hollowcat 23.09.09, 10:44 Też mi wiarygodna sonda na tak małej próbie... Kryzys widać gołym okiem, choć ja osobiście dostałem podwyżkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mm Zmiana pracy? Tylko na lepszą IP: *.mlyniec.gda.pl 23.09.09, 11:07 taa...bardzo reprezentatywna ta grupa cale 480 osob.... co za brednie ;-p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anihilator Ordynarna propaganda IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.09.09, 11:43 Próba - 480 szt, dla świętego spokoju badanie przeprowadzono wśród polityków którzy startowali do Parlamentu Europejskiego. Jest oczywiste, że ci którzy się tam dostali są z tego bardzo zadowoleni bo rzeczywiście dostali lepszą ofertę. Ich w sposób oczywisty żaden kryzys nie dotyczy. A GW ku chwale Tuska wydrukuje każdą brednię. Bo dopóki w Polsce rządzi Słońce Peru i Kabulu, dopóty nie ma i nie będzie kryzysu. Czy sponsor tej "wnikliwej analizy", czyli SYNOVATE jest już udziałowcem Agory ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk brednie wyborczej IP: *.elk.mm.pl 23.09.09, 11:21 jasne, niech podadza stope bezrobocia wsrod ludzi mlodych. niech podadza mediane zarobkow. tyle w temacie. polska to kraj dla cwaniakow. normalni musza wyjechac. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Male klamstwo, duze klamstwo i statystyka :) 23.09.09, 11:24 Nic nie pisza, skad sie wziely te lepsze posady, na ktore ankietowani zmienili dotychczasowe. Zwykle w kryzysie trwa wymiana pracownikow na tanszych. Zwolniono kogos z pensja 4 tys i przyjeto z pensja 2 tys kogos, kto dotychczas pracowal za 1500. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Zmiana pracy? Tylko na lepszą IP: *.e-wro.net.pl 23.09.09, 14:01 Tylko, co Ci po niewielkiej podwyżce skoro przez ten "kryzys" koszty życia podskoczyły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oxo Zmiana pracy? Tylko na lepszą IP: *.paylane.park.gdynia.pl 23.09.09, 15:16 To samo mozna stwierdzic bez sondowania. Nikt przy zdrowych zmyslach nie bedzie z wlasnej woli zmienial pracy na gorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: Zmiana pracy? Tylko na lepszą 23.09.09, 15:22 i nikt w tym kraju sie nie przyzna ze zmienil na gorsza :), az do czasu jak z tej pracy sie zwolni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SonQo Polacy to >15% nastolatków i 13% emerytów IP: *.chello.pl 23.09.09, 16:28 czy oni też tak zmieniają pracę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fds Re: Polacy to >15% nastolatków i 13% emerytów IP: *.chello.pl 23.09.09, 17:01 widać kryzys choćby po dodatku gazeta praca . wiekszosc ofert to podyplomówki-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Brednie !!!!!!!!!!!! IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 25.09.09, 14:09 Padłem ofiarą pseudo kryzysu i od kwietnia br. próbuję znaleźć pracę /pracowałem jako PH/. W podobnej sytuacji jest kilkoro moich znajomych. Oczywiście firmy wykazują zainteresowanie i zapraszają na rozmowy, ale warunki zatrudnienia jakie przedstawiają są nieadekwatne do stawianych wymagań. Krótko mówiąc, znów nastał czas pracodawcy, a nie pracownika i dlatego proszę, nie powielajcie takich bzdurnych informacji, że na rynku pracy jest super. Zapraszam do "pośredniaków" np. w świętokrzyskiem, a przekonacie się jak jest naprawdę. Przeprowadźcie rzetelne badanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angelika Zmiana pracy? Tylko na lepszą IP: *.chello.pl 25.09.09, 16:43 Bzdury, propaganda rodem z PRL-u. Jest dobrze, jest świetnie. Od dwóch lat moje zarobki cały czas spadały. Od miesiąca jestem bezrobotna, od czterech miesięcy szukałam pracy bo spodziewałam się, że nie przedłużą mi umowy. Wielu spośrod moich znajomych straciło pracę i jak dotąd nikt nie znalazł nowej (ani starzy, ani młodzi). Spośród znanych mi młodych ludzi pracują tylko ci, ktorzy zgodzili się na pracę fizyczną (np. jako ekspedientka lub robotnik niewykwalifikowany po Politechnice Gdańskiej). Jak oni mogą wypisywać takie farmazony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: may Re: Zmiana pracy? Tylko na lepszą IP: *.54.19.55.static.telsat.wroc.pl 25.09.09, 21:19 A ja właśnie znalazłam nowa prace, wysłanie CV i rozmowy zajęły mi 15 dni. Zmieniam na lepsza pod względem finansowym. Dodam, ze ogłoszenie było na portalu internetowym (nie żadne tam znajomości), kandydatów było sporo, ale najważniejsze udało się. Było nadzwyczaj łatwo, zwłaszcza jak na "kryzys". Powodzenia i nie załamujcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Zmiana pracy? Tylko na lepszą 26.09.09, 02:46 Gość portalu: angelika napisał(a): > Spośród znanych mi młodych > ludzi pracują tylko ci, ktorzy zgodzili się na pracę fizyczną (np. > jako ekspedientka lub robotnik niewykwalifikowany po Politechnice > Gdańskiej). Jak oni mogą wypisywać takie farmazony. Ale jak znajomi znajda nowa prace, to beda idealnie pasowali do tresci artykulu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YOŁ Zmiana pracy? Tylko na lepszą IP: 188.33.152.* 28.09.09, 16:45 DOBRA PRACA i DOBRE PIENIĄDZE Odpowiedz Link Zgłoś
katowitzanin Zmiana pracy? Tylko na lepszą 19.10.09, 11:27 Próba faktycznie mało wiarygodna, chociaż ja się z ogólną tendencją zgadzam. Znalazłem trzy miesiące temu, podobno w najgłębszym kryzysie, niezłą pracę. Też ją zmieniałem z gorszej na lepszą, a pracodawca oprócz mnie zatrudnił jeszcze trzy nowe osoby. Uważam, że pracę można znaleźć zawsze, trzeba tylko chcieć. Przede wszystkim warto przyjrzeć się portalom pracy, rosną jak grzyby po deszczu, ale z drugiej strony całkiem nieźle dają radę (wystarczy wspomnieć choćby pracuj, infopracę, czy jobexpress). Tysiące ofert, pup się nie umywa. Można też pytać znajomych, ale wbrew powszechnej opinii wydaje mi się, że akurat ten sposób jest taki sobie - zawsze będzie się ciągnął za tobą smrodek pracy po znajomości. A jak już się znajdzie, to brać, nawet mało płatną i... szukać dalej. Ja właśnie tak zrobiłem, jestem po drugiej zmianie pracy i wreszcie na stanowisku, które sobie wymarzyłem. Tylko i wyłącznie dzięki własnym umiejętnościom, bez znajomości, za to po intensywnym szukaniu ofert w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Zmiana pracy? Tylko na lepszą IP: 89.231.198.* 19.10.09, 20:44 Wszystko pięknie ładnie. Wnioskując po Twoim nicku,jesteś z Katowic. Polska to nie są tylko Katowice, to także zapyziałe Podkarpacie (gdzie mieszkam) czy Świętokrzyskie.Nie ma co porównywać Śląska do tych zapomnianych przez naszych politykierów regionów. Odpowiedz Link Zgłoś