Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Bezrobocie to ściema, a śr. krajowa jest zaniżona

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 16:16
    Od 6 lat jestem inżynierem mechanikiem - spawalnikiem. Projektuję, kontroluję
    i odbieram spoiny we wszelakich konstrukcjach stalowych. Pierwszą pracę
    znalazłem na targach pracy organizowanych przez Uczelnię. Zaczynałem od 2800
    netto. Potem następną pracę znalazłem na stronie firmy, za 3200 netto.
    Aktualną pracę znalazłem z ogłoszenia w internecie. Aktualnie zarabiam 4500 zł
    netto.

Nie mam żadnych znajomości - pochodzę ze wsi zabitej dechami.

I dziwię się, że ktoś nie może znaleźć pracy. Wszyscy moi koledzy ze studiów
    mają pracę, żaden z nich nie zarabia poniżej 2500-3000 netto a bywają tacy, co
    zarabiają ponad 6000 netto.

Cała moja rodzina i znajomi pracują. Jednego bezrobotnego znam, ale nie umie
    czytać, jest knurem, gburem i nawet nie chce pracować. Znaczy pracuje, ale bez
    umowy - dorabia na budowach, żeby mieć za co pić w weekend. A i tak około
    średniej krajowej (zaniżonej wg mnie) ma.

A 100% (STO PROCENT - WSZYSCY) bezrobotnych to NIEZDOLNI DO PRACY LUB LENIE!
    Mam w rodzinie hydraulików, mechaników, budowniczych. Zarabiają w granicach
    2000-5000. 5000 ma operator dźwigu. 19 latek machając łopatą ma 2500 netto.

To co dopiero zarobki niefizycznych w mieście? Nie wierze w średnią krajową
    2500 netto, wg mnie jest trochę zaniżona.
    Obserwuj wątek
      • rabart Bezrobocie wynosi 30% 14.05.10, 16:20
        Ziew. W Polsce jest 38mln ludzi. A ty masz kilku znajomych.

Bezrobocie w Polsce wynosi około 30%-2mln bezrobotnych w Polsce, plus 2,5mln
        które musiało wyjechać.
        • Gość: fgh bo trzeba za.... ten tego... pracować IP: *.chello.pl 14.05.10, 16:25
          www.youtube.com/watch?v=0XPeTCRg5Yw&feature=related
        • Gość: gosc Re: Bezrobocie wynosi 30% IP: *.devs.futuro.pl 14.05.10, 16:26
          U mnie tez niemal kazdy znajomy ma prace, a ja sam podatkow place wiecej niz wynosi srednia krajowa, mimo bycia swiezym absolwentem.

Jak najbardziej zgadzam sie z zalozycielem tematu.
        • Gość: spawalnik Re: Bezrobocie wynosi 30% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 16:27
          Ale gdzie oni są? Szukam ich! Bo w mojej rodzinnej dziurze gdzie nic nie ma,
          tylko domy, kościół, pola i lasy wszyscy pracują za ponad 2000 netto!

Te ~10% (nie wiem skąd wziąłeś 30% - chyba z dupy) to zapewne dzieci, emeryci i
          więźniowie!
          • wycofany Wieśniaki 14.05.10, 17:20
            dobrze was Pawlak ustawił, bo połowa mieskańców mojego bloku to
            bezrobotni, emeryci i renciści.
          • Gość: boss Re: Bezrobocie wynosi 30% IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.10, 19:09
            Ok, w ten sposób można się przekrzykiwać bez końca.
            Jak żeś taki oblatany to nie bij piany a "naucz" nas bezrobotnych jak się szuka
            pracy.
            Poproszę Cię o wklejenie linków do ogłoszeń z Podkarpacia. Oczywiście daruj
            sobie akwizycję (na komiwojażera się nie nadaję).
            Wklej mi tu proszę 10 konkretnych ogłoszeń a poślę Ci flaszkę whisky:-)
            • Gość: . Re: Bezrobocie wynosi 30% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 20:45
              praca.money.pl/oferty,pracy,wyszukaj,0.html?slowo=in%BFynier&zawod=&wojewodztwo=10&szukaj=Szukaj
        • Gość: ANTY-KOMUNISTA Re: Bezrobocie wynosi 30% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 17:23
          RED-BART TO TYPOWY POKOMUSZY NICNIEUMIEJACY CIEPLOPOSADKOWICZ, ZIELONY OBRUS NA
          BIURKU, CZERWONE FIRANY ZA PLECAMI I SZKLANKA BEZ UCHA Z KAWA PO TURECKU TO JEGO
          SRODOWISKO. NIESTETY TERAZ TRZEBA COS UMIEC ZEBY PRACOWAC WIEC POZOSTAJE
          MARSZCZENIE FREDA PRZED KOMPUTEREM.

POMIATAC CZERWONYMI FAJTLAPAMI
      • Gość: robert Re: Bezrobocie to ściema, a śr. krajowa jest zani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 16:34
        25 lat, mgr politologii, studia na UJ, biegle angielski, bardzo
        dobrze francuski

pracy brak
        • Gość: inżynier Re: Bezrobocie to ściema, a śr. krajowa jest zani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 16:38
          Do czego służy politolog? Do politowania się nad sobą?
          • popisuar Re: Bezrobocie to ściema, a śr. krajowa jest zani 15.05.10, 10:09
            A do czego sluzy polski inzynier, skoro nie ma dzis polskiej mysli
            technicznej, a w Polsce jedyne fabryki, ktore ocalaly balcerowiczowski pogrom,
            to montownie oparte na importowanej w 100% technologii i importowanych podzespolach?
            Te montownie potrzebuja gora technikow, a nie inzynierow...
        • Gość: magik a wózkiem widłowym jeździć umie ? IP: *.chello.pl 14.05.10, 16:58
          .
      • rabart Zlot tłuków 14.05.10, 16:39
        Trollowaty post, zaraz będzie zlot tłuków co to ani be ani me po angielsku nie
        potrafią, ale chcą sobie poużywać na wykształconych.
        • Gość: ANTY-KOMUNISTA Re: Zlot tłuków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 16:40
          RED-BART TY TEŻ JESTEŚ WYKSZTAŁCONY - JESTEŚ INŻYNIEREM ROLNIKIEM HAHAHAHAHAHA

DEPTAĆ CZERWONE DZIADOSTWO
          • rabart Re: Zlot tłuków 14.05.10, 16:43
            Please, do translate this into English my dear gray matter deficient primate.
            • Gość: gosc Re: Zlot tłuków IP: *.devs.futuro.pl 14.05.10, 16:47
              Ales sie popisal angielskim - "grEy matter" a nie "gray".
              Kolejny dowod na to, ze twoj brak pracy to tylko i wylacznie twoja wina.
              • rabart Re: Zlot tłuków 14.05.10, 17:08
                Ziewwww, wyłapywanie literówek na sieci to naprawdę szczyt argumentacji. Napisz
                do BC żeby mi dyplom CAE odebrali.
                • Gość: gosc Re: Zlot tłuków IP: *.devs.futuro.pl 14.05.10, 17:19
                  Wow, masz CAE? Z tego co pamietam to zdalem go jakos w drugiej klasie liceum na A. Poziom tak zalosny, ze mozna sie tym dyplomem podetrzec.
                  • rabart Re: Zlot tłuków 14.05.10, 17:40
                    Akurat w twoim czasie był specjalny rok dla upośledzonych by dać im szansę.
                    • Gość: gosc Re: Zlot tłuków IP: *.devs.futuro.pl 14.05.10, 17:46
                      Ale zes mi powiedzial. Naprawde sie nie dziwie, ze nie masz pracy.
                      • rabart Re: Zlot tłuków 14.05.10, 19:17
                        "zes"-tłuki w natarciu.
            • Gość: moder foker fok ju IP: *.chello.pl 14.05.10, 16:57
              .
            • Gość: ANTY-KOMUNISTA Re: Zlot tłuków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 17:13
              [EN]RED-BART YOU'RE ALSO EDUCATED - YOU'RE AN AGRICULTURAL ENGINEER

TRAMPLE FUCKIN' RED CHICKEN FEED[/EN]

[SP]RED-BART TAMBIEN ESTAS EDUCADOS - ERES UN INGENIERO AGRICOLA

PISOTEAR CANAL DE POLLO ROJO[/SP]

[DE]RED-BART SIE SIND AUCH AUSGEBILDET - DU BIST EIN AGRARINGENIEUR

TRAMPELN ROT HUHNERFUTTER[/DE]

[RUS]Теперь понятно[/RUS] CZERWONY NIEUDACZNIKU?
              • Gość: ANTY-KOMUNISTA Re: Zlot tłuków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 17:18
                PA RUSKAJA BYM CI NAPISAL CZERWONY GLUPCZE, ALE NIE CHCE MI SIE BO DUZO CZASU TO
                ZAJMUJE - A WIEM ZE SWIETNIE ZNASZ TEN JEZYK KOMUSZY - POSLUGIWALES SIE NIM OD
                MLODYCH LAT NAJPIERW BEDAC SB-REPRESENTATIVE W TERENIE A POTEM AWANSUJAC NA
                STOLEK SB-REGIONAL MANAGER

TY CZERWONA SZMATO GIŃ!
                • rabart Re: Zlot tłuków 14.05.10, 17:19
                  Tak. Już w wieku 4lat byłem w SB.
              • rabart Re: Zlot tłuków 14.05.10, 17:18
                Ziew.Nawet złożonej wypowiedzi nie potrafisz stworzyć.
                • Gość: ANTY-KOMUNISTA Re: Zlot tłuków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 17:30
                  ALE PRACE POTRAFIE ZNALEZC I NAWET POMOC ZNALEZC INNYM, TY CZERWONA GNIDO Z
                  CERTYFIKATEM PRZEDSTAWICIELA SBCKIEGO

I 4 OBCE JEZYKI ZNAM BIEGLE, A NIE JAKIES CAE CO MOJ SYN ZROBIL W LICEUM

PONIZAC CZERWONY SYF
                  • rabart Re: Zlot tłuków 14.05.10, 17:31
                    Wydajesz się być chory psychicznie, szczerze mówiąc.
                    • Gość: ANTY-KOMUNISTA Re: Zlot tłuków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 17:42
                      MOZE I MAM ODPALY, ALE JESTEM DYREKTOREM TECHNICZNYM W FIRMIE KTORA STAWIA
                      KOSMICZNE WYMAGANIA PRACOWNIKOM, M. IN. OJCIEC KANDYDATA 9 MIESIECY PRZED JEGO
                      NARODZENIEM NIE MOGL BYC WYPRZEDZONY NA KLATCE SCHODOWEJ PRZEZ PSA, WIEC
                      ODPADASZ NAWET NA SPRZATACZA.

TEPIC CZERWONYCH
                      • Gość: boss Re: Zlot tłuków IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.10, 19:05
                        Hahaha, dobre!!
                        Stary zdradź co palisz.
                      • wycofany Gdyby nie "czerwoni" 14.05.10, 20:30
                        to byś teraz świnie pasał u jakiegoś magnata albo biskupa, a tak
                        masz wikt i opierunek na oddziale psychiatrycznym i jeszcze
                        (niestety!) dostęp do internetu.
      • wycofany Wieśniactwo won 14.05.10, 17:13
        głosuj na Pawlaka, może załatwi ciepły etacik w krus.
      • popisuar Re: Bezrobocie to ściema? 15.05.10, 10:06
        Na 99.99% nie skonczyles 'spawalniku' zadnych studiow a dyplom to sobie kupiles,
        gdyz nie slyszales o tzw. FALLACY OF COMPOSITION i o reprezentatywnej probce.
        Po prostu wyciagasz falszywe wnioski na podstawie niereprezntatywnej
        probki
        , np. "poniewaz u mnie na wsi wszyscy sa Polakami, bialymi i
        katolikami, to znaczy, ze kazdy czlowiek musi byc Polakiem, bialym i katolikiem".
        A srednia arytemetyczna nic nie znaczy, jesli nie znamy rozkladu zmiennej.
        Kolejny dowod na to, ze nie skonczylesz zadnych studiow!
        Albowiem jesli chodzi o place, to sens ma tu jedynie MEDIANA!
        lech.keller@gmail.com
        • Gość: gosc Re: Bezrobocie to ściema? IP: *.home.aster.pl 15.05.10, 10:11
          Jestes tak glupi, ze az trzeszczy. Plujesz sie i nie chcesz pozwolic nikomu na powiedzenie czegos niezgodnego z twoimi przekonaniami o ile nie zrobia badania na kazdym polaku - bo inaczej to "nie bedzie reprezentatywna probka".
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka