Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rynek pracy A i B

17.10.10, 11:49
    Pan Heniu, sklepikarz płaci swojej pracownicy te 700 zyla za 8 godz. pracy swojej pracownicy - pani Basi.
    Bo przy dużym bezrobociu i za takie wynagrodzenie będzie miał pracownika w małej mieścinie gdzieś na Podkarpaciu...
    Obserwuj wątek
      • Gość: analityk tam gdzie głosują na PiS tam jest 30%, normalne, IP: *.nettelinwestycje.pl 17.10.10, 12:27
        nie dziwi mnie to, po prostu miejsca w których mieszkają i rządzą się kretyni tak wyglądają, cała ściana wschodnia stoi murem za Kaczyńskim, swoje miasta doprowadzili do ruiny, zniszczyli wszystko co się dało i potrafią tylko łapę wyciągać po więcej
        • Gość: oko Re: tam gdzie głosują na PiS tam jest 30%, normal IP: *.net.pl 17.10.10, 13:52
          oczywiście piep..sz głupoty, ściana wschodnia to nie tylko wyznawcy małego Hitlera, ale są tam również normalne osoby. problem polega z infrastrukturą, brak lotnisk, dróg ekspresowych itd... jednym słowem wszędzie jest daleko... A za takie rzeczy nie są odpowiedzialne lokalne władze, bo ich nie byłoby stać na sfinansowanie inwestycji, lecz władze centralne , które z premedytacją nie dają kasy na rozwój ściany wschodniej (bo poco skoro nic tam nie ma... i koło się zamyka). Wystarczy popatrzeć na plany budowy dróg ekspresowych na najbliższe lata, cześć dróg ekspresowych po stronie wschodniej S17 czy s12 - zapisane są jako plan rezerwowy... PiS mianował się obrońcą biednych i uciśnionych, więc nie dziw się ze to właśnie po stronie wschodniej ma wielu sympatyków...
          • Gość: jack Re: tam gdzie głosują na PiS tam jest 30%, normal IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 17.10.10, 18:15
            no tak bo drogi ekspresowe buduje się wpierw na wypierdowiu żeby rolnik miał czym na pole dojechać zamiast w najbardziej uprzemysłowionych regionach... i żeby nie było jestem z ściany wschodniej. Kawałek S17/S12 jest już w momencie przetargu więc może się doczekasz www.skyscrapercity.com/showthread.php?s=e6c980b1e72e25206f84dd2f279920bb&t=1142261
          • olias Re: tam gdzie głosują na PiS tam jest 30%, normal 17.10.10, 22:33
            mów za siebie. ja na pewno nie będę głosował na sku...synów z PO, budujących Polskę kilku aglomeracji.
        • piss-kup Re: tam gdzie głosują na PiS tam jest 30%, normal 17.10.10, 13:55
          Na to jest bardzo proste wytlumaczenie...Jakim mnie panie boze idioita stworzyles takim mnie masz.
        • Gość: ak Re: tam gdzie głosują na PiS tam jest 30%, normal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.10, 15:33
          Ty analityk ty jesteś tak głupi jak mój lewy but bo prawy jest od ciebie dużo mądrzejszy . Byłem na zachodzie i widziałem : wieś ta sama co po wojnie tylko bardziej obskurna . Infrastruktura oczywiście nieporównanie lepsza niż na wschodzie tylko że wybudowana za publiczne pieniądze . Ty chamie masz czelność pisać że wschód wyciąga ręce po pieniądze a prawda jest taka że 14% unijnych pieniędzy (8 mld. euro) wzięła Warszawa . To więcej niż cała ściana wschodnia mimo że mieszka tu 30% ludności . Mimo dysproporcji w podziale środków to i jednak pieniądze z Brukseli to pierwsze pieniądze publiczne , których warszawsko- poniemiecka Polska nie mogła ukraść w całości i coś jednak na wschód dotarło . Co do wyników wyborów o nie widzę powodów żebym miał głosować tak samo jak zLodziej który mnie okrada .
          • Gość: olo Re: tam gdzie głosują na PiS tam jest 30%, normal IP: 151.59.18.* 17.10.10, 16:15
            On taki głupi wcale nie jest bo to niemożliwe aby ktoś był tak głupi i pisać umiał?

Pisze tak prostu specjalnie , a nuż jakiś głupszy od niego się nabierze na te idiotyzmy.
          • olias Re: tam gdzie głosują na PiS tam jest 30%, normal 17.10.10, 22:35
            na moje oko to Twój lewy but będzie przemakał od najbliższego deszczowego dnia. wątpie czy ci daruje.
          • olias Re: tam gdzie głosują na PiS tam jest 30%, normal 17.10.10, 22:41
            no i ta uroda stolicy RP III. miałem szczęście niedawno odświeżyć sobie wspomnienia Wisłostrady. Luuuuudzie! jak oni do k... nędzy wychodowali tam tak wysoki chwast!? brud, smród i ubóstwo. To niemożliwe że chwast tak wysoko może rosnąć i trzymać się pionowo. i jeszcze te krzaki wzdłóż Wisły - tereny ochronne miejskich meneli i pijaczków.
            O zagrodach z zachodniej RP III to szkoda pisać, temat znany do znudzenia. Wyglądają jakby gospodarz od 20 lat iedział w więzieniu a gospodyni piła non-stop.
            taaa, bez wątpienia- zaradny i pracowity narodek zamieszkuje warszawę czy zachodnia część Pl.
        • olias Re: tam gdzie głosują na PiS tam jest 30%, normal 17.10.10, 22:31
          taki z ciebie analityk jak z żyrandola hrabia. trzeba być szczególnym przypadkiem osiołka by nie wiedziec że przez 20 lat RP III infrastruktura była budowana jedynie po jednej stronie Wisły. dla twojej informacji osiołku - przyjedź na Podkarpacie i zobacz ten region. Gdyby tu ktoś miał na wsi takie "obejście" jak na zachodzie Polski (a trochę jeżdżę po kraju) to by jego Burek ze wstydu z budy nie wychodził. Pracowitość? Za komuny mj region jeździł do uSA pracować, bo w "ojczyźnie" dla nas nie starczało. Teraz jeździmy do lepszych krajów Unii. poszukaj matolku w statystyce, zanim dzioba otworzysz.
          (mieszkaniec Podkarpacia, autor 8 patentów, o standarcie życia niższym niż byle pierdzistołek warszawski)
      • Gość: olo Re: Rynek pracy A i B IP: 151.59.18.* 17.10.10, 13:31
        cytat: tego bełkotu
        """Badania Wynagrodzeń firmy Sedlak & Sedlak, w 2009 roku najwyższe płace otrzymywały osoby z tytułem magistra lub inżyniera. Mediana wynagrodzeń tej grupy pracowników wyniosła 4 000 PLN. Najgorzej zarabiali absolwenci szkół podstawowych lub zawodowych. Mediana ich płac równała się 2 400 PLN.""""

A wiecie co mówią badanie firmy "PRO & GANDA" ze w Polsce medialna to 1300zł NETTO.

A cóż to za bury? to jest netto brutto czy z palca wyssane?
        Wy sobie jaja z ludzi robicie czy co?
        Dane na zamówienie? jaki rankingi przed wyborami?
        a od tego mamy w Polsce GUS a nie dane na zamówienie.

Jak może medialna (średnia jest wyższa) płaca z pracownika podstawowym wykształceniem (jest ich margines) , bys taka sama jak średnia krajowa netto? to bzdury i głupoty do kwadratu.

Place w Polsce się przedstawiają tak , dodam ze Polacy pracują najdłużej W Europie i prawie najdłużej na świecie o 55% dłużej od Niemca , to z tymi ogromnymi nadgodzinami.
        artelis.pl/artykuly/15926/srednie-wynagrodzenie-w-polsce
        Wysokość średniej płacy krajowej 2317zł netto wywołuje często oburzenie i frustrację. Nic dziwnego skoro okazuje się, że "średniej krajowej" NIE osiąga ponad 65% zatrudnionych...
        ....większość Polaków zarabia mniej niż średnia krajowa. bo najczęściej pobieraną pensją jest kwota 2091,35 złotych brutto (około 1523 złote netto).

A Mediana wynagrodzeń w Polsce wynosi 2639,51 złotych brutto (około 1905 złotych netto)

Ale ilu to ludzi w tej statystyce niema bo pewnie medialna by spadła do 1200zł
        A tak wygląda życie w połowie Polski o tej o której się nie Pisze , a tych ludzi na forum nie widać. (minimalna to 967zł netto pełen etat)
        praca.wp.pl/kat,18453,title,Zarabiam-mniej-niz-wynosi-placa-minimalna,wid,11823814,wiadomosc.html
        Zarabiam mniej niż wynosi płaca minimalna.
        800 zł netto, sprzedawczyni w sklepie spożywczym
        600 zł netto, sprzedawczyni w sklepie spożywczym
        300 zł netto, opiekuna do dziecka, pracuje dziennie 4-5 godzin
        300 zł netto pracownica recepcji w firmie ogrodniczej pod Elblągiem, pracuje 8 godzin

• Gość: OLO Re: Rynek pracy A i B IP: 151.59.18.* 17.10.10, 13:55
          Tu zarobki w b.drogim Wrocławiu , mieszkanie średnio ponad 7tys m2 .

www.sprawdz-zarobki.pl/wroclaw/Default.aspx
          I co tu mamy? medialna 2200zł netto , i są to zarobki osób z wyższym wykształceniem w dużym drogim i dobrze prosperujący mieście ,ale te miasta to tylko 20% w skali kraju a co z resztą Polski?

W Białymstoku medialna to 1500zł ale to tez jest duże miasto z pracą , w Radomiu podobnie 1600zł a co z resztą Polski? z tymi mniejszymi miastami? medialna 900zł?

Wiec widać tu te ich bzdury kłamstwo i propagande jak na dłoni.

• Gość: olo Re: Rynek pracy A i B IP: 151.59.16.* 17.10.10, 21:03
          oczywiście mediana bo medialna to taka medialna dla mediów :-)

Widzę ze ktoś posty powycinał..

• Gość: taka prawda Re: Rynek pracy A i B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 13:31
        A dlaczego ja mam płacić swojemu pracownikowi 5tys jak na mnie klienci furczą że u mnie jest drogo bo oni gdzie indziej widzieli coś taniej i że u mnie nie kupią. Skoro ja mam mieć najniższe ceny jak wymaga tego naród to niech naród nie wymaga wysokich płac. A to bezrobocie co jest w Polsce to należy podzielić na dwa bo takie jest naprawdę. Większość się rejestruje aby pracować na czarno albo wyjechać za granicę a rodzinka ma ubezpieczenie.
        • Gość: majkel Re: Rynek pracy A i B IP: 79.97.75.* 17.10.10, 15:11
          > A dlaczego ja mam płacić swojemu pracownikowi 5tys jak na mnie klienci furczą ż
          > e u mnie jest drogo bo oni gdzie indziej widzieli coś taniej i że u mnie nie ku
          > pią.

bo widzisz jedyny twoj pomysl na niska cena towaru to znalezienie jelenia ktory bedzie pracowal za grosze , ale tak naprawde to droga do nikad , bo zawsze gdzies w swiecie bedzie ktos gotowy pracowac za jeszcze mniej przez ostatnie 20 lat model sie sprawdzal calkiem dobrze , ale po woli sie wyczerpuje ,
          w nowoczesnej gospodarce konkurujesz sposobem zarzadzania, inowacyjnoscia produktu
          • glomek Re: Rynek pracy A i B 17.10.10, 17:52
            haha
            haha
            wiec pytasz dlaczego sie smieje?;>
            a bo wyobrazilem sobie twoje innowacje procesowe i produktowe w wiejskim sklepiku z chlebem ziemniakami i smietana.
        • olias Re: Rynek pracy A i B 17.10.10, 22:47
          jesteś przecież w unii. Przenieś swój "beznes" do Niemiec, holandii, francji. tak robotnik tani jak barszcz, a podatki groszowe.
          oto skutki robienia wody z mózgu - nasze beznesmeny uwierzyły że ich problemy biorą się z drogiej pracy, a nie z maluśkiego móżdżku niezdolnego do prawdziwego prowadzenia firmy.
      • Gość: man Rządowy zespół ekspertów (za dużą kasę) zastanawia IP: *.gdynia.mm.pl 17.10.10, 13:46
        się, dlaczego Polacy są tak mało mobilni w poszukiwaniu pracy w kraju, a gotowi są wyjeżdżać tysiące kilometrów za granicę. "W Polsce się mniej zarabia, ale też koszty utrzymania są niższe". Pewnie. Np. wyjazd do Wawy: płaca na początek 1500 PLN, wynajem kawalerki 2000 PLN. Ktoś może powiedzieć, że lepiej wynająć pokój. Za tysiąc. Resztę na życie wyżebrać. W tym kraju są chore proporcje między płacą a kosztami (skromnego) życia. Na marginesie, sam mieszkam w Polsce A, ale akurat mieszkańców ściany wschodniej rozumiem.
        • Gość: majkel Re: Rządowy zespół ekspertów (za dużą kasę) zasta IP: 79.97.75.* 17.10.10, 15:23
          "W Polsce się mniej zarabia, ale też koszty utrzymania są niższe"

no bo nominalnie koszy sa nizsze , ale gdy wziasc pod uwage procentowy udzial kosztow do zarobkow no to jest kilkukrotnie drozej,
          nie wiem dlaczego niektorzy specjalisci maja problem ze zrozumieniem sytuacji gdy latwiej jest placic za mieszkanie na zachodzie w przeliczeniu 5000 pln gdy sie zarabia 10000 pln
          niz w polsce placic 2000 jak sie zarabia 1500
          • Gość: moe Ja również tego ie rozumiem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.10.10, 15:32
            Bo może ,to z nich specialiści jak z koziej dupy trąbka .
            • olias Re: Ja również tego ie rozumiem 17.10.10, 22:49
              nie obrażając koziej dupy
        • Gość: olo Re: Rządowy zespół ekspertów (za dużą kasę) zasta IP: 151.59.18.* 17.10.10, 16:06
          >W Polsce się mniej zarabia, ale też koszty utrzymania są niższe

Oj sporo się z prawda minąłeś , bo jest wręcz odwrotnie !!!!!

Koszt utrzymania w Polsce są bardzo wysokie a utrzymanie mieszkania jedne z najwyższych w Europie, a ceny od tego badania poszły jeszcze ostro w gorę.

finanse.wp.pl/kat,43956,title,Utrzymanie-mieszkania-w-Polsce-najdrozsze-w-Europie,wid,12608799,wiadomosc.html?ticaid=1b13f&_ticrsn=3
          Utrzymanie mieszkania w Polsce najdroższe w Europie

I nie sugerować się bzdurami ze to 16% (nieprawda 28%) domowego budżetu , bo to totalne bzdury.
          Badania były robione "kwota utrzymania mieszkania" a zarobki porostu wzięli Średnia krajowa której w Polsce nie zarabia 70% ludzi i oczywiście założyli ze ,mieszkaja 2 osoby pracujące i te 2 osoby zarabiają tyle czyli totalne bzdury na to jest szansa jakieś 10%
          A tam to przykleili do wszystkich.
        • Gość: wrocc Re: Rządowy zespół ekspertów (za dużą kasę) zasta IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.10.10, 16:38
          Wrocław - pokój 400 zł, praca przez agencję - znaleziona w 2 dni - 1231 netto pierwszy miesiąc z wizją na ok. 1500 netto przy wyrabianiu ponad normę. Umowa o pracę (sic). Myślę, że w Poznaniu to wygląda podobnie, albo lepiej, nie wiem jak Kraków i Gdańsk. Da się, tylko nie każdy tak potrafi z różnych względów (sentymen do miejscowości, obawy przed nowym i inne powody).
          • Gość: olo Re: Rządowy zespół ekspertów (za dużą kasę) zasta IP: 151.59.18.* 17.10.10, 16:46
            > Wrocław - pokój 400 zł, praca przez agencję - znaleziona w 2 dni - 1231 netto p
            > ierwszy miesiąc z wizją na ok. 1500 netto przy wyrabianiu ponad normę

Co dokładnie oddaje zarobki w Polsce

W Polsce większość zarabia 1500netto z nadgodzinami.

Tyle ze ty piszesz o dużym bogatym Wrocławiu , inni nie mniejszych miast ile zarobią -20% mniej? CZYLI MINIMALNĄ a z nadgodzinami 1300zł.
            • Gość: wrocc Re: Rządowy zespół ekspertów (za dużą kasę) zasta IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.10.10, 16:50
              Nie wyraziłem się jasno, pochodzę z okolic Jeleniej Góry, powiat z 25% bezrobociem. Przeprowadziłem się do Wrocławia za pracą. Wiem, że mi było łatwiej, bo nie założyłem jeszcze rodziny, ale nawet dla rodzin to jest jakieś wyjście jeśli nie chcą wegetować.
              • Gość: olo Re: Rządowy zespół ekspertów (za dużą kasę) zasta IP: 151.59.18.* 17.10.10, 17:01
                to nieważne teraz pracujesz w Wrocławiu ,a Jelenia Góra to bardzo ładne miasto.

Napisz niedowiarkom jakie są szanse na prace w Jeleniej Górze przy 25% bezrobociu i za jaką kasę?

Bo z propagandowego artykułu wynika ze w Polsce po podstawówce zarabia się medialnie 2400zł a średnio to pewnie okolice 3000zł hi hi....

Pozdrawiam...
                • Gość: wrocc Re: Rządowy zespół ekspertów (za dużą kasę) zasta IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.10.10, 17:11
                  Jelenia może i tak, ale mój powiat to smród, brud i stare PGRy. Zmierzam do tego, że w każdym kraju masz rejony bogate i biedne - Włochy - północ i południe, Niemcy - zachód i wschód itd. Czekać aż się wszystko wyrówna to się człowiek nie doczeka, trzeba po prostu zmienić okolicę jeśli inaczej się nie da. A artykuł jak każdy podaje średnią, a średnia ma to nie dominanta.
                  • Gość: olo Re: Rządowy zespół ekspertów (za dużą kasę) zasta IP: 151.59.18.* 17.10.10, 18:23
                    Tak tyle ze ty się przeniosłeś niby do Polski A a z tymi zarobkami mniemasz szans na normalne życie.
                    Spróbuj wyjąć normalne mieszkanie nie pokój ,załóż rodzinę miej choć 1 dziecko które będziesz musiał oddawać do żłobka przedszkola , musisz tez coś jeść , ubrać się kupić bilet i tysiące innych wydatków.

Jakie masz na to szanse? bo za te 1500zł po tej podwyżce z nadgodzinami może wynajmiesz mieszkanie.
                    Ale gdzie reszta..... brakuje 2500zł to tak minimalnie.
                    Następna osoba pracująca zona ,dziewczyna jeśli zarobi tyle co ty , zmniejszy ten bak.
                    Ale nadal będzie ci brakować 1000-zł miesięcznie na najskromniejsze życie.
                    • Gość: wrocc Re: Rządowy zespół ekspertów (za dużą kasę) zasta IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.10.10, 18:27
                      Wiesz jak mówią: wieś walczy, nie skomli :)
      • Gość: wilus Kiedy lotnisko w Bialymstoku IP: *.ip1.netikka.fi 17.10.10, 15:22
        Moze pomoze bezrobociu spasc na 10 % . Do roboty sie wziasc.
        pewnie znobu jakas muszka przeszkadza ?
        • Gość: bambi7 Re: Kiedy lotnisko w Bialymstoku IP: 188.33.24.* 17.10.10, 16:54
          w B-stoku bezrobocie to jakies 10-11%, więc tragicznie nie jest, ale mogłoby być rzędu 8% - jednak brak dobrego dojazdu niweczy wszystko
      • rekol Rynek pracy A i B 17.10.10, 15:50
        Tylko prawda jest taka że większość osób jaką znam może zarabia mało , ale tylko oficjalnie natomiast drugie wyciaga na lewo
        • Gość: olo Re: Rynek pracy A i B IP: 151.59.18.* 17.10.10, 17:06
          to kogo ty znasz , kogo on zna , kogo ja znam
          nic nie wnosi do ogólnej sytuacji.
      • jerzy7731 Fikcja rachunkowa na papierze!? 17.10.10, 16:43
        Problem tkwi tutaj w tym, że te wszystkie podane dane to dane oficjalne wynikające z dokumentów. A prawda rzeczywista jest odmienna i to sporo od fikcji cyferek i słów w oficjalnych dokumentach.
        Dokumenty tego typu są powszechnie ( ok. 99% ) fałszowane w celu uskubnięcia czegoś tam od fiskusa!?
        Mechanizm jest bardzo prosty a pokusa wielka!?
        Skoro podatek ZUS nie funkcjonuje na tych samych zasadach co VAT to wtedy:
        - zatrudnia się na czarno,
        - zatrudnia na papierową pensję niższą od płaconej,
        - załatwia się lewe faktóry VAT ( ich koszt pozyskania jest bardzo niski i oceniam że rocznie w kraju wystawia się fałszywych faktór VAT na kwotę conajmniej 1BLN PLN ).
        Proszę sobie teraz wyobraziź jaki to ma wþływ na fikcję papierkową a jak wygląda rzeczywistość!?
        • wycofany Re: Fikcja rachunkowa na papierze!? 17.10.10, 18:39
          I tak całe życie bez zusu a na starość żebranie czy przytułek?
          • jerzy7731 Re: Fikcja rachunkowa na papierze!? 17.10.10, 21:36
            Bo to jest wina wszystkich kolejnych ekip rządzących po kolei:

- Mędrca Europy - PREZYDENTA WAŁĘSY - " zbudujemy II Japonię ".
            - CZŁONKA KC - PREZYDENTA KWAŚNIEWSKIEGO - " dobrze wyglądał ".
            - UDZIAŁOWCA OKRĄGŁEGO STOŁU - PREZYDENTA KACZYŃSKIEGO" - " prawo i sprawiedliwość ( w domyśle: zgodną z konstytucją ) ".
            - UDZIAŁOWCA OKRĄGŁEGO STOŁU - PREZYDENTA KOMOROWSKIEGO - zbudujemy II Kalifornię".

+ wielu innych, których zasługi w tym względzie pominąłem - przepraszam.............. .
          • Gość: Jelonek Re: Fikcja rachunkowa na papierze!? IP: *.centertel.pl 18.10.10, 11:58
            > I tak całe życie bez zusu a na starość żebranie czy przytułek?

oferta ZUS-u to też żebranie i przytułek, a jeszcze wielkie składki trzeba płacic
      • olias Rynek pracy A i B 17.10.10, 22:24
        to przykre, ale gdybyśmy ćwierć wieku temu wiedzieli jak będzie wyglądała RP III (kilka bogatych miast i reszta narodu w dupie) to byśmy tych wszystkich opozycjonistów kopami po życi wy... z Polski. by lecieli, lecieli, lecieli aż po zdech z głodu.
      • olias Rynek pracy A i B 17.10.10, 22:53
        wiecie co? a ja i tak za żadne skarby nie przeniosę się do bogatszej Polski z MOJEGO Podkarpacia. Bo tu ... się żyje.
        • Gość: gosc Re: Rynek pracy A i B IP: *.lsanca.fios.verizon.net 18.10.10, 04:00
          nie trzeba konczyc Harvardu zeby pojac dlaczego tylko 12% po sredniaku a 5 % po podstawowce chce sie doksztalczac.Np spawacz (srednie wyksztalcenie) bedzie mogl sie doksztalcic np ze spawania proszkowego jezeli bedzie zapotrzebowanie przemyslu na takich specjalistow, jezeli nie ma (stosowane w przemysle stoczniowym poniewaz takiego przemyslu nie ma wPolsce to...) a wiec ten spawacz nie bedzie szedl na kurs programowania C++ poniewaz na taki kurs pojdzie elektronik, komputerowiec ktory wczesniej sie nauczy tego programu na ktore jest zapotrzebowanie .Gadanie w proznie bez analizy logicznej dlaczego tak sie dzieje jest idiotyczne i prowadzi do falszywych wnioskow np takich ze po podstawowce to sa lenie i ograniczeni umyslowo i nie chca podwyzszac kwalifikacji. bariera to jest to ze jezeli ktos kopal rowy lopata dluga na 14 cm to nie bedzie chodzil na kurs zeby sie przestawic na lopate 16 cm. Ta nauka nazywa sie lopatologia ktora przyda sie wielu dziennikarzom.pozdrawiam
      • Gość: igor Na Podlasiu 12 % bo większość pracuje za granicą IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.10, 07:30
        Są miejscowości gdzie są tylko urzędnicy, starsi po 60 i dzieciaki. To jest POlska właśnie.
      • czemrok Rynek pracy A i B 18.10.10, 07:53
        Trzeba zmienić ocenę przydatności ludzi na podstawie wykształcenia a umiejętności.Dla mnie zawsze bardziej jest ceniony człowiek którego praca jest niezbędna dla społeczeństwa.Dobry fachowiec, rzemieślnik,rolnik jest więcej wart niż całe stado wykształconych menażerów,politologów,socjologów itd.Ludzi wykształconych lecz o niewielkiej przydatności społecznej.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka