Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

50-latka szuka pracy

13.09.10, 16:03
    Witam,
    z wykształcenia jestem kulturoznawcą, przez 10 lat pracowałam w filmie, od 20 lat prowadzę własną działalność (wcześniej sklep, teraz kawiarnia). Chcę wrócić na rynek pracy i wiem, że mogę dużo z siebie dać i być doskonałym pracownikiem,ale jak przeglądam ogłoszenia, to nie mogę w zasadzie na żadne odpowiedzieć - ogłoszenia są bardzo konkretne, moje doświadczenie, choć bogate, konkretne nie jest. Proszę mi podpowiedzieć, w jaki inny sposób mogę znaleźć pracę?
    Obserwuj wątek
      • annajustyna Re: 50-latka szuka pracy 14.09.10, 05:43
        Chyba zero szans. Brutalne, ale prawdziwe. Prosze dalej prowadzic wlasna dzialalnosc i oszczedzic sobie upokorzenia. MOja mam tez w tym wieku szukala (bedac po ekonomii) i bylo to gorzej niz tragedia.
        • szefowa.only Re: 50-latka szuka pracy 17.09.10, 13:16
          > Chyba zero szans. Brutalne, ale prawdziwe. Prosze dalej prowadzic wlasna dziala
          > lnosc i oszczedzic sobie upokorzenia. MOja mam tez w tym wieku szukala (bedac p
          > o ekonomii) i bylo to gorzej niz tragedia.

Z przykroscia musze sie podpisac.
          Zaraz pewnie nasza formumowa pani expert napisze, ze zawsze warto probowac i ze pracodawcy nie moha dyskryminowac czy cos w tym stylu. Niestety pracodawcy dyskryminuja i juz po 35-tym roku zycia jest coraz gorzej.
          • winniepooh Re: 50-latka szuka pracy 22.09.10, 21:37
            35 to wiek emerytalny
            np. taki policjant po szkole średniej w tym wieku bawi już wnuki

trzeba sie bylo podejmowac wlasciwe decyzje, a nie jakiestam kulturoznawstwo studiowac
            • szefowa.only Re: 50-latka szuka pracy 23.09.10, 11:34
              Po kulturoznaStwie mozna zajmonwac sie rekrutacja :-)
              • dziunia25 Re: 50-latka szuka pracy 01.10.10, 22:11
                właściwie po każdej szkole można się zajmować rekrutacją, zresztą jak życie pokazuje
                :(
                szefowa.only napisała:

> Po kulturoznaStwie mozna zajmonwac sie rekrutacja :-)
      • monika.lada-chojnowska Re: 50-latka szuka pracy 20.09.10, 14:37
        Witam,

z Pani listu wynika, że problem ze znaleziem pracy nie wynika z Pani wieku ale braku możliwości dopasowania Pani kwalifikacji do oczekiwań wzgędem obecnie poszukiwanych pracowników. W poszukiwaniu zatrudnienia może udać się Pani do firm doradztwa personalnego, śledzić ogłoszenia pracy publikowane w prasie, Internecie czy urzędach pracy.
        • dziunia25 Re: 50-latka szuka pracy 22.09.10, 19:34
          myślę, że nawet jedną Pani ekspert poleci :)
          cv oczywiście powinno być szczere

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka