jaryszek22
27.09.11, 08:14
Witam, aktualnie pracuję w firmie projektowej, jestem po studiach (ińzynier ochrony srodowiska, magister inżynierii srodowiska) i zamierzam ubiegać się o uprawnienia budowlane projektowe z zakresi sieci , instalacji wod-kan, klimatyzacji, wentylacji, c.o. za 3 lata (2 lata praktyki w biurze + rok na budowie wg ustawy). Załozyłem własnie dziennik praktyki zawodowej.
Jednocześnie rozpocząłem studia podyplomowe z BHP na politechnice wrocławskiej i w czerwcu zdobęte uprawnienia specjalisty ds. BHP. Ale interesują mnie również uaprawnienia rzeczoznawcy ds. BHP. Wiem że taka opcja jest możliwa tylko po zdaniu egzaminu, specjalnym szkoleniu dodatkowym i odbyciem 5-letniej praktyki związanej z projektowaniem. I właśnie o tę ostatnią czynność mi tu chodzi - nieznalałem tego w googlach dlatego piszę do Was, profesjonalistów. Jest zapisane w rozporządzeniu z 2007 roku (Dz.U. nr 247, poz. 1835), że należy "udokumentować 5-letnią praktykę zawodową w zakresie ukończonego kierunku studiów". Mam książkę praktyki zawodowej i czy ona może być tym dokumentem na 2 lata - 3 lata (rozumiem że po zdobyciu uprawnien w izbie inzynierów zabiąrą mi książkę) czy trzeba założyć jakąś specjalną dokumentację aby zbierać materiały potwierdzające odbycie praktyki zawodowej ?
Czy ktoś jest w temacie? Proszę o pomoc,
pozdrawiam
jaryszek