Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kto z Was zbankrutował ?

IP: *.icpnet.pl 24.02.04, 11:39
    Szanowni forumowicze

Kto z Was ostatnimi czasy prowadził działalność gospodarczą i mu nie wyszło.
    Bo ja jestem w takiej sytuacji, ale przeraża mnie wizja pójścia gdzieś do
    pracy i w ogóle perspektywa jej szukania. Co robiliście w takiej sytuacji bo
    ja chyba za jakiś czas znowu spróbuję coś działać. Chodzi mi po głowie kilka
    nowych pomysłów ... Sam nie wiem, co będzie...
    Jeśli jest ktoś aktualnie lub był w przeszłości w podobnej sytuacji i
    zechciałby się podzielić swoimi doświadczeniami i jaką drogę wybrał (praca
    czy nowa działalność). Proszę o wpisy. Ja na razie mam lekką depresję.

Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: lucyperek Re: Kto z Was zbankrutował ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 15:22
        nie pękaj ! Mam własną firmę, ale na skutek księżycowych działań wspólników
        prawie upadła. Zmieniłem styl, pozbyłem się popierdułek, wymyśliłem nowy
        produkt, ustaliłem nowa politykę cenową i sa widoki. Długo jeszcze będę to
        odbudowywać, ale jest cel. I ja go widzę. Można jakis czas zaciskać pasa jak
        widac cel. Więc go nie trać !! Depresja to wycofanie się. Powiedz sobie "nie
        jestem gorszy i głupszy - dlaczego jakiemuś palantowi wychodzi ? Mnie tez
        wyjdzie". Możesz próbowac z pracą dla chwilowego przetrwania, ale to nie jest
        wyjście dla ambitnych. Nikt jeszcze nie dorobił sie z własnej pracy !!

łeb do góry - rozwijać pomysły !
      • Gość: rex Re: Kto z Was zbankrutował ? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.04, 10:39
        ponad rok temu splatowałem. też miałem cieżką depresję, ale najgorsze było
        to...że musiałem spłacic dość sporą sumkę. przez ostatni rok harowałem po 12-14
        godzin dziennie, 6 dni w tygodniu. teraz dopiero wyszedłem na zero. szukam
        pracy....co z moim doświadceniem nie jest niestety proste. (znam dwa ezyki,
        wykszt. wyższe techniczne). Też mam pewien pomysł na biznes...ale nie mam kasy.
        ak chcesz pobajerzyc, daj znać.
        • Gość: zbyszek Re: Kto z Was zbankrutował ? IP: *.lodz.mm.pl 25.02.04, 11:08
          Cześć ,
          widzę że jesteś z Łodzi.
          Ja rownież, dlatego odpisuję.
          Mam pewne pomysły na biznes w naszym mieście, no więc możemy
          "pobajerzyć" jeśli masz ochotę.
          A może wspólnie cos skręcimy.
          Zbyszek
          madri22zib@op.pl
      • Gość: Bobikpl Dupc to świat się nie kończy!!! IP: 62.233.153.* 25.02.04, 12:39
        Pojutrze zamykam firmę,mam problemy,zadłużenie,notoryczną deprechę i bóle brzucha.
        Damy sobie radę :)
        • Gość: maga Re: Dupc to świat się nie kończy!!! IP: 62.233.250.* 25.02.04, 20:53
          Mnie wykończył ZUS teraz zaczynam od nowa w nowej dziedzinie.
          Powinno wyjść to dobry pomysł.
          pzdr
      • Gość: działający Re: Kto z Was zbankrutował ? IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.04, 16:39
        wyrazy współczucia. 4 lata temu splajtowałem(dwa lata prowadzenia
        działalności).od dna dopiero teraz się odbiłem dzięki nowej działalności.
        po plajcie szukałem pracy przez rok(mam wykszt.wyższe z małopopularną
        specjalizacją techniczną)....nie udało się. najbardziej śmieszą mnie
        gadki "mondrusiów" z urzędu o samozatrudnieniu...naprawdę tam nie maą o niczym
        pojęcia. MUSZĘ CIĘ JEDNAK POCIESZYĆ-NIE PĘKAJ, NIE TY PIERWSZA I OSTATNIA
        PLAJTUJESZ. TO CHYBA NAJCENNIEJSZE DOŚWIADCZENIE W ŻYCIU. GWARANTUJE CI, ŻE
        NASTĘPNY TWÓJ BIZNES BĘDZIE SUKCESEM.
      • Gość: Noname Jestem nikim IP: *.icpnet.pl 01.03.04, 10:22
        Prowadziłem działalność gosp., ale zbańczyłem. I teraz uwaga: chcąc się
        zarejestrować w Urzędzie Pracy muszę mieć zaświadczenie z ZUS, że płaciłem
        składki (żeby otrzymać zasiłek). Zus da mi zaświadczenie ale za ok. 4 tyg.
        (ustawowo mają obowiązek w ciągu 30 dni). W tym czasie jestem nikim, żadnych
        praw nawet, statusu bezrobotnego, zadnego ubezpieczenia. Po prostu czuję się
        jak podczłowiek. Normalnie każda firma ma obowiązek w ciągu 7 dni wydać
        wszystkie dokumenty pracownikowi umożliwiające rejestrację jako bezrobotny. Ale
        nie pieprzony zus. Przedsiębiorco jesteś dla nich nikim.
      • Gość: Marcin Re: Kto z Was zbankrutował ? IP: *.udn.pl 01.03.04, 19:12
        Prowadziłem działalnosc przez 3 lata.Potrzebne mi bylo troche kasy na
        rozkrecenie interesu,ale zaden bank nie chciał mi udzielic kredytu bo mam
        nieuregulowany stosunek do służby wojskowej...paranoja jestem po studjach
        wyzszych technicznych i nie mam szans na to zeby isc do wojska ale o tym powiem
        zaraz.I właśnie tak moja działalnosc legła w grozach.Obecnie jestem na zasiłku
        i poszukuje pracy ale sytuacja jest ta sama: Nie przyjme pana bo ma pan
        nieuregolowane wojsko...W WKU kazano mi pisac jakies podania o odbycie służby
        wojskowej ale sie nie "zakwalifikowałem"-parodja, rezerwy tez wbic mi nie chca
        bo sie ustawa zmienia i nie wiadomo jak to bedzie.Trwa to już7 miesiąc a ja mam
        26 lat.
        Poradzcie co robic.
        • Gość: Marian Piekarz Re: Kto z Was zbankrutował ? IP: *.icpnet.pl 02.03.04, 11:29
          Nie wiem co jest grane ale powinni Cię przenieść do rezerwy. Spróbuj w WKU,
          może znajdziesz jakieś dojścia, cholera ich wie co oni kręcą może czekają, że
          coś im odpalisz. W najgorszym wypadku czekasz do 28 roku życia.
          Powodzenia
          • exmiller Re: Kto z Was zbankrutował ? 02.03.04, 11:39

Ja wlasnie bankrutuje. Wolno i dokladnie.
            Chyba czas spierdalac za granice.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka