Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Propozycje pracy dla Rabarta - na serio

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 18:25
    jak jestescie tacy madrzy, to zaproponujcie na serio jakies rozwiazania, dzieki ktorym wzroslyby szanse Rabarta na znalezienie pracy na pelen etat
    Obserwuj wątek
      • kazjenka Re: Propozycje pracy dla Rabarta - na serio 15.09.11, 18:34
        W tym wątku padły liczne propozycje dla @rabarta i @bezrobotnego.
        • rabart Re: Propozycje pracy dla Rabarta - na serio 15.09.11, 21:41
          Poprawka, w tym wątku padały różne fantazje pozbawione kontaktu z rzeczywistością. Nikt nigdy nic konkretnego nie przedstawił. Nie wspomnę o innych pomysłach z innych wątków jak np. "zostań szewcem"-napisane serio.
          • Gość: ciekawski Re: Propozycje pracy dla Rabarta - na serio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 23:08
            radzili, zebys zostal szewcem?
            hahahahha, co za absurd
            • rabart Re: Propozycje pracy dla Rabarta - na serio 15.09.11, 23:19
              Tak w jednym wątku pewna forumowiczka wpadła na tak genialny pomysł.
        • Gość: uos Re: Propozycje pracy dla Rabarta - na serio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 09:58
          niektórzy tam podali kompleksowy program i naprawdę sporo ciekawych pomysłów, które nie wymagają żadnych znajomości;) Ale co tam, przecież praca jest tylko po znajomości.
          • Gość: Toxic Re: Propozycje pracy dla Rabarta - na serio IP: *.toya.net.pl 16.09.11, 10:22
            Uśmiałem się niemiłosiernie czytając ten wątek :-))) Siedzę właśnie w pracy, pijemy sobie poranną kawę i opowiadam kolegom o tym forum i wyczynach Rabarta. Oto pomysły moich współpracowników:

niektórzy tam podali kompleksowy program i naprawdę sporo ciekawych pomysłów, które nie wymagają żadnych znajomości;) Ale co tam, przecież praca jest tylko po znajomości.

Rabart pisał, że w warszawskich korporacjach funkcjonuje system bonusów finansowych dla pracowników którzy po znajomości zatrudniają innych. Może by robił więc za naganiacza?

Rabart z pewnoscia chce przede wszystkim umowy o prace na pelen etat
            wiec co? brak pomyslow?

Warszawskie korporacje - Calsberg, Google, Whirpool (wszystkie z ul. 1 Sierpnia z Okęcia) zatrudniają nawet dozorcę na umowę o pracę. Właściciel budynków ma taki wymóg, więc tu rabart niech popróbuje.

Na nikim nie pasożytuję.

To już moje pytanie - to z czego Rabart się utrzymujesz? Masz 30 lat czy więcej. Z czego płacisz za mieszkanie, za co tankujesz auto, z czego płacisz rachunki za media, telewizję telefon, internet? Za co kupujesz leki, jedzenie, za co jeździsz na wakacje? Masz domową kurę która znosi Ci złote jajka?
            • rabart Re: Propozycje pracy dla Rabarta - na serio 17.09.11, 03:43
              Z czego płacisz za mieszkanie, za co tankujesz auto, z czego płacisz rachunki
              > za media, telewizję telefon, internet? Za co kupujesz leki, jedzenie, za co je
              > ździsz na wakacje

Ale ty jesteś oderwany od rzeczywistości biedy w Polsce. Nigdy nie byłem na żadnych wakacjach.
              Nie mam własnego mieszkania, nie mam auta, nie mam telewizji, nie mam też własnego telefonu. Na leki mnie nie stąć-na razie nie choruję. Jem to czym zostanę poczęstowany przez członków rodziny, korzystam z rodzinnego internetu dzięki któremu szukam pracy.
              • Gość: aron Re: Propozycje pracy dla Rabarta - na serio IP: *.paradowski.pl 17.09.11, 11:03
                praca dla Rabarta jest - na Białorusi. Mógłby np. śledzić Poczobuta a Łukaszenko by mu za to płacił.

Niestety trzyma on się pazurami klerykalnej Polski. Podejrzewam, że proboszcz zabrał mu paszport bo nie zapłacił dziesięciny.
      • Gość: ja bezrobotny, mamy w dupie ciebie i tego trolla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 18:34
      • Gość: heheeh Re: Propozycje pracy dla Rabarta - na serio IP: *.aster.pl 15.09.11, 18:35
        są w archiwum wątki 100+ postów z propozycjami pracy dla rabarta, ale wy z kółka wzajemnej adoracji jesteście tak wielkimi jełopami, że 'gdzie te propozycje' będzie pojawiało się pod każdą taką propozycją.

możesz odkurzyć te wątki, powróci nieśmiertelne "nie mam 20pln na mikrofon do skype" czy "tam nie wyślę cv bo za duża konkurencja osób z doświadczeniem". have fun
        • Gość: ciekawski Re: Propozycje pracy dla Rabarta - na serio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 19:01
          sorry, 20 zlotych na mikrofon?
          ja mowie o pracy na etat a nie dorabianiu sobie

Rabart z pewnoscia chce przede wszystkim umowy o prace na pelen etat
          wiec co? brak pomyslow?
          dwa dyplomy i dwa jezyki obce a brak pomyslow poza takimi, ktore wymagalyby kupna mikrofonu?
          • lled Re: Propozycje pracy dla Rabarta - na serio 15.09.11, 19:18
            dzisiaj rano jadac do pracy stalem na swiatlach obok budowy. a ze swiatla dlugie to stalem tam pewnie z 5 minut. na placu budowy ciezarowka z piachem i 6 chlopa ogladajacych jednego zrzucajacego piach z naczepy. do tego kobitka w kasku opierajaca sie o lopate. moze rabart wysle cv do jakiejs firmy. praca lekka, przyjemna, na powietrzu. jedyne wymaganie to umiejetnosc spania na stojaco.

jak sie chce to praca jest.
            • rabart Re: Propozycje pracy dla Rabarta - na serio 15.09.11, 21:41
              Wielokrotnie pisałem, że nie mogę pracować fizycznie.
              • lled Re: Propozycje pracy dla Rabarta - na serio 15.09.11, 21:44
                Jezdzisz na wozku inwalidzkim? Opierac o lopate moze sie nawet inwalida.
              • mik80 Re: Propozycje pracy dla Rabarta - na serio 17.09.11, 04:34
                To zacznij handlować narkotykami :)
            • rabart Re: Propozycje pracy dla Rabarta - na serio 15.09.11, 21:42

> jak sie chce to praca jest.

Zapewne dlatego 2 mln ludzi jest bezrobotnych, a drugie 2 mln wyjechało za pracą z kraju...
          • Gość: uos Re: Propozycje pracy dla Rabarta - na serio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 09:53
            Otóż człowiek, który nie umie przez kilka lat wpaść na ani jeden pomysł, by zarobić na siebie uniezależniając się od rodziny ma tak niski potencjał, że żaden pracodawca go sobie nie weźmie na głowę.
            Weźmy dwóch kandydatów.
            Kandydat 1: 30 lat, "prestiżowe" studia, znajomość 2 języków obcych, zupełny brak doświadczenia
            Kandydat 2.30 lat, "prestiżowe" studia, znajomość 2 języków obcych, doświadczenie: konkwersacje przez skype, kilka zleceń tłumaczeniowych, korepetycje, współpracował zdalnie z kilkoma firmami i pisał proste teksty tematyczne. (Większość przykładów z linkowanego wątku)
            Jak sądzisz, który z nich ma większą szansę na pracę na etat?
        • rabart Re: Propozycje pracy dla Rabarta - na serio 17.09.11, 13:09
          Nie było żadnej konkretnej propozycji, poza tym wielokrotnie pisałem że pracy na tym forum nie szukam, tylko wymiany opinii.
      • Gość: ciekawski jak na razie - zero powaznych propozycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 19:29
        jest masa osob w sytuacji podobnej do Rabarta, widze, ze potraficie krytykowac, ale juz zaproponowanie realnych rozwiazan przerasta wasze mozliwosci......
        • Gość: j Re: jak na razie - zero powaznych propozycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 19:45
          ja juz nawet nie krytykuje, ja sie z rabarta smieje

i nie, krytyka nie oznacza od razu obowiazku podsuwania pod nosek rozwiazan

rabart ma sie swietnie, przestawil sobie system wartosci na taki w ktorym pasozytowanie jest ok, ale praca fizyczna/ulotki/itp juz nie

a na etat trzeba sobie zapracowac - co rabart zrobil, zeby z innymi wygrac wyscig o ograniczone dobro jakim jest praca? jakie ma kwalifikacje?

rabart i ty, bezrobotny (bezhonorny predzej, miales stad odejsc i nadal tu trujesz) nie umiecie, nie potraficie i co najwazniejsze NIE CHCECIE podjac wysilku

bo praca od razu musi byc na etat! a guzik! dopiero trzecia moja praca byla na etat a to bylo dawno temu a nie w 2009.

rabart nie zasluzyl sobie swoja postawa na sukces i go nie odniesie. sprawiedliwosc jakas w jego przypadku jest. tekstem o '20 zlotych na sluchawki' i tym, ze niektorymi pracami sie nie bedzie hanbil kompletnie go skreslily jako osobe, ktorej trzeba zalowac i pomagac

radz sobie sam
          • kazjenka Re: jak na razie - zero powaznych propozycji 15.09.11, 21:05
            > jest masa osob w sytuacji podobnej do Rabarta, widze, ze potraficie krytykowac,
            > ale juz zaproponowanie realnych rozwiazan przerasta wasze mozliwosci......

@ciekawski alias @bezrobotny, gdybyś przeczytał cały wątek, do którego zalinkowałam powyżej, to zobaczyłbyś, ile było rad i jaka była reakcja na nie. To bynajmniej nie był jedyny taki wątek, ale wygodniej jest robić z siebie nieszczęśliwego Mesjasza niż zastosować którąkolwiek ze wskazówek. No, chyba że żadnej propozycji nie uważasz za "realną". Poza tym pomagać można, tylko po co? Jeśli bezrobotny nie daje sobie pomóc, to osoba pomagająca traci czas i satysfakcję z udzielonej pomocy.
            • rabart Re: jak na razie - zero powaznych propozycji 15.09.11, 21:42
              @ciekawski alias @bezrobotny, gdybyś przeczytał cały wątek, do którego zalinkow
              > ałam powyżej, to zobaczyłbyś, ile było rad

Poprawka:

"gdybyś przeczytał cały wątek, do którego zalinkowałam powyżej, to zobaczyłbyś, ile było trollowania na rabarta, fantazji, i absurdalnych tekstów oderwanych od rzeczywistości"
          • rabart Re: jak na razie - zero powaznych propozycji 15.09.11, 21:43
            e, przestawil sobie system wartosci na taki w ktorym pasoz
            > ytowanie jest ok,

Na nikim nie pasożytuję.
            • Gość: :) Re: jak na razie - zero powaznych propozycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 09:16
              Sam pisałeś, że utrzymują cię rodzice.
              • rabart Re: jak na razie - zero powaznych propozycji 17.09.11, 13:10
                A co to ma wspólnego z pasożytowaniem? Codziennie szukam pracy i próbuję zmienić swoją sytuację. Nie moja wina, że pracodawcy wolą w biurze biuściastą 20tkę z tipsami.
          • biedrona1333 Re: jak na razie - zero powaznych propozycji 16.09.11, 09:47
            a na etat trzeba sobie zapracowac - co rabart zrobil, zeby z innymi wygrac wysc
            > ig o ograniczone dobro jakim jest praca? jakie ma kwalifikacje?
            > Nie ,wcale nie trzeba zapracować na etat .Wystarczy mieć byle jakie wyższe studia i mamę -naczelnika wydziału US i nie trzeba staży ,praktyk,wysyłania i roznoszenia setek CV ,a ciepła posadka w US i 3 tys. na początek czekają.

• Gość: heh głupi trollu IP: *.aster.pl 15.09.11, 22:44
          użyj funkcji szukaj, jest coraz mniej osób łapiących się na chęć pomocy rabartowi, bezskutecznie podpowiadali mu już w całej masie innych wątków.
          • Gość: ciekawski Re: głupi trollu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 23:03
            nie obrazaj mnie, nie jestem trolem
      • tanebo Re: Propozycje pracy dla Rabarta - na serio 15.09.11, 19:42
        Nie wiem czego się spodziewałeś. Większość krytykantów siedzi na ciepłych publicznych posadkach. Ciepłych do czasu... Tak naprawdę od co najmniej 3 lat mamy kryzys. I przez następne 5 będzie tylko gorzej. Co doradziłbym takim jak rabart? Wiersze pisać. Serio. Spełnić się w inny sposób. Może też pisać powieść, scenariusz...
        • rabart Re: Propozycje pracy dla Rabarta - na serio 15.09.11, 21:45
          . Większość krytykantów siedzi na ciepłych publi
          > cznych posadkach.

Najlepszy jest antysocek, który pracuje w...państwowej firmie :)
          • Gość: POlitolog Re: Propozycje pracy dla Rabarta - na serio IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.09.11, 09:40
            za to ty nie masz pracy i nigdy nie będziesz miał.
      • Gość: ciekawski do Rabarta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 13:24
        ktos tu proponowal, ze wyjezdza za granice i jego miejsce pracy bedzie wolne
        potrzeba tam kogos z dwoma jezykami
        ta osoba napisala, ze jesli ktos na forum bedzie zainteresowany, wysle mu informacje na maila
        pamietam, ze Ty wyraziles zainteresowanie... dostales wiec jakies szczegolowe informacje od tamtej osoby?
      • Gość: ciekawski wciaz brak propozycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 23:34
        • Gość: heh Re: wciaz brak propozycji IP: *.aster.pl 17.09.11, 00:38
          zaproś sobie jakiegoś kolegę, który nie będzie miał takich problemów z rozumieniem prostych zdań jak ty i może razem poszukajcie w archiwum, będzie łatwiej.
          • Gość: ciekawski Re: wciaz brak propozycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 10:49
            odsylasz do archiwum, bo po prostu nie masz dobrej rady dla 30 latka bezrobotnego od 3 lat !
            • Gość: heh Re: wciaz brak propozycji IP: *.aster.pl 17.09.11, 10:52
              na normalnym forum z odpowiednią moderacją zostałbyś zbanowany za powielanie tematów.

dodatkowo jesteś głupim trolem cechującym się niską inteligencją - nie umiesz nawet poszukać. ja ci szukał nie będę, a do tego by się to sprowadziło, gdybym chciał odpisać na twoje wtórne wałkowane już milion razy pytanie.

taka prawda, głupi jesteś i tyle
              • Gość: ciekawski Re: wciaz brak propozycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 10:57
                1. posiadam wysoki iloraz inteligencji
                2. nie jestem trolem, jestem osoba bezrobotna, bezskutecznie poszukujaca pracy
                jestem w sytuacji zblizonej do Rabarta, aczkolwiek on jest dluzej na bezrobociu
                zakladajac tematy takie jak ten po pierwsze chce mowic prawde o polskim rynku pracy, po drugie zawsze mam nadzieje, ze znajde tu jakas inspiracje, moze pomoc

chyba nie zdajesz sobie sprawy, jaka tragedia jest dla osoby wyksztalconej, gdy pelna entuzjazmu rozpoczyna poszukiwanie pracy i ku swojemu przerazeniu spotyka sie z zerowym odzewem

• Gość: heh Re: wciaz brak propozycji IP: *.aster.pl 17.09.11, 11:28
                  jak najbardziej jesteś trollem, skoro nie chce ci się nawet przeszukać archiwum!!!!!!! a ja nie będę szukał za ciebie. ani dla rabarta.

bo co to da?

zupełnie nic. weźmy najprostszą i najprymitywniejszą poradę: wyjedź z małego miasteczka do miasta, gdzie dobrej jakościowo pracy jest dużo więcej. nie mam pieniędzy. ale siedzisz na tyłku 2 lata, mogłeś dorobić przez ten czas. jestem chory. znasz dobrze angielski, udzielaj korepetycji. nie umiem uczyć, nie mam dobrego kontaktu z ludźmi, w mojej miejscowości nikt nie ma pieniędzy na korepetycje (samo to go WYKLUCZA jako pracownika!!!). to udzielaj ich przez skype, skoro jesteś dobry, poza tym poprawisz zdolności międzyludzkie. nie mam mikrofonu do skype. kosztuje 20pln, takie pieniądze można zdobyć bez problemu. nie dam rady, nie mam 20 pln.

to najprostsza porada, jak pojawiła się w tamtych wątkach. jego podejście jest tak żałosne, że nie wypada się nawet zaśmiać.

i teraz przychodzisz ty i mówisz, że nie mamy nic do powiedzenia? czy ty k*rwa upadłeś na głowę? ma powstać kolejny temat, w którym rabart będzie zbijał wszystkie propozycje argumentami w stylu 'nie, bo nie'? nie, dzięki.

i wybacz, ale takie jęczenie i braki w zupełnie podstawowym czytaniu tekstu ze zrozumieniem oraz braki w logice - wcale nie jesteś inteligentnym człowiekiem. oprócz testów iq czy przeczytanych książek można łatwo cię ocenić na podstawie tego co piszesz na forach, a to co wyprawiasz tutaj to jest prawdziwy dramat, gorzej od tipsiar o których pisze rabart

• Gość: uos Re: wciaz brak propozycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 11:32
                    Zapomniałeś o najlepszym, wczoraj czytałam to kilku osobom i każdy padał ze śmiechu:) Rabart nie może pracować, bo musiałby podać swoje dane do umowy, a jak poda to ktoś na niego weźmie kredyt:) Ten facet powinien pisać felietony, serio. Pisałby co myśli, a ludzie byliby przekonani, że jest genialnym satyrykiem.
                    • rabart Re: wciaz brak propozycji 17.09.11, 13:12
                      Widać, że masz niski iloraz inteligencji. Pisałem o podawaniu danych przez internet, nie przy umowie podpisywanej w firmie.
                    • rabart Re: wciaz brak propozycji 17.09.11, 13:16
                      , wczoraj czytałam to kilku osobom i każdy padał ze śmi
                      > echu:)

Ładna potrzeba samoakceptacji wychodzi z ciebie :)
                      • Gość: uos Re: wciaz brak propozycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 13:50
                        Potrzebę samoakceptacji ma każdy człowiek, świadczy to o zdrowiu psychicznym. Tyle, że ma niewiele wspólnego z opowiadaniem dowcipów i przekazywaniem znajomym zabawnych anegdotek z forum. Jakbyś się uparł to jest to raczej potrzeba akceptacji przez grupę.
                • Gość: j Re: wciaz brak propozycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 12:00
                  pierdzielisz od rzeczy

inteligentna osoba przez 5 lat studiow zorientowala by sie jak wyglada rynek pracy i dala sobie spokoj z entuzjazmem i zajela sie praktykami, stazami a potem praca

ale nie, inteligentna osoba przespala pol zycia i ma pretensje

radz sobie sam
                  • Gość: ciekawski Re: wciaz brak propozycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 12:05
                    kilka lat temu sam dyplom znaczyl wiecej niz dzis
                    • Gość: j Re: wciaz brak propozycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 12:19
                      a sto lat temu nie bylo internetu!

i inteligentny by sie domyslil, ze jak 5 lat temu studiowalo 1.5mln co dawalo nam wspolczynnik skolaryzacji znaczaco powyzej zdrowego rozsadku, to mozna sie spodziewac, ze
                      a) znaczacy wzrost skolaryzacji idzie w parze z niska jakoscia
                      b) dyplom traci na wartosci wraz z kazdym kolejnym milionem zalosnie 'wyksztalconych' absolwentow

inteligentni sie domyslili

ty chyba nie?
                      • Gość: kurczakowo Re: wciaz brak propozycji IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.11, 11:28
                        Z innej beczki. W 2007 roku skończyłem szkołę średnią kierunek: infromatyka-matematyka. Jako, iż w mojej rodzinie nigdy nie było pieniędzy od razu poszedłem do pracy (magazynier). Straciłem ją w styczniu 2009 przez powołanie do wojska. Od tamtej pory stałej pracy nie potrafię znaleźć. Pracowałem przez agencje (na magazynach i w sklepach), później wyjechałem do Anglii na rok (tam popełniłem głupotę przez co nie oszczędziłem pieniędzy). W marcu tego roku wróciłem do kraju i cały czas szukam pracy. Na studia mnie nie stać, jak nie mam wykształcenia pracy nie dostane. Błędne koło. Żyję w takim mieście gdzie przemysł zanika, zostaje praca w usługach. Tam zostaje spławiony przez brak doświadczenia oraz konkurentów, którzy takie doświadczenie posiadają. Chciałbym pracę w logistyce - magazynierka etc (oczywiście to tylko błogie życzenie). Szukam pracy wszędzie. W innych miastach, krajach. W moim mieście nie przyjmują nawet do Biedronek i McDonaldów. Ulotek też nie. Praca agencyjna już nie istnieje. Po prostu nie ma jak ruszyć z miejsca. Ale ja nie siedzę z dupą tylko rozdaje te CVki na prawo i lewo. Tyle, że powoli tracę nadzieję i cały zapał, energię. Pozdro.
                    • Gość: heh Re: wciaz brak propozycji IP: *.aster.pl 17.09.11, 12:23
                      kilka lat temu komorki wielkości cegły mieli tylko szefowie firm.

ale czy to ma coś do rzeczy?

uwierz, że te kilka lat temu również były rekrutacja i nikt nikogo za sam tytuł nie zatrudnił.

kilka lat temu nie trzeba było mieć mgr do pracy jako ph czy kasjer w banku. teraz trzeba. wyciągnij wnioski. albo czekaj, ty masz problemy z wyciąganiem wniosków, niech ci ktoś pomoże.

na specjalistyczne staowiska nadal, tak samo jak i dawniej, są przyjmowane najlepsze osoby. a na 'proste prace biurowe' - no cóż. do przekładania papierów nie potrzeba znajomości staroangielszczyzny z szekspira w oryginale. osoba inteligentna od razu spostrzeże, że mgr przed nazwiskiem to drugorzędne kryterium.
                      • Gość: ciekawski Re: wciaz brak propozycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 12:35
                        sytuacja, w ktorej kasjer w banku musi miec wyksztalcenie wyzsze jest absolutna patologia i jedna z najwiekszych porazek panstwa polskiego

niemniej, wymaganie ode mnie, zebym w takiej sytuacji robil doktorat lub najlepiej habilitacje (jeszcze to isntnieje? mieli chyba zniesc, ale nvm) tez jest bezsensowne

wywodze sie z inteligenckiej rodziny
                        wychowalem sie w etosie wiedzy a nie przedsiebiorczosci i rozpychania sie lokciami

nie mam nic wspolnego z przyglupami z kupionym wyksztalceniem
                        domagam sie jedynie zeby pracodawcy chcieli to przynajmniej zweryfikowac, ale jak widac, caly system jest zly... od A do Z
                        • Gość: uos Re: wciaz brak propozycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 12:41
                          Owszem, to jest patologia. A nasze forumowe trolle dziwią się, że do pracy w biurze przyjmują osoby ze średni wykształceniem a nie absolwentów politologii. Ludziom nie dogodzisz.
                          • Gość: Toxic Re: wciaz brak propozycji IP: *.toya.net.pl 17.09.11, 12:46
                            Zapomniałeś o najlepszym, wczoraj czytałam to kilku osobom i każdy padał ze śmiechu:) Rabart nie może pracować, bo musiałby podać swoje dane do umowy, a jak poda to ktoś na niego weźmie kredyt:) Ten facet powinien pisać felietony, serio. Pisałby co myśli, a ludzie byliby przekonani, że jest genialnym satyrykiem.

Leżę i płaczę ze śmiechu :-)) Zabiliście mnie tym tekstem. Zaraz drugi tutejszy bezmózg (czytaj: Kagan) napisze że owszem mamy kapitalizm, a kredyt to wyzysk drugiej osoby i całego społeczeństwa. Ot, ta radośnie i kółko się zamyka.

Już zaczynam sobie notować złote myśli naszych filozofów, raz nawet przeczytałem je kolegom z pracy i mieliśmy zabawę na cały poranek :-)))
                            • rabart Re: wciaz brak propozycji 17.09.11, 13:14
                              Toxic nie lubi Kagana, bo w Discovery powiedzieli mu że kredyt to fajna sprawa :)
                              • Gość: heh Re: wciaz brak propozycji IP: *.aster.pl 17.09.11, 13:31
                                jak tam twoje słuchawki do skype, już uzbierałeś te 15.99pln przez 3 lata?

statystycznie osoba z twoją organizacją czasu powinna taką sumę znaleźć w miesiącu na ulicy.
                          • Gość: heh Re: wciaz brak propozycji IP: *.aster.pl 17.09.11, 12:54
                            zaraz dyskusja się skończy tym, że przyjdzie rabart i napisze, że jesteśmy opłaconymi propagandzistami zielonej wyspy, tak naprawdę wszyscy mamy pracę za znajomości i zazdrościmy mu wolności.

nie ma innej możliwości, taki silny argument jest nie do podważenia.
                        • Gość: heh Re: wciaz brak propozycji IP: *.aster.pl 17.09.11, 12:46
                          zrozum wreszcie, że osoby inteligentne i wybitne mają pracę.

to bardzo proste. skoro każdego miesiąca setki młodych, zdolnych ludzi piszą testy ze znajomości języka w takim np big 4, to ktośtu robi coś źle. I podpowiem ci, to nie są firmy z big 4, które zgarniają z rynku najzdolniejszych młodych ludzi. dlaczego mam ci więc wierzyć, że jesteś taki wyjątkowy? że jesteś lepszy od nich? nic na to nie wskazuje. a już na pewno nie twoje idiotyczne wynurzenia na forum.

• rabart Re: wciaz brak propozycji 17.09.11, 13:12
                            to bardzo proste. skoro każdego miesiąca setki młodych, zdolnych ludzi piszą te
                            > sty ze znajomości języka w takim np big 4,

A setki tysięcy, jeśli nie miliony młodych zdolnych ludzi pozostaje bez pracy.
                            • Gość: heh Re: wciaz brak propozycji IP: *.aster.pl 17.09.11, 13:27
                              o, jesteś, czekaliśmy.

pewnie, że miliony. tylko że nastolatki nie muszą pracować, zapomniałeś?

poza tym, odnieś się do ludzi inteligentnych, którzy jednak na rozmowy są zapraszani i pracę mają.

a jak już podajesz liczby, to podaj je dokładniej z liczbą, nie interesują mnie bezrobotni właśnie zmieniający pracę, pracujący na czarno, lenie bez motywacji do podjęcia jakiejkolwiek pracy, matki wychowujące dzieci z wyboru, czy inni bumelanci.
                              • rabart Re: wciaz brak propozycji 17.09.11, 13:30

> poza tym, odnieś się do ludzi inteligentnych, którzy jednak na rozmowy są zapra
                                > szani i pracę mają.

A skąd założenie, że są inteligentni?
                                • Gość: heh Re: wciaz brak propozycji IP: *.aster.pl 17.09.11, 13:35
                                  ty nie jesteś.

jak tam, masz już te słuchawki do skype?
                              • rabart Re: wciaz brak propozycji 17.09.11, 13:31
                                nie interesują mnie
                                > bezrobotni właśnie zmieniający pracę, pracujący na czarno, lenie bez motywacji
                                > do podjęcia jakiejkolwiek pracy, matki wychowujące dzieci z wyboru, czy inni b
                                > umelanci.

Potuptaj jeszcze nóżką ze złości na złych bezrobotnych.I koniecznie opowiedz nam jaka jesteś wspaniała i mądra bo masz pracę :) Oczywiście bez znajomości("choć kontakty to nic złego!").
                                • Gość: heh Re: wciaz brak propozycji IP: *.aster.pl 17.09.11, 13:34
                                  ja nie muszę tuptać, ja mam pracę, w przeciwieństwie do trolli-idiotów jak ty.

normalnych bezrobotnych w to nie mieszaj, to że jesteś jełopem nie uprawnia cię do bycia członkiem grupy.
                                • Gość: heh Re: wciaz brak propozycji IP: *.aster.pl 17.09.11, 13:42
                                  poza tym, jak poza odpowiedzią o tuptaniu nóżką nie potrafisz sensownie odpowiedzieć na ten prosty fakt, to może idź sobie pospaceruj po ulicy, może znajdziesz 9.99 na słuchawki do skype
                                  • Gość: ciekawski Re: wciaz brak propozycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 13:47
                                    zalosna jestes z tym argumentem o sluchawkach do Skype, ktore skadinad potanialy o 10 zlotych w 5 minut

czepiasz sie jednego zdania Rabarta, bo do niczego innego sie nie mozesz przyczepic?

BTW myslalem, ze jestes facetem. Jesli jestes kobieta, to jest to oznaka upadku spoleczenstwa. Kobiety wywyzszajace sie na forach, obsmiewajace tych, ktorym gorzej sie powiodlo w zyciu oraz uzywajace przeklenstw. Zatrwazajacy obraz spoleczenstwa.
                                    • Gość: heh Re: wciaz brak propozycji IP: *.aster.pl 17.09.11, 13:50
                                      nie jestem kobietą. i nie wywyższam się. jestem cięty na rabarta po prostu.

zamiast czepiać się mnie, podaj jakie argumenty ma rabart? o tupaniu nóżką? buahahahahaha :D
                                      • Gość: heh Re: wciaz brak propozycji IP: *.aster.pl 17.09.11, 13:51
                                        poza tym, słuchawki można też znaleźć za np 6.99, a na allegro pewnie jeszcze taniej, więc co za różnica.
                                    • Gość: uos Re: wciaz brak propozycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 13:58
                                      A w czym wywyższający się na forum mężczyzna jest lepszy?
                                    • Gość: filip trollu ciekawski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 18:03
                                      słonko, albo raczej zakłamany hipokryto, rabartowi też tak odpisujesz, jkiedy jak zdarta płyta odpowiada toxicowi o discovery? Albo jak zdarta płyta powtarza, że 90% pracowników biurowyc to panie z tipsami? albo kiedy w większości przypadków jego jedynymi argumentami są 'nie bo nie' albo 'ty propagandzisto zielonej wyspy'? albo kiedy zamiast dyskutować znika?

Czy po prostu wybierasz sobie kogo wygodniej nazwać ci intelientnym?

czy może masz problemy z rozumieniem czytanego tekstu? do czego u rabarta można się przyczepić, skoro niczego innego oprócz tupania nóżką nie napisał? czepiasz się kolegi wyżej, kiedy to rabart zawsze ucieka z dyskusji albo poraża swoimi argumentami 'nie bo nie' bądź też 'jest tak, bo ja tak mówię, a wy macie pracę za znajomości'? gdzie tu jakaś wyższa inteligencja, co?

powiem ci coś, odkochaj się, naprawdę, bo na razie zarzucasz komuś drzazgę, a belki w swoim oku nie widzisz - wg ciebie rabart nie musi mieć argumentów i może się czepiać jednego zdania, chociaż nie ma niczego innego do powiedzenia. bo przecież jest biednym rabartem. zakłamany hipokryto

przestań już bronić tego kretyna, bo wsadzą cię z nim do jednego worka.
                                    • ka-mi-la789 Re: wciaz brak propozycji 17.09.11, 18:30
                                      Kobiety wywyzszajace sie na forach, obsmiewajace tych, ktorym g
                                      > orzej sie powiodlo w zyciu oraz uzywajace przeklenstw. Zatrwazajacy obraz spole
                                      > czenstwa.

Baba czytać łumi i w dodatku po tem jenternecie sie włóczy zamiast chłopu gacie prać, gary szorować albo bachorowi cycka dawać. Sodoma, panie, i ta druga, jak jej... o mam: Gomoria.
                          • rabart Re: wciaz brak propozycji 17.09.11, 13:22
                            > zrozum wreszcie, że osoby inteligentne i wybitne mają pracę.
                            Aż tak masz niską samoocenę, że próbujesz się przekonać, iż posiadając pracę jesteś inteligentna i wybitna? :)
                            Inteligencja i praca niekoniecznie idą w parze, często osoby bardzo inteligentne mają problemy w pracy. Tu liczą się umiejętności społeczne, czyli im bardziej ktoś zbliżony do małpki, tym lepiej sobie radzi w stadzie.
                            • Gość: uos Re: wciaz brak propozycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 13:57
                              Pracę mają osoby, które mają umiejętności potrzebne pracodawcom. Jak ktoś nic nie potrafi to ma problem.
                              • Gość: ciekawski Re: wciaz brak propozycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 14:01
                                ja znam biegle dwa jezyki obce a pracy nie mam........
                                • Gość: uos Re: wciaz brak propozycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 14:05
                                  Sama znajomość języka to nie jest umiejętność. Umiejętnością jest tłumaczenie, poprowadzenie spotkania w tym języku, wykonanie prezentacji, zdobycie klienta zagranicznego. Można znać 10 języków i w żadnym nie mieć nic do powiedzenia.
                            • Gość: filip Re: wciaz brak propozycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 18:10
                              no proszę, odezwała się nasz alfa i omega w kwestiach pracy, idiota, który niejedno biuro już zwiedził i niejedną panią z tipsami już widział. Skąd ty to możesz wiedzieć, skoro nigdy nie pracowałeś i nikogo nie znasz? :)

problem w tym, że było to we śnie, dlatego jego wynurzeń nie można traktować poważnie, bo z rzeczywistością nie mają za wiele wspólnego.

rozumiem, że masz duże problemy ze sobą, ale obrażanie normalnie pracujących nic tu nie da :)

założę się, że od podstawówki byłeś outsiderem, dlatego teraz tak obrażasz wszystkich, którzy potrafią pracować w grupie i mają znajomych, z którymi mogą się wybrać wieczorami na spacer albo do pubu. żal d*pę ściska, co? :)

jak dobrze, że to nie mój proplem. a ty dalej lecz swoje kompleksy na forum.
                              • rabart Re: wciaz brak propozycji 17.09.11, 21:45
                                Skąd ty to może
                                > sz wiedzieć, skoro nigdy nie pracowałeś i nikogo nie znasz? :)

Ano dlatego, że już niejedno biuro zwiedziłem zanosząc CV.
                                Ale po co karmię trolla który swoją frustrację z powodu braku inteligencji i kompleksu niższości próbuje złagodzić atakami osobistymi na osoby lepsze?
                                • Gość: heh Re: wciaz brak propozycji IP: *.aster.pl 18.09.11, 08:06
                                  człowieku, jedynym frustratem na tym forum ty jesteś...

i przestań kłamać z tymi biurami, do żadneo poważneo poza poziom recepcji nie wejdziesz od tak sobie. nawet na rozmowy jest salka.
                                • Gość: j Re: wciaz brak propozycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.11, 12:45
                                  ty jestes lepszy?

BUUUUUUUUUUAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHA

jestes komediantem i to komediantem frajerem, bo sa ludzie, ktorzy sa rownie zabawni, ale biora za ta ciezkie pieniadze :)
                        • taki_i_owaki Re: wciaz brak propozycji 17.09.11, 12:59
                          a moze to jednak ty jestes zly, a nie caly system?

90% spoleczenstwa pracuje jakos w tym systemie - 10% nie (z czego tylko czesc permamentnie jak bohaterowie forum) - czyli co ? 90% ludzi jest skrzywdzonych przez system? a teraz ilu z bezrobotnych tak naprawde ma prace ?? ilu potrafi sobie dorobic?

Poprostu zostaliscie w innej epoce, co z tego ze wywodzisz sie z inteligenckiej rodziny? najwidoczniej nie potrafili cie wychowac i ukierunkowac.

Jestescie jednostka aspoleczna i to pewnie macie wyryte zlotymi literami w CV.

PS. masz racje najlepiej ucz sie do smierci i nie pracuj, tylko odlacz sie od internetu
                          • rabart Re: wciaz brak propozycji 17.09.11, 13:13

> a moze to jednak ty jestes zly, a nie caly system?

A tak, pamiętam 1984 Orwella.

> 90% spoleczenstwa pracuje jakos w tym systemie

Znacznie, znacznie mniej.
                            • Gość: uos Re: wciaz brak propozycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 14:00
                              Co nie zmienia faktu, że większość pracuje, a mniejszość ma z tym problem.
                        • black_halo Re: wciaz brak propozycji 18.09.11, 10:43
                          Ty sie wychowales w etosie 'panstwo da etacik' tylko skoncz szkole. Teraz tak nie ma i to od dwoch dekad juz.

Pojscie do pracy to nie jest przedsiebiorczosc i rozpychanie sie lokciami tylko normalna kolej rzeczy dla 99% spoleczenstwa, ktora ma dwie rece i dwie nogi i sprawny mozg pozwalajacy na rozumowanie na poziomie "zeby zdazyc do pracy na 7 musze zlapac autobus o 6.30 czyli wyjsc z domu o 6.15 a wiec wstac najpozniej o 6 rano". Na kasie w Biedronce naprawe nic wiecej nie trzeba. Jak ktos nie wie
                          • Gość: ciekawski Re: wciaz brak propozycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.11, 10:58
                            black_halo napisała:

> Ty sie wychowales w etosie 'panstwo da etacik' tylko skoncz szkole. Teraz tak n
                            > ie ma i to od dwoch dekad juz.
                            >
                            > Pojscie do pracy to nie jest przedsiebiorczosc i rozpychanie sie lokciami tylko
                            > normalna kolej rzeczy dla 99% spoleczenstwa, ktora ma dwie rece i dwie nogi i
                            > sprawny mozg

nie wydaje mi sie, ze absolwentowi nauk politycznych na Uniwersytecie w Helsinkach groziloby przewlekle bezrobocie w Finlandii

• black_halo Re: wciaz brak propozycji 18.09.11, 11:20
                              Moze wystarczyloby wyjechac gdzies dalej i zobaczylbys, ze filozofom, psychologom, politologom itd. wszedzie jest ciezko. Ja np. mieszkam bardziej na zachod od Odry, w jednym z krajow Beneluxu i wyobraz sobie sobie, ze wedle statystyk najtrudniej jest znalezc prace wlasnie ludziom po filozofii, socjologii i politologii bo oni tak naprawde rzadko maja jakies potrzebne umiejetnosci. Tu gdzie mieszkam na starcie wymagane sa dwa jezyki urzedowe plus angielski - nawet do pracy w sklepie, zwlaszcza w duzych miastach gdzie przychodzi duzo turystow i glupio by bylo, zeby kasjerka nie umiala podac ceny chociaz po angielsku nie mowiac o jezykach lokalnych.

A teraz szybki przeglad ofert: na stronie lokalnego urzedu pracy jest 96 tys ofert z calego kraju.
                              Poszukiwanych osob po studiach psychologicznych - 103 oferty.

31 ofert dla osob z dyplomem politologii lub socjologii, kotre to w wyszukiwarce wystepuja razem.

Teologia - 5 ofert !

Archeologia - 2 oferty !

Nawet po kryminologii jest wieksza szansa - 53 oferty.

Slowo klucz "filozofia" wyrzuca nam 34 oferty ale szybki przeglad i finalnie dla takich osob jest 1 oferta, 25% etatu jako asystent profesora na uczelni.
                            • Gość: heh Re: wciaz brak propozycji IP: *.aster.pl 18.09.11, 13:34
                              to może dodaj 2 + 2 i porównaj procentowo (absolwenci/mieszkańcy) liczbę absolwentów politologii w Finlandii i w Polsce.

na pewno wygrywamy w cuglach z 9% wszystkich studentów będącymi studentami pedagogiki.

• Gość: uos Re: wciaz brak propozycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 11:08
              forum.gazeta.pl/forum/w,23,126136089,126136089,Pomozmy_bezrobotnemu.html
              Po co pisać raz jeszcze, tam masz wszystko.
      • Gość: FN Re: Propozycje pracy dla Rabarta - na serio IP: *.pool.mediaWays.net 17.09.11, 16:35
        Ladnie ten Rabat wszystkich wkreca :) Niemozliwe, byc takim nieudacznikem i myslec, ze jest sie dobrym, tylko wszystko inne jest zle :) Chlopak stworzyl dla siebie wirtualna postac :>
        • kazjenka Re: Propozycje pracy dla Rabarta - na serio 18.09.11, 19:28
          > Ladnie ten Rabat wszystkich wkreca :) (....)
          > Chlopak stworzyl dla s
          > iebie wirtualna postac :>

Im dłużej tu jestem, tym częściej mam takie wrażenie, ale z trochę innych powodów. Po prostu on plącze się w zeznaniach ;), jest niespójny. Ten wątek dobrze to pokazuje. Znalazłam niespójność w kwestii jego szukania pracy. Zapomniałam dodać jeszcze o wieku. @rabart ma 30 lat (jak twierdzi), szuka pracy 2.5 roku, czyli gdzieś od 27. roku życia. Dlaczego dopiero wtedy, skoro człowiek zwykle kończy studia mając 24 lata? Ok, @rabart studiował 2 kierunki, ale jeden dziennie i drugi zaocznie. Załóżmy, że nie studiował ich naraz i nie zaczął tuż po maturze, bo wówczas robi się 6-letnia dziura w CV. Są 2 (z grubsza) możliwości:
          1. jeśli tuż po maturze zaczął studia dzienne, a potem poszedł na drugi kierunek zaocznie - to przez 3 lata (między 24. a 27. rokiem życia) studiował tylko zaocznie - to dlaczego nie ma innego doświadczenia w CV niż praktyki? Przecież był dyspozycyjny i miał status studenta. Skąd wziął kasę na te studia, skoro nie ma 20 zł na słuchawki?
          2. odwrotnie - najpierw zaczął studiować zaocznie, a potem poszedł na dzienne i skończył studiowanie w wieku 27 lat - to też przez jakieś 3 lata studiował tylko zaocznie tuż po maturze. Pytania podobne jak wyżej.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka