Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ampilco aig

IP: *.crowley.pl 10.01.04, 14:40
    zaproponowano mi prace jako "konsultant"
    ale wiem oczywiscie ze chodzi o agenta ubezpieczeniowego.
    obiecuja stałą pensję . czy mozecie mi powiedziec cos na
    temat czy warto, ile sie zarabia itd? bede wdzieczny za info
    Obserwuj wątek
      • Gość: Bonzi Wells Re: ampilco aig IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.01.04, 15:56
        Stałą pensję czy umowę o prace? Stała pensja, która Ci proponuja w rozmowie
        kwalifikacyjnej w umowie, która podpiszesz może zależeć od wielu czynników
        (przede wszystkim od wypełnienia jakiejś normy). Na 99,9% każą Ci otworzyc
        własną działalność, wiec ta stała pensja to może byc po prostu zwrot kosztów
        opłat na zus, itp. Może to być "pensja", którą firma będzie Ci płaciła tylko
        przez jakiś czas. Ciezko sie połapać w tych sztuczkach firm ubezpieczeniowych.
        Jeszcze nie tak dawno nic nie dawali prócz gołej prowizji. zycze Ci pwodzenia,
        ale czytaj baaaardzo uwaznie wszystko co podpisujesz (możesz potem załować
        wielu rzeczy - np. kara za zerwanie współpracy przed upływem np. 6 miesięcy od
        jej rozpoczecia - kara to koszty "bezpłatnego" szkolenia).
      • Gość: Kazik Re: ampilco aig IP: *.acn.waw.pl 10.01.04, 17:32
        Tak, to fakt, czytaj wszystko bardzo uważnie. W umowie mogą się pojawić jakieś
        klauzule dotyczące np. zwrotu kosztów szkoleń po rozwiązaniu umowy itp. Co do
        wysokości pensji trudno mi coś konkretnego powiedzieć o Amplico ale mój kolega
        we wrześniu zeszłego roku rozpoczął pracę na stanowisku "doradcy" w ING
        Nationale Nederlanden i dostał pensję 2000 PLN brutto przez pierwsze 6 m-cy
        pracy, później już tylko prowizja. Oczywiście raczej pewne jest to, że
        będziesz musiał prowadzić własną działalność gospodarczą. Powodzenia i
        pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka