Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

straciłam pracę

IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.11, 19:17
    z dnia na dzień, z nienacka. Jeszcze mnie zwodzono, ze prace bede miec. Ale w koncu złudzenia się rozwiały. Byłam wkurzona, rozgoryczona, ze mna sie bawiono jak marionetką. A za co ja mam zyc, słowem "przepraszam" zołądka nie zapelnie ani nie oplace rachunków. A mimo to nie poddałam się, uruchomiłam swoją "kreatywność" i przy odrobinie szczescia ... zarobek bede miala. I jak na osobe bezrobotną jeszcze 3 tygodnie temu zarobek na koniec miesiaca w postaci 2000 - 3000 zł, uwazam, ze to całkiem niezle. i to legalnie :). Wystarczy uruchomić własne umiejętności, działać na "dzieło/zlecenie" oraz poinformowac znajomych natychmiastowo z prosba, czy u nich nie ma wakatu. Da rade? Da. łatwo nie jest, bo to harówka, zwłaszcza jak sie ma 3 prace na raz, ale jak sie chce to wszystko jest mozliwe.Miedzy czasie szukam czegos konkretnego.
    Obserwuj wątek
      • rabart Re: straciłam pracę 26.09.11, 20:18
        , działać na "dzieło
        Niektórzy potrzebują ubezpieczenia zdrowotnego :)

A co do reszty-zapewne dowiemy się wkrótce o cudownej stronce lub sposobie :)
        • Gość: Karla Re: straciłam pracę IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.11, 20:20
          mam zdrowotne ;). Jak sie podpisuje pierwsza umowe na zlecenie to musi byc ubezpieczenie. pozostale umowy nie maja takiego wymogu. Nie stronki nie podam, bo takiego "cudownego" sposobu nie znam :)
          • rabart Re: straciłam pracę 26.09.11, 20:21
            Stronka już się pojawiła :)
            • Gość: Karla Re: straciłam pracę IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.11, 20:25
              Ale nie to moja sprawka, rabart
      • Gość: uos Re: straciłam pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.11, 22:44
        A ja w przeciwieństwie do trolli i niedowiarków się z Tobą cieszę i ci gratuluję. Pewnie, że można, ale nic nie przychodzi za darmo, zwykle potrzeba sporo ciężkiej pracy. Dałaś radę teraz, dasz radę i później.
        I taka refleksja na koniec... ostatnio ktoś genialny inaczej napisał tu, że spokojna urzędnicza posadka jest dobra dla oferm, gejów i kobiet czy jakoś tak. tymczasem mamy tu panów (rabart, bezrobotny pod milionem nicków, kiedyś wycofany, kagan), którzy płaczą, jęczą i narzekają jak źle, jak to się w Polsce nie da. I mamy kobiety takie jak Ty, ja, Kazjanka, które po prostu pracują ciężko i idą do przodu. Ciekawe to, doprawdy...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka