Gość: ed IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.10, 12:09 Już kolejny raz słyszę o Lingaro. Czym oni się zajmują? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paweł Re: Wracają gratyfikacje dla pracowników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.10, 14:17 Lingaro - w google jest informacja, to firma IT. Ale nigdzie nie ma różowo, masz elastyczny czas pracy ale swoja robote musisz zrobić. pracowalem w kilku firmach i nigdzie nie bylo problemu z wyjsciem w trakcie pracy i odrobieniem tego poźniej ani przed kryzysem ani w trakcie ani po. Faktycznie dokladanie do biletu dla rodziny czy na rozrywki moze być zachęcające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxcv Jak zwykle propoganda IP: 195.82.180.* 03.01.11, 18:51 Skoro jest tak dobrze to dlaczego jest tak źle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: %cent najlepszy socjal i dodatki mają SBki na emeryturze IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.11, 08:45 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wracają gratyfikacje dla pracowników IP: 95.154.230.* 29.12.10, 00:02 czyli co, zaczna placic za nadgodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotka Obłuda Pań z HR nie zna granic... IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.11, 14:55 Czy tego was uczą w szkołach lansu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dajdah Wirtualna Polska ... syf IP: *.ip.media3.com.pl 01.01.11, 17:23 w Wirtualnej Polsce cioły nie potrafią nawet załatwić kart MultiSport... pozdro dla leniwców z HRu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Wirtualna Polska ... syf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 14:14 Nie przejmuj sie, w "wiodacym polskim telekomie" mozesz sobie sam oplacic MultiSport... a i to tylko dlatego, ze sie pracownicy skrzykneli. Niestety oferta jest atrakcyjna tylko jezeli koniecznie musisz pokazywac sie w najdrozszych "fitness clubach" bo jesli chodzi o zwykla silownie czy basen, to wychodzi podobna kwota. Pilkarzyki tez nam kupili... sa dzialy, gdzie ludzie maja na to czas, ale wiekszosc nawet niekoniecznie wie, gdzie taka rozrywka jest postawiona. Zas mozliwosc elastycznego operowania godzinami pracy w moim przypadku to akurat bardziej specyfika wykonywanej pracy, niz bonus od pracodawcy ;-) Ale artykulik mozna bylo napisac, wierszowka wpadla, gratyfikacja (od sponsora) takze, a jak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.J-P. Re: Wirtualna Polska ... syf IP: *.icpnet.pl 03.01.11, 19:33 Czy pracownicy płacą od tego podatek dochodowy jako dochód rzeczowy w naturze, skora pracodawca płaci? Czy pracownicy płacą od tego podatek od darowizny, bo idzie to z zysku firmy jako darowizna? Interesuje mnie, jak to ksiegują, że US się nie czepia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koliber Re: Wirtualna Polska ... syf IP: *.aster.pl 04.01.11, 02:03 Gość portalu: J.J-P. napisał(a): > Czy pracownicy płacą od tego podatek dochodowy jako dochód rzeczowy w naturze, > skora pracodawca płaci? > Czy pracownicy płacą od tego podatek od darowizny, bo idzie to z zysku firmy ja > ko darowizna? > Interesuje mnie, jak to ksiegują, że US się nie czepia. z Funduszu Socjalnego to chyba zrozumiełe, obowiązkowy odpis roczny na jednego pracownika to ponad 1000 zł/rocznie Odpowiedz Link Zgłoś
forumowiecgwna Re: Wracają gratyfikacje dla pracowników 03.01.11, 12:22 Alez pyszniutkie artykuliki reklamowe dla wymienionych firm, milo az poczytac taka papke. Ciekawe tylko czy pracownicy Unilever-a takze maja takie same zdanie i czy faktycznie tak uwielbiaja i maja czas chodzic do przepieknej tematycznej kuchni. Szkoda ze nie napisano ze Unileverek wprowadzil te kilka REWOLUCYJNYCH zmian w kuchniach swojej firmy glownie dlatego ze w pobliskiej Nivei pracownicy moze nie maja dziwacznej kuchni w bajkowej scenerii ale za to maja tania i dobra stolowke oraz wspomniane w artykule przedszkole dla dzieci pracownikow. I tak jest od kilku lat, i nie bylo tam zadnych "ogromnych i skomplikowanych formalnosci", ktore tak pokonaly pracownikow Unilever-a. Uwielbiam te przekupna polska rzeczywistosc i jej dziennikarzyny za dyche. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan Paździoch Jak dobrze, że jest nas więcej IP: 77.236.25.* 03.01.11, 13:03 takich, którzy nie dają sobie wciskać kitu. Masz rację - takie artykuliki to chamski PR, za pieniądze korporacji, czyli klientów kupujących ich produkty. Trzeba wiedzieć, w co się tam gra, to jest duży szmal. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Jak dobrze, że jest nas więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 23:58 To stara tradycja jest, jeszcze z początków HRnictwa. Dać ludziom jak najwięcej w firmie, żeby nie musieli robić tego po pracy. Duże przedsiębiorstwa u Amerykańców (może gdzie indziej też, nie wiem) dają pracownikom przedszkole, wożą pranie do pralni, robią zakupy, wyręczają pracownika w innych codziennych czynnościach i szczęśliwy pracownik może pracować 14 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adas Wracają gratyfikacje dla pracowników IP: *.devesoft.pl 03.01.11, 13:50 Tekst dotyczący może ledwie 1% firm w naszym kraju, ale tytuł od razu jak wielka rewolucja na rynku wszystkich pracowników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Texeira Wracają gratyfikacje dla pracowników IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.01.11, 14:59 Zamiast komentarza - W.Młynarski: Mam zaśpiewać coś o cyrku – no i dobra! Kiedyś we śnie cyrk widziałem – i, Panowie, Był w tym cyrku taki fantastyczny program, Że do dzisiaj mi się to nie mieści w głowie! Pan pogromca, pan pogromca, pan pogromca - sam widziałem, bo siedziałem niedaleczko - tyciutkiego, panie, kotka w główkę trącał, A ten kotek z palca mu zlizywał mleczko. A ci klauni, a ci klauni, a ci klauni Mieli prosto od Cardina garnitury I przy kawce gawędzili nienagannie - istny wzór savoir vivre’u i kultury! Do sukcesu ogólnego się dokładał, Czarną magią nas zadziwiał i zachwycał Mistrz iluzji, co na naszych oczach zjadał Bułkę z masłem i prawdziwą polędwicą! No i jeszcze akrobaci, akrobaci - gwóźdź programu! Hit prawdziwy! Szczyt atrakcji! - szał wzbudzali, uśmiechnięci i pyzaci, Po podłodze chodząc bez asekuracji! Nie zdzierżyłem po występie akrobatów I sąsiada zapytałem prosto z mostu: „Proszę pana! Czy to program dla wariatów?!„ „Nie, kochany! To jest program dla cyrkowców!„ Kto po zadku raz przy razie jest kopany I po linie balansuje wciąż na codzień, Temu klaunem jest człek dobrze wychowany, Akrobacją zaś chodzenie po podłodze. I nie sposób mówić tu o jakimś świrku - tak myślałem, obudziwszy się o świcie - bo, Kochani, kto na codzień żyje w cyrku, Temu cyrkiem zdaje się normalne życie! Odpowiedz Link Zgłoś
krzaki-ciernistych-krzewow Wracają gratyfikacje dla pracowników 03.01.11, 20:54 Normalnie Rio de Janeiro w tym Uniłagier Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stakanowiec Re: Wracają gratyfikacje dla pracowników IP: *.aster.pl 04.01.11, 02:10 Odpowiadasz na: krzaki-ciernistych-krzewow napisał: > Normalnie Rio de Janeiro w tym Uniłagier a u nas w Evelinie łagier jak pracy na Sybirze,schizofrenia i jeśli dasz radę przeżyjesz, ale tylko jako Kapo i donosiciel.Reszta to g.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don9 Wracają gratyfikacje dla pracowników IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.11, 22:11 A w mojej Firmie pierwsze trzy najlepsze załogi otrzymają wspaniałe wiadro z mopem .., w nagrodę za bardzo dobre wyniki, oraz zestaw środków czystośći do pielęgnacji róznych sprzętów..., i co powiecie natakie wspaniałe wyróznienie przez Pracodawcę???? Odpowiedz Link Zgłoś
domyzdrewna Wracają gratyfikacje dla pracowników 03.01.11, 23:52 Ja mam zawsze dodatek jak skończę budowę domu drewnianego. Taka fajna premia za ciężką pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wracają gratyfikacje dla pracowników IP: *.toya.net.pl 04.01.11, 02:46 pracować do jasnej cholery nie wypoczywać, od tego jest dom nie robota, wypominacie nauczycielom 5 minut przerwy, policjantom przerwe na sniadanie, a lekarzowi, że się zdrzemnie na nocnym dyżurze a sami w pracy wypoczywac chcą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: systems admin Re: Wracają gratyfikacje dla pracowników IP: *.29.broadband2.iol.cz 04.01.11, 06:07 po co mi te pierdoły ?? karty na siłownię,biblioteki, baseny ,przecież sam mogę sobie to opłacić ! tak samo jak certyfikaty,szkolenia i sprzęt gratyfikacja za wykonana prace jest tylko twardy cash - to chyba wygląda tak ze niskie pensje maskowane są "koszykami,pakietami i innym gównem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locker Haha! Piarowska papka. IP: 195.164.7.* 04.01.11, 08:05 A gdzie napis: materiał sponsorowany? Uwielbiam, jak dziennikarz jeździ na sznureczku działu marketingu... Takiego steku piarowskich bzdur, to już dawno nie widziałem... Odpowiedz Link Zgłoś