Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

osoby starsze a praca

IP: *.play-internet.pl 09.06.11, 12:50
    Witam! Ostatnio bulwersuje mnie fakt, że ja, wykształcony, ze sporym doświadczeniem zawodowym, nie mogę znaleźć etatu. Ba, nawet telefon z zaproszeniem na rozmowę rzadko dzwoni. Rozumiem, że młodość i kreatywność jest w cenie, ale gdzie miejsce na wiek i doświadczenie??
    Obserwuj wątek
      • Gość: AlekSandra Re: osoby starsze a praca IP: *.play-internet.pl 09.06.11, 13:11
        niestety, nastały takie dziwne czasy. teraz pracodawca chętniej zatrudni kogoś młodego, kto nie wyceni się tak wysoko, jak osoba, która przepracowała na podobnym stanowisku wiele lat. owszem jest to dziwne. jednocześnie przykre jest to, że osoby starsze spycha się z boczny tor.
      • Gość: Halina45 Re: osoby starsze a praca IP: *.play-internet.pl 09.06.11, 13:24
        Poruszyleś temat, który i mnie chodzi od dłuższego czasu po głowie. Czytałam jakiś czas temu w czasopiśmie Fajf reportaz o tym. Podobno pracodawcy boją się, ze osoby starsze, są mniej dynamiczne, nie są podatni na zmiany i niechętnie zmieniają miejsca pracy. Bzdury! Kto jak kto, ale to my, starsi, musimy być bardziej elsatyczni wobec nadchodzących zmian, dopasowywać się do młodszego pokolenia. Trzymam kciuki, żeby Ci się udało :)!
      • Gość: as Re: osoby starsze a praca IP: *.acn.waw.pl 09.06.11, 13:39
        Jesteś 40+,nie ma dla ciebie pracy.Bo:
        -praca nie jest dla ciebie wszystkim,masz hobby,pasje,zainteresowania i chcesz mieć na nie czas
        -masz rodzinę i chciałbyś z nią przebywać,a nie zapie...ć po 10-12 h dziennie ku chwale Prezesa i Zarządu
        -masz wiedzę i doświadczenie,więc może sie okazać że wiesz i umiesz więcej od "szefa"
        -nie dasz się ogłupić HR-owskim bełkotem o "młodych dynamicznych zespołach" i "atrakcyjnej,pełnej wyzwań pracy"
        -chciałbyś dostawać za pracę godziwe wynagrodzenie a nie ochłapy
        -wiesz,że masz też prawa a nie tylko obowiązki,i pracodawca też ma wobec ciebie obowiązki a nie tylko prawa
        -jesteś zagrożeniem dla KAŻDEGO pracodawcy.Nigdy nie znajdziesz pracy w tym pseudopaństwie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka