Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Operator koparko-ładowarki jak znaleźć prace ?!

IP: 188.33.212.* 22.10.09, 10:39
    Witam

Mam pytanie do operatorów może szefów firm budowlanych o ile tu wogóle
    zaglądają , otóż zrobiłem owaki kurs w czerwcu i do tej pory nie mogę znaleźć
    pracy na tym stanowisku , wszędzie gdzie dzwonię wymagają tylko i wyłącznie
    doświadczenia , mam 23 lata i pytanie gdzie ja mam zdobyć to cholerne
    doświadczenie jak nigdzie mnie przyjąć nie chcą ?!! Już nawet jestem gotów iść
    na staż za jakieś grosze... Rozumiem że to nie jest tani sprzęt , ale trzeba
    dać szanse młodym nawet na początku za mniejsze pieniądze , czasem ktoś ma do
    tego dryg , mi na kursie nie szło źle , ba nawet spodobała mi się ta praca ,
    chciałbym pracować jako operator .Z tego co się dowiadywałem to chyba nikt z
    chłopaków po kursie nie znalazł pracy(kurs z urzędu pracy) więc po co te kursy
    są robione w takim razie ? strata pieniędzy przez państwo bo nikt na tym nie
    korzysta , wogóle znalazł ktoś taką pracę bez znajomości ? Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: bezr50+ Re: Operator koparko-ładowarki jak znaleźć prace IP: 217.153.82.* 22.10.09, 13:44
        o ile ci to poprawi humor też jestem operatorem z uprawnieniami ale bez doświadczenia i bez widoków i to na śląsku gdzie ogłoszeń na takie stanowiska dość dużo ale z doświadczeniem o czym PUP wiedzą ale...???
        • Gość: Gangrena Re: Operator koparko-ładowarki jak znaleźć prace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.13, 20:11
          Cześć! Doświadczenie to droga przez mękę.Musisz okłamywać pracodawców.U jednego 1 dzień, u drugiego 3dni a u trzeciego już tydzień. co się w tym czasie podszkolisz to jest to twoje doświadczenie.Będą cię tak wyrzucać aż któryś orzeknie,że jesteś dość dobry i cię zatrudni.Taka była moja droga i chyba wszyscy po kursie muszą ją przejść-powodzenia...
      • Gość: Do szymsik Re: Operator koparko-ładowarki jak znaleźć prace IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.09, 14:14
        A możesz napisać gdzie mieszkaszz?
        • Gość: Szymsik Re: Operator koparko-ładowarki jak znaleźć prace IP: 94.254.222.* 22.10.09, 15:34
          Okolice Czestochowy. Bylem dzisiaj w jednej firmie budowlanej koles mowi ,,ja
          dostaje na miala 20 takich cv dziennie na koarko-ladowarke zrob pan papiery na
          rowniarke przyjme pana od reki,, ...
          • Gość: Rysiek Re: Operator koparko-ładowarki jak znaleźć prace IP: 77.236.0.* 22.10.09, 15:59
            jak zrobisz papiery na równiarkę, i przyjdziesz do kolesia, to koleś powie: "mam
            takich na pęczki w mailu, zrób pan papiery na roz pie rda larkę, to przyjmę
            itede". I w ten sposób popłyniesz po raz kolejny, a koleś się będzie śmiał Ci w
            twarz. Nic tylko bić w mordy, kurza nać.
      • Gość: the bil standart IP: *.ver.abpl.pl 22.10.09, 16:43
        Te kursy przez urzędy pracy to masakra i dojenie pieniedzy podatnika przez firmy organizujące szkolenia. Ja nawet nie jeździłem koparo-ładowarą, stałem w miejscu i łyżką przesypywałem piasek z kupki na kupkę. Oczywiście nikt bez minimum 6 miesiecy doświadczenia nikt nie chce mnie przyjąć, jest tylko dodatkowy wpis w CV ;-)
      • dystansownik Re: Operator koparko-ładowarki jak znaleźć prace 22.10.09, 19:35
        W budowlance bardzo często jest tak, że bez doświadczenia nie chce się kogoś
        zatrudniać. Operator jakiejkolwiek maszyny to jeden przykład, ale to samo jest
        np. w przypadku inżynierów budowlanych. Praktycznie ludzie po studiach biją się
        o byle jaką robotę byle w zawodzie i byle jakieś doświadczenie zdobyć. W
        większości przypadków pracodawcy są gotowi zatrudnić tylko i wyłącznie ludzi z
        konkretnym doświadczeniem (min. 2 lata), a potem narzekają, że jak trzeba, to za
        cholerę nie mogą znaleźć doświadczonego pracownika, albo muszą mu płacić
        naprawdę sporą kasę.
        • krzysztofsf Re: Operator koparko-ładowarki jak znaleźć prace 22.10.09, 23:41
          Kiedys sledzilem dyskusje, z udzialem potensjalnych pracodawcow i innych
          fachowcow z branzy, na temat braku spawaczy do specjalistycznego spawania
          (jakies specjalne blachy stosowane glownie w zbiornikach).

Konkluzja byla taka, ze nikt sie nie podejmie zatrudnienia pracownika z
          uprawnieniami ale tylko po kursie, bo jeden blad i material za 100 tys zl idzie
          na zlom.

Podsumowali, ze brak prawdziwego szkolnictwa zawodowego, z praktykami w
          zakladach pracy. Brak firm "panstwowych" realizujacych ta "misje" a zaden
          przedsiebiorca rynkowy nie bedzie ryzykowal.
          • Gość: antey Re: Operator koparko-ładowarki jak znaleźć prace IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.13, 14:41
            A co to za przedsiębiorca, któremu się uwidziało, że możliwy jest (legalny) zysk bez ryzyka ?
      • Gość: DaRO Re: Operator koparko-ładowarki jak znaleźć prace IP: *.play-internet.pl 04.06.13, 20:23
        witam. mam ten sam problem. szukam i szukam i min rok udokumentowanego doświadczenia. myślałem że urząd pracy da jakieś staże choćby za grosze ale ten rok doświadczenia bym nabył, ale nic urząd nie robi poza kursem i k u r w a staże w urzędach są ale dla nas nie i koniec. więc trzeba wydać te 250 000 kupić sobie koparke i pod domem rok się uczyć heheh powodzenia
        • Gość: zenek Re: Operator koparko-ładowarki jak znaleźć prace IP: *.sieciuch.com 06.06.13, 11:01
          idź do firmy i zrób im pokaz taneczny koparką jak to kiedyś na tym otwarciu autostrady. Kapcie im pospadają.
      • Gość: rogovski Re: Operator koparko-ładowarki jak znaleźć prace IP: *.30.37.144.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.06.13, 23:15
        Po pierwsze takie osoby zwykle są zatrudniane bez umowy. Więc jeśli szukasz legalnej pracy, a nie na czarno, to już jesteś na straconej pozycji, skoro inni się godzą pracować bez ZUS-u i podatków.

Po drugie teraz jest przestój. To był dobry zawód przed EURO 2012. Teraz nawet ludzie z doświadczeniem, godzący się pracować na czarno siedzą na bezrobociu.
        • Gość: Marcin Re: Operator koparko-ładowarki jak znaleźć prace IP: *.1000lecie.pl 18.08.13, 12:03
          Witam tez posiadam uprawnienia i wszędzie gdzie dzwonie do jakich kolwiek firm to mi mówią o doświadczeniu ale gdzie je zdobyć ??? jestem z śląska gdzie ogłoszeń jest mnóstwo ale same z doświadczeniem
      • Gość: skorpion Re: Operator koparko-ładowarki jak znaleźć prace IP: *.gdansk.vectranet.pl 18.09.13, 14:34

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka