kerkopithekion
19.11.11, 17:57
jak w tytule :)
a tak naprawdę to ciekawa jestem waszych opinii oczywiście
na początek: jestem starsza niż kiedykolwiek planowałam (ludzie tak długo nie żyją, wiem) - mam 57 lat co mnie samą zdumiewa ;)
więc właściwie choćby z racji wieku nie powinnam już na nic liczyć i niczego oczekiwać, za to powinnam trzymać się zębami, czterema łapami oraz ogonem tej roboty, w której jeszcze mnie chcą, prawda...?
ale nie takie to proste
jestem mianowicie autentycznym fachowcem w swojej dziedzinie, w dodatku dość nietypowo (jak na mój wiek) nowoczesnym jeśli chodzi o hardware i software wykorzystywany przy pracy
aha, jeśli trzeba jestem też wyjątkowo wydajna, a tempo pracy nie wpływa niekorzystnie na jej jakość (w moim zawodzie to się zdarza, ale najczęściej właśnie po 30 latach pracy - ja przepracowałam już ponad 30)
pracuję w domu, ale dla konkretnej firmy
płacą mi nie tyle średnio co przede wszystkim nieterminowo bo firma jest prywatna i ciągle zasłania się trudnościami finansowymi... ale w końcu jednak płacą ;)
i teraz pytanie: czy na moim miejscu, biorąc pod uwagę wszystkie powyższe aspekty sprawy, szukalibyście czegoś lepszego (narażając się na kręcenie nosem na wiek - w przypadku pracodawców słabo znających specyfikę tego konkretnego zawodu)...?