Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

CYTAT NA POZEGNANIE

IP: *.jzo.com.pl 12.03.04, 08:37
    mam prosbe do wszystkich forumowiczow.
    dalem wypowiedzenie o prace i na koniec w ostatni dzien chce wyslac emaila do
    zarzadu z jakims dosdnym cytatem. w jednym zdaniu chce ich podsumowac.
    sytuacja jest taka ze ludziom placi sie smieszne pieniadze. dodatkowo wpadli
    na pomysl zeby podpisac zobowiazanie ze w razie rezygnacji z pracy trzeba
    bedzie oddac kase za wszystkie szkolenia pomnozony przez 5 o czym juz tu
    pisalem. malo tego to zobowiazanie jest wazne do konca zycia!!! SKANDAL!!!

podajcie zrodlo cytatu i autora. z gory dzieki!!!
    Obserwuj wątek
      • vulgar2 Uprzejmy i dosadny zwrot pozegnalny. 12.03.04, 08:45
        Sugeruje zwrot laczacy uprzejmosc i dosadnosc jednoczesnie:
        Serdeczny chuj Wam w dupe.
        Autorstwo moje i mozna cytowac dowolnie.
        • Gość: Dyplomata Re: Uprzejmy i dosadny zwrot pozegnalny. IP: 195.205.229.* 12.03.04, 11:31
          Dokładnie:

Chuj wam w dupę, groszoroby.

Bardzo dobre.

I jeszcze:

Będę srał na wasz grób, a wasza rodzina nie zazna spokoju.

Niestety, to nie moje, tylko plagiat. ;-) Pozdrawiam!
          • Gość: pn Re: Uprzejmy i dosadny zwrot pozegnalny. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 12:22
            no jeszcze im dobrze zyczysz z tym chujem.... no chyba ze bardzo gruby lub przeciwnie - rachityczny ha ha ha
      • elle_melle zachowaj klase 12.03.04, 12:02
        1. Nie ma zobowiazan, ktore bylyby wazne do konca zycia!!!! Nie masz sie czym
        przejmowac. Jesli poprawi ci to humor to sprawdz to jeszcze w PIP albo gdzie.
        2. zachowaj klase bo swiat jest maly, a po drugie nie nalzey sie nizac do
        poziomu gowna. Jesli jednak chcesz im cos napisac to napisz:

"Szanowni Panstwo! Konczac w zyciu pewien rozdzial, nalezaloby go podsumowac,
        jednak w tym przypadku dzielenie sie z Panstwem opinia na temat ostatnich
        wspolnie przezytych miesiecy, byloby ponizej mojej godnosci. Madre powiedzenie
        glosi, ze nie waznym jest, jak sie zaczyna, tylko - jak sie konczy. Koncze wiec
        z klasa, sromotnie zalujac, ze bedzie to chyba jedyny taki przypadek w jakze
        bogatej historii naszej firmy. C'est la vie! Z powazaniem, X.

albo cos w tym stylu hehe
        • Gość: wachi Re: zachowaj klase IP: *.in-addr.octava.net.pl 12.03.04, 12:13
          Piękne jest to co napisałaś.
          • elle_melle Re: zachowaj klase 12.03.04, 12:28
            to ich bardziej zaboli niz gdybys milion razy duza czcionka napisal "chuj".
            Mialam w swoim zyciu kilka pozegnan, wiec wiem...

Gość portalu: wachi napisał(a):

> Piękne jest to co napisałaś.
        • Gość: konieczny Re: zachowaj klase IP: *.jzo.com.pl 17.03.04, 09:17
          dziekuje wszystkim za podzielenie sie opiniami.
          jeden kolega poradzil mi zebym zrobil wielka qupe kierownikowi na biurko ale ja
          to odebralem jako malo oryginalne. mojej znajomej nauczycielce niemieckiego
          uczniowie gimnazjum zrobili kupe do szuflady!!! i jak tu sie odniesc do
          frazesow o przyjazni polsko-niemieckiej... jest wiele trafnosci w uwagach
          vulgara zeby krotko i dosadnie rozlozyc zarzad na lopatki! jednak zostalo tez
          powiedziane ze swiat jest maly i lepiej napisac tak jak elle melle... zgadzam
          sie.

pozdrawiam
      • Gość: ziomuś Re: CYTAT NA POZEGNANIE IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.03.04, 12:46
        to zrób im koło dupy
        napisz na forum co ta za firma, podziel sie refleksją z dziennikarzem jakiejś
        gazety, moze ktoś sie tym zainteresuje, moze jakis sąd pracy...
        • Gość: peak Re: CYTAT NA POZEGNANIE IP: *.czerniakowska.pl / *.elnetplus.waw.pl 12.03.04, 12:49
          odp. co to za firma?
          To widać przy IP jzo. - Jeleniogórskie Zakłady Optyczne
          • Gość: >< Re: CYTAT NA POZEGNANIE IP: *.aster.pl / *.acn.pl 12.03.04, 17:32
            Poczytajcie ich stronę internetową - zakładka praca....ŻAŁOSNE:

Kto NIE odniesie u nas sukcesu
            Jeśli myślisz o "zaczepieniu się" u nas, pozyskaniu wiedzy i kontaktów -
            zapomnij o nas i nie trać czasu
            Jeśli miejsce pracy jest dla Ciebie przede wszystkim miejscem spotkań
            towarzyskich, plotkowania, bycia w grupie, a nie osiągania konkretnych
            rezultatów - również zapomnij o nas !
            Jeśli masz niski poziom energii wewnętrznej i z trudem wstajesz rano z łóżka -
            nie jesteśmy dla Ciebie
            Jeśli myślisz w kategoriach polskiego Kodeksu pracy i już zastanawiasz się nad
            tym, ile należeć Ci się będzie za pracę w nadgodzinach oraz dniach wolnych od
            pracy - lepiej dajmy sobie spokój już teraz ! Chcemy i będziemy opłacać pracę i
            wyniki, ale jeśli widzisz siebie tylko jako klasycznego etatowego pracownika,
            nic z tego nie będzie !
            Twoje miejsce jest gdzie indziej !

www.jzo.com.pl/index1.html
            • Gość: ultra75 Re: CYTAT NA POZEGNANIE IP: 207.159.92.* 12.03.04, 17:43
              Rzeczywiscie ZALOSNE...
              Szczerze mowiac mnie podobne teksty zawsze bardzo skuteczne OSTRASZAJA :-).

A do autora watku - tez uwazam, ze szkoda sie znizac do pewnych poziomow, ja
              bym napisala cos w stylu tekstu, jaki napisala Elle (ktory mi sie zreszta
              bardzo spodobal :-)). Powodzenia.
      • Gość: ja Re: CYTAT NA POZEGNANIE IP: *.dolsat.pl / 81.15.194.* 12.03.04, 17:44
        www.motylek.abc.pl
        • vulgar2 Uprzejmy i dosadny zwrot pozegnalny. 12.03.04, 20:39
          Witajcie,
          wszystkie teksty typu -elle_melle_dudki majace w swojej tresci zwrot:
          "ponizej mojej godnosci" sa wyrazem sfrustrowanej bezsilnosci.
          I nikt ich dalej nie czyta.
          Rozwaz raz jeszcze wyrazenie krotkie i dosadne wyrazenie swoich uczuc.
          Przynajmniej zostana przeczytane. Dluzsze elaboraty po odejsciu z pracy
          mozna o d.pe potluc lub kierowac na Berdyczow. Szkoda Twojego czasu.
          Pozdrowionka,
          vulgar.
          • Gość: Iw Wyrzygać się na dywan ... nic tu po mnie ... IP: *.neonet.gliwice.pl / *.neonet.gliwice.pl 13.03.04, 20:06
            Jestem w podobnej sytuacji jak autor tematu.
            W obecnej pracy jestem do końca miesiąca.
            Kop w dupę po zapieprzaniu po 12 godz. dzień w dzień.
            No ale prezes ma to w dupie. On ma swoje listy, zasady ... hahah ... no
            jasne ... gdyby wiedział, że sam sobie szkodzi.
            Ciekawe kto to zrobi. No ale go to yebie to mnie również.
            Mam zamiar wysrać się mu na głupi łeb.
            Nawet jak zmieni swoje zdanie, to mnie to yebie.
            Wolę miesiąc czekać na nową robotę niż codziennie oglądać jego mordę.

Oj, oj, oj ... I'm so bad ... haha ...
            Idę strzelić sobie jakeś grzybki ... hehe ...
          • elle_melle Re: Uprzejmy i dosadny zwrot pozegnalny. / vulgar 15.03.04, 10:05
            Ciekawe czego wyrazem jest przekrecanie cudzych nickow? Zapewne nieziemskiej
            wprost kreatywnosci i empatii przekraczajacej ludzkie granice - w koncu twoja
            rada jest taka oryginalna... wprawdzie nie napisales NIC co mogloby sie
            przydac, ale pewnie nikt nie zauwazyl hehe

vulgar2 napisała:

> Witajcie,
            > wszystkie teksty typu -elle_melle_dudki majace w swojej tresci zwrot:
            > "ponizej mojej godnosci" sa wyrazem sfrustrowanej bezsilnosci.
            > I nikt ich dalej nie czyta.
            > Rozwaz raz jeszcze wyrazenie krotkie i dosadne wyrazenie swoich uczuc.
            > Przynajmniej zostana przeczytane. Dluzsze elaboraty po odejsciu z pracy
            > mozna o d.pe potluc lub kierowac na Berdyczow. Szkoda Twojego czasu.
            > Pozdrowionka,
            > vulgar.
      • Gość: hapa Re: CYTAT NA POZEGNANIE IP: 5.2.* / *.chello.pl 21.03.04, 21:25
        Po co to robić Panie Konieczn.Z gównem chcesz dyskutować ?
        • Gość: SZCZESLIWA Re: CYTAT NA POZEGNANIE IP: *.hestia.pl / 213.17.194.* 23.03.04, 10:44
          hej , właśnie jestem na grupowym i mam różne propozycje jak pożegnać sie z
          firmą ... cos w stylu ....piiiiiiiiiiiip.... ale ja żegnam się z ludżmi z
          którymi bardzo dobrze żyłam . a ci kórzy nie powinni i tak napewno nie
          przyjdą ... żal mi środowiska a nie firmy... skoro mnie tak potarktowała, jak
          wielu uważam że niesprawiedliwie ... widziałabym innych na moim miejscu... a
          ty... mówią nie tykaj gówna bo smierdzi ...
      • Gość: kidl Re: CYTAT NA POZEGNANIE IP: *.umcs.lublin.pl 24.03.04, 17:35
        "Wymowniejsze od logiki sa fakty"
        M. Twain
      • Gość: kidl Re: CYTAT NA POZEGNANIE IP: *.umcs.lublin.pl 24.03.04, 17:39
        Ewentualnie cytat z Traperów znad Wisły : "i na koniec mam życzenie -
        pocałujcie mnie w siedzernie"
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka