Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak daleko dojeżdżacie do pracy?

IP: *.chello.pl 02.04.10, 20:57
    Zastanawiam się na jakie poświęcenie stać ludzi aby złapać
    pracę.Miałam niedawno ofertę 100 km od domu ale samochód służbowy i
    zarobki ponad 2t. Dla mnie minusem jest to,że dodatkowo tracę czas a
    mam rodzinę..:( Kiedy pomieszkać w domu? Pobyć z bliskimi?
    Obserwuj wątek
      • Gość: młotkowy 5 km IP: *.chello.pl 02.04.10, 21:15
        pol godziny rowerkiem wlacznie z w(y)niesieniem rowerka z/do piwnicy - tempo spacerowo-rekreacyjne

fajno jest, bo troche ruchu przy okazji ma czlowiek

jakbym mial gdzies dalej pracowac, to pierdole nie chce mi sie
        zreszta w ogole pierdole nie chce mi sie

niech szczury korporacyjne dojezdzaja 100 km albo stoja w korkach 4 h dziennie

ja to po prostu pie rdo lę
      • Gość: szef Re: Jak daleko dojeżdżacie do pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.10, 21:23
        Dochodzę do pracy około 10 metrów, ponieważ taką odległość mam od łóżka w
        sypialni do biurka w gabinecie.
      • dystansownik Re: Jak daleko dojeżdżacie do pracy? 02.04.10, 21:26
        Dojazdy po 100 km do pracy, to w niektórych krajach nic specjalnego. Tyle, że ma
        to sens z odpowiednią infrastrukturą, np. szybką koleją, czy siecią dróg o
        odpowiednim standardzie.
      • sundry Re: Jak daleko dojeżdżacie do pracy? 02.04.10, 21:59
        Ja dojeżdżam 20 km.
      • Gość: R Re: Jak daleko dojeżdżacie do pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 12:58
        Jeździłem w popzredniej firmie 80 km, ale to prowincja, więc dojazd
        zajmował tylko godzinę.
        Plusem było to, że start pracy liczył się od wejście do samochodu
        służbowego.
        Przez godzinę załątwiłem wiele spraw przez telefon, w biurze kilka
        godzin i powrót.
        Generalnie to nie musiałem się codziennie pojawiać w biurze, bo
        wystarczyło odpalić laptopa i pracowac w domu.
      • Gość: R Re: Jak daleko dojeżdżacie do pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 13:10
        Plus był również taki, że całkiem dobrze mi tam płacili, bo aż 3000 zł netto,
        czyli prawie tyle co śmieciarzowi w Berlinie.
        • Gość: doris Re: Jak daleko dojeżdżacie do pracy? IP: *.chello.pl 03.04.10, 21:36
          Do R.. Fajna praca,można wiedzieć czym się zajmowałeś? Pozdrawiam
          • Gość: R Re: Jak daleko dojeżdżacie do pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 23:01
            Sales Exclusive Representative
            • Gość: R Re: Jak daleko dojeżdżacie do pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 10:29
              Podszywacz R był blisko... bo ludzie na stanowiskach, które wymienił
              raportowali do mnie.
      • Gość: smiech na sali szok - z lodzi jezdza do warsiawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 21:51
        jak dla mnie to byl szok, jak sie dowiedzialem. niektorzy lubia byc masochistami i spedzac 4h dziennie w pociagu. i zadne tlumaczenia nie pomoga tutaj, ze zona pracuje tutaj, ze dzieci male, ze nie chce sie ruszac z miejsca. po prostu jak sie nie umie lepiej zorganizowac, to tak sie ma.

ale to chyba ta sama grupa, co "yuppies" <
        • Gość: abc A ty pewnie jedziesz z Łodzi do Koluszek :) IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.10, 13:23
      • Gość: smiech na sali szok - z lodzi jezdza do warsiawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 21:51
        jak dla mnie to byl szok, jak sie dowiedzialem. niektorzy lubia byc masochistami i spedzac 4h dziennie w pociagu. i zadne tlumaczenia nie pomoga tutaj, ze zona pracuje tutaj, ze dzieci male, ze nie chce sie ruszac z miejsca. po prostu jak sie nie umie lepiej zorganizowac, to tak sie ma.

ale to chyba ta sama grupa, co "yuppies" <
        • Gość: . Re: szok - z lodzi jezdza do warsiawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 23:05
          Ja lubię chodzić w krawacie. Od samego dyplomu aż do dziś jako doradca
          techniczno-handlowy. Mam 40 lat a ludzie dają mi 30. Jest fajnie. I nie
          warszawka a Gdynia.
        • kazjenka Re: szok - z lodzi jezdza do warsiawki 05.04.10, 10:17
          "po prostu jak sie nie umie lepiej zorganizowac, to tak sie ma."

Dziwne, jak dojeżdżałam do szkoły średniej 2h w dwie strony to byłam lepiej
          zorganizowana niż na studiach, kiedy wynajmowałam mieszkanie 15 minut piechotą
          od uczelni. W liceum nie odkładałam nic na ostatnią chwilę, umiałam wykorzystać
          dużo efektywniej ograniczony czas, nie miałam problemów ze wstawaniem ze
          wstawaniem o 5.30 (a dziś wstanie o 7.30 graniczy z cudem w moim przypadku).
          Zorganizowanie i ambicje należałoby odrębnie rozpatrywać.

Niedługo wyprowadzam się z ośrodka akademickiego i będę kursować między różnymi
          miastami, w odległościach od 20 do 80 km i jakoś to mnie nie przeraża :P.
      • annataylor Re: Jak daleko dojeżdżacie do pracy? 04.04.10, 21:36
        jade 15 min tramwajem :)
        powiem szczerze, ze nie zdecydowalabym sie na prace dalej niz 30 km od
        mojego domu. 100 km to juz duzo, lepiej chyba przeprowadzic sie
        wtedy...
      • Gość: km Re: Jak daleko dojeżdżacie do pracy? IP: *.anonymouse.org 04.04.10, 22:02
        odleglosc rzecz wzgledna.... liczy sie raczej czas przejazdu

moj rekord to okolo 12h w pociagu w obie strony (z miasta do miasta) i w ciagu
        tygodnia 2,5h dziennie z jednego konca miasta na drugi do pracy i z powrotem -
        pracowalem 3 dni w tygodniu a w pozostale 2 dni w domu - przez pierwsze 3 mc jak
        latwo policzyc spedzalem w srodkach komunikacji okolo 19 godzin.... pozniej
        zmienilem mieszkanie i dojazd do i z pracy zajmowal 40 minut dziennie i zmienil
        sie nieco rozklad pkp wiec dojazd zajmowal 13 godzin tygodniowo.... tak bylo
        przez kolejne 3 mc a potem firma upadla...... mozna bylo sie przyzwyczaic.....
        fajna praca, ludzie i pieniadze

szukajac pracy dopuszczam mozliwosc dojazdu do 1 godziny do i z pracy -
        niezaleznie czy to autem czy tramwajem - 50 km w jedna strone nie stanowi
        problemu o ile mozna zarobic na paliwo....gdybym dostal propozycje swietnej
        pracy to zdecydowal bym sie na uklad jaki mialem..... ale takie wyrzeczenia sa
        warte znacznie wiecej niz srednia krajowa
        • Gość: I Re: Jak daleko dojeżdżacie do pracy? IP: *.chello.pl 05.04.10, 10:51
          ja dojeżdżam 17 km, mąż 50 km, na 17.00 obydwoje jesteśmy w domu.
          Mój szwagier dojeżdża 110 km.
          Da się przeżyć.
      • Gość: . Re: Jak daleko dojeżdżacie do pracy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 13:08
        Po dobrą kasę (okolice dwóch średnich krajowych) mogę dojeżdzać 30-100 km
        spokojnie. Po lipną kasę (okolice średniej krajowej) 30 km to maks.
      • monkamaj Re: Jak daleko dojeżdżacie do pracy? 05.04.10, 15:16
        Z parkingu pod blokiem do pakingu w pracy ok 17 km, jadę jakies 20 minut,
      • catsi Re: Jak daleko dojeżdżacie do pracy? 08.04.10, 18:59
        Wyjechałam 700 km za pracą (Polska) więc jak miałabym odwiedzać rodzinny dom to
        bym musiała mieć 3 dni wolne. 12h PKP w jedną stronę, 1 dzień pobytu i 12h w
        drugą stronę. W związku z powyższym w ogóle nie wracam do domu :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka