' też wygląda źle, więc weź się za książki, mądralo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cedr Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.09, 08:50 Dziewczyny to nie żadne puszyste i piękne tylko zwyczajnie tłuste i obleśne. I wcale nie jest seksi. A idiotyczna poprawność polityczna zabrania używać słowa GRUBAS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burberry Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 09:25 Dlaczego nazywanie kogos grubasem, tłuściochem itp jest obraźliwe a wyzywanie od anorektyczek, kościotrupów i chudzielców jest już w porządku ? czemu zważamy tylko na uczucia tych grubych jednocześnie 'jeżdżąc' po osobach chudych? Mam 25 lat i rozmiar 34, jem wszystko na co mam ochotę i kiedy mam ochotę a waga stoi w miejscu. Wkurzają mnie ciągłe teksty typu zacznij jeść albo ' o jaka chuda, na pewno jest pusta'. Szczupłe osoby też mają kompleksy na pukcie swojej wagi więc następnym razem zastanówcie się zanim nazwiecie kogoś kościotrupem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nc Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.09, 12:24 dokładnie! również jestem wysoka i szczupła/chuda, jem wszystko, kiedy chce i ile chce ale waga stoi w miejsu i 34/36 rozmiar ani drgnie. Chcialabym przytyć tylko 5 kg ale sie nie da.. taka jest cala moja rodzina wiec zapewne taka moja uroda bo wszystkie wyniki w normie. Mimo ze mam 28 lat - wszyscy daja mi góra 22 :) Natomiast czesto slysze od osób z lekka nadwaga że jestem wieszakiem, kościotrupem, nie ma mnie za co chwycić, że jak na to reaguje moj facet, że mam urode anorektyczki, że powinnam jeśc wiecej - oczywiści wciskaja mi slodycze, jedzenie itp.. A robią to wyłącznie grube kobiety - tak wlaśnie GRUBE. Kiedys może uzywałam zwrotów "puszysty" "przy kości" itp ale widze ze to dziala tylko w jedną strone. Więc przykro mi moje drogie grubaski - ja jestem chudzielcem - wy tłuściochem, proste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 13:12 Ano niestety nie jet łatwo być chudym w Polsze. Nie ma o czym rozmawiać, bo się nie jest na diecie(po cichu w nocy wyżerając zawartość lodówki), uprawia się sport(więc nie można pogadać jakie to straszne pójść 2 km na piechotę do sklepu i jak nogi bolą).... i oczywiście nie można narzekać na głupie kościotrupy razem z puszystymi koleżankami...... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: Modeling w rozmiarze XXL 15.09.09, 22:25 Gość portalu: lavinka z nielogu napisał(a): > Ano niestety nie jet łatwo być chudym w Polsze. Nie ma o czym > rozmawiać, bo się nie jest na diecie(po cichu w nocy wyżerając > zawartość lodówki), uprawia się sport(więc nie można pogadać jakie to > straszne pójść 2 km na piechotę do sklepu i jak nogi bolą).... i > oczywiście nie można narzekać na głupie kościotrupy razem z puszystymi > koleżankami...... > > ;)..No wielkie brawa,wyrazy uznania za poczucie humoru,aż miło cczytać,świetnie podana prawda,-Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: Modeling w rozmiarze XXL 15.09.09, 22:20 Gość portalu: cedr napisał(a): > Dziewczyny to nie żadne puszyste i piękne tylko zwyczajnie tłuste i obleśne. I > wcale nie jest seksi. > A idiotyczna poprawność polityczna zabrania używać słowa GRUBAS. A grubas siedzi w pracy,siedzi w samochodzie,leży przed TV i żre tyle co górnik! Z domu rzadko wychodzi,bo się wstydzi tych normalnych i płacze że w nic się nie mieści z tego co ma w szafach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . ratunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 09:02 baleron obciągnięty gumkami: www.fotomody.pl/zdjecie/11056 Gdzie to piękno, bo nie widze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: ratunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 09:04 Proponuję wejsc na strone Agnieszki i obejrzec zdjecia z siekiera w pieńku. I baleronik na nodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: ratunku IP: 115.131.0.* 11.09.09, 10:22 no popatrz, i zdjecie juz zniknelo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Re: ratunku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 11:30 o, to to to! kliknęłam kilka razy na szeroko reklamowanego tutaj przez "ktosia" linka i nie mogłam znaleźć żadnych zdjęc pani Agnieszki. dopiero po wpisaniu na google sie pojawiły i nie ma powodu do dumy. twarz tej kobiety też niestety nie jest najpiękniejsza. dobry przykład kobiety przy kości, która nie jest chorobliwie otyła i jest zarazem śliczna i seksowna to np. Scarlett Johansson. nie jestem fanką Joasi Liszowskiej, ale ona w sumie też by tutaj pasowała. niekoniecznie trzeba iść w kierunku Kasi "kaszalota" Niezgody czy modelu amerykańskiego grubasa. Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: ratunku 15.09.09, 22:51 Gość portalu: hahaha napisał(a): > no popatrz, i zdjecie juz zniknelo. ++++ A podobno było piękne??-Ale jak się czuje taka jak by nie mówić;kobieta,kiedy przejdzie połowę miasta,(no,może przesadziłem)i żaden mężczyzna na nią nie spojrzy??? Jedyne wyjście ,wstąpić do cukierni... Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Chrzanić twoją AgNiEsZkĘ dzieciaku 11.09.09, 09:14 Tłuszcz to śmierć. Pokazywanie go w pozytywnym świetle to pomieszanie dobra ze złem. Piszesz, że papierosy zabijają - jasne, dlatego na każdej paczce jest to napisane. Dlaczego na produktach z wysoko przetworzonymi tłuszczami nie ma takiej informacji? Na chipsach? Na hamburgerach? W USA tłuściochy są poważnym problemem. Muszą płacić ogromne ubezpieczenia zdrowotne bo tam są tylko prywatni ubezpieczyciele a ci nie chcą robić kiepskich interesów. Skutkuje to tym, że większość grubasów tam jest NIEUBEZPIECZONA! W przypadku np. zawału serca żaden lekarz nie podejmie się operacji właśnie przez tą ilość zalegającego tłuszczu! Ich średnia długość życia jest przerażająco niska jak na cywilizowany kraj... no ale to chyba dlatego, że oni wyjechali z Europy zabierając majątek, a zostawiając kulturę. PS. Naucz się także zasad pisowni bo używanie małych i dużych liter naprzemiennie jest nie tylko głupie ale i wysoce irytujące dla czytających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikami Re: Chrzanić twoją AgNiEsZkĘ dzieciaku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.09, 10:22 Proszę nie uogólniać. Ja również jestem czytającym i dla mnie nie jest irytujące jeśli ktoś używa naprzemiennie małych i dużych liter. Niekulturalnie jest wyrażać opinię w imieniu wszystkich, jeśli się z nimi tego zdania nie uzgodniło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Chrzanić twoją AgNiEsZkĘ dzieciaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 11:06 Gość portalu: mikami napisał(a): > Proszę nie uogólniać. Ja również jestem czytającym i dla mnie nie jest irytując > e > jeśli ktoś używa naprzemiennie małych i dużych liter. Niekulturalnie jest > wyrażać opinię w imieniu wszystkich, jeśli się z nimi tego zdania nie uzgodniło > . A ja się zgadzam, ze to irytuje wiekszosc ludzi. Mnie tez denerwuje takie pisanie. I jest wlasciwie dzieciom z gimnazjum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikami Re: Chrzanić twoją AgNiEsZkĘ dzieciaku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.09, 14:31 Skąd ta pewność, że to irytuje większość ludzi? Czy przeprowadzono badania? Może mi Pan/Pani przedstawić takie? Jak na razie mogę stwierdzić, że irytuje to dwoje ludzi - twierdzenie że to większość ludzi wydaje mi się mocno przesadzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Chrzanić twoją AgNiEsZkĘ dzieciaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 15:26 A skad ta pewnosc, ze nie irytuje i/lub ze irytuje tylko nas dwoje? Przeprowadzono jakies badania w tej kwestii? Mozesz przedstawic takowe? :)) lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 40 Modeling w rozmiarze XXL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 09:21 chciałam nadmienić, że ja mam np rozmiar 40 i nikt by nie zaliczył mnie do XXL. jestem wręcz chudzinka. to wszystko dlatego że mam 180 cm wzrostu i noszenie rozmiaru 36 jest fizycznie niemożliwe. Dlatego też moim zdaniem taka definicja modelki XXL (od rozmairu 40) jest wybitnie chybiona:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Modeling w rozmiarze XXL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 11:17 82 w pasie to dużo? pf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emerald Modeling w rozmiarze XXL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 11:25 Używając słów typu tłuścioch, baleron, obrzydliwość, słoń i podobnych mówiąc o osobach grubszych od siebie, sprawiacie im wielką przykrość. Takie określenie wchodzi głęboko w duszę i zostaje tam na bardzo długo. Często przypomina o sobie codziennie, chociaż Wy zapomnieliście o swojej wypowiedzi dawno temu. Czy zdajesz sobie sprawę z tego, jakie to okrutne? Czy naprawdę chcesz krzywdzić innych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 11:33 Gość portalu: Emerald napisał(a): > Używając słów typu tłuścioch, baleron, obrzydliwość, słoń i podobnych mówiąc o > osobach grubszych od siebie, sprawiacie im wielką przykrość. Takie określenie > wchodzi głęboko w duszę i zostaje tam na bardzo długo. Często przypomina o > sobie codziennie, chociaż Wy zapomnieliście o swojej wypowiedzi dawno temu. > Czy zdajesz sobie sprawę z tego, jakie to okrutne? Czy naprawdę chcesz > krzywdzić innych? moze o to chodzi? jak bedziemy mowic "jak Ty pieknie wygladasz z tymi 3 podbrodkami no i jeszcze ta piekna opona zaslaniajaca lono.." myslisz, ze to jej pomoze w odchudzaniu i da do myslenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: *.kredytbank.pl 11.09.09, 12:21 może w ten sposób trafi to do ich świadomości i zaczną stosować jakieś diety, właśnie dla swojego dobra, by odciążyć układ kostny, krwionośny, wydolnościowy...... Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Modeling w rozmiarze XXL 11.09.09, 12:30 To sa modelki size plus: 1.bp.blogspot.com/_OBzJRQtSp8M/R71XMttfjjI/AAAAAAAACJQ/3L8iWilvibU/s400/emss1.jpg Gadajcie sobie co chcecie, jako chuda babka jestem nimi zachywcona, sadze, ze niejeden facet osliniłby komputer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalna Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: 217.153.76.* 11.09.09, 13:03 W programach typu "Jak pięknie wyglądać nago" jak te kandydatki wystylizują, wymalują, wyfryzują, wysmarują purami brązująco- rozświetlającymi, woiną zwiewnymi woalami i położą wdzięcznie na kamieniach czy szezlongu w odpowiednim oświetleniu, to każda wygląda, że ach, palce lizać! Co nie zmienia faktu, że na codzień, w domowych warunkach, to po prostu zwyczajne, otyłe kobiety, które zamiast łykać te bzdety typu, jesteś wspaniała, uwierz w swój seksapil, powinny ostro wziąć się za dietę i ćwiczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 13:09 No tak, bo wszyscy powinni wyglądać tak samo. Jak manekiny. Litości. A nie może być tak,że jedni są grubi inni chudzi a reszta przeciętna? Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Modeling w rozmiarze XXL 11.09.09, 15:17 Źle. Powinno być. "Szczupli", "normalni" oraz "grubi i przewlekle chorzy". Otyłość to choroba. Psychiczna - dlatego niewiele osób z niej wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: Modeling w rozmiarze XXL 15.09.09, 23:13 norbertrabarbar napisał: > Źle. Powinno być. "Szczupli", "normalni" oraz "grubi i przewlekle chorzy". > Otyłość to choroba. Psychiczna - dlatego niewiele osób z niej wychodzi. Uznanie dla : norbertrabarbar-to Twój kolejny wpis i także logiczny !! Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: Modeling w rozmiarze XXL 15.09.09, 23:09 iluminacja256 napisał: > To sa modelki size plus: > > 1.bp.blogspot.com/_OBzJRQtSp8M/R71XMttfjjI/AAAAAAAACJQ/3L8iWilvibU/s400/emss1.jpg > > Gadajcie sobie co chcecie, jako chuda babka jestem nimi zachywcona, > sadze, ze niejeden facet osliniłby komputer. > +++++że co, nie trafił by w ekran śliną???-No,sorry,Przegiąłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takajedna Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: 192.28.65.* 11.09.09, 15:44 w ten sposób nijak nie trafisz do ich świadomości. raczej je bardzo urazisz i spowodujesz smutek i niechęć do wszystkiego (szczególnie do odchudzania). jak chcesz takiej osobie pomoc to zaproponuj jej wspólne wyjście na rower, spacer, basen czy do fitness klubu. a nóz się spodoba i zachce sama chodzic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Modeling w rozmiarze XXL IP: *.kredytbank.pl 11.09.09, 12:16 Puszysta to może być pianka na kawie, albo kotek czy piesek a wy jesteście po prostu grube Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Modeling w rozmiarze XXL IP: *.iplus.com.pl 11.09.09, 12:29 cała prawda - najseksowniejsze sa panie o kobiecych kształtach ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dharma Modeling w rozmiarze XXL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 12:34 Przecież nie chodzi o to czy one są ładne czy nie, chodzi o zdrowie. Nie popadajmy ze skrajności w skrajność rozmiar XXL jest tak samo beznadziejnie szkodliwy jak rozmiar super 0... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Modeling w rozmiarze XXL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 13:05 Nie wiem po co promować konkretny model figury. Każdy ma taką jaką ma i koniec. Poza tym bycie szczupłą osobą też wiąże się z szykanami. Od dziecka jestem wyzywana, a odkąd zrobiła się modna anoreksja to już w ogóle ludzie nie dają mi żyć. Paradoksalnie zazwyczaj Ci z nadwagą(albo uważajacy się za grubych). I co zrobić? Ano nic. Zresztą tu też modelki "ukrywają" fałdki a zatem nie akceptują swojego ciała i pewnie wolałyby być szczuplejsze na tyle, by tych fałdek nie mieć. Czyli znów zawoalowana promocja szczupłości pokazująca,że fałdek należy się wstydzić, bo nawet modelki z nadwagą wolą pozować tak by ich nie było widać. No litości. --- lavdesign.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisa_marie Pełniejsze kobiety są lepszymi kochankami! IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 11.09.09, 13:26 Wiecie, że pełniejsze kobiety są lepszymi kochankami? Wrażliwość zmysłowa, ważna przy delektowaniu się potrawami jest bardzo ważna także w sypialni. Wielu panów (w tym także mój mąż) lubi krągłości, do których można się przytulić. No i lubi smaczne jedzenie, a że ja lubię szaleństwa zarówno w kuchni, jak i w sypialni, jest podwójnie szczęśliwy :) Czytając artykuł dowiedziałam się, że mogę zostać modelką size plus, bo mieszczę się w rozmiar 40 (!!!). Trudno, niech mnie nazywają tłuściochem, nie będę jeść 2 liści sałaty na dobę, bo dla mnie ważniejsze jest, aby późnym popołudniem usiąść z ukochanym mężczyzną przy stole, zjeść smaczny posiłek i przy lampce wina porozmawiać o tym, co wydarzyło się w ciągu dnia. Ludzie, nie popadajmy w skrajności! Promowanie otyłości jest równie głupie i chore jak promowanie anorektycznej sylwetki, ale rozmiary 40 - 42 noszą NORMALNIE zbudowane kobiety. Nie wszyscy muszą wyglądać jak z taśmy produkcyjnej. Dla każdego co innego jest piękne. Aż przykro czytać zjadliwe komentarze niektórych forumowiczów forsujących swoje, jedynie słuszne poglądy. Pozdrawiam lepsze kochanki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Pełniejsze kobiety są lepszymi kochankami! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 13:37 Gość portalu: lisa_marie napisał(a): > Wiecie, że pełniejsze kobiety są lepszymi kochankami? Wrażliwość > zmysłowa, ważna przy delektowaniu się potrawami jest bardzo ważna > także w sypialni. tak, tak a do tego sa sympatyczniejsze, cieplejsze blablabla najlepsza kochanka jaka mialem byla szczupla, najgorsza (ale moze to dlatego, ze nie lubie szukac otworu) byla z nadwaga. mam 190cm i 96kg i nie lubie jak mnie kobieta przytlacza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Pełniejsze kobiety są lepszymi kochankami! IP: *.tktelekom.pl 11.09.09, 13:51 Sądzisz, że kobieta o rozmiarze 40-42 przy wzroście około 170 cm by Cię przytłoczyła? Litości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Pełniejsze kobiety są lepszymi kochankami! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 13:55 Gość portalu: autor napisał(a): > Sądzisz, że kobieta o rozmiarze 40-42 przy wzroście około 170 cm by Cię > przytłoczyła? Litości... mialem taka 180cm i 65kg po 8 latach miala juz 100kg obecnie mam 165cm i 52kg i jest super :) poprostu nie uwazam, ze faldy tluszczu sa podniecajace Odpowiedz Link Zgłoś
43agawa Re: Pełniejsze kobiety są lepszymi kochankami! 11.09.09, 14:52 Więc nie jesteś szczupły,twoje BMI wynosi 26,59 i masz nadwagę.Ciekawi mnie,co powiedziałyby kobiety o tobie jako kochanku,skoro uważasz,że nadmiar kilogramów wyklucza miłosny kunszt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Pełniejsze kobiety są lepszymi kochankami! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 15:05 43agawa napisał: > Więc nie jesteś szczupły,twoje BMI wynosi 26,59 i masz > nadwagę.Ciekawi mnie,co powiedziałyby kobiety o tobie jako > kochanku,skoro uważasz,że nadmiar kilogramów wyklucza miłosny kunszt nie powiedzialem, ze wykluczaja, wg mnie nie ma to zadnego wplywu na same zdolnosci, ale ma wplyw na estetyke i tak jak gdzies juz pisalem, sa ludzie, ktorych 300kg zywej wagi rozpala do czerwonosci, a mnie by traktrem nie przyciagneli, nie mowiac o tym zeby postawic malutkiego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Pełniejsze kobiety są lepszymi kochankami! IP: 115.131.0.* 11.09.09, 23:15 BMI nie dziala jesli cos trenujesz i masz rozwiniete miesnie. Tutaj masz przyklad: www.dietandfitnesstoday.com/bmiathletes.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla_36_i_50 Re: Pełniejsze kobiety są lepszymi kochankami! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 14:58 Zgadzam się z Tobą w dużej mierze! Problem nadwagi jest o wiele bardziej skomplikowany niż większości ludzi się to wydaje. I stwierdzenie, że mówi się o kimś 'grubas', 'tłuścioch' czy inny epitet tego typu dla jego własnego dobra jest po prostu śmieszne... bo chyba samemu się w to nie wierzy. Z doświadczenia powiem Wam, że byłam i S i XXXL wiec mówie w oparciu o własne przemyslenia. Ale nawet mając rozmiar 36 nigdy nie wyśmiewalam sie z tych co maja 50! To jest po prostu okrutne. Jak z roznych wzgledow doszlam sama do rozmiaru 50 tez na szczescie nikt nie byl dla mnie okrutny. Jednak ja czulam sie fatalnie z tymi kilogramami, nie potrafilam siebie zaakceptowac. Zreszta zarowno w rozmiarze 36 mialam do siebie ogromne ale jak i w 50!! Teraz udalo mi sie schudnac i mieszcze sie w ciuchy 38/40 ale to byla droga przez meke. Ci co nigdy sie nie odchudzali nie maja pojecia jak ciezko jest wytrwac w diecie, w silnej woli. Moze choc jakos oczy by im sie otwarly jakby na pol roku rzucili palenie, nie pili alkoholu czy zaprzestali czegos co wprost uwielbiaja!! Bo jedzenie uzaleznia... jest srodkiem na depresje czy smutek, staje sie pocieszycielem w porazkach. I we wszystkich przypadkach procz chorob z reguly tak to wlasnie wyglada. Dlatego tez jest coraz wiekszy odsetek osob otylych, bo jest coraz szybsze tempo zycia, ludzie sa nieprzygotowani na porazki, w pogoni za sukcesem zapomina sie o regularnym zywieniu, je sie szybkie i zapychajace substytuty a do tego jest wieksza anonimowosc. Ludzom otylym jest trudno, czesto sa to ludzie pelni kompleksow, zamknieci w sobie wiec jesli naprawde chcecie im pomoc to nie nazywajcie ich 'grubasami' a raczej wyciagnijcie reke, usmiechnijcie sie, zagadajcie, zaproponujcie pomoc!!! Albo choc nie badzcie okrutni. Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Taaa, choroby wieńcowe też są bardzo seksowne 11.09.09, 15:24 W łóżko obżarte grubasy są leniwe i mają kiepską kondycję, a większość pozycji jest niemożliwa do uzyskania. Nie mówiąc o nadmiernej potliwości związanej z zaburzoną gospodarką cieplną bo to tak jakby się ciągle chodziło w futrze. Długość życia czy na przykład szansa przeżycia zawału drastycznie spada z każdym kilogramem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Pełniejsze kobiety są lepszymi kochankami! IP: 115.131.0.* 11.09.09, 23:27 Nie wierze w to. Dlaczego niby mialyby byc lepszymi kochankami? Caly czas chodza w "plaszczu" krepujacym ruchy i blokujacym receptory na skorze. Potliwosc tez chyba nie jest seksi. I z ta miloscia facetow do kraglych pan tez nie przesadzalbym za bardzo. Oczywiscie jest jakis procent dla ktorego jest to seksowne. Ale moze idz do kina i zobacz jakie aktorki wystepuja w "seksownych" rolach, kup jakas gazete skierowana do mezczyzn i zobacz jakie modelki reklamuja "meskie" produkty. Wreszcie wyjdz na ulice i przespaceruj sie kilaset metrow za zgrabna dziewczyna obserwujac reakcje mezczyzn. To ze Twoj maz mowi ze podobaja mu sie Twoje kraglosci? Wybacz, ale wzorzec piekna dla wspolczesnego STATYSTYCZNEGO faceta bedzie jednak inny.Teraz liczy sie bardziej wysportowana sylwetka i zdrowy styl zycia. I zeby nie bylo watpliwosci - anoreksja w to nie wchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Pełniejsze kobiety są lepszymi kochankami! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 09:13 Gość portalu: hahaha napisał(a): > Nie wierze w to. Dlaczego niby mialyby byc lepszymi kochankami? Jakoś trzeba sobie wmówić, że ten efekt lenistwa jest seksi ;)) (z badan wynika, ze tylko 5% otylosci wynika z chorób, reszta - z obzarstwa - dlatego pisze o lenistwie) > To ze Twoj maz mowi ze podobaja mu sie Twoje kraglosci? Tjaaa, ale kochankę ma szczupłą ;)))) Wybacz, ale > wzorzec piekna dla wspolczesnego STATYSTYCZNEGO faceta bedzie jednak > inny.Teraz liczy sie bardziej wysportowana sylwetka i zdrowy styl > zycia. I zeby nie bylo watpliwosci - anoreksja w to nie wchodzi. Otóż to. Odpowiedz Link Zgłoś
43agawa Modeling w rozmiarze XXL 11.09.09, 13:26 Do tych wszystkich panów plujących jadem i wysmiewajacych zaokraglone dziewczyny-uważajcie, bo nadmierne upodobanie do chorobliwie chudych,androgynicznych anorektyczek sugeruje ukryte ciągoty homoseksualne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 13:38 43agawa napisał: > Do tych wszystkich panów plujących jadem i wysmiewajacych > zaokraglone dziewczyny-uważajcie, bo nadmierne upodobanie do > chorobliwie chudych,androgynicznych anorektyczek sugeruje ukryte > ciągoty homoseksualne. ale, ze co?? szczuple kobiety sa homo?? czy bi?? bi akurat baaardzo mi odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
43agawa Re: Modeling w rozmiarze XXL 11.09.09, 14:43 Myślę że dobrze zrozumiałeś,że chodzi o ukryty homoseksualizm niektórych panów na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 14:49 43agawa napisał: > Myślę że dobrze zrozumiałeś,że chodzi o ukryty homoseksualizm > niektórych panów na forum czyli jesli ktos nie kocha otylych to jest homo?? Odpowiedz Link Zgłoś
43agawa Re: Modeling w rozmiarze XXL 11.09.09, 14:57 Ha,ha,ha,jasne że nie.To miała byc taka prowokacja,żart Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 16:40 43agawa napisał: > Ha,ha,ha,jasne że nie.To miała byc taka prowokacja,żart Tja, jasne, zart. Nie udala ci sie domorosla psychologia i proba zbicia go z tropu i wmowienia, ze jest gejem - to teraz na zart wszystko zwalasz. To posmiejmy sie teraz wszyscy z tego "zartu". ha. ha. haaaaaaaa... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
43agawa Re: Modeling w rozmiarze XXL 14.09.09, 13:53 Nikomu nie zamierzałam wmawiać gejostwa.I sorry,ale nie musze się z niczego tlumaczyć.A twoja reakcja tylko potwierdza regułę-nie daj Boże zakwestionować orientację faceta-krzyk,larum.To typowo polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka Modeling w rozmiarze XXL 11.09.09, 15:17 I znów widać jacy bardzo my Polacy jesteśmy nietolerancyjni, jak bardzo wkurza nas Inność bez względu na to, czy chodzi o inność religijną - niekatolik, czy o homoseksualizm czy nawet cytowany rozmiar XXL...I to niestety się nigdy nie zmieni...A ja mam propozycję: Żyjmy i dajmy żyć innym. Nie lubisz modelek przy kości-nie oglądaj ich-w TV przełącz kanał, w gazecie przewróć stronę, a w necie "kliknij" na inny artykuł! To proste ! Na szczęście ilu ludzi tyle gustów! Pozdrawiam! Kobieta w rozmiarze "L". Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Modeling w rozmiarze XXL 11.09.09, 15:31 Nie chodzi o nie lubienie ludzi grubych, ale o zaprzestanie promowania niezdrowego stylu życia. Równie dobrze możesz mówić tak o palaczach czy alkoholikach, że jesteśmy w stosunku do nich nietolerancyjni. Otyłość zagraża życiu, a ludziom wciska się słowo "puszyste" zamiast "grube". Może dla trzęsącego się alkoholika też wymyślimy ładny eufemizm i będziemy robić ładne zdjęcia jak się trzęsą? Trzeba promować zdrowie! Ruch, sport i aktywność fizyczną! Tu nie chodzi ani o tolerancję ani o gusta. Chodzi o zdrowie i życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla_36_i_50 Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 15:40 Czy Ty myślisz, że mówiąc 'grubas' promujesz zdrowy tryb życia to sie grubo mylisz!! Jeśli naprawdę chcesz pomóc ludziom z nadwagą czy otyłością to właśne przestań ich obrażać tylko weź uśmiechnij się, zainteresuj, pomóż realnie. Bo tak to tylko dajesz ujście swojej frustracji bądź okazujesz totalny brak kultury osobistej. Ludzie otyli to ludzie z problemami psychicznymi często, zamknięci w sobie, wyczuleni na wszystkie komnetarze pod swoim adresem, nieufni. Weź albo zrób cos, zaproponuj swojemu otyłemu kumplowi czy koleżance z nadwagą spacer, wyjście na impreze potańczyć, jazde na rowerze a nie w imie ich 'dora' obrażaj ich!! Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Modeling w rozmiarze XXL 11.09.09, 15:48 Dlaczego to ja mam rozwiązywać ich problemy? Poza tym nie chodzi o to, żeby ich specjalnie obrażać bo czyż łysego nie nazywasz łysym, a grubego grubym? I właśnie używanie słów typu "puszystość" jest maskowaniem problemu, a nie nawzywanie rzeczywistości po imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była_36_i_50 Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 15:57 I tu się mylisz kolejny raz. To nie są osoby 'grube' ale otyłe bądź z nadwagą - sprawdź sobie terminologie lekarską, która mówi właśnie o otyłości i nadwadze i to jest nazywaniem rzeczy po imieniu. A gruby to może być portfel czy koc a nie człowiek. I nie mówie, że sam masz im pomagać jeśli nie chcesz, ale nie używaj argumentów typu (parafrazuje) 'mówmy na nich grubasy, a im pomożemy bo otworzą im się oczy, jak zaczniemy tak mówić'. Więc zdecyduj się, chcesz pomóc (i jak napisałam wyżej - nie tędy droga), bądź masz to gdzieś (a wówczas posiadając chociaż troche kultury własnej powstrzymaj się od wrednych komentarzy) Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Modeling w rozmiarze XXL 11.09.09, 16:04 Zrozum. Chodzi o to by NIE PROMOWAĆ czegoś co nie jest zdrowe! A ten bezmyślny artykuł właśnie to robi. Niech zrobią taki milusiński artykuł o palaczach albo alkoholikach, przecież to też ludzie tacy normalni jak my, a alkoholiczki przy odpowiednim oświetleniu mogą wyglądać fajnie i sexy!!! PS. od kiedy "gruby" nie oznacza grubego człowieka? I czy "chudy" wciąż oznacza kogoś chudego czy tylko chudy portfel? W ogóle to portfel może być pełny albo pusty. Chyba, że język polski zmienia się szybciej niż myślałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była_36_i_50 Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 16:30 Hm... a przeczytałeś mały druczek pod artykułem, że size plus odnosi się do kobiet od 40stego rozmiaru w górę?? I zapytaj siebie szczerze czy kobiety noszące rozmiary 40 bądź 42(o ile wiesz jak wyglądają kobiety noszące takie rozmiary) uważasz, że nie są zdrowe? Że nie mogą się podobać? Inaczej sprawa się ma do kogoś kto waży 120kg, a inaczej 65kg, więc wydaje mi się, że uogólniasz, a wszystkich tych i z lekką nadwagą i z otyłością kliniczną traktujesz jednakowo. Język polski ewoluuje bardzo szybko. Jednak określenie jakie użyłam wcześniej jest swojego rodzaju kolokwializmem. Tak samo jak określenie 'gruby' w znaczeniu o jakim piszemy. A jeśli możesz komuś nie wyrządzać krzywdy nie używając jakiegoś konkretnego określenia bądź grupy określen to po co to robić? I uwierz, nie ma to właściwości wychowawczych czy mobilizujących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . była_36_i_50 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 16:38 Teraz bedziesz tu wyglaszac elaboraty mające nawrocic nas wszystkich na milosc do otylych kobiet? Daj se siana, pogodz sie z tym, ze kazdy ma inne zdanie, a otylosc to choroba. Bo juz mi na nerwy dzialasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Modeling w rozmiarze XXL IP: *.cec.eu.int 11.09.09, 15:34 Mysle, ze kazdy ma prawo do szczescia. A jezeli je znajduje pracujac jako modelka to super. I wcale nie jest to promowanie otylosci. Nie kazdy moze wazyc 50kg ale tez nie kazdy kto wazy 50kg znajdzie w sobie tyle sily aby pokazac, ze jest mu ze soba dobrze. Dobra robota dziewczeta :) Odpowiedz Link Zgłoś
ama_bilis Modeling w rozmiarze XXL 11.09.09, 15:53 Mój komentarz do tekstu: amabilis.blox.pl/2009/09/Pasztet-plus.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fandango Modeling w rozmiarze XXL IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.09.09, 14:41 A ja ma rozmiar 48 i nie przejmuję się niczym. Jestem gruba/otyła i mam to gdzieś, dopóki mam badania w normie (a mam) nie zamierzam się katować jedzeniem piersi z kurczaka na parze i innymi tego typu niesmacznymi potrawami oraz ćwiczeniami. Lubię schabowe, karkówkę i whisky, palę papierosy i mam gdzieś czy się komuś spodobam czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Modeling w rozmiarze XXL IP: *.chello.pl 12.09.09, 19:06 rozmiar XXL to szkodliwa dla zdrowia otyłość i wcale nie jest piękna bo prowadzi do żylaków, chorób serca, wątroby- na anoreksję nie odpowiada się otyłością ale zdrowym stylem życia: uprawianiem sportu, jędrnymi pośladkami i ładną zdrową cerą dzięki odpowiedniej diecie... i nie zgadzam się że wygląd modelki uzależniony jest "ustawienia światła" wykonuję zdjęcia reklamowe i z brzydactwa cudu się nie zrobi... oczywiście jest wizaż stylizacja, ujęcie i PS,a le to nie znaczy że ta osoba rzeczywiście ma coś do zaoferowania: to góra tłuszczu którą powinno się wysłać na kolonie odchudzające które nauczą ją jak zdrowo żyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia- ta na zdj Modeling w rozmiarze XXL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.09, 13:45 niezła chamówa tu leci, a i uśmiać się też można:P Myślę że nie chodziło tu o pokazanie modelek chorobliwie otyłych. Moja waga na pewno nie zagraża mojemu zdrowiu, a podobam się mężczyznom poniżej 200kg. Potępiajcie sobie grubych ludzi, dobrze ze i tak więcej jest na świecie takich co bardziej potępiają waszą głupotę ;) pozdrawiam:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 19:32 No cóż, Basiu, niezła chamka z Ciebie. I niestety - nic tu do smiechu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuti fruti Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.09.09, 19:54 Ciekawa jestem, w którym momencie Basia jest chamką? Proszę o wyjaśnienie, jakoś nie dopatrzyłam się w jej wypowiedzi chamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
thesun1 Re: Modeling w rozmiarze XXL 14.09.09, 08:13 sselrats napisał(a): > Meksykanskie przyslowie mowi: mieso jest dla czlowieka, kosci dla > psa. No wlasnie - mieso (miesnie) a nie slonina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 08:14 Skoro nie widzisz nic chamskiego w wyzywaniu ludzi od głupich i/lub sugerowaniu im głupoty i cytuję:"chamówy" - to możecie sobie na tym polu chamstwa ręce podać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuti fruti Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: 217.153.178.* 14.09.09, 08:55 Ciekawe, osobiście uważam, że ludziom, którzy są głupi należy to powiedzieć wprost a nie owijać w bawełnę i nie jest to chamstwo tylko nazywanie rzeczy po imieniu. Przejrzyj wszystkie posty, poczytaj (zwłaszcza te posty z użyciem słów kretynki, które wolą żreć ...., tłustych dupach itp) to jest kultura prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 09:19 No cóż, mówienie rudemu, że rudy, garbatemu, że garbaty, a glupiemu że glupi - to jest własnie chamstwo. Ale idąc Twoim tokiem myślenia - w takim raziem grubemu należy powiedzieć wprost, że jest gruby, a otyłość to choroba i nie owijać w (puszystą) bawełnę, nieprwadaż? Bądzmy konsekwentni. I jeśli juz szanowna, kulturalna Basia postanowiła pokiwać paluszkiem tych chamom, którzy ją wyzywają od grubych - to niech sama nie wyzywa ich od chamideł i głupków, bo w tym momencie takie samo chamstwo, jak oni, prezentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuti fruti Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: 217.153.178.* 14.09.09, 09:25 Zgadza się. Gruby jest gruby (sama jestem gruba - zwrot puszzysta jest dla mnie dziwny), ale niektóre posty przekraczają granicę pisania prawdy i są po prostu chamskie. Mnie akturat ani to ziębi ani grzeje, że ktoś powie do mnie, że jestem gruba, mam to głęboko gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 10:21 Gość portalu: tuti fruti napisał(a): > Zgadza się. Gruby jest gruby (sama jestem gruba - zwrot puszzysta > jest dla mnie dziwny), ale niektóre posty przekraczają granicę > pisania prawdy i są po prostu chamskie. Mnie akturat ani to ziębi > ani grzeje, że ktoś powie do mnie, że jestem gruba, mam to głęboko > gdzieś. pisza co pisza (pisze) bo nie stoja twarza w twarz i nie musza byc grzeczni, czyli pisza to co by powiedzial kazdy w twarz gdyby nie jakies tam wychowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuti fruti Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: 217.153.178.* 14.09.09, 10:49 Czyli brak odwagi cywilnej i obłuda i to jest przykre a nie słowo grubas. Odpowiedz Link Zgłoś
zb1k Re: Modeling w rozmiarze XXL 14.09.09, 11:25 Gość portalu: tuti fruti napisał(a): > Czyli brak odwagi cywilnej i obłuda i to jest przykre a nie słowo > grubas. czyli mam slodzic?? ;) puszysci sa piekni bo im zmarszczek nie widac, takie pielne okraglutkie twarzyczki, no i te kobiece ksztalty.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuti fruti Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: 217.153.178.* 14.09.09, 11:30 No właśnie nie słodzić, mówić prosto z mostu (trochę to niepopularne, ale trudno). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 12:56 Gość portalu: tuti fruti napisał(a): > No właśnie nie słodzić, mówić prosto z mostu (trochę to > niepopularne, ale trudno). NO to jak mówimy prosto z mostu to to chamstwem nazywasz. I jakim prawem mowisz o braku odwagi cywilnej? Niby jak w internecie ma Ci ktos cokolwiek powiedziec twarza w twarz? Ty tez nie mowisz, wie tez masz brak odwagi? Ja moge Ci wprost powiedziwc ze grube jest brzydkie i niezdrowe. Ale co, mam sie z Toba specjalnie w tym celu umowic na spotkanie? Ja jestem z Tojmiasta a TY? Ale sie czepiasz bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuti fruti Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: 217.153.178.* 15.09.09, 13:19 Rozumiem, że dla Ciebie powiedzenie komuś, że jest gruby to dokładnie to samo co powiedzenie, że jest utuczonym świniakiem? Pierwsze określenie jest dla mnie mówieniem prawdy w oczy, drugie chamstwem. He he jestem z Warszawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Modeling w rozmiarze XXL 05.07.10, 13:59 Ja tez jestem gruba ale jak slysze wredne komenatzre to odpowiadam zazwyczaj, ze "ja jeszcze moge schudnac z ten ktos juz raczej nie zmadrzeje/ nie wladnieje / nie odmlodnieje". Wedle tej teorii nalezy mowic wszystkiem szczera prawde wiec dzieciakomi z odstajacymi uszami trzeba powiedziec "sory mlody, masz odstajace uszy i mnie to estatecznie razi". Osobie z niedorozwojem umyslowym a takich jest wiele nalezy wprost mowic " jestes idiota/debilem/kretynem" (terminy medyczne) itd tak mozna wymieniac dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Komentarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 18:10 amabilis.blox.pl/2009/09/Pasztet-plus.html Odpowiedz Link Zgłoś
fairuza Re: Modeling w rozmiarze XXL 15.09.09, 20:49 Przyglądam się wątkowi od kilku dni i jako grubas/otyła (tak z 20 kg nadwagi) zanotowałam sobie co jadłam przez ostatnie 3 dni (to tak dla tych, którzy uważają, że grubasy tylko chipsy, hamburgery, batoniki itp.). Niedziela Śniadanie (ok. 11:00) – kawa (kubek 250 ml) z mlekiem (tak ok. 10 ml) i 2 łyżeczki cukru, 2 kanapki (masło, ser żółty, szynka) Obiad (ok. 16:00) – ćwiartka kaczki z jabłkami pieczonej w czerwonym winie, dziki ryż gotowany (ok. 10 dkg); Wieczór: 3 drinki (whisky i cola) Poniedziałek Śniadanie: kanapka (bułka kajzerka, masło, ser, szynka), sałatka warzywna (10 dkg); Po drodze: 3 kawy (kubki 250 ml) z mlekiem i cukrem Obiad (ok. 18:00) mięso (kawałki piersi z kurczaka i wołowiny) smażone na oliwie z oliwek (ok. 20 dkg), sałatka (sałata lodowa, rukola, papryka, ogórek zielony, natka pietruszki, pomidory) tak ok. 25 dkg. Wtorek Śniadanie: jak w poniedziałek Po drodze: jak w poniedziałek Obiad (ok. 19:00): krewetki smażone na oliwie z czosnkiem, natką pietruszki i białym winie, (razem ok. 25 dkg), 2 kromki chleba Dietetyk na pewno powie, że po pierwsze nieregularne posiłki po drugie pewnie dużo im brakuje do zdrowego ideału odżywania (trudno). Ostatni raz jadałam w McDonalds chyba z rok temu, bo nie pamiętam, batoników nie jadam, chipsy mnie nie pociągają, bo po prostu niesmaczne. Mam 40 lat, palę papierosy, wyniki badań na razie w normie (nie wiem jak długo). Od czasu do czasu mam zrywy na odchudzanie (chudnę 5-10 kg), ale jak pomyślę o warzywach na parze, piersi z kurczaka w folii, białym chudym serze, chudej rybce na parze itp. rzeczach to zapał mi szybko mija. Sportu nie lubię (bieganie nie jest dla mnie wskazane przy takiej nadwadze i przede wszystkim nudne, spacery też nie dla mnie, basen może i OK., bo lubię pływać, ale nie chce mi się jechać 20 km na basen – jestem po prostu leniwa). Teraz pewnie posypią się posty o tłustych tyłkach itp., trudno, chciałam się tylko wypowiedzieć w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Modeling w rozmiarze XXL IP: 115.131.7.* 15.09.09, 23:17 > parze itp. rzeczach to zapał mi szybko mija. Sportu nie lubię > (bieganie nie jest dla mnie wskazane przy takiej nadwadze i przede > wszystkim nudne, spacery też nie dla mnie, basen może i OK., bo > lubię pływać, ale nie chce mi się jechać 20 km na basen – jestem po > prostu leniwa). Widzisz, przy takich posilkach wystarczyloby poswiecic pol godzinki dziennie na jakis rower czy bieganie (moze rzeczywiscie nieco pozniej) zeby miec dobra figure. No ale jak nie lubisz... Odpowiedz Link Zgłoś
fairuza Re: Modeling w rozmiarze XXL 15.09.09, 23:21 Hm ... trzeba próbować,masz rację spróbuję po raz kolejny. Odpowiedz Link Zgłoś