Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Totolotek a rynek pracy

IP: *.aster.pl 28.09.11, 00:40
    Obserwując dziś w Warszawie te tłumy przed kolekturami Totalizatora Sportowego doszedłem do wniosku że Polacy to jednak głupi i biedny naród. Mieszkając jakiś czas w Holandii ciężko mi było znaleźć poza Amsterdamem i Rotterdamem jakieś punkty przyjmowania zakładów/kasyna etc., w Polsce zaś na każdym kroku, w każdej mieścinie mieści się jakaś szulernia z automatami lub zalegalizowana przez państwo np. TS. Polacy to biedne i głupie społeczeństwo któremu wmówiono że żyje na zielonej wyspie. Jaka bardzo jest ona zielona miałem okazję się dziś przekonać obserwując tłumy pogrążonych w amoku chytrości osób tłumnie gromadzących się przed kolekturami. Jak tak na nich patrzyłem to
    pomyślałem sobie że żyje w chorym społeczeństwie ogłupionym przez rząd, media i problemy na rynku pracy...
    Obserwuj wątek
      • snajper55 Re: Totolotek a rynek pracy 28.09.11, 00:52
        Co ma do tego rząd??? Jesteśmy społeczeństwem wychowanym za komuny. Gardzimy pracą, wiedzą, nauką (co pięknie widać na tym forum), źródłem dochodu według wielu z nas jest nie ciężka praca (która podobno upadla) tylko przekręt, oszustwo albo szczęśliwy traf. To dlatego tyle u nas grających i dających się oszukiwać obiecującym dochody bez wysiłku.

S.
        • Gość: Marcin Re: Totolotek a rynek pracy IP: *.com 28.09.11, 02:11
          Jako podrzędny pracownik działu informatycznego warszawskiej spółki, która dorobiła się milionów na naciąganiu ludzi na smsy, a mottem szefostwa jest "kto się godzi na dojenie, musi zostać maksymalnie wydojony" (autentyczne motto powtarzane na coponiedziałkowych spotkaniach motywacyjnych!) muszę stwierdzić jedynie - święte słowa:(
          ps. pracuję w tak antyetycznej firmie, bo to firma płacąca w stolicy informatykom najlepiej, a mam na utrzymaniu rodzinę jakby ktoś pytał.
      • kazjenka Re: Totolotek a rynek pracy 28.09.11, 09:44
        Od rana czekam, aż na tym forum pojawi się temat: "Dwie osoby wygrały po 28 milionów w Lotto, a ja ciągle jestem bezrobotny".

A co do gry w Lotto - hazard jak każdy inny, tylko wygrane potrafią być spektakularne. Człowiek sobie myśli, że ryzykuje niewiele, a zyskać może dużo.
      • Gość: tomeczek Re: Totolotek a rynek pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.11, 11:02
        Gość portalu: Myslacy_Drutem napisał(a):

> Mieszkając jakiś
        > czas w Holandii ciężko mi było znaleźć poza Amsterdamem i Rotterdamem jakieś
        > punkty przyjmowania zakładów/kasyna etc.,

Może to kwestia mentalności protestanckiej? Mniejsze jest zamiłowanie do hazardu bo istnieje etos dochodzenia do majątku przez prace a nie hazard?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka