Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca w urzędach

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.11, 17:21
    witam, mam pytanie: czy jest sens składać podanie do pracy w urzędach (np. zostawić podanie w kancelarii urzędu), jeżeli nie ma ogłoszeń na BIP-ie? czy istnieje w ogóle szansa, że zostanie to rozpatrzone? czy tylko i wyłącznie rekrutacja z ogłoszeń na BIP? z góry dzięki za odp.
    Obserwuj wątek
      • Gość: izulka Re: praca w urzędach IP: *.home.aster.pl 06.11.11, 17:57
        Nie ma żadnego sensu, chyba że jakaś dobra ciocia poprze twoją kandydaturę :)))
      • Gość: @@@ nie ma żadnego sensu IP: *.aster.pl 06.11.11, 19:36
        jeśli nie należysz do lokalnego gangu urzędniczego, który opanował dany urząd, to nawet o tym nie myśl.
        Jeśli należysz, to nie wchodź do sekretariatu, tylko od razu idź do krewniaka, lub osoby znajdującej się wyżej w hierarchii gangu. Te "biuletyny", "konkursy" to fikcja. Tylko gangi rządzą.
        • Gość: bez znajomości jeśli chcesz odwalić brudną robotę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.11, 20:54
          zostać kozłem ofiarnym to wal jak w dym. Chyba, że należysz do któregoś klanu....
          • Gość: pracownik sc święte słowa! też tak mam, niestety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.11, 18:14
      • Gość: lukupuku Re: praca w urzędach IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.11, 00:14
        Chcesz zostać pasożytem? W sumie to i tak szanse masz marne, jak żaden twój pociotek tam nie pracuje.
      • gebka22 Re: praca w urzędach 07.11.11, 18:12
        Składałam bardzo wiele podań o pracę w różnych urzędach i prawie zasze otrzymywałam odpowiedz, że nie prowadzą naboru. Dopiero ostatnio trafiłam na osobę(w urzędzie) , która poinformowała mnie, że to nie ma sensu bo urzędy mają obowiązek ci odpowiedzieć ale te oferty przy najbliższym naborze nie są brane już pod uwagę. Przez tyle czasu panie urzędniczki brały ode mnie dokumenty ale żadna mnie o tym nie poinformowała.
        A tak wogóle u mnie w regionie(lubelszczyzna) nie znam nikogo kto dostał się do budżetówki bez znajomości.
      • Gość: onna Re: praca w urzędach IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.11, 22:18
        Nie ma sensu zostawiać CV w sekretariatach urzędów.
        Przyjęcia na stanowiska urzędnicze odbywają się przez ogłoszenie konkursu na BIP.
        Czasami (bardzo rzadko) można się tam dostać bez znajomości (zdarza się, że konkurs nie został ustawiony), jak ci bardzo zależy to próbuj.
        W ubiegłym tygodniu byłam na konkursie w Urzędzie (Lublin). Na I etap (testy) stawiło się - UWAGA UWAGA - 81 osób !!!
        Powodzenia
      • Gość: . konkurs w wojewódzkim urzędzie pracy IP: *.c201.msk.pl 22.11.11, 11:06
        Witam, dziś byłam na konkursie w WUP i jestem zbulwersowana a nawet wściekła. Juz opisuje całą sytuacje.A więc tak czekamy na test z wiedzy, wszyscy mają lekki stresik, oprócz pannicy która słodko sobie dyskutuje z pracownicą urzędu, żarciki trele morele. Pojawia się pierwsza myśl -USTAWKA. Później każy pokazuje komisji dowód osobisty oprócz tej dziewczyny, komisja po prostu ją zna.I ciekawa jest czy ta dziewczyna dostanie tą pracę. Dlaczego wy z ludzi robice kompletnych idiotów??Tracimy pieniądze na dojazdy, na nauke tych ustaw tylko po to żeby jakaś pannica z tatuażem na szyi dostała tą posadę po znajomości. Mało tego żeby przynajmniej udawała że nikogo nie zna , a tu oficjalnie na cały korytarz śmieszki, może śmieją się z nas(uczestników konkursu)?że chcemy uczciwie zdobyć pracę. A tu już dawno pozamiatane.
        • Gość: mm Re: konkurs w wojewódzkim urzędzie pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.11, 14:07
          jak czytam wątki na tym forum, mam wrażenie, że to "nie_krycie_się" jest coraz częściej.
          był kiedyś podobny wątek:

forum.gazeta.pl/forum/w,23,127876896,127896669,Re_nabor_na_stanowisko_urzednicze_po_znajomosci.html
          • Gość: Tom Re: konkurs w wojewódzkim urzędzie pracy IP: *.c201.msk.pl 22.11.11, 16:28
            ja też byłem kiedyś świadkiem takiego zachowania tz. że nie robili z tego tajemnicy, że wszyscy znają tą osobę która później dziwnym trafem wygrała konkurs. Po co, pytam po co?organizuje się te konkursy?powinniśmy jakoś rozgłośnić ten problem, macie jakiś pomysł?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka