Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zadanie a Coca-Cola

15.03.02, 10:12
    Jestem studentką ostatniego roku WZ UW. Państwa akcja rekrutacyjna wydaje się
    być sprzeczną - wg. mnie - z dwóch powodów. Pierwszy-prace muszą być na jak
    najwyższym poziomie a do tego b. konkretne. A co się dzieje z pracami, które
    zostaną odrzucone. Przecież to jawne wykorzystywanie wiedzy ludzi do pracy,
    która zwykle kosztuje majątek na rynku. Czyżby Coca-Cola miala mało kreatywnych
    ludzi? Dwa-taką strategię marketingową (a nawet w szerszym rozumieniu-Polska
    lub nawet Europa) przygotowuje (w grupach) każdy student mojego wydziału. Są
    one omawiane, dyskutowane i wyciągane z nich wnioski. A profesorowie, wykłdowcy
    (często konsultanci wielkich korporacji tj. Coca-Cola) opiniują je i wskazują
    kierunek odpowiedni dla pracy. To w pewien sposób dyskryminuje innych ... nad
    taką pracą siedzieliśmy nie raz po parę tyg. Ja wiem już jak to zrobić ....
    Może warto, żeby Coca-Cola czasem zajrzała na odpowiednie wydziały i tam
    znalazła wyróżniających się studentów, którzy takie prace piszą b. często ...
    Pozdrawiam, Kinga
    Obserwuj wątek
      • coca_cola Re: zadanie a Coca-Cola 15.03.02, 16:44
        kwroblewska napisał(a):

> Jestem studentką ostatniego roku WZ UW. Państwa akcja rekrutacyjna wydaje się
        > być sprzeczną - wg. mnie - z dwóch powodów. Pierwszy-prace muszą być na jak
        > najwyższym poziomie a do tego b. konkretne. A co się dzieje z pracami, które
        > zostaną odrzucone. Przecież to jawne wykorzystywanie wiedzy ludzi do pracy,
        > która zwykle kosztuje majątek na rynku. Czyżby Coca-Cola miala mało kreatywnych
        >
        > ludzi? Dwa-taką strategię marketingową (a nawet w szerszym rozumieniu-Polska
        > lub nawet Europa) przygotowuje (w grupach) każdy student mojego wydziału. Są
        > one omawiane, dyskutowane i wyciągane z nich wnioski. A profesorowie, wykłdowcy
        >
        > (często konsultanci wielkich korporacji tj. Coca-Cola) opiniują je i wskazują
        > kierunek odpowiedni dla pracy. To w pewien sposób dyskryminuje innych ... nad
        > taką pracą siedzieliśmy nie raz po parę tyg. Ja wiem już jak to zrobić ....
        > Może warto, żeby Coca-Cola czasem zajrzała na odpowiednie wydziały i tam
        > znalazła wyróżniających się studentów, którzy takie prace piszą b. często ...
        > Pozdrawiam, Kinga

1. Prace, które nie zostaną przez nas nagrodzone - nie będa też przez nas
        wykorzystane. Nie chcemy "wykorzystywać wiedzy ludzi do pracy", tylko nagrodzić
        tych, którzy się tą wiedzą wykażą i dać im szansę zdobycia pierwszego
        doświadczenia pracy w dużym międzynarodowym koncernie.
        2. Ci, którzy zostaną zaproszeni do zaprezentowania przygotowanej przez siebie
        strategii będą mieli możliwość omówić ją z nami, przedyskutować i wspólnie
        wyciągnąć wnioski (mamy nadzieję, że będzie to wartościowa dyskusja również dla
        tych, którzy ostatecznie nie wygrają konkursu).
        3. Właśnie poprzez organizację tego konkursu chcemy znaleźć wyróżniających się
        studentów, którzy są kreatywni i umieją skonstruować strategię marketingową.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka