Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jaki zawod

IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.12, 20:48
    niedługo bede musiał wybrac szkołe srednia.Nie wiem co mogłbym robic w zyciu
    ale lubie skłądac rozne rzeczy(tworzyc) np. dawniej z lego teraz skłądam z niczego modele rc itp. Dobry jestem z matematyki i fizyki. W jakim zawodzie sie robi np. komstruktuje sie cos tworzy itp. robotyka? Szedłbym w tym kierunku ale boje sie ze nie bede miał po studiach pracy.

Myslałem o informatyce, jakis programista pozniej moze praca w google albo cos bo sie znam troche na komputerach, ale i tak bym wolał tamta prace. Przede wszystkim zalezy mi na zarobkach.Co wybrac? ile zarabia taki programisat w google?
    Obserwuj wątek
      • Gość: aqq Re: Jaki zawod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 21:27
        lekarz zawsze ma kolejke a reszta jak ci sie uda
      • nostress.ka21 Re: Jaki zawod 28.03.12, 23:13
        Progamista w Google :D
        Wybacz, ale do tego stanowiska masz jeszcze jakieś 15 lat ciężkiej pracy, doświadczeń i przede wszystkim pasji! Zarobki konkretne, ale każdy dobry programista dobrze zarabia.
        Myślę, że jesteś zbyt młody, żeby teraz decydować o tak odległych rzeczach jak praca w Google. Liceum może zweryfikować Twoje zainteresowania, nawet studia potrafią to zrobić. Także idź do naprawdę dobrego liceum, albo technikum, wybierz ścieżkę ścisłą, rozwijaj się matematycznie i fizycznie, a wtedy zobaczysz, czy pójdziesz w kiedunku programowania, robotyki, automatyki czy może odrazu wybierzesz mechatronikę.
      • Gość: m Re: Jaki zawod IP: *.ptim.net.pl 29.03.12, 11:58
        Jeśli Twoją pasją są różnego rodzaju konstrukcje, a interesujesz się także informatyką, to polecam Ci mechatronikę. Bardzo interdyscyplinarny kierunek studiów, choć dość trudny. Powodzenia!
      • Gość: anonim Re: Jaki zawod IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.12, 13:55
        tak ale nie wiem czy wiecie ale teraz nie bedzie LO forsal.pl/artykuly/590878,kolejna_reforma_pozegnanie_z_liceum_ogolnoksztalcacym.html
      • najlepszygeorge Re: Jaki zawod 29.03.12, 14:18
        Co byś nie wybrał: ucz sie angielskiego i jakiegoś drugiego języka, np. chińskiego. W ostateczności będziesz wypożyczał deski surfingowe na plaży z tytułem inżyniera.

Idź na poibudę jak matmę ogarniasz. Na studiach to i tak co innego w szkole, ale spore szanse, że jes przejdziesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka