Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zawód: Stopek

25.12.09, 10:57
    a jakie są zarobki Stopów ?
    Na pewno niskie, bo to w końcu praca nie wymagająca kwalifikacji, ale ciekawe
    jak to się ma powiedzmy do płacy dozorcy w szkole.
    Obserwuj wątek
      • Gość: ann Re: Zawód: Stopek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.09, 12:05
        Pewnie max. 1800 brutto (tak myślę).

Szkoda, że teraz coraz mniej Panów i Pań Stop przed szkołami.
      • Gość: kas Zawód: Stopek IP: *.rzeszow.mm.pl 25.12.09, 14:41
        No u nas było dwóch stopków (dalej jest, tylko ja już dawno do
        podstawówki nie chodzę ;)) i to byli równi goście. Chodziło się z
        nimi często ze szkoły aż do przejścia jak wracali z przerwy,
        oczywiście był szacun wsród chłopaków i w ogóle ;) Miło wspominam p.
        Stopków. No i ta duma, kiedy po raz pierwszy cię nie przeprowadził,
        bo już skończyłeś podstawówkę... :D
      • Gość: as Re: Zawód: Stopek IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 25.12.09, 16:15
        Po co osobie przeprowadzajacej przez jezdnie specjalny kurs? Zeby papierek byl i ktos mogl zarobic, szczegolnie ze zaswiadczenie wazne tylko 2 lata? 18 godzin szkolenia, by przeprowadzac przez jezdnie... Ja oferuje taki "kurs" w jednym zdaniu: Panie, bierzesz pan znak i jak dziecko dochodzi do przejscia wychodzisz na jezdnie i przeprowadzasz, tylko nie wyskakuj tuz przed samochodami, bo cie przejada. Koniec i styka. Jakiez to specjalne wymagania musi spelniac kandydat, skoro czesc ich nie spelnia? Przeciez do tej roboty nie trzeba nawet liczyc, pisac czy chocby mowic.
        • Gość: Dan Re: Zawód: Stopek IP: 67.159.5.* 25.12.09, 16:29
          Ano, Polska... Wicie, rozumicie, taka osoba z dziecmi ma pracowac - to najlepiej, jakby byla po pedagogice, tak z magister chociaz. Ale to nie wystarczy, bo zeby przeprowadzic przez jezdnie trzeba miec umiejetnosci, ze hej. Dlatego musi miec szkolenie, platne, a jak. Wynagrodzenie? Najlepiej jakby robil za jakies 4 stowki, z prac interwencyjnych, ale skoro nikt nie chcial przyjsc to niestety trzeba bylo zaoferowac normalny etat...
          A ja sie dziwie - a gdzie zaswiadczenie o niekaralnosci? Przeciez osoba taka moze byc karana i pracujac z dziecmi wywierac na nie niekorzystny wplyw, czy wrecz demoralizowac. Ech, paranoja...
          • Gość: huf No i jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.09, 17:54
            Zaświadczenie od księdza proboszcza też by się przydało.
            • zigzaur Re: No i jeszcze 28.12.09, 09:44
              No i koniecznie zaświadczenie od seksuologa w sprawie braku skłonności do
              pedofilii. W końcu praca z dziećmi.
          • Gość: kubok Re: Zawód: Stopek IP: *.adsl.inetia.pl 25.12.09, 18:53
            Z tego co wiem to zaświadczenie o niekaralności jest wymagane+psychotesty. No i
            mają jakieś kursy i szkolenia.
            • Gość: as Re: Zawód: Stopek IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.12.09, 22:14
              no jest to jakaś alternatywa dla absolwentów politologii ale napewno
              chętnych wielu
        • Gość: kazik Re: Zawód: Stopek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.09, 11:08
          "Jakiez to specjalne wymagania musi spelniac kandydat, skoro czesc
          ich nie spelnia?"

Rekrutację przeprowadzano wśród bezrobotnych. Myślę, że część miała
          kłopot ze spełnieniem wymagań takich jak: chęć do pracy, trzeźwość,
          punktualność, obowiązkowość itp.
          • Gość: ole!! Re: Zawód: Stopek IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.12.09, 14:38
            dziwisz się jak przez 5 lat słuchali bzdur i pili bimber
            niewiadomego pochodzenia . polscy absolwenci to zakała rynku pracy
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka