Gość: niewolnikState Re: State Street Kraków IP: *.multi-play.net.pl 07.10.13, 10:24 State Street Kraków cała prawda o pracodawcy i pokazanie tego tak jak jest naprawdę. State Street to moloch skierowany na robienie kasy i tylko tyle, praca polega na codziennych procesach wyliczania ceny jednostki uczestnictwa dla danego funduszu. Jeżeli chodzi o warunki pracy do wygląda to następująco: State Street ma dzisiaj ogromne problemy z pracownikami ponieważ na przełomie kilku miesięcy w Krakowie otwarło się kilka podobnych firm które płacą lepiej i mają lepsze warunki pracy więc co za tym idzie większość ludzi która mogła odeszła, dlaczego? Powodem odejść jest to iż State Street kompletnie nie dba o swoich pracowników!!! W obecnej chwili wygląda to tak że ludzie pracują po 12 godzin dzień w dzień bez nawet 5 minutowej przerwy. Problem jest jednak jeszcze bardziej złożony. Manager kompletnie nie patrzy na swoich pracowników jak na ludzi, ukierunkowani są tylko na to aby zrealizować cel. Mój rekord pracy to od 9 do 24 w nocy. Już dawno przekroczyłem roczny limit godzin nadliczbowych (można max 150 godzin na rok). Jest tak że godziny nadliczbowe są przepisywane na inne miesiące tak aby jakoś to wyglądało. Jeżeli myślicie że State Street szkoli swoich nowych pracowników to się mylicie a jest to spowodowane tym że starsi pracownicy nie mają kompletnie czasu na to aby robić cokolwiek innego niż praca, więc nowi przechodzą koszmar. Manager zazwyczaj jest to osoba kompletnie zakłamana, oszukuje swoich ludzi nie mówi im całej prawdy albo wcale o niczym nie informuje, jest to zazwyczaj osoba samotna która pierwsza przychodzi do pracy (od około 8 albo 9) i ostatnia z niej wychodzi (czyli koło 22), tego samego wymaga często od swoich pracowników!!!! Kompletnie nie interesuję ich to że macie żonę, męża, dzieci albo cokolwiek innego, nadgodziny są wpisane w codzienność pracy ponieważ jest tyle pracy że nie jest ludzką możliwością zrobić to w 8 godzin, zazwyczaj jest to od 12 do 13 godzin pracy non stop przez cały tydzień pracy. Wspomnę też o godzinach pracy ponieważ to też myślę dla Was jest istotne, sam osobiście rozpoczynałem pracę od 8 do 16 teraz pracuje od 10 do 18 bo tak sobie wymyślili i bez żadnych pytań zmienili nam godziny pracy , więc pewnie jesteście świadomi że rozpoczynając prace o 10 i pracując 12 godzin pracę kończę o 22. Praca w State Street to koszmar mam nadzieje że pomogłem troszkę z grubsza pokazać jak wygląda praca w tej korporacji. Sam pracuje team 3 Ireland i mam nadzieje że tu nie traficie bo to najgorszy team z najgorszym managerem w całym State Street. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewolnikState Re: State Street Kraków IP: *.multi-play.net.pl 07.10.13, 10:25 State Street Kraków cała prawda o pracodawcy i pokazanie tego tak jak jest naprawdę. State Street to moloch skierowany na robienie kasy i tylko tyle, praca polega na codziennych procesach wyliczania ceny jednostki uczestnictwa dla danego funduszu. Jeżeli chodzi o warunki pracy do wygląda to następująco: State Street ma dzisiaj ogromne problemy z pracownikami ponieważ na przełomie kilku miesięcy w Krakowie otwarło się kilka podobnych firm które płacą lepiej i mają lepsze warunki pracy więc co za tym idzie większość ludzi która mogła odeszła, dlaczego? Powodem odejść jest to iż State Street kompletnie nie dba o swoich pracowników!!! W obecnej chwili wygląda to tak że ludzie pracują po 12 godzin dzień w dzień bez nawet 5 minutowej przerwy. Problem jest jednak jeszcze bardziej złożony. Manager kompletnie nie patrzy na swoich pracowników jak na ludzi, ukierunkowani są tylko na to aby zrealizować cel. Mój rekord pracy to od 9 do 24 w nocy. Już dawno przekroczyłem roczny limit godzin nadliczbowych (można max 150 godzin na rok). Jest tak że godziny nadliczbowe są przepisywane na inne miesiące tak aby jakoś to wyglądało. Jeżeli myślicie że State Street szkoli swoich nowych pracowników to się mylicie a jest to spowodowane tym że starsi pracownicy nie mają kompletnie czasu na to aby robić cokolwiek innego niż praca, więc nowi przechodzą koszmar. Manager zazwyczaj jest to osoba kompletnie zakłamana, oszukuje swoich ludzi nie mówi im całej prawdy albo wcale o niczym nie informuje, jest to zazwyczaj osoba samotna która pierwsza przychodzi do pracy (od około 8 albo 9) i ostatnia z niej wychodzi (czyli koło 22), tego samego wymaga często od swoich pracowników!!!! Kompletnie nie interesuję ich to że macie żonę, męża, dzieci albo cokolwiek innego, nadgodziny są wpisane w codzienność pracy ponieważ jest tyle pracy że nie jest ludzką możliwością zrobić to w 8 godzin, zazwyczaj jest to od 12 do 13 godzin pracy non stop przez cały tydzień pracy. Wspomnę też o godzinach pracy ponieważ to też myślę dla Was jest istotne, sam osobiście rozpoczynałem pracę od 8 do 16 teraz pracuje od 10 do 18 bo tak sobie wymyślili i bez żadnych pytań zmienili nam godziny pracy , więc pewnie jesteście świadomi że rozpoczynając prace o 10 i pracując 12 godzin pracę kończę o 22. Praca w State Street to koszmar mam nadzieje że pomogłem troszkę z grubsza pokazać jak wygląda praca w tej korporacji. Sam pracuje team 3 Ireland i mam nadzieje że tu nie traficie bo to najgorszy team z najgorszym managerem w całym State Street! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzyk Re: State Street Kraków IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.13, 11:03 A jakie to lepsze firmy od State'a się otworzyły? Nie pytam złośliwie, pytam bo szukam możliwości zatrudnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewolnikState Re: State Street Kraków IP: *.multi-play.net.pl 07.10.13, 11:57 Dla przykładu: UBS Career opportunities in UBS Poland Service Centre Wiele osób tam właśnie znalazła prace, jest też Lufthansa Business Park Kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewolnikState Re: State Street Kraków IP: *.multi-play.net.pl 07.10.13, 12:12 State Street Kraków cała prawda o pracodawcy i pokazanie tego tak jak jest naprawdę. State Street to moloch skierowany na robienie kasy i tylko tyle, praca polega na codziennych procesach wyliczania ceny jednostki uczestnictwa dla danego funduszu. Jeżeli chodzi o warunki pracy do wygląda to następująco: State Street ma dzisiaj ogromne problemy z pracownikami ponieważ na przełomie kilku miesięcy w Krakowie otwarło się kilka podobnych firm które płacą lepiej i mają lepsze warunki pracy więc co za tym idzie większość ludzi która mogła odeszła, dlaczego? Powodem odejść jest to iż State Street kompletnie nie dba o swoich pracowników!!! W obecnej chwili wygląda to tak że ludzie pracują po 12 godzin dzień w dzień bez nawet 5 minutowej przerwy. Problem jest jednak jeszcze bardziej złożony. Manager kompletnie nie patrzy na swoich pracowników jak na ludzi, ukierunkowani są tylko na to aby zrealizować cel. Mój rekord pracy to od 9 do 24 w nocy. Już dawno przekroczyłem roczny limit godzin nadliczbowych (można max 150 godzin na rok). Jest tak że godziny nadliczbowe są przepisywane na inne miesiące tak aby jakoś to wyglądało. Jeżeli myślicie że State Street szkoli swoich nowych pracowników to się mylicie a jest to spowodowane tym że starsi pracownicy nie mają kompletnie czasu na to aby robić cokolwiek innego niż praca, więc nowi przechodzą koszmar. Manager zazwyczaj jest to osoba kompletnie zakłamana, oszukuje swoich ludzi nie mówi im całej prawdy albo wcale o niczym nie informuje, jest to zazwyczaj osoba samotna która pierwsza przychodzi do pracy (od około 8 albo 9) i ostatnia z niej wychodzi (czyli koło 22), tego samego wymaga często od swoich pracowników!!!! Kompletnie nie interesuję ich to że macie żonę, męża, dzieci albo cokolwiek innego, nadgodziny są wpisane w codzienność pracy ponieważ jest tyle pracy że nie jest ludzką możliwością zrobić to w 8 godzin, zazwyczaj jest to od 12 do 13 godzin pracy non stop przez cały tydzień pracy. Wspomnę też o godzinach pracy ponieważ to też myślę dla Was jest istotne, sam osobiście rozpoczynałem pracę od 8 do 16 teraz pracuje od 10 do 18 bo tak sobie wymyślili i bez żadnych pytań zmienili nam godziny pracy , więc pewnie jesteście świadomi że rozpoczynając prace o 10 i pracując 12 godzin pracę kończę o 22. Praca w State Street to koszmar mam nadzieje że pomogłem troszkę z grubsza pokazać jak wygląda praca w tej korporacji. Sam pracuje team 3 Ireland i mam nadzieje że tu nie traficie bo to najgorszy team z najgorszym managerem w całym State Street. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: State Street Kraków IP: *.gemini.net.pl 07.10.13, 20:27 skoro jest tak źle to dlaczego jeszcze tam pracujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewolnikState Re: State Street Kraków IP: *.multi-play.net.pl 08.10.13, 09:04 Obecnie jestem na etapie poszukiwania nowej pracy. Piszę aby uświadomić ludzi jak dzisiaj wygląda praca w State! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heartz Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.13, 12:35 Czyli się nic nie zmieniło. Ja pracowałem tam w 2012... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: State Street Kraków IP: *.31.ftth.classcom.pl 08.10.13, 17:50 Jesteś niepoważny człowieku z tymi swoimi bajeczkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłyniewolnik Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.13, 18:55 ja pracowałem w 2011 i potwierdzam w 200% wszystkie negatywne opinie o tym szambie. Obecny pracodawca powiedział mi tylko ,że dobrze, że szybko uciekłem stamtąd bo bym sobie tylko krzywdę robił i pozbawiał się perspektyw na dobrą pracę..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.13, 20:27 A jaki to pracodawca Ci tak powiedział jeśli można wiedzieć ? Ok, podsumowując nie jest najlepiej.. w takim bądź razie gdzie szukać dobrej pracy w podobnych firmach ? (podacie jakies przyklady godnej firmy ?) a moze i w innych branzach ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.13, 14:09 Czy to prawda, że w ss niektóre teamy są rozwiązywane i ich procesy przenoszone do Indii??? Podobno jest też rozważana nowa lokalizacja dla firmy w Polsce, słyszałam, że planowana jest ekspansja bardziej na wschód, podobno Kielce, bo coraz więcej firm tego typu ściąga do Krakowa, wie może ktoś coś o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były niewolnik SS Re: State Street Kraków IP: 89.126.2.* 22.08.14, 22:35 Cała prawda w 100%. Ja właśnie jestem po zakończeniu pracy w IFS w Irlandii (najgorsza linia biznesu State Street). Stanowisko wyższe od officera. W ciągu roku w moim dziale odeszła praktycznie połowa teamu (8 osób). Tylko 4 osoby były zatrudnione na stałe, reszta na kontrakty odnawiane co 3 mies albo co miesiąc. I często okazywało się dzień przed czy mają dalej pracę czy nie. Dochodzi do sytuacji,że ludzie nie mogą dostać się do budynku, bo nie maja ciągłości kontraktu, o czym nikt ich wcześniej nie powiadomił. Przez miniony rok przewinęły się 4 kontrole przez IFS - osławiona kontrola FEDu, która postawiła na nogi całe State Street, kontrola FCA, kontrola CBI w IFS oraz CIMA. Powychodziły rozmaite nieprawidłowości i skutki braku jakiegokolwiek wręcz ładu organizacyjnego w całej firmie, które trwały latami. Co zrobili ci na samej górze? Oczywiście zwalili wszystko na pracowników i managerów. Pracy jest niesamowita ilość - mój rekord to 12h dziennie łącznie z sobotą przez 3 tygodnie plus dojazdy do pracy (2 h w jedną stronę). Do standardów należało też logowanie się z domu po powrocie i zaproszenia na telekonferencję o 22 lub 23 mojego czasu (5 godz przed) i przymus pracy w weekend, ponieważ inaczej nie jesteś w stanie się wyrobić z pracą. Nikogo z "góry" nie obchodzi życie prywatne pracownika. Któryś z rady nadzorczej na zebraniu z pracownikami powiedział niedawno "jeżeli ktoś nie dostał awansu, to dlatego,że nie pracował wystarczająco ciężko". Brak słów... Pomijam kwestie,że State Street nadużywa kontraktów - niektórzy tak pracują po 2 lata, co jest bezprawne, ponieważ do tego czasu pracodawca powinien im zaproponować umowę stałą w świetle prawa. Zdarza się, że firma wymusza niższą stawkę i dokłada obowiązków. Jak wygląda sytuacja State Street na Zachodzie i w USA? Cóż USA praktycznie rządzi Dublin. Firma miała kiepskie wyniki w pierwszym kwartale. Skończyło się na zwolnieniach głównie w USA, Hong Kongu, w Irlandii (kryteria eliminacji do zwolnienia - bardzo dyskusyjne). Praktycznie wstrzymano rekrutacje na ogłaszane stanowiska, nie tworzono nowych - to trwa do dziś. Nowy plan - restrukturyzacja i dalsze cięcie kosztów - łączenie operacji i działów, które nie przynoszą dochodów oraz pokrewnych linii biznesowych (różne działy compliance z np transfer agency itd), roszady na samej górze. Efekt - coraz więcej pracy, coraz większe ciśnienie, sztucznie podkręcana panika i presja. Wszystko jest w efekcie i tak winą pracownika. W USA kontrakty nie będą już przedłużane, w innych krajach również będą duże problemy z przedłużaniem umów. Restrukturyzacją zajmują się VP i SVP nie znający się na danej linii biznesowej, nie mający praktycznie pojęcia o specyfice pracy w danym dziale. Niestety doświadczenie się nie liczy - liczy się to, kto robi więcej hałasu, chociażby o nic, donosicielstwo, kumoterstwo. Taki stan w State Street trwa od lat, i scenariusz ciągle powtarza się ten sam - niekończące się kontrole, wzrastająca ilość pracy, lament na samej górze po kontroli, panika, restrukturyzacja, wymiana personelu, po kilku miesiącach wszystko wraca do status quo. Tylko na najwyższym szczeblu od AVP w górę ci sami od wielu lat. Jeżeli w tej firmie nie wymienią kadry kierowniczej na samej górze, nic się nie zmieni. Kolejne wymiany kadr średniego i niższego szczebla ta firma może nie wytrzymać. Motto state street - coraz wiecej pracy, przy coraz mniejszych kosztach, przy coraz mniejszej i tanszej obsadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: State Street IP: 89.126.2.* 22.08.14, 22:36 Cała prawda w 100%. Ja właśnie jestem po zakończeniu pracy w IFS w Irlandii (najgorsza linia biznesu State Street). Stanowisko wyższe od officera. W ciągu roku w moim dziale odeszła praktycznie połowa teamu (8 osób). Tylko 4 osoby były zatrudnione na stałe, reszta na kontrakty odnawiane co 3 mies albo co miesiąc. I często okazywało się dzień przed czy mają dalej pracę czy nie. Dochodzi do sytuacji,że ludzie nie mogą dostać się do budynku, bo nie maja ciągłości kontraktu, o czym nikt ich wcześniej nie powiadomił. Przez miniony rok przewinęły się 4 kontrole przez IFS - osławiona kontrola FEDu, która postawiła na nogi całe State Street, kontrola FCA, kontrola CBI w IFS oraz CIMA. Powychodziły rozmaite nieprawidłowości i skutki braku jakiegokolwiek wręcz ładu organizacyjnego w całej firmie, które trwały latami. Co zrobili ci na samej górze? Oczywiście zwalili wszystko na pracowników i managerów. Pracy jest niesamowita ilość - mój rekord to 12h dziennie łącznie z sobotą przez 3 tygodnie plus dojazdy do pracy (2 h w jedną stronę). Do standardów należało też logowanie się z domu po powrocie i zaproszenia na telekonferencję o 22 lub 23 mojego czasu (5 godz przed) i przymus pracy w weekend, ponieważ inaczej nie jesteś w stanie się wyrobić z pracą. Nikogo z "góry" nie obchodzi życie prywatne pracownika. Któryś z rady nadzorczej na zebraniu z pracownikami powiedział niedawno "jeżeli ktoś nie dostał awansu, to dlatego,że nie pracował wystarczająco ciężko". Brak słów... Pomijam kwestie,że State Street nadużywa kontraktów - niektórzy tak pracują po 2 lata, co jest bezprawne, ponieważ do tego czasu pracodawca powinien im zaproponować umowę stałą w świetle prawa. Zdarza się, że firma wymusza niższą stawkę i dokłada obowiązków. Jak wygląda sytuacja State Street na Zachodzie i w USA? Cóż USA praktycznie rządzi Dublin. Firma miała kiepskie wyniki w pierwszym kwartale. Skończyło się na zwolnieniach głównie w USA, Hong Kongu, w Irlandii (kryteria eliminacji do zwolnienia - bardzo dyskusyjne). Praktycznie wstrzymano rekrutacje na ogłaszane stanowiska, nie tworzono nowych - to trwa do dziś. Nowy plan - restrukturyzacja i dalsze cięcie kosztów - łączenie operacji i działów, które nie przynoszą dochodów oraz pokrewnych linii biznesowych (różne działy compliance z np transfer agency itd), roszady na samej górze. Efekt - coraz więcej pracy, coraz większe ciśnienie, sztucznie podkręcana panika i presja. Wszystko jest w efekcie i tak winą pracownika. W USA kontrakty nie będą już przedłużane, w innych krajach również będą duże problemy z przedłużaniem umów. Restrukturyzacją zajmują się VP i SVP nie znający się na danej linii biznesowej, nie mający praktycznie pojęcia o specyfice pracy w danym dziale. Niestety doświadczenie się nie liczy - liczy się to, kto robi więcej hałasu, chociażby o nic, donosicielstwo, kumoterstwo. Taki stan w State Street trwa od lat, i scenariusz ciągle powtarza się ten sam - niekończące się kontrole, wzrastająca ilość pracy, lament na samej górze po kontroli, panika, restrukturyzacja, wymiana personelu, po kilku miesiącach wszystko wraca do status quo. Tylko na najwyższym szczeblu od AVP w górę ci sami od wielu lat. Jeżeli w tej firmie nie wymienią kadry kierowniczej na samej górze, nic się nie zmieni. Kolejne wymiany kadr średniego i niższego szczebla ta firma może nie wytrzymać. Motto state street - coraz wiecej pracy, przy coraz mniejszych kosztach, przy coraz mniejszej i tanszej obsadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: State Street IP: *.31.ftth.classcom.pl 23.08.14, 17:18 Nic dziwnego, że SSB przenosi procesy do Krakowa skoro w Irlandii w innych państwach na Zachodzie jest bałagan, a ludzie są niekompetentni. Im większa część działalności SSB będzie w Krakowie, tym lepiej. I dla rynku pracy i dla firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
luki670 Re: State Street Kraków 12.11.13, 14:58 Witam, Czy byłby ktoś tak miły przesłać mi materiały przygotowawcze na rekrutację? Mój mail: luki670@wp.pl Byłbym wdzięczny :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: State Street Kraków IP: *.ksi-system.net 16.11.13, 11:25 Ludzie, weźcie się za naukę wg własnej koncepcji! Naprawdę na rozmowach to już się was słuchać nie da, bo wszyscy klepią to samo. Przecież to widać!!! Największa tragedia to ewidentne nauczenie się na pamięć (łatwo rozpoznać już po kilku rozmowach) i odpowiedź typu: ale po polsku to nie umiem powiedzieć... myślcie trochę!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.13, 21:10 czy może ktoś napisać jak wygląda rekrutacja w SS, podobno się zmieniła. Może się ktoś podzielić materiałami? będę wdzięczna ewelay@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.13, 08:49 Czy wasza rozmowa rekrutacyjna przez telefon była z paniami z polskiego hr? Do mnie wczoraj zadzwonili z Anglii (patrząc na nr kierunkowy) i to koło godziny 19. Składałam cv na stanowisko fund accounting. Z tego co się naczytałam na forum to spodziewałam się rozmowy w języku polskim, jak i angielskim, a tu całość po angielsku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenkaa Re: State Street Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.13, 12:49 Witam, Czy byłby ktoś tak miły przesłać mi materiały przygotowawcze na rekrutację? Mój mail: migotka20s@o2.pl Byłabym wdzięczny :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igor Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.13, 19:10 Dziewczyno, poszukaj innej pracy, serio. Robiłem tam 1,5 roku - co za ściema, co za pranie mózgu, co za shit! Teraz pracuję w normalnych warunkach i ten okres mojego życia wspominam z ironicznym uśmiechem i satysfakcją, że udało mi się stamtąd uciec. Żeby nie było - nie pracuję u konkurencji. Zastanówcie się 10 razy zanim złożycie tam podanie - najpierw pogadajcie z kimś, kto tam pracuje, zasięgnijcie języka, jak tam jest, to wtedy zdecydujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kunegunda Re: State Street Kraków IP: *.31.ftth.classcom.pl 03.12.13, 22:00 Ojojoj... ale ci źle było. Robicie ludzie z siebie publicznie ofiary, wypisując jakieś bzdury o "praniu mózgu", a ze Stejta "uciekacie" jak z jakiegoś łagieru. Ciekawe, że chociaż w SS w Krakowie pracuje 1,5k pracowników negatywne komentarze na tym forum są rzadkością i dziełem wciąż tych samych "byłych pracowników". Jak sobie wyobrażę typowego "zawiedzionego" z tego forum to widzę przed oczami gościa, który za olewanie roboty i siedzenie po necie chciałby dostać 3k w łapę. No sorry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heartz Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.13, 13:12 Hah, pudło! Po 1. kiedy ja tam pracowałem w 2012 roku to ok 50% ludzi rozglądało się za inna pracą i rotacja w dziale IFSu była tak duża, że jak koleżanka po 2 msc urlopu macierzyńskiego wpadła w odwiedziny, to na własne oczy przekonała się, że wymieniła się połowa jej zespołu (6 osób). Co do piszących tutaj, to nie każdemu się chce, ale polecam przejrzenie poprzedniego tematu na temat State Street. Gdyby wykluczyć błagalne wypowiedzi z prośbą o materiały do rozmowy SS, to około POŁOWA wypowiedzi ma wydźwięk negatywny. Polecam też zajrzeć na forum AON HEWITT, SHELL, HEINEKEN, żeby poczytać opinie. A jako, że praca między korpo niemal się nie różni, to można to odnieść do całej branży. Ot, monotonne klepanie procesów w ciepłym biurze, na open space, gdzie człowiek się niczego przydatnego nie uczy. Co do tego wyimaginowanego obrazu lenia. Ja lubię pracować, lubię pracować ciężko i nawet praca po 12h dziennie nie jest dla mnie problemem. Ale nie lubię pracować bez sensu i pod presją. Nie mogłem pogodzić się z ilością absurdów i propagandy serwowanej na każdym kroku. No i porażający open space. W tej chwili oglądam sobie TV, słucham radia kiedy chce, mam w 100% elastyczny czas pracy i co miesiąc zarabiam ok 6k zł pracując na własny rachunek:). Więc pozdrawiam czule korpo krakowskie z młodym, dynamicznym zespołem i niebotycznymi perspektywami rozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjaciel Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.13, 20:54 Witam heartz, Pracowałeś w ss pewnie przez jakiś tam czas. Ja niestety też tam pracuje i zgadzam się z Twoją opinią ale powiedz mi jedno skoro nic nie można się tam nauczyć to zdradź w jakiej branży pracujesz, że zarabiasz 6k z doświadczeniem po ss ? W jakiej branży szukać szczęścia poza ss ? Pytam o Twoje doświadczenie poszukiwania pracy po ss ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kunegunda Re: State Street Kraków IP: *.31.ftth.classcom.pl 04.12.13, 22:11 Skoro tak jesteś zadowolony z obecnej pracy to nie rozumiem tej twojej chorej satysfakcji z latania po forach różnych korpo i wypisywania jak się tam ch**owo pracuje. Bardzo cię to musi podniecać ^_^ Chyba, że wcale nie wcale nie masz tak dobrej roboty, a pisanie bzdur o innych firmach to tylko sposób na likwidację dysonansu. Drodzy forumowicze, którą opcję obstawiacie? ^_^ Odpowiedz Link Zgłoś
heartz Re: State Street Kraków 05.12.13, 00:13 A co Ci przeszkadza, że sobie piszę po forach? Patrzę, czytam, słucham ludzi i analizuję sobie dla własnej przyjemności i żeby być na bieżąco, wypowiadam się już dość rzadko :). Zastanawiam się czy kiedyś zmieni się świadomość ludzi co do tego typu pracy. Jak szukałem zajęcia to też grzebałem sporo po forach i znalazłem jakieś tematy o cap gemini i shell z 2008 roku, gdzie ludzie opisywali te same problemy, co dziś. Wniosek: pod względem warunków pracy i wynagrodzenia niewiele się zmieniło. SS w 2008 płaciło 3300 brutto na wejściu i pod koniec 2012 też, mimo wzrostu inflacji. W 2013 była podwyżka 6% na entry level. Przegrzebałem sporo tematycznych for na zachodnich portalach jak np. wallstreetoasis i tylko się umocniłem w moim przekonaniu. Ja nikogo tutaj nie obrażam, szanuję ludzi pracujących w krakowskich korpo, bo wiem jaka to robota, a z czegoś przecież trzeba żyć i płacić rachunki, więc nie rozumiem Twoich ataków w moją stroną. Po prostu cały system jest do wyje*****. @przyjaciel - m.in. pracuję jako programista javy, "doświadczenie" z SS nie ma tutaj nic do rzeczy :). W SS niezbyt wiele się nauczyłem, ale na pewne rzeczy mi się otworzyły oczy i cenię sobie to doświadczenie mimo wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
heartz Re: State Street Kraków 05.12.13, 00:17 Nie mogę już edytować, ale słyszałem o ostatnich opcjach w SS kilkumiesiecznych przenosin do singapuru i hk, więc tym, którzy się dostali gratuluję! :) A Ty Kunegunda co robisz na tym forum, oprócz złośliwego komentowania innych wpisów? Jesteś jakimś cerberem na usługach ss z hr? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjaciel Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.13, 11:16 Ja też myślę o programowaniu w javie, mam do tego podstawy ale czy podstawy wystarczą chyba nie. Powiedz mi czy dużo czasu zajęło Ci przebranżowienie się, co byś mi doradził, od czego zacząć :) ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
heartz Re: State Street Kraków 05.12.13, 11:43 Około 1 roku. Co do tego, jak to zrobić, to oprócz standardu w postaci ksiazki Thinking in Java i tutoriali w sieci, polecam przyjść np. tutaj: www.krakdroid.pl/ 7 grudnia i na miejscu znajdziesz mnóstwo osób, które Ci pomogą i których możesz zapytać o wszystko, jak zaczynali etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbik Re: State Street Kraków IP: *.matinf.uj.edu.pl 05.12.13, 20:44 Wspomniana książka Thinking in Java faktycznie jest absolutnym klasykiem jeśli chodzi o nauke javy. Jest to mniej więcej taki klasyk jak książki Grębosza do C++. Oprócz tego możesz sobie dotycztać książkę autorstwa niejakiego Blocha (tytułu nie pamiętam. Coś tam Java). Obie te pozycje polecono mi po nieudaniej rozmowie w Luxsoftcie. Na koniec warto sobie jeszcze dla sportu przerobić jakąś książkę przygotowującą do certyfikatu np do SCJP. A póżniej panie kolego musisz sobie zadać zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie. Co chce w javie dokładnie robić i zacząć to robić. Niewątpliwie najbardziej chodliwym kierunkiem są aplikacjie webowe (dla mnie to kosmiczna ch...nia, ale można na tym sporo zarobić) w tym kierunku powinieneś poczytać specyfikację Java Enterprise Beans (jest książka wydawnictwa O'relly o tym samym tytule), a także coś o Springu i Hibernate. Ponadto przydałaby się znajomość jakiś baz danych, najlepiej chyba Oracle ale MySQL też obleci i jakiś język skryptowy - najlepiej JavaScript z frameworkiem jQuery i jakies JSP. Jak to dobrze ogarniesz i zrobisz zdecydowaną większość zadań/projektów z tych książek to możesz spokojnie podbijać do sensowniejszych korpo IT albo pracować jak kolega wyżej jako freelancer. Pozycji jest sporo, ale generalnie czyta się to wszystko raczej szybko, więc jak sobie wygospodarujesz jakieś trzy godziny dziennie na to zejdzie Ci z tym mniej niż rok. I nie polecam netowych tutoriali bo są one raczej napisane nędznie, z błędami i ze złymi praktykami programistycznymi. Nie ma tutaj niestety drogi na skróty. Wiec zainstaluj sobie jakiegoś linucha, odpal na nim serva Tomcata a najepiej JBossa i do roboty! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjaciel Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.13, 20:23 Dzieki zbik za wyczerpującą wypowiedź i na nakreślenie mi jakiejkolwiek ścieżki jeśli chodzi o naukę programowania. Chętnie bym z Tobą pogadał na ten temat.. jak coś to napisz do mnie w wolnej chwili nr gg; 4142631 Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrws Re: State Street Kraków IP: *.multi-play.net.pl 22.02.14, 23:06 W tym co piszesz jest błąd logiczny: nie porównuj tylko wynagrodzenia na entry level - tu rządzi popyt-podaż i 6% podwyżki było pewnie wystarczające, żeby zapewnić odpowiednią ilość aplikujących. Trzeba też wziąć pod uwagę ile w tym czasie wzrosły wynagrodzenia osoby, która w tym okresie pracowała w firmie (podwyżki, bonusy, awanse itp.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heartz Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.14, 23:21 Ty chyba nie wiesz co to jest błąd logiczny. Błąd logiczny to błąd w rozumowaniu, a to co ja napisałem odnosiło się wyłącznie do pensji dla nowych pracowników i to jest zawężenia pola, ale jak najbardziej uzasadnione. Przecież wyliczając średnią krajową nie uwzględniasz tego, że ktoś awansował i zarabia więcej :D. Bez kitu, co za orły tu wypisują. Sugerujesz, że żeby odnieść wzrost zarobków w firmie do wzrostu średniej krajowej, powinno pisać się o rosnących zarobkach osób, które zmieniają stanowisko? :D Jeszcze raz powiem: porównujemy stanowisko do stanowiska. A1 do A1 A2 do A2 A3 do A3 na przestrzeni kilku lat. Dzielimy to przez wzrost średniej krajowej i wychodzi nam jaki był przyrost pensji na stanowiskach. Jeśli był mniejszy niż wzrost średniej, to znaczy że firma underpays, jeśli większy, overpays, czyli płaci lepiej niż rynek. Jeśli masz dane dotyczące wzrostu płac na wyższych stanowiskach w firmie na przestrzeni lat to chętnie poczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migotka Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.13, 21:07 Pracuję w Rzeszowie i zarabiam najniższą, mam już dość wykorzystywania mnie przez szefa. Praca w Krakowie jest dla mnie szansą, więc jak możesz mi pomóc to chętnie posłucham. Chcę spróbować. Proszę tylko o pomoc o przesłanie jakichkolwiek wskazówek pytań czy testów. będę wdzięczna: migotka20s@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlaniewolników Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.13, 10:01 oto coś dla was, już niedługo w krakówku będziecie klikać nawet w niedzielę:D praca.wp.pl/title,Czesc-klubow-przeciwna-projektowi-dot-pracy-w-niedziele,wid,16251926,wiadomosc.html oczywiście poświęcenie dla firmy będzie bardzo docenione.......blebleble Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyszczurek Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.14, 17:06 kraków został doceniony i trafił do pierwszej dziesiątki miast, w których chętnie lokują swój biznes firmy outsourcingowe. Stało się !!! kraków walczy o pierwszą pozycję w rankingu najtańszej siły roboczej z innymi miastami z krajów TRZECIEGO ŚWIATA!!!!!!!!!!!!!!!!!! tylko pogratulować:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migotka Re: State Street Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.14, 10:54 Witam, rozpoczyna ktokolwiek pracę 3. marca 2014??? Proszę o kontakt migotka20s@o2.pl Proszę o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.14, 16:17 Cześć Migotka, Przeglądam właśnie forum i widzę, że napisałaś kiedyś post z prośbą o przesłanie jakichkolwiek wskazówek, pytań czy testów do State Street, a kilka postów dalej widzę, że chyba się dostałaś :) Czy teraz ja mogłabym liczyć na Twoja pomoc? Również będę tam aplikowała, więc czy mogła byś przesłać mi jakiekolwiek materiały, które byłyby pomocne w przygotowaniu się do procesu rekrutacji oraz opisać jak wyglądała on w Twoim przypadku? Byłabym Ci bardzo, bardzo wdzięczna :) Oto mój mail: ss2014pomoc@gmail.com Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: State Street Kraków IP: *.extreme-net.one.pl 10.02.14, 01:22 Czy mogę prosić kogoś o przesłanie mi pomocnych materiałów na rozmowę do state street? Mój mail: k_gucwa@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pilzu Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.14, 00:00 Hej, bardzo proszę o nadesłanie mi materiałów pomocnych do przejścia rekrutacji w State Street (przemek.ocd@lycos.com). z góry wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vani Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.14, 15:14 Cześć, czy mogę prosić kogoś przesłać mi jakiekolwiek materiały oraz testy, które byłyby pomocne w przygotowaniu się do procesu rekrutacji ? Byłabym bardzo wdzięczna. mój mail: vanilla4u2012@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej ho Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.mm.pl 25.02.14, 14:47 Również prosiłbym o materiały :) s.szczech@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tabsik Re: State Street Kraków IP: *.230.88.45.rzeszow.mm.pl 25.02.14, 18:03 Bardzo proszę o materiały, jeśli już taki trend powstał, na maila :) tabsik6@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tabsik Re: State Street Kraków IP: *.230.88.45.rzeszow.mm.pl 25.02.14, 18:17 A tak przy okazji to wie ktoś może jaki u nich obowiązuje dress code dla mężczyzn na rozmowie? Z góry dzięki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
m.chybiak Re: State Street Kraków 05.03.14, 14:52 czy ja też mogłabym prosić o podesłanie mi materiałów :) ? m.chybiak@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: State Street Kraków IP: *.165.enf.pl 22.03.14, 00:25 Proszę o przesłanie materiałów pomocniczych na albert.morgan@o2.pl. Czy nadal robione są testy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aanola Re: State Street Kraków IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.14, 12:40 jeżeli ktoś mógłby podzielić się materiałami do rozmowy: anaka02@interia.pl Z góry wielkie dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: colett.kk Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.14, 20:27 hej, ja rozpoczynam :) wysłałam do Ciebie maila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turah Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.14, 22:12 hej proszę o przesłanie materiałów potrzebnych do przejścia procesu rekrutacji w SS, z góry dziękuje! dzolka999@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: State Street Kraków IP: *.static.chello.pl 26.02.14, 22:26 Hej, mogę podesłać materiały i podszkolić też w pewnych kwestiach jakichś zagadnień bardziej biznesowych i związanych z pracą w state street. Mogę też pilecić na jakieś stanowisko. Mail to krak.ekon12@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.14, 21:59 Bardzo Was proszę, podeślijcie mi materiały na rozmowę wstępną i jeśli macie cokolwiek więcej na temat tej pracy, za dwa tygodnie mam rozmowę. Mój email: topher@op.pl Jestem już naprawdę zdesperowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alb Re: State Street Kraków IP: *.165.enf.pl 22.03.14, 13:45 Migotka Czy mogłabys mi przesłać materiały pomocnicze i jakiekolwiek rady aby dostać prace w ss. Tez jestem z Rzeszowa :) mój email albert.morgan@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Falaise Re: State Street Kraków IP: *.rzeszow.mm.pl 27.02.14, 19:16 ja zgłosiłem się przez stronę ich stronę careers i po tygodniu zadzwoniła do mnie jakaś hinduska o 7 rano w piątek:) rozmawiałem z nią około 40 minut i było baaaardzo ciężko ją zrozumieć, często musiałem prosić o powtórzenie itd, niektórych rzeczy nie zrozumiałem w ogóle. Byłem pewny że przepadłem ale po tygodniu od tej rozmowy zaprosili mnie na rozmowę z managerami teamu UK. Rozmowa ma trwać godzinę i być "merytoryczna" cokolwiek to ma znaczyć. Ogólnie korporacja pewnie szuka tylko niewolników ale jak na pierwszą pracę to kasa całkiem nienajgorsza. mam tam znajomego i jest bardzo zadowolony. zobaczymy jak pójdzie mi rozmowa, na razie uczę się tych zagadnień;/ Odpowiedz Link Zgłoś
m.lidia1 Re: State Street Kraków 01.03.14, 12:58 Witam, czy i ja mogę prosić jakąś uczynna osobę o wspomożenie i wysłanie materiałów do nauki na maila? Z góry dziękuje:) M.Lidia536@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.14, 18:36 hej, a mogłbys napisać o co Cię pytała ta babeczka z Indii ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tabsik6 Oferta IP: *.230.88.45.rzeszow.mm.pl 05.03.14, 13:55 Ja dzisiaj otrzymałem od działu HR ofertę pracy. Umowa o pracę na okres 18 miesięcy. Kwota jaką mi zaproponowali to 3500 zł brutto na stanowisku Fund Accountant Associate I. Do tego dochodzi szereg benefitów typu ubezpieczenie, jakieś tam karnety itp. Jutro mam dać odpowiedź. Zastanawiam się czy stawka jaką mi zaproponowali jest odpowiednia. Czy ktoś już tam pracuje/pracował i wie coś na temat zarobków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nici Re: Oferta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.14, 18:33 to pierwsza Twoja praca, czy masz już jakieś doświadczenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tabsik6 Re: Oferta IP: *.230.88.45.rzeszow.mm.pl 06.03.14, 10:41 Pierwsza umowa o pracę. Wcześniej miałem tylko wakacyjne praktyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tabsik Re: Oferta IP: *.centertel.pl 11.03.14, 15:49 Czy ktoś orientuje się jak w praktyce wygląda to szkolenie 3 miesięczne? Czy każdy wyjeżdża na nie za granicę, czy tylko chętni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Oferta IP: *.spine.pl 11.03.14, 19:28 jak jesteś w nowym zespole i będziesz przejmował obowiązki od kogoś z zagranicy, to raczej oczywistym jest, że szkolenie jest za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Oferta IP: *.165.enf.pl 19.04.14, 17:08 >Tabsik6 lub inni już pracujący Czy wiesz ile zarabia FA? Czy jest możliwość negocjacji kwoty po okresie próbnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc Re: State Street Kraków IP: *.rzeszow.mm.pl 07.03.14, 16:47 hej, z kobitą z indi bardzo ciężko było się dogadać a pytała mnie o dotychczasową pracę, co to są options, bonds, i takie pierdoły. rozmawiałem z nią 40 min, we wtorek byłem na rozmowie z managerami i dzisiaj (w piątek) do mnie dzwonił ktoś z SS ale nie odebrałem bo nie miałem tel. więc nie wiem jaki efekt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loco Re: State Street Kraków IP: *.centertel.pl 07.03.14, 18:20 To dobrze, że do Ciebie dzwonili. Lepiej szybko się z nimi skontaktuj, bo znaczy to, że zapewne masz robotę. Ja dostałem dziś maila... z podziękowaniem za udział w procesie rekrutacji :( Szkoda, bo z rozmowy wyszedłem całkiem zadowolony. Może trzeba było rozgadać się bardziej na temat tego, czym są poszczególne instrumenty? No cóż, mój pech, Twoje szczęście. Powodzenia. To prawda, że można tam aplikować conajwyżej raz na pół roku? W mailu zachęcają mnie do dalszego słania CV na inne stanowiska, ale to pewnie ściema. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: State Street Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.14, 11:28 dzisiaj do mnie dzwonili i zostałem przyjęty. zaczynam 7 kwietnia. mam jednakże trochę mieszane uczucia czytając niektóre komentarze. z drugiej strony, znajomi tam pracują i sobie chwalą. zobaczymy jak to będzie wyglądać, tą robotę będę traktował jak przycupnięcie do poszukiwań dalszej pracy. przynajmniej przez 18 miesięczny okres trwania umowy. na pewno jest to lepsza opcja od tego co mam teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roco Re: State Street Kraków IP: *.158.216.30.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.03.14, 11:58 Marcin jak wspominasz rozmowę z hr i menago? jakie pytania itp, ile miałeś etapów? dzięki za odp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: State Street Kraków IP: *.rzeszow.mm.pl 15.03.14, 21:38 nie miałem rozmowy stricte z HR-em, były tylko dwa etapy, w pierwszym babka z indii a w drugim ludki z UK team. o nic szczególnego nie pytali. większość rozmowy po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: airve Re: State Street Kraków IP: *.static.chello.pl 05.03.14, 18:22 Hej, Jeżeli ktoś jest zainteresowany to mogę podesłać na maila jakieś materiały pomocne w przygotowaniu do rozmów (głównie związane z pytaniami z kwestii technicznych). Mogę też polecić kogoś do pracy i z grubsza przybliżyć pracę w poszczególnych działach. Mój mail: airve99@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
anon-anon Re: State Street Kraków 11.10.16, 00:11 Dostałeś jakieś materiały? Jeżeli tak to poprosiłbym o podesłanie do mnie na anon@hcnt.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vertigo Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.14, 21:54 Pracowałem w tej firmie przez ponad 2 lata. Mam gorącą prośbę do wszystkich krakowskich absolwentów - jeśli już musicie gdzieś zdobyć doświadczenie, to przynajmniej omijajcie szerokim łukiem State Street. Nie nauczycie się po prostu niczego. Praca ogranicza się do wklepywania danych, tudzież puszczania makr, z których 99% młodych pracowników i tak nic nie rozumie, ale każą, to je puszczają :) Tam jest naprawdę niewiele osób, które naprawdę wiedzą, co tak na serio robią. Całkiem możliwe, że będziecie wiedzieli dużo więcej od Waszych przełożonych, ale to Wam nie pomoże, bo nie to się tam liczy. Co ważne - nie będziecie mieli pod sobą jednego funduszu, o nie - ale dziesiątki, to jest niewyobrażalna masa pracy i odpowiedzialności, niestety rozłożonej na zbyt małą liczbę pracowników. Wynagrodzenia w tej firmie to po prostu śmiech na sali - premie roczne w wysokości 400 - 600 zł ... czujecie to, odpowiada Wam to? I to dla całego zespołu, pomimo przejęcia wielu nowych funduszy, ograniczenia ilości błędów. Tak się właśnie nagradza w State, nie miejcie wątpliwości. Awans? Jeśli lubicie i macie okazję podlizać się szefowi, nosicie niezbędny zapas wazeliny i codziennie jecie z managementem lunche to MOŻE dostaniecie awans, który będzie Waszym ostatnim w tej firmie - powyżej A2 wymagany jest bardzo długi staż, maksymalne poświęcenie dla firmy, całkowite podporządkowanie. Kryteria awansu są bardzo niejasne. W jednym zespole może awansować osoba mniej doświadczona od reszty, mniej zasłużona, mniej obłożona pracą i z dużo mniejszym stażem pracy - znam takie przypadki. Teraz pracuję w firmie o podobnym profilu działalności, mam porównanie i jak na dłoni widzę, że to był stracony czas i nerwy. I teraz się z tego śmieję, ale był czas, że chciało się tylko płakać. Management, z bardzo nielicznymi wyjątkami, w ogóle nie umywa się do tego w profesjonalnych firmach, niestety. Chcecie się załapać do fajnej roboty w finansach? Poszukajcie biura maklerskiego, jakiś bank, biuro rachunkowe, TFI, zainteresujcie się, ale nie idźcie na łatwiznę i nie wybierajcie tego tego ... czegoś :) Jedyny plus dla nich za dużo przestrzeni biurowej dla pracowników i zaplecze socjalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: State Street Kraków IP: *.31.ftth.classcom.pl 10.03.14, 23:03 w tym roku były premie 2,5k :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lau Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.14, 10:06 hej, jestem już po rozmowie telefonicznej z jakąś hinduską, rozmowa trwała prawie 30 min, była cała po angielsku, głównie co to state street, fund, nav i pytania otwarte z serii co bym zrobiła gdyby... w piątek mam rozmowe z managerami, w związku z tym mam prośbę, czy ktoś może napisać (lub przesłać mi na maila laudiana@poczta.fm ) jak wygląda taka rozmowa, wiem że może potrwać około godziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.14, 13:43 od razu cie poinformowala, kiedy masz rozmowe, czy dzwonili jeszcze raz albo przez maila. Ja z nimi tez gadalem i powiedzieli tylko ze skontaktuja sie do 2 tygodni, ale chyba zadnej daty mi nie podali?? Jak wygladalo to zakomunikowanie kiedy masz rozmowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lau Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.14, 16:35 Rozmowę miałam w piątek rano, powiedzieli mi że jeśli przejdę pozytywnie 1 etap to na kolejny zaproszą mnie w ciągu 2 tygodni. Jeśli nie zadzwonią tzn że nic z tego. Dziś tj wtorek rano zadzwonila do mnie jakaś pani, spytała czy mogę przyjść na rozmowę z managerami w piątek. Później otrzymałam jeszcze maila zawierającego wszystkie szczegóły tzn data, godzina, miejsce, jaki team i z kim będzie rozmowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: State Street Kraków IP: *.ists.pl 19.03.14, 16:17 Hej, czy ktos z Was wie co w przypadku jeslli ktos nie mogl odebrac telefonu? Dzwonil do mnie dwukrotnie numer z Indii, raz w poniedzialek, a drugi wczoraj. Dzis mam wolne ale cisza nikt nie dzwoni. Zastanawiam sie czy do dwóch razy sztuka zeby odebrac czy co.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krk Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.14, 16:04 A kiedy składałaś CV? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: State Street Kraków IP: *.ists.pl 20.03.14, 16:28 w piatek zlozylam aplikacje, w pon juz mialam telefon.. jakis indyjski numer. Nie mialam jak odebrac niestety. Oddzwonilam i zjadlo mi sporo pieniedzy.. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krk Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.14, 14:07 Hej, i jak? Dzwonili do Ciebie znowu? Czy sama sie z nimi skontaktowalas? Moze powinnas napisac maila? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: State Street Kraków IP: *.ists.pl 22.03.14, 14:43 napisalam maila.. ale zero odp, trzymam sie wersji ze dzwonia zwykle z poczatkiem tygodnia zeby pod koniec uatlic interview z menagerami ;) czyli telefon na szyje i czekam w poniedzialek znow ;)) w Cv jest inf ze wciaz pracuje wiec napewno nie odpuszcza po 2 telefonach.. OBY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: State Street Kraków IP: *.165.enf.pl 22.03.14, 15:48 Kkk życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pn Re: State Street Kraków IP: *.net-bis.eu 25.03.14, 11:57 i jak zadzwonili do Ciebie 3 raz? bo ja tez nie moglam odebrac tel i nie wiem czy zadzwonia drugi raz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krk Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.14, 12:01 A kiedy zlozylas CV? Bo ja w ubiegly wtorek i jeszcze nie mialam od Nich telefonu i nie wiem czy juz tracic nadzieje i ogarniac cos innego czy jeszcze czekac... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: State Street Kraków IP: *.ists.pl 26.03.14, 15:11 Zadzwonili dzis :) tym razem znow niemialam mozliwosci rozmowy ale umowilam sie na piatek bo wtedy bede dostepna.. niewiem czemu tak dlugo bo ja mialam telefon praktycznie odrazu ale slyszalam ze niektore osoby mialy odzew dopiero po 2 tyg... a jednak pracuja tam juz wiec nadziei nie trac, przyciagaj dobre mysli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krk Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.14, 15:48 Oki., dzieki :) I gratujuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
aleksolka567 Re: State Street Kraków 25.05.16, 09:23 Zadzwoniła do mnie hinduska raz wczoraj i nie mogłam rozmawiać, umówiłam się na dzisiaj i dzisiaj dzwoniła dwa razy ale bardzo krótko, tak szybko się wyłączyła że nie zdążyłam kliknąć 'odbierz'. Czy ktoś miał taką sytuację? Dlaczego się wyłączała? Wczoraj nie była zbyt zadowolona że przełożyłam tę rozmowę na dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vertigo Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.14, 19:23 Aniu, pracujesz w dziale promocji SS? Mam tam nadal znajomych, nikt nie widział takich kwot, o jakich tu piszesz, więc nie wciskaj ludziom kitu. Żeś Ty wdepnęła w takie ..., to nie znaczy, że i inni muszą. Dla Twojej wiadomości, teraz pracuję w banku, premię 3,5 k to ja mam co kwartał ... więc o czym my tu w ogóle mówimy. Charówa w SS nieporównywalnie gorsza, jesteście wykorzystywani do granic możliwości i jeszcze marnie Was za to opłacają. I jeszcze sami się tam wyrywacie, to jest najlepsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: State Street Kraków IP: *.31.ftth.classcom.pl 17.03.14, 23:03 Czyżby Ekonom wrócił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubudubu State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.14, 11:56 Witajcie, Również proszę jaką miła duszyczkę o udostępnienie materiałów, które mogą przydać się na rozmowie, tudzież teście. Mój e-mail: lubudubu88@gmail.com Z góry dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.14, 14:43 Testów nie ma, jest tylko rozmowa przez telefon, najpewniej z Indii będzie telefon. Pyta on tam o proste rzeczy. Bez względu na wszystko, raczej zapraszają na drugą rozmowę, na miejsce. Na miejscu rozmowa z 2 osobami. Opowiadasz w 90% po polsku, o swoich umiejętnościach, 10% to sprawdzenie angielskiego. W zależności od tego jakie umiejętności będziesz chcieć zaprezentować dostaniesz związane z nimi pytanie. Myślę, że ważne jest by nie mówić, że jest się jakimś tam, tylko trzeba powiedzieć jak to się wykorzystało. Absolutnie należy iść bez nerwów. Dużo uśmiechu, pewności siebie, kultura osobista i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krk Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.14, 22:08 A po jakim czasie (tam mniej więcej) od złożenia CV się odzywają? Hmm... Każdy pisze o doświadczeniu, a co jeśli ktoś go nie ma i jest świeżakiem po studiach? O co wtedy mogą zapytać - więcej z finansów czy po prostu rozmowa będzie krótsza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.14, 23:20 nie stresuj sie tak bardzo, rozmowa do tej firmy to bedzie twoja najlatwiejsza rozmowa kwalifikacyjna w zyciu, jak cos powiesz o instrumentach finansowych, znasz mniej wiecej angielski i nie zrobisz z siebie blazna, albo nie przyjdziesz na rozmowe w stroju clowna, to dostaniesz sie ok. I teraz szczerze: jezeli na taka rozmowe nie potrafisz byc przygotowanym bez szczegolowych porad z netu, to mam dla ciebie zla wiadomosc... to jest najprostsza i najbardziej standardowa rozmowa na swiecie! i przestancie juz pytac o to, kiedy sie odzywaja, jak wam bardzo zalezy, to do nich dzwoncie 2 razy dziennie. To nie stanowiska starszych specjalistow, gdzie takie bycie needy moze obnizyc twoja pensje. Poza tym jest taka rotacja, ze naprawde nie wiadomo, czy zaczniecie za tydzien czy 1/2/3 miesiace... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: State Street Kraków IP: *.165.enf.pl 22.03.14, 22:32 Ja tez poproszę kolo.ko@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.14, 22:04 Bardzo Was proszę, podeślijcie mi materiały na rozmowę wstępną i jeśli macie cokolwiek więcej na temat tej pracy, za dwa tygodnie mam rozmowę. Mój email: topher@op.pl Jestem już naprawdę zdesperowany i boję się rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: State Street Kraków IP: *.165.enf.pl 21.03.14, 23:32 Czy już nie robią testów ? Proszę o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: State Street Kraków IP: *.165.enf.pl 22.03.14, 00:27 Proszę o przesłanie materiałów pomocniczych na albert.morgan@o2.pl. Czy nadal robione są testy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: State Street Kraków IP: *.165.enf.pl 22.03.14, 22:30 Jeśli ktoś ma materiały pomocnicze to proszę o przesłanie na kolo.ko@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.14, 00:02 ja też poproszę, m.chybiak@wp.pl z góry dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna ;) Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.14, 10:49 Ja nie miałam żadnych testów.. Co do rozmowy kwalifikacyjnej, to była jak dotąd w mojej karierze najprzyjemniejsza rozmowa... pełna kultura, bardzo mili rekrutanci, u mnie rozmowa w większości po angielsku, według mnie mniej merytoryczna, bardziej psychologiczna...wypytywali o moje wady i zalety i sytuacje w których się objawiały... byłam szczera, nie kręciłam i nie zastanawiałam się jak wypadnie to co powiem i widać nie była to zła taktyka bo się dostałam hehe :) generalnie nie należy się stresować bo naprawdę nie ma czym, sama przyjemność!! - a wierzcie mi, byłam na wielu rozmowach hehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paw Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.14, 11:01 A kiedy zlozylas CV i po jakim czasie do Ciebie zadzwonili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna ;) Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.14, 14:00 CV to ja złożyłam już dawno, chyba w listopadzie jakoś... wtedy dzwonili i wypytywali o różne rzeczy, ale nie miałam odzewu aż do teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.14, 20:19 witam startuje na stanowisko treasury accountant. Czy ktos startowal na to stanowisko? o co Was pytali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: State Street Kraków IP: *.ip.netia.com.pl 27.03.14, 20:02 Hej :) łącze się w bólu z oczekującymi na telefon z SS ;) czy mogłabym prosić o materiały do rozmowy? strzaleczka_nh@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.14, 13:32 hej , o co dokładnie pytają hindusi przy rozmowie? są jakieś szczególne rodzaje pytań na ktore zwracają najwieksza uwage? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roma Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.14, 21:41 Mam na myśli jakiego odpowiedzi podczas rozmowy z HR-em są bardziej pożądane - czy naszym atutem może być to, że jesteśmy nastawieni na pracę zespołową, budowanie dobrej atmosfery, umiejętności interpersonalne, czy lepiej skupić się na eksponowaniu typowo technicznych umiejętności i podkreślać nastawienie na realizację zadań? Wiem, że na rozmowach pada sporo pytań o cechy najlepszego menadżera, teamu, pracownika i zastanawiam się, które umiejętności są wyżej cenione przez rekruterów State Street. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tabsik Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.telnet.krakow.pl 30.03.14, 21:06 Dobrze byłoby przekonać ich o tym, że zarówno potrafisz pracować w zespole, jak i samodzielnie. Bardzo ważne jest to, żeby pokazać im wielką motywację do pracy. Jeśli ktoś potrzebuje pomocy związanej z rekrutacją, to proszę pisać na maila. Mogę również polecić kogoś do pracy. tabsik6@o2.pl Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba_ Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.14, 13:00 miałem już rozmowę z hindusem nie wypadła ona zbyt dobrze! Jakie są moje szanse ponownego kontaktu z SS? Czy ta rozmowa jest na tyle ważna? Już czekam ponad tydzień na telefon ? czytałem na forum ze do niektórych nawet na drugi dzień dzwonili odnośnie kolejnego etapu? dzięki za każde info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.14, 13:17 a co poszło nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba_ Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.14, 13:26 średnio wypadłem na tle angielskiego ... nie wszystko było dla mnie do końca zrozumiałem (akcent hindusa) choć, niektóre pytania były banale, troszkę żarł mnie stres a może zaskoczenie telefonem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.14, 13:33 ja jestem jeszcze przed rozmową, ale znam przypadki w których ludzie też nie do końca rozumieli pytania Hindusów i pracują w SS :) oni mówią niewyraźnie i chyba zdają sobie z tego sprawę :p także głowa do góry i cierpliwie czekaj :) a sprawdzałeś na SSCareers? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba_ Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.14, 14:15 hmm też tak słyszałem ... tylko zbyt długo to trwa, powinni się szybciej odezwać (z tego co jet mi wiadome) jeśli w ogóle się skontaktują. na SScareers mam tylko oznaczone -accepted. ale dzieki za info po prostu przerąbane jest takie czekanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.14, 14:20 no wiem, na niczym nie można się wtedy skoncentrować :( ale miałeś to accepted już przed rozmową? bo ja mam przed rozmową applied więc chyba Twój status dobrze wróży ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba_ Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.14, 14:58 tak cały czas mam taki status... w okienku "my career tools" wiec raczej nic nie znaczy:P... no nie można niestety:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.14, 10:31 Jeśli ktoś ma materiały pomocnicze do rozmowy kwalifikacyjnej to proszę o przesłanie na markaw.86@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtala Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.158.216.6.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.04.14, 15:37 Witam, czy ja też mogę poprosić materiały; wojtala1989@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.play-internet.pl 01.04.14, 17:22 Czy dzwonił dzisiaj do kogoś z Was hindus? O co pytał? Bardzo prosze o szczegóły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sis Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.14, 22:26 Hej, zawsze chcialam, zeby ktos dokladnie i szczegolowo opisal swoja rekrutacje, ale niestety sie nie doczekalam, wiec ja teraz postaram sie "pomoc" wszystkim, ktorzy zlozyli badz tez chca zlozyc CV do SS :) Wiec tak... Po wyslaniu CV czekalam na telefon 1,5 tygodnia. Niedawno mialam rozmowe z Hindusem i trwala 35 min. Pan byl bardzo mily i juz na poczatku powiedzial, zebym sie nie denerwowala, tylko relax :) Powiedzial, ze rozmowa bedzie podzielona na 3 etapy - w 1 zapyta o firme, w drugim padna pytania finansowe, a w 3 zapyta o studia i doswiadczenie czyli CV i tak tez bylo. W pierwszym etapie zapytal: * Co wiem o SS * Daczego wlasnie tam chce pracowac * Jak sie dowiedzialam o SS * Czym zajmuje sie stanowisko na jakie aplikuje (FA) * i tyle. Nastepnie przeszlismy do 2 etapu - pytania finansowe: * Co to jest fundusz * Co to jest akcja * Co to jest obligacja * Co to sa derywatywy * Jaka jest roznica miedzy kontraktami futures i forward * Jak obliczamy NAV * i chyba tyle A pozniej byl 3 etap rozmowy - CV: * Co robilam w mojej pracy * Czy mialam jakies deadliny * Czy mialam stresujaca sytuacje * Co bylo najwieksza bariera do pokonania* Czy popelnilam kiedys blad - jak sobie z nim porazilam, jak szybko go naprawilam, czy ktos inny poza mna mogl go zauwazyc, co by bylo gdybym go nie poprawila w sensie jakie bylyby tego konsekwencje * Z czego jestem w ostatnim czasie najbardziej dumna * Jakie byly moje ulubione przedmioty na studiach, a za ktorymi nie przepadalam * Opowiedz o swoich studiach * Twoje mocne strony * Jakie znasz funkcje w Excelu * Ile chcesz zarabiac * Czy chcesz pracowac na full time * I chyba tyle. Ogolnie Pan byl bardzo mily i juz na samym poczatku sprawil, ze zupelnie przestalam sie stresowac. Wiele osob pisalo, ze nie moga zrozumiec Ich akcentu - ja nie mialam z tym problemu. Dwa razy zdarzylo sie, ze zle zrozumialam pytanie i zaczelam udzielac odpowiedzi nie na temat, wiec Pan szybko mnie zatrzymal i wytlumaczyl o co Mu chodzilo :) Ogolnie moze sie wydawac, ze 35min. to dlugo, ale w ogole sie tego nie czuje. Od razu powiedzial mi, ze dobrze mi poszlo, i ze w najblizszym czasie moge sie spodziewac telefonu. Nastepnego dnia zadzownila do mnie Pani i jestem umowiona na rozmowe z managerami - napisze, jak bylo :) A tym czasem prosze trzymac kciuki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osika Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.opera-mini.net 02.04.14, 07:49 kiedy mialas rozmowe tel i kiedy masz z managerami?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sis Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.14, 10:01 Rozmowe mialam w ubiegly czwartek, a spotkanie z managerami mam w przyszlym tygodniu. Zaproponowoali wczesniej, ale wyjezdzam i mi nie pasowalo :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert_ Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.14, 09:41 Do Sis : Czyli jak miałem już ponad tydzień temu telefon od hindusa i odtąd się nikt nie kontaktował tzn. że zawaliłem rozmowę? ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sis Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.14, 09:46 Robert mysle, ze powinienes byc dobrej mysli. Z tego co slyszalam, to zazwyczaj po rozmowie telefonicznej oddzwaniaja nastepnego dnia, ale z tego co powiedzial mi Hindus, to powinni sie odezwac do 2 tygodni. Moze nie wszystko jeszcze stracone, musisz uzbroic sie w cierpliwosc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: via Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.14, 14:58 Sis > Wiesz może, jakie funkcje w Excelu ich zdaniem kandydat powinien znać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alb Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.165.enf.pl 02.04.14, 02:19 Tez czekam na telefon. Ile zarabia teraz fund accountant ? Zastanawiam się jaką kwotę podać jak bedą sie pytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alb Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.165.enf.pl 02.04.14, 02:24 Dzięki wielkie za rzetelne sprawozdanie, na takie właśnie czekałem. Powodzenia na rozmowie z manegerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sis Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.14, 09:49 Ciesze sie, ze komus sie przydalo :) Co do zarobkow, to wyzej na forum jakis Chlopak napisal, ze zaproponowali Mu ok. 3500 gross ;) Wiec mysle, ze powinienes podac widelki oscylujace w granicach tej kwoty - o ile oczywiscie nie masz doswiadczenia :) Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.14, 09:59 Orientujesz się po jakim czasie powinni się z Tobą skontaktować po rozmowie z hindusem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sis Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.14, 10:06 Napisalam juz wyzej, ze do mnie zadzwonili nastepnego dnia (i wiem, ze do kilku innych osob tez), ale Hindus, z ktorym rozmawialam, powiedzial, ze powinni sie odezwac do dwoch tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsin Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.skawsoft.com.pl 02.04.14, 14:27 Hej, właśnie miałem rozmowę telefoniczną z gostkiem z Indii. Mogę powiedzieć, że 90% pokryło się z tym co napisała Sis (jedyna różnica pytali o cashflow). Na końcu rozmowy hindus powiedział od siebie pare zdań co sądzi o tym jak wypadłem i dał pare wskazówek co do rozmowy podczas ewentualnego 2giego etapu. Reasumując przygotowywałem się z tego co zrelacjonowała Sis ( dzięki wielkie! ) i się pokryło więc możecie obrać podobną taktykę. Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
heartz Re: Jakich pracowników szuka State Street? 02.04.14, 16:49 To rozmowy kwalifikacyjne zostały wyoutsource'owane do hindusów? :D Grubo idą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsin Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.skawsoft.com.pl 02.04.14, 17:35 normalna kolej rzeczy heartz, nie oni pierwsi nie ostatni w indiach jeszcze nzisze koszty pracy niz w polsce, kto wie czy kiedys reszty nie wytransferuja tez :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.165.enf.pl 03.04.14, 00:35 bardzo proszę o materiały pomocnicze na kolo.ko@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: via Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.14, 15:12 Sis > Wiesz może, jakie funkcje w Excelu ich zdaniem kandydat powinien znać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.14, 22:06 ile razy można aplikować do SS wie ktoś? tylko proszę o konkretne odpowiedzi z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsin Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.skawsoft.com.pl 11.04.14, 18:21 A jak wyglada rozmowa z menagerami wiekszosc po polsku czy po angielsku i pytaja to samo co hindus czy cos nowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sis Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.14, 16:54 Super!!! Bardzo sie ciesze, ze moglam pomoc i zycze powodzenia na rozmowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.14, 17:19 Sis, kiedy masz Interwiev? wiesz już? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.opera-mini.net 03.04.14, 14:11 kuba_,i jak zaprosili Cie wkoncu na rozmowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziom Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.14, 16:53 Hej, czy był ktoś ostatnio na rozmowie z managerami ? Jak wrażenia ? Moglibyście napisać o co pytali ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.165.enf.pl 04.04.14, 14:57 Czy aplikując na stronie ST.Street dodawaliscie oprócz CV list motywujący ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba_ Re: Jakich pracowników szuka State Street? IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.14, 22:10 do kinia: niestety nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krk Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.14, 12:32 Po jakim czasie zadzwonili do Ciebie z odpowiedzia, ze sie dostalas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsin Re: State Street Kraków IP: *.skawsoft.com.pl 07.04.14, 10:35 Aplikowalem na fun accountant a dostalem zaproszenie na rozmowe dot. stanowiska Investment Compliance ktos cos wie o tym? Co tam sie robi?:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: State Street Kraków IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.14, 22:14 ile razy można aplikować do SS wie ktoś? tylko proszę o konkretne odpowiedzi z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekująca Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.14, 10:36 można aplikować ile razy chcesz, ale od momentu jak Cię odrzucą musi minąć pół roku do następnej aplikacji. jeżeli nie zapraszają na rozmowę nawet to możesz składać cały czas podania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: State Street Kraków IP: *.165.enf.pl 08.04.14, 12:43 Miałam dzisiaj rozmowe z Hindusem Byłam średnio z niej zadowolona....ale po 1,5 godzinie od rozmowy zadzwonił do mnie Hindus, że przeszłam etap. Powiedział, że mam świetne communication skills ( rozmowe starałam przeprowadzić luźno) i dużą motywację. Nie denerwujcie się rozmową, ja chyba na 2 pytania merytoryczne nie odpowiedziałm, jednego pytania behawioralnego nie zrozumiałam, a jak mi wyjaśnił o co mu chodzi to trochę się gubiłam w odpowiedzi. W każdym razie po 1,5 godziny zadzwonił że przeszłam etap.:) A co jeszcze widać że bardziej liczy się ogólne wrażenie na rekruterze i chęć pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: State Street Kraków IP: *.165.enf.pl 08.04.14, 12:52 dla oczekujących na telefon, przeczytajcie wątek Sis (dzięki wielkie), a dodatkowo pytał, bookkeeping, equity. Proszę niech ktoś napisze coś o rozmowie z menedzerami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: State Street Kraków IP: *.static.chello.pl 08.04.14, 13:57 AL kiedy składałaś aplikacje? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsin Re: State Street Kraków IP: *.skawsoft.com.pl 08.04.14, 15:01 Ponawiam pytanie: Czy komuś kto składał aplikację na stanowisko Fund Accountant zaproponowali rozmowe dotycząca stanowiska Investement Compliance Analyst? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pe Re: State Street Kraków IP: *.agh.edu.pl 14.04.14, 17:27 Mnie. Poszlam na rozmowe w sprawie derivatives, a sie okazalo na miejscu ze rozmowe mam z managerem compliance. Tez spoko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: State Street Kraków IP: *.165.enf.pl 08.04.14, 16:07 W środę popołudniu. Tel miałam już w poniedziałek ale nie mogłam wtedy rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: status Re: State Street Kraków IP: *.net-bis.eu 09.04.14, 13:05 prosze niech ktos napisze z jakiego polskiego nr dzwonia zeby zaprosic na rozmowe z menagerami... chociaz pierwsze 4 cyfry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsin Re: State Street Kraków IP: *.skawsoft.com.pl 09.04.14, 16:56 Do mnie dzwonili z numeru prywatnego takze nie wyswietlilo mi sie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: State Street Kraków IP: *.165.enf.pl 09.04.14, 13:09 Do osób które już dostały prace. Jaką stawkę Wam zaproponowali a jaką Wy podaliscie? Oraz bardzo proszę napiszcie coś o rozmowie z menedżerami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała mi Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.14, 12:26 Witam serdecznie zainteresowanych tematem:) ja zamierzam aplikować mimo, obawiam się kompromitacji z rcji mojego angielskiego Intermediate, jednak nic nie tracę (tak sobie myślę na pociechę ;) ) Chciałam Was zapytać jak długo czekaliście na telefon po wysłaniu CV? Słyszałam, że teraz bardzo potrzebują ludzi, lecz zastanawiam się jaki jest realny czas oczekiwania ne ten pierwszy pierwszy telefon? Będę wdzięczna za odpowiedź. Powodzenia aplikującymi i do przeczytania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wompierz Re: State Street Kraków IP: 62.233.212.* 10.04.14, 13:25 Hej! Do mnie przedzwonili po tygodniu. Byłem w pracy i nie odebrałem, dostałem zatem mejla z pytaniem, kiedy możemy porozmawiać. Ostatecznie po trzech kolejnych dniach udało nam się skontaktować. Co do samej rozmowy, to lepiej, żeby Twój angielski nie był kompromitujący ;) Pan z Indii przez 40 minut zadawał mi pytania odnośnie mojej motywacji, studiów, aktualnej pracy oraz z wiedzy o finansach. Przygotuj się na tego typu pytania. Warto do tego dodać, że o ile Twój rozmówca nie używa bardzo skomplikowanego słownictwa, to ma trudny akcent. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wompierz Re: State Street Kraków IP: 62.233.212.* 10.04.14, 13:32 Mam też pytanie do osób, które dostały się do State'a. Trzy dni temu byłem na rozmowie z managerami i nie jestem po niej do końca zadowolony. O ile pytania behawioralne poszły mi chyba całkiem nieźle, starałem się pokazać swoją motywację i chęć do pracy, umiejętność pracy w grupie itp., o tyle pytania z finansów były troszkę trudniejsze, niż myślałem i chyba nie poradziłem sobie z nimi jak należy. Ogółem z 8 pytań na 5 odpowiedziałem w całości poprawnie, na 2 częściowo a 1 spaliłem. Największa też w tym wina stresu, który nie pozwalał spokojnie myśleć. Czy myślicie, że po takich odpowiedziach mam szansę na pozytywną odpowiedź? Bardzo mi zależy na pracy w tej firmie, a tymczasem być może przez głupi stres nie uda mi się... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała mi Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.14, 14:44 Dziękuję wompierz za odpowiedź:) ! Co do angielskiego, to radzę sobie dobrze w rozmowie, nie boję się, komunikacja jak najbardziej dobra, chodzi tylko o branżowe słowa, których się uczę aktualnie, ale których nie mam na codzień w użyciu:/// Mam nadzieję, że Ty się dostaniesz, mimo stresu który daje Ci niezadowolenie po rozmowie. Stres wynika z chęci otrzymania tej pracy, wierzę że rekruterzy to biorą pod uwagę ;) Poza tym ludzie piszą na forach i Ci, z którymi gadałam, że były pytania na które w ogóle nie odpowiedzieli, mówiąc 'nie wiem tego' i są w ekipie SS:) Z doświadczenia nie wiem, jednak skoro potrzebują ludzi i częściowo ich szkolą, to nie sądzę, by brali tylko alfy i omegi;) A powiedz czy przez te 40 min rozmowy przez telefon pytania rzeczywiście były ogólne i takie jak piszą powyżej? Czyli o SS, pojęcia funduszu, akcji, obligacji, różnicy między nimi, Twoje cv? Czy coś innego się pojawiło, co Ciebie zaskoczyło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wompierz Re: State Street Kraków IP: 62.233.212.* 10.04.14, 15:26 Dzięki za słowa otuchy mała mi ;) Nawet jeśli się nie uda spróbuję ponownie za pół roku (jeśli się nie mylę to tyle będę musiał ewentualnie poczekać). Co do pytań to z finansów nie było nic zaskakującego. Mnie Pan z Indii pytał ogólnie o State'a, czym jest i czym się zajmuje etc. (podstawowa wiedza, nie musisz się bardzo zagłębiać), padło pytanie o fundusz inwestycyjny, bardzo ogólnie czym jest, na jakiej działa zasadzie, pytał mnie o to, jakie znam derywaty i o różnice pomiędzy futures i forwards, ponadto jeśli dobrze pamiętam to padło jeszcze pytanie o obligacje. I to chyba wszystko. Najdłużej jednak pytał mnie o motywację, o to, dlaczego chcę pracować w State Street i skąd zainteresowanie finansami. Ponadto padło pytanie o znajomość Excela i dużo pytań z cv (w tym np. tak zaskakujące jak ulubiony przedmiot na studiach ;)), o poprzednią pracę, o przykłady pracy pod presją czasu i w grupie oraz o przykład sytuacji w obecnej pracy, kiedy popełniłaś błąd i jakie były tego konsekwencje, czego się nauczyłaś. Typowe pytania behawioralne. Podsumowując- nic nie powinno Cię zaskoczyć ;) Najważniejsze, byś pokazała entuzjazm i pogodę ducha. I wcale Twoje słownictwo nie musi być wyszukane, bo ja czułem się jakbym mówił "I am you are" i niewiele więcej a tymczasem usłyszałem na koniec, że mam świetne zdolności komunikacyjne ;) Jeżeli potrafisz się luźno komunikować po angielsku i masz tę podstawową wiedzę na temat finansów- dasz sobie radę :) Ja nadal czekam na telefon i dosłownie umieram z nerwów. Ale z tego co słyszałem czasami dzwonią na drugi dzień, czasami po kilku, czasami po tygodniu a nawet po dwóch. Muszę zatem uzbroić się w cierpliwość ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: State Street Kraków IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.14, 15:45 wompierz - ja też byłam na rozmowie w poniedziałek i czekam na odpowiedz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: State Street Kraków IP: *.static.chello.pl 10.04.14, 15:54 wompierz kiedy do Ciebie dzwonili z Indii? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wompierz Re: State Street Kraków IP: 62.233.212.* 10.04.14, 16:03 Tydzień wcześniej we wtorek. W środę zostałem umówiony na rozmowę z managerami. Mogę zapytać jakie Ty masz wrażenia? Ja serio jestem zły na siebie, bo przygotowywałem się długo i solidnie, rekruterzy byli bardzo sympatyczni a i tak dałem się zaskoczyć. No cóż, mam nadzieje, że wezmą pod uwagę, że nie rozmawiali z fachowcem w tej dziedzinie, tylko osobą, która dopiero zaczyna się tym interesować ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: State Street Kraków IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.14, 16:05 ja jestem zadowolona z rozmowy, odpowiedziałam na wszystkie pytania, ale i tak się denerwuję :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wompierz Re: State Street Kraków IP: 62.233.212.* 10.04.14, 16:11 No to pięknie, zajmiesz miejsce, które ja miałem dostać :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wompierz Re: State Street Kraków IP: 62.233.212.* 10.04.14, 16:14 Daj proszę znać, jak się z Tobą skontaktuja. Nie wątpię, że Ci się uda :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: State Street Kraków IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.14, 16:15 eee, spokojnie, potrzebują tam tylu ludzi, że na pewno się zmieścimy we dwójkę ;) a do jakiego teamu Cie rekrutowali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wompierz Re: State Street Kraków IP: 62.233.212.* 10.04.14, 16:21 Wszyscy tak mówią, tym głupiej mi będzie, jeśli polegnę :/ Team Luksemburski. A Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: State Street Kraków IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.14, 16:23 Irlandzki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzeł Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.14, 09:17 Zdarzyło się komuś że zadzwonili po około tygodniu po rozmowie telefonicznej żeby zaprosić na rozmowę z managerami? Bo ja już jestem 5 dni po rozmowie i nie mam żadnych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.14, 16:25 odezwali się do kogoś kto był w poniedziałek na rozmowie z managerami czy dalej u wszystkich cisza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abel Re: State Street Kraków IP: *.skawsoft.com.pl 12.04.14, 08:57 Jak wyglada rozmowa z menagerami? wiekszosc po polsku czy angielsku? o co mniej wiecej pytaja? podobnie jak hindus? dzieki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: State Street Kraków IP: *.165.enf.pl 13.04.14, 12:56 niech ktoś coś napisze o rozmowie z menedzerami, ja mam w przyszłym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wompierz Re: State Street Kraków IP: *.warszawa.dialog.net.pl 13.04.14, 13:00 Różne teamy różnie rekrutują. Ale najczęściej wygląda to tak, że masz dwie części interview- pytania behawioralne i pytania z finansów. Część finansów to różnej maści pytania o motywację, pracę w grupie, sytuacje stresujące itp. Część finansowa pokrywa się z tym, o co pytał Pan z Indii, przy czym pytania mogą być bardziej szczegółowe, jak np. czym jest indeks giełdowy i przykłady indeksów europejskich. Najczęściej rozmowa jest częściowo po polsku a częściowo po angielsku, przy czym nie wiadomo, która część będzie w jakim języku. Ja część finansową miałem po angielsku, ale koleżanka która dostała się do innego teamu akurat te pytania miała po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wompierz Re: State Street Kraków IP: *.warszawa.dialog.net.pl 13.04.14, 13:01 Sorry za błąd, oczywiście miało być "Część behawioralna" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abel Re: State Street Kraków IP: *.skawsoft.com.pl 13.04.14, 13:37 hehe domysliłem sięz kontekstu:D. Dzięki wompierz. Te rozmowy to brzmią jak egzamin z finansów a nie jak rozmowa rekrutacyjna :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.14, 14:29 wompierz odezwali się już do Ciebie po rozmowie z managerami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: State Street Kraków IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.14, 09:53 Wie ktoś może, jakie funkcje w Excelu ich zdaniem kandydat powinien znać? prosze o info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wompierz Re: State Street Kraków IP: 62.233.212.* 14.04.14, 10:48 Wciąż czekam i zaczynam być coraz gorszej myśli. Trochę spaliłem tę rozmowę, szkoda. Nie poradzilem sobie do końca ze stresem. No nic, najwyżej uderze gdzie indziej a do SS za pól roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała mi Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.14, 12:22 wompierz ja akurat jestem zdania, że dopiero jak minie czas na odzew, to możesz się martwić, póki co tego jeszcze nie wiesz, że stres skreślił Twoją kandydaturę widzę po forum, że ludzie ludzi pytają o odzew po rozmowie i nikt nie potwierdza, więc może jest tak, że niekoniecznie dzwonią na drugi dzień czy w ciągu tygodnia od rozmowy;) a Ty przez stress nie powiedziałeś tego, co wiedziałeś, czy po prostu pytania nie były do końca w zasięgu Twojej wiedzy? szkoda, że np. emaila nie wyślą z info, że dziękują jeśli już tak się dzieje, bo chyba nie wysyłają, prawda? fajnie byłoby się tam dostać, rozumiem Cię, aczkolwiek dobrze piszesz- jak nie tam, to gdzie indziej wezmą ogarniętego człowieka :) ja się uczę pojęć branżowych i jakoś... jeszcze aplikacji nie wysłałam... ;// a przecież wiem, że odważnych świat należy wompierz napisz koniecznie na forum, jeśli zadzwonią do Ciebie, a mam nadzieję, że tak się stanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiak Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.14, 12:39 Hej! Tak jak Wy jestem zainteresowana pracą w State Street. Nie mam wykształcenia, doświadczenia w finansach, ale zaaplikowałam. Dzwonił przed chwilką do mnie numer z kierunkowym +91, niestety nie dobiegłam do komórki. Sprawdziłam, że to numer z Indii, więc myślę, że to od hr z SS. Teraz nie wiem, czy zadzwonią jeszcze raz? Jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała mi Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.14, 12:48 Tak Kasiuk, zadzownią napewno;) na szczęście nie robią tak, jak w konkursach rmffm, że dzwonią tylko raz do czterech dzownków czekając :P A kiedy wysłałaś swoje cv? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała mi Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.14, 12:50 ps. nawet jak zadzwonią a odbierzesz, to i tak pytają czy możesz rozmawiać, jak nie będzie to możliwe, to pan z Indii umówi się z Tobą na termin dogodny dla Was obojga na rozmowę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: State Street Kraków IP: *.play-internet.pl 14.04.14, 12:52 Dostaniesz napewno za chwile e-maila od goscia z Indii, w którym bedzie cie prosil o podanie dogodnego dla ciebie terminu rozmowy, wiec sie nie martw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiak Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.14, 13:14 Dziękuję mała mi i Mika za odpowiedź. Dokładnie tak się stało, dostałam maila z Indii z prośbą o podanie dogodnego terminu rozmowy :) Swoje cv składałam 4 kwietnia na ogłoszenie graduate opportunities :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: State Street Kraków IP: *.play-internet.pl 14.04.14, 13:23 Ja tez nie moglam odebrac telefonu, wiec napisalam kiedy moge rozmawiac, ale niestety Hindus nie oddzwonil ;/ jakis Chinchure Vishal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wompierz Re: State Street Kraków IP: 62.233.212.* 14.04.14, 13:53 Spokojnie, ja przegapiłem dwa telefony;) Najpierw w piątek w południe nie odebrałem i prosiłem o kontakt jeszcze tego samego dnia. Cisza. Napisałem więc kolejnego emaila, że chętnie porozmawiam w dowolnym dniu w godzinach porannych, przed pracą. Pan z Indii dzwonił we wtorek o 8:30 a ja... spałem :P Obudziłem się dosłownie 5 minut po telefonie. Wysłałem zatem kolejnego emaila z prośbą, by starał się ze mną skontaktować o dowolnej porze dnia i nocy i że będę mieć ciągle telefon przy sobie. Udało się jeszcze we wtorek o 15:00. Co do rozmowy z managerami to tak jak już pisałem wcześniej- na 8 pytań finansowych na 5 odpowiedziałem w całości, na 2 częściowo (leżały poza zakresem mojej wiedzy) a jedno kompletnie spaliłem, właśnie przez nerwy. Właśnie o to ostatnie mam do siebie największe pretensje, bo de facto było bardzo proste, ale zdenerwowany nie skojarzyłem od razu, o co tak naprawdę jestem pytany ;) Mała mi- postaraj się tego nie przeciągać. Tak naprawdę zagadnień do nauki wcale nie jest dużo. Skup się na tym, wysil przez kilka dni, naucz się odpowiadać na te pytania luźno i aplikuj. I tak nie zadzwonią do Ciebie od razu, ja np. czekałem tydzień. A jeśli boisz się jednak telefonu na drugi dzień, to aplikuj w piątek- będziesz mieć nadal cały weekend na przygotowanie się ;) Btw jeśli jakieś zagadnienie nie jest dla Ciebie jasne to polecam investopedię. Według mnie ta strona tłumaczy wszystko najprzejrzyściej. Ot choćby derywat swap nie był dla mnie do końca jasny. Dzięki filmikowi na investopedii- stał się banalny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: State Street Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.14, 18:25 wompierz a ile trwała w sumie Twoja rozmowa z managerami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mya Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.14, 13:01 Wompierz, powiedz proszę, na znajomości jakich funkcji w Excelu im zależy? I jakie pytania z finansów miałeś na rozmowie z managerami? (po polsku cyz po angielsku?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mya Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.14, 13:05 Dodam jeszcze, że zbieram się do zaaplikowania już z dobry miesiąc, zaczynam się przygotowywać, żeby niczym mnie nie 'zagięli' ;) Niestety moje studia nie miały totalnie nic wspólnego z finansami, stąd mój duży niepokój, ale coraz bardziej zależy mi na tej pracy. Trzymam kciuki za wszystkich starających się o tę posadkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmi Re: State Street Kraków IP: *.31.ftth.classcom.pl 15.04.14, 20:11 mya jeśli jeszcze nie aplikowałaś a dopiero się "przymierzasz" to napisz do mnie: sunset(malpa)opoczta.pl - myślę że mogę ci pomóc, więcej szczegółów na mailu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wompierz Re: State Street Kraków IP: *.181.174.90.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.04.14, 15:23 Świetne wieści, dostałem się! :-) A to oznacza, że nawet jeśli nie jesteście ekspertami z finansów i nie odpowiecie na wszystkie pytania może wam się udać ;-) Co do pytań z finansów to ja miałem nastepujace: NAV, fundusz inwestycyjny, przykład funduszu w jaki ja bym zainwestował i dlaczego, różnica między akcja a obligacja, przykłady europejskich indeksów giełdowych, jakie są aktywa w funduszu i... cos jeszcze było, ale nie pamiętam ;-) Całość po angielsku. Miałem pytanie o Excela, ale poradzilem sobie z nim trochę naokoło, odpowiadając, że w poprzedniej pracy musiałem na nim pracować i nie sprawiały mi trudności nawet bardziej skomplikowane formulki itp. Ogólnie polecam poza przygotowaniem się z tych podstaw z finansów pokazać im, że naprawdę chcecie tam pracować i to długo. Motywacja jest najważniejsza! Nikt nie skreśli was za nieznajomość niemieckiego indeksu giełdowego jeśli studiowaliscie polonistyke. Cała rozmowa ttrwała maks 40 minut, rekruterzy byli przesympatyczni ;-) Chętnie pomogę zainteresowanym, proszę pisać na stiefel malpa o2 Pozdrawiam i życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
luciu6 Re: State Street Kraków 16.04.14, 15:38 wompierz a z jakich materiałów sie przygotowywales do rozmowy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wompierz Re: State Street Kraków IP: *.warszawa.dialog.net.pl 16.04.14, 19:01 Co do materiałów to mogę je przesłać na emaila. Szczerze jednak mówiąc polecam samemu zrobić sobie listę powtarzających się tematów i nauczyć się na nie odpowiadać według wiedzy zdobytej z książek czy też internetu. Wiele portali tłumaczy te zagadnienia bardzo przystępnie, np. wspomniana już przeze mnie investopedia i nieocenione filmiki, jakie zamieszcza pod wieloma hasłami ;) Jeśli zwyczajnie wkujecie te pojęcia z wysłanych przeze mnie materiałów- możecie się wyłożyć w przypadku bardziej szczegółowych pytań. Jeśli zrozumiecie te pytania i odpowiedzi na nie- nie możecie nie dostać się. To naprawdę nie jest trudne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: State Street Kraków IP: *.165.enf.pl 19.04.14, 12:29 Do osób które zamierzają aplikowac, zrobcie to jak najszybciej. Ja dokładnie 2 tygodnie od złożenia aplikacji dostałam prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimny Re: State Street Kraków IP: *.rzeszow.vectranet.pl 21.04.14, 22:52 Proszę prześlij mi materiały mx81@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ewaciaqu Re: State Street Kraków 12.12.14, 16:38 Czy ja mogłabym prosić materiały na maila. Będę dozgonnie wdzięczna :) ewa.kupiec@sip.krakow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała mi Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.14, 16:21 Super!! Cieszę się i... pozytywnie zazdroszczę ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: State Street Kraków IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.14, 13:01 ponawiam prośbę ... Wie ktoś może, jakie funkcje w Excelu ich zdaniem kandydat powinien znać? prosze o info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmi Re: State Street Kraków IP: *.31.ftth.classcom.pl 16.04.14, 17:59 z najprostszych to: RIGHT, LEFT, VLOOKUP, ABS no i oczywiście IF i różne jej warianty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: someone Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.14, 13:18 Witam, Ja jestem po pierwszej rozmowie telefonicznej. Dostałem maila ze niby ja zaliczylem ale nie jest tam do konca napisane jaki bedzie nastepny etap? Czy po tej rozmowie z Indiamii kolejna juz jest na miejscu w Krakowie? Czy sa nadal te testy o ktorych ludzie wspominaja w tym temacie? Jesli tak to czy ktos w laskawosci swojej nieograniczonej moglby przeslac mi jakies pomoce na nowybro@gmail.com Z gory dziekuje. Prosze tez o informacje o jakie funkcje exela najczesciej pytaja oraz jakies przyklady pytan ogolnych. Czytalem kilkaset postow tego watku ale widze ze wywiazala sie wieksza dyskusja na temat warunkow pracy nic na temat samego procesu rekrutacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: State Street Kraków IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.14, 13:46 Jeśli miał by ktoś jakieś materiały przygotowujące bardzo proszę o podesłanie, za wszystko będę bardzo wdzięczna na meila monika.oreba@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowozatrudniona Team Irlandzki IP: *.116.209.172.brzesko209.tnp.pl 16.04.14, 18:58 Jest tu ktoś kto zaczyna prace od 12 maja? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc1 Re: Team Irlandzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.14, 19:34 hej, ja zaczynam 12 maja i też w Teamie Irlandzkim, jak na razie staram się ogarnąć te materiały które przysłali (szkoleniowe) i trochę mnie one martwią :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktr Re: Team Irlandzki IP: *.165.enf.pl 20.04.14, 01:07 Mi nie przesłali żadnych materiałów a zaczynam pod koniec kwietnia. Proszę prześlij mi je na kolo.ko@wp.pl będę bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: Team Irlandzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.14, 14:01 skoro nie przysłali, to pewnie ich nie potrzebujesz. Ewentualnie możesz skontaktować się z nimi bezpośrednio. I wyluzuj, bo pracę dopiero zaczynasz, nikt od ciebie znajomości żadnych materiałów pierwszego dnia wymagał nie będzie. mam nadzieję, że nikt nie jest na tyle naiwny, by wysyłać jakieś materiały z pracy na losowe e-maile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: Team Irlandzki IP: *.165.enf.pl 20.04.14, 18:54 Spoko. Tylko pomyślałam dlaczego ja nie dostałam żadnych materiałów. Narazie luz i relaks, jeszcze tydzień leniuchowania :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowozatrudniona Re: Team Irlandzki IP: *.mmpnet213.tnp.pl 28.04.14, 21:24 no to będzie z kim rozładować stres :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: State Street Kraków IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 13.05.14, 15:31 Hej ! jak to wygląda z tym oddzwanianiem ? ja umówiłam się na wtorek i żadnego sygnału. Może mi ktoś napisać na jakiego maila można napisać z podaniem dogodnego terminu rozmowy? Z góry dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
ewaciaqu Re: State Street Kraków 12.12.14, 16:15 Czy mogłabym prosić o informację ja wygląda rozmowa, o co pytają ? Z góry dziękuję Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.14, 18:55 a ja pracuje juz od 1,5 tygodnia. firma na razie miło zaskakuje. wszystko wydaje się trochę skomplikowane na początku ale powoli ogarniam. w teamie ludzie mili, ogólnie przyjęli ostatnio około 50 osób i mówili, że chcą w tym roku dobić do 2000 z tego co pamiętam. także póki co jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m^2 Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.14, 18:23 jeśli pracujesz w pricingu/accountingu i wszystko wydaje się trochę skomplikowane, to jest to trochę smutne. Sprowadzę cię trochę na ziemię - a moim zdaniem jest to potrzebne każdemu, kto nie ma porównania z żadną inną firmą. Ta firma to zdecydowana i ścisła czołówka jeśli chodzi o poziom bezwartościowej i niewymagającej intelektualnie pracy. Porównałbym ją z pracą kopacza rowów, bo wysiłek intelektualny jakim trzeba się wykazać przy wbijaniu łopaty pod odpowiednim kątem jest podobny do wysiłku przy klepaniu i naciskaniu guzików w tej firmie. Praca w każdej innej normalnej firmie będzie (i jest dla obecnych pracowników, przyzwyczajonych do pracy z wycinkiem wycinka wycinka jakiejś części procesu) ogromnym przeskokiem - i radziłbym zdobywać na boku jakieś dodatkowe umiejętności i ćwiczyć mózg w jakikolwiek sposób, bo niewielu wygrywa na loterii możliwość kontynuowania pracy w tej bądź innej firmie na stanowisku czysto od zarządzania ludźmi, a wypowiedzi o skomplikowaniu procesów raczej nie zaprowadzą cię też do jakiegoś działu projektowego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były klepacz Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.14, 12:32 dobrze, że są ludzie którzy mówią nazywają rzeczy po imieniu:) Też wklepywałem dane w tej firmie przez ponad 6 miesięcy i potwierdzam wszystko co napisałeś. Jest to praca dla bezmózgów, na pewno nie dla ludzi po studiach. Już idąc tam miałem takie obawy ale chciałem się przekonać i potwierdzić swoje przypuszczenia. Po pół roku pracy miałem wrażenie jakby myślenie zaczęło sprawiać trudności i tylko mechaniczne wykonywanie czynności jak małpka w cyrku:D. Z drugiej strony są ludzie którym odpowiada coś takiego i state chętnie ich przyjmuje. Prawdę mówiąc już praca z łopatą jest bardziej wartościowa, przynajmniej nie niszczy się wzroku, nie siedzi na krześle w zamkniętym pomieszczeniu klepiąc na czas, tylko na świeżym powietrzu i można jeszcze sobie mięśnie wyrobić;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawska Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.14, 16:21 witam, czy jest tu może ktoś, kto orientuje się jakie mogą być godziny pracy teamu uk z pricingu? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikująca Jak sytuacja na froncie :P ? IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.14, 13:59 Witam Wszystkich :) Jak się macie? Jak Wasza droga kariery do SS? ;) Ja wysłałam aplikację w sobotę ostatnią, czekam na telefon. Jak myślicie, czy dzownią do wszystkich czy mają jakieś sztywne kryteria odrzucające kandydata? Dodam, że te z ogłoszenia spełniam. I po jakim czasie nie ma co oczekiwać telefonu? Pozdrawiam Was i życzę dobrego weekendu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: State Street Kraków IP: *.ksi-system.net 05.05.14, 20:53 proszę napiszcie jakie są zarobki jako FA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: State Street Kraków IP: *.skawsoft.com.pl 05.05.14, 22:06 3500 brutto Odpowiedz Link Zgłoś
man.dia Re: State Street Kraków 06.05.14, 11:40 Ponawiam pytanie poprzedniczki. Czy wiadomo coś może o najbliższej rekrutacji? Ja swoją aplikację przesłałam 2 tygodnie temu i nadal czekam... :( Ogłoszenie na FA zostało zaktualizowane już 2 razy. Czy jest to kwestia tego, że najpierw zbierają aplikacje i dopiero robią rekrutację zbiorową? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mya Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.14, 13:25 Ja wysłałam zgłoszenie 25.04, zadzwonili do mnie z Indii 28.04 i na następny dzień zadzwoniła Pani, żeby zaprosić mnie na rozmowę, którą mam jutro :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mya Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.14, 14:23 Przy okazji mam pytanie do osób, które odbyły już rozmowę do teamu Luxemburskiego - która część rozmowy jest po angielsku a która po polsku? Byłabym wdzięczna za informację :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikująca Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.14, 14:25 Ja natomiast mam pytanie do Ciebie mya, czy miałaś jakieś doświadczenie w branży finansów w cv wpisane? Bo może jest taka selekcja, skoro do Ciebie zadzwonili następnego dnia, a ja swoje cv wysłałam tydzień temu i dotąd cisza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mya Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.14, 15:26 Nie mam doświadczenia w branży finansowej i moje wykształcenie też zupełnie nic z finansami nie ma wspólnego, więc Twój brak doświadczenia na pewno nie jest przyczyną.. Poczekałabym na Twoim miejscu jeszcze trochę, bo z tego co na tym forum czytałam, niektórzy czekali na telefon trochę czasu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikująca Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.14, 19:51 Dziękuję za odpowiedź, Tobie też zazdroszczę przejścia pozytywnie rekrutacji i wierzę, że to co Cię tam spotka będzie tym, czego po tej pracy oczekiwałaś;) Rozumiem, że możemy liczyć na Twoje wsparcie słowem i radą na poratlu?;) Chociaż... czekamponad tydzień i coś mnie to nurtuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.14, 15:35 Hej, ja własnie jutro mam rozmowę do tego teamu i zaczynam wymiękać, bo moja wiedza jest bardzo, ale to bardzo ograniczona, a angielskiego nie używałem od kilku lat (pomijając rozmowę z Hindusem :P). Również proszę o jakieś info dotyczące rekrutacji w teamie LUX (czy menago jest Polak?). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mya Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.14, 16:00 Właśnie doczytałam w poprzednich postach, że Wompierz(?) który dostał się do teamu Lux miał część finansową po angielsku, a behawioralną po polsku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.14, 16:06 Ciekawe czy to jest powtarzalne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: addg Re: State Street Kraków IP: *.skawsoft.com.pl 06.05.14, 19:28 Ja po angielsku miałem 3 pytania z CV (opowiedzięc coś o studiach, i o obu pracach licencjackiej i magistereskiej wytluamczyc o czym byly itd) jako ze byly to pytania latwe staralem sie jak najdluzej mowic po angielsku odpowiadajac na nie. Pozniej juz Panie 90% mowili po polsku nawet czasem pytalem je czy mam odpowiedziec po polsku czy angielsku bo padaly pytania typu "Prosze powiedziec co to jest financial statement" takie polsko angielskie :D. One wtedy odpowiadaly "Jak panu wygodniej odpowiedziec" to mowilem zazwyczaj po polsku. Pzdr, powodzenia. PS. Ogolnie mysle ze wazniejsze jest to co sie wie a nie w jakim jezyku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mya Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.14, 19:46 addg, dzięki za info :) I to był też team Lux? Właściwie mi nie robi to większej różnicy, pytam raczej z ciekawości :) Dostałeś się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: addg Re: State Street Kraków IP: *.skawsoft.com.pl 06.05.14, 20:41 No ja miałem propozycje wyjazdu do Irlandii na 12 tygodni gdybym sie ewentualnie dostal, ale powiedzialem ze preferuje zostac w kraju i dostalem sie do teamu Luksemburskiego. Ja sie dostalem z tym ze do Investement Compliance na stanowisko Compliance Analyst, chociaz skladalem na fund accountant. Mysle ze dlatego tam mnie zaprosili bo skonczylem controlling finansowy a compliance to pochodna audytu i wlasnie controllingu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man.dia Re: State Street Kraków IP: *.static.chello.pl 06.05.14, 21:10 Ludziki, powiedzcie ile czekaliście na telefon :( Mnie też już trochę nurtuje dlaczego tyle to trwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: addg Re: State Street Kraków IP: *.skawsoft.com.pl 06.05.14, 21:12 Telefon o tym, że zostałem przyjęty otrzymałem 29 kwietnia a rozmowe kwalifikacyjna miałem 14 kwietnia. Także nawet po terminie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: State Street Kraków IP: 62.233.212.* 12.05.14, 13:45 Witam Mógłbyś mi przesłać jakieś porządne materiały pod rozmowę kwalifikacyjną, bo za niedługo będę znowu aplikował i powoli rozpoczynam przygotowania. Jakie miałeś pytania i do jakiego działu aplikowałeś ?? Mój mail pindel@autograf.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.14, 21:20 ja raz złożyłem w lutym i w ogóle się nie odezwali, następnie złożyłem pod koniec kwietnia i następnego dnia zadzwonili z Indii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man.dia Re: State Street Kraków IP: *.static.chello.pl 06.05.14, 21:26 Dzięki za odpowiedzi!!! Poczekam jeszcze do końca tego tygodnia. Jak się nic nie ruszy to złożę jeszcze raz :) To samo mój znajomy zrobił i tez za 2 razem poskutkowało. Może Oni to tak specjalnie, może chcą w nas zobaczyć determinację... ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.14, 13:53 A może ten artykuł otworzy wam oczy i wleje odrobinę oleju do główki. Ku rozwadze i przestrodze... www.teberia.pl/krakow-outsourcingowa-potega-czy-na-dlugo/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikująca Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.14, 13:34 Mic, trzymamy kciuki za Ciebie:) czy miałeś już jakiś odzew?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka21 Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.14, 15:44 Hej! Czy mogę zapytać o pytania na stanowisko do Investment Compliance? Ja też właśnie aplikuję na to stanowisko. Będę wdzięczna za pomoc. Mój mail: slonce19b@buziaczek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: State Street Kraków IP: *.182.210.79.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.05.14, 16:17 Byłem dzisiaj na rozmowie do luxa i zrobiłem z siebie totalnego morona:-) także wiem, że już przepadlem. Życzę Wam powodzenia:-) a tak btw miałem podobny schemat rozmowy do wopmierza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man.dia Re: State Street Kraków IP: *.static.chello.pl 07.05.14, 16:30 A może jednak się uda :) A jeszcze jedno pytanie. Ile teraz jest etapów rekrutacji? Mic, z tego co wywnioskowałam z poprzednich komentarzy miałeś tylko rozmowę tel. i z managerami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: State Street Kraków IP: *.182.210.79.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.05.14, 16:36 Zgadza się :-) Indie i bardzo miłe panie, przy których zrobiłem z siebie glupa:-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikująca Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.14, 17:17 Mic, czasami subiektywne odczucie nie równa się z tym, które robisz na kimś ;) WIĘC ...jeśli przejdziesz dalej, a tego życzę, to stawiasz wszystkim wielkie lody :D Liczę, że niebawem je wspólnie zjemy, a Ty będziesz SSkiem ^^ Jak długo trwała Twoja rekrutacja? Po jakim czasie zadzwonili? Po jakim czasie zaprosili na rozmowę realną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.14, 19:08 Wiem, ale mimo wszystko mam takie przeczucia :P Jesli chodzi o lody, to nie ma problemu ;) Rekrutacja trwała w sumie (od złożenia PONOWNIE aplikacji do dzisiejszej rozmowy) niecałe 10 dni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikująca Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.14, 19:16 wiesz, już jeden tutaj się smucił, że źle poszło a od tygodnia się szkoli w SS a jak wysłać ponownie aplikację? bo ja chciałam wczoraj, ale nie dało się czy muszę czekać na status 'zamknięty' w rekomendacji (bo oczywiście jestem z polecenia)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.14, 19:21 ja zaaplikowałem na inne stanowisko ;) No cóź, niech będzie nie tracę do końca nadziei ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mya Re: State Street Kraków IP: *.ksi-system.net 07.05.14, 21:30 Mic, mam podobne odczucia :P na 40 minut chyba z 35 to byly pytania o studia, o doswiadczenie i różne behawiralne - tutaj zaprezentowałam się raczej dobrze, ale gdy przyszło 5minut na pytania z finansów to.. Trochę poległam.. Pytania były dosyć szczegółowe np. co to jest opcja amerykańska, jakie znam indeksy, na jakiej giełdzie bym zainwestowała gdybym miała milion zł ;p, jakie znam spółki na Warszawsiej giełdzie, czy zainwestowałabym w fundusz, czy w coś innego, co to jest opcja call, co to jest fundusz, jakie znam derywatywy i jeszcze kilka innych, szczerze mówiąc na większość chyba odpowiedziałam bez większego sensu.. Ja miałam w komisji faceta i kobietę, byli sympatyczni, choć dosyć dociekliwi. Liczę po cichu na cud i czekam na telefon, choć nadzieja jest nikła ;p Odpowiedz Link Zgłoś
luciu6 Re: State Street Kraków 07.05.14, 22:10 @mya, a na jakie stanowisko aplikowalas ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mya Re: State Street Kraków IP: *.ksi-system.net 07.05.14, 22:27 na stanowisko fund accountant Odpowiedz Link Zgłoś
luciu6 Re: State Street Kraków 07.05.14, 22:35 a jakies doswiadczenie masz w tej dziedzinie ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.14, 07:27 Mya u mnie dokładnie to samo, długo po polsku o cv, o motywacji (w sumie to nie do końca jestem zadowolony z wszystkich odpowiedzi, bo wiem, że rekruterzy nie takich oczekują :P), a następnie o finanse po angielsku. Na jedno pytanie nie odpowiedziałem w ogóle (jak obliczyć dywidendę), a na resztę raczej odpowiedziałem, ale moim koślawym ang. Życzę Ci powodzenia i daj znać, jak dostaniesz jakiś feedback :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mya Re: State Street Kraków IP: *.ksi-system.net 08.05.14, 09:35 luciu6 - nie mam doświadczenia w tej branży mic - to ja na Twoim miejscu bym się tak nie obawiała, ja na kilka pytań nie odpowiedziałam poprawnie, choć ciężko powiedzieć, bo u mnie te pytania zwykle przechodziły dość płynnie jedno w drugie.. No nic, pozostaje czekać ;) Ty też daj znać jaki wynik :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikująca Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.14, 10:36 Mya, Mic. Ludki małej wiary! Ja wierzę w powodzenie Waszych starań:) I mam tu pytanie, bo napisałaś, że na rozmowie pytali o opcję amerykańską, derywatywy, fundusz. To znaczy, że nie miałaś tych pytań przez telefon?? Te inne pytania- gdzie byś zainwestowała mając milion, spółki z warszawskiej giełdy, to nie widziałam, żeby się przewinęły przez forum. Tylko teraz nie wiem już które pytania są przez telefon... Czy niektóre się powtarzały- z rozmowy telefonicznej i realnej? Jak się czułaś na rozmowie realnej? Miło, stresująco, jak zwykle :P ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mya Re: State Street Kraków IP: *.ksi-system.net 08.05.14, 10:54 aplikująca - pytania były inne niż przez telefon, jedyne, które się powtórzyły to co to jest fundusz i co to są derywatywy, jednak w rozmowie na żywo wydaje mi się, że pytania są trochę bardziej szczegółowe. Ja nauczyłam się wszystkich pojęć jakie znalazłam na tym forum, a jednak kilka pytań mnie zaskoczyło, więc różnie z tymi managerami bywa :) Z drugiej strony w rozmowie z hindusem też miałam ze 2 albo 3 pytania o pojęcia, o których nie słyszałam wcześniej i nie odpowiedziałam na nie, a reszta to były takie 'standardowe', które tu na forum się przewijają w kółko. NIestety nie przytoczę tych trudniejszych z rozmowy telefonicznej, bo nie zapamiętałam ich przez ten stres, ale mimo to jak widać przeszłam dalej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikująca Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.14, 11:32 Czaję, czaję. Dzięki wielkie za odpowiedź. Ja mam milion pytań ;) a póki co od aplikacji wysłanej prawie 2 tyg. temu nikt się nie odezwał... I już w łeb zachodzę czemu i nie wiem czy czekać dalej czy jednak- jak pisali niektórzy na forum- wysłać ponownie aplikację. Ciekawe kiedy do Ciebie zadzwonią;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikująca Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.14, 13:35 w Mya'e też wierzymy :) u Ciebie nadal cisza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.14, 21:26 To ci dopiero... Zaczynam 2.06 :D Pozdrawiam i życzę powodzenia :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikująca Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.14, 21:48 :):):) wspaniale! gratulujemy :) (psss... "a nie mówiłam" :p) ja dziś miałam telefon od Hindusa, i tu takie pytanie: czy do jąkatych też dzownią czy nie ma się co łudzić? bo właśnie sią dzisiaj troszeńkę jąkałam... i drugie pytanie Mic do Ciebie: czy teraz są 2 rozmowy? tzn. telefoniczna i jedna realna? czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Man.dia Re: State Street Kraków IP: *.static.chello.pl 12.05.14, 22:03 Ja też po prawie 3 tygodniach oczekiwania miałam dziś upragniony pierwszy telefon. Mam nadzieję, że nie ostatni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mya Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.14, 17:37 No powiem Wam, że chyba w SS o mnie zapomnieli ;) Nawet, jak się nei dostałam, to już mogliby zadzwonić, bo to czekanie mnie dołuje.. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man.dia Re: State Street Kraków IP: *.static.chello.pl 16.05.14, 18:26 Mya - spokojnie. Z tego co mi wiadomo po rozmowie vis a vis dają znać zarówno jeśli odpowiedź jest na TAK lub NIE :) Brak jakiejkolwiek informacji może dołować, ale może akurat to dobry znak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rascha Re: State Street Kraków IP: *.capgemini.net.pl 12.05.14, 12:04 Hej , zaaplikowales ponownie na inne stanowisko i odezwali sie z niego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mya Re: State Street Kraków IP: *.ksi-system.net 12.05.14, 22:06 U mnie niestety cisza, nie wrozy to najlepiej.. no trudno, zyje sie dalej :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikująca Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.14, 22:11 Mya, czas 2tygodni nie upłynął. Choć jak sama napisałaś- żyje się dalej. Wierzę, że zaskoczą Cię telefonem;) I życzę nadal tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mya Re: State Street Kraków IP: *.ksi-system.net 13.05.14, 10:22 aplikująca > dzięki za wsparcie :) Fajnie, że do Ciebie w końcu zadzwonili! Ja też się troszkę jąkałam w rozmowie z hindusem, i kilka razy prosilam go o powtórzenie pytania, więc nie masz się czego obawiać :) Trzymam kciuki za ciąg dalszy! mic> a Tobie gratuluję! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man.dia Re: State Street Kraków IP: *.static.chello.pl 13.05.14, 12:02 Mya ja też trzymam kciuki :) Powiedz proszę ile czekałaś na telefon w sprawie rozmowy realnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: State Street Kraków IP: *.taxcare.pl 13.05.14, 12:07 czy orientujecie sie jakie sa szanse na przyjecie aplikacji drugi raz (pierwszy raz nie przeszłam po rozmowie tel), wiem ze trzeba odczekac pol roku tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mya Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.14, 12:50 man.dia > rozmowę z hidnusem miałam w poniedziałek, a na rozmowę zaprosili mnie w środę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man.dia Re: State Street Kraków IP: *.static.chello.pl 13.05.14, 12:59 Dzięki :) No to w takim razie myślę, że do końca tygodnia powinni dać znać, jeśli będą na tak. Oby :) Odpowiedz Link Zgłoś
luciu6 Re: State Street Kraków 13.05.14, 17:59 Ja aplikowałem 5.05 na FA i dzisiaj zadzwonili, rozmowa trwała 17. Cieżki akcent miała babka ale jakos swoim "połamanym" angielskim sie z nia dogadalem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikująca Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.14, 19:18 A wszystko wiedziałeś i powiedziałeś? Ja na jedno pytanie w ogóle nie odpowiedziałam, rzekłam że nie wiem;) wiele było specjalnie dla mnie :P powtarzanych, bo pan tak zapierniczał z tym czytaniem pytań, że z maksymalnym skupieniem nie rozumiałam go ;) Jak się czujesz po rozmowie? Ja ją miałam wczoraj i czuje się jakoś tak nie wiem jak ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
luciu6 Re: State Street Kraków 13.05.14, 19:51 Nie wszystko wiedziałem. Nie odpowiedzialem na 2 albo 3 pytania ale te ogolne bo nie moglem jej zrozumiec. Z finansowych chyba na 1 nie udzielilem odp :P ja tez prosilem czesto niech powtórzy babka pytanie bo nie moglem zrozumiec jej akcentu :D Czuje sie tak sobie szału na pewno nie zrobilem ale mysle tez ze najgorzej nie bylo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man.dia Re: State Street Kraków IP: *.static.chello.pl 13.05.14, 21:29 luciu - mam dokładnie takie same odczucia. Ani źle ani dobrze, tak nijak się czuję. Oczywiście po odłożeniu słuchawki wszystko powiedziałabym inaczej... no, ale jak to się mówi "mądry Polak po szkodzie". Nie tracę jednak nadziei, że ta "szkoda" była minimalna i jakoś to będzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cococamel Re: State Street Kraków IP: *.ists.pl 14.05.14, 14:00 Hej;) ja złożyłam aplikacje w grudniu więc możecie sobie tylko próbować wyobrazić moje zdziwienie jak po zadzwonieniu na numer, z którego miałam nieodebrane połączenie dodzwoniłam się na dział rekrutacji do SS. Pani powiedziała, że na pewno ktoś będzie jeszcze do mnie dzwonił;) za 15 min miałam już telefon od kobiety z hr. Rozmowa przez telefon miała miejsce w tramwaju w drodze do mojej obecnej pracy;) ogólnie było mi wstyd, bo nawet nie pamiętałam czym się zajmują i gadalam jakieś głupoty, co mocno rozsmieszyło mojego rozmówcę;) wszystko po angielsku, pytania ogólne o firmę, akcje i obligacje, które są bardziej ryzykowne i czym się różnią. Trochę też po polsku było;) o dziwo zostałam zaproszona na rozmowę z managerami;) na pierwsza nie poszłam, bo się po chorowałam i o 9.10 zadzwoniłam poinformować, że nie zjawie się na 9, znów mi było wstyd;D ale Pani się znów śmiała i przełożyła mi rozmowę;) uczyłam się jak głupia, bo mimo studiów ekonomicznych na finansach słabo się znam;) jak szłam na rozmowę zaczęłam się martwić, że umiem wszystko po angielsku ale nie wiem jak to jest poprawnie po polsku hahaha;) ale podeszłam na luzie! Na rozmowie było mega miło, żadnych pytań finansowych, tylko mialalm opowiedzieć o CV, o poprzedniej pracy o obecnej, kilka pytań o to jak bym rozwiązała konflikty i jakieś przykładowe historie do tego;) angielski znam więc niewystaraszyło mnie nic, nawet słowo, których nie znałam, poprosiłam o wytłumaczenie, nikt przecież nie jest chodzacym słownikiem;) oczywiście wstyd znów mnie dopadł jak Panie zapytały czy aplikowałam na to stanowisko a prawada była taka, że po mojej neobecnosci na pierwszej rozmowie dostalalm telefon, że mają pełny zespół ale proponują mi inne stanowisko i zapytania jakie było poprzednie nie miałam pojęcia;D wyszłam taka niepewna, niby rozmowa ok ale bez szału;) no ale od lipca zaczynam także chyba mimo tylu wpadek poszło mi nieźle;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mya Re: State Street Kraków IP: *.ksi-system.net 14.05.14, 16:42 A kiedy mialas ta rozmowe ? Do mnie nadal nikt nir zadzwonil.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhh Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 30.05.14, 22:56 nie obraź się ale to tylko pokazuje jaką masówkę tu rozkręcają, biorą już każdego kto im nie odmówi, a kiedyś naprawdę było na poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikująca Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.14, 21:41 luciu6 napisz proszę jak odezwą się do Ciebie z zaproszeniem na rozmowę realną ;) dzięki z góry :) i powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marika Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.14, 19:04 Cześć, a czy ktos moze sie wypowiedziec nt. zarobków w SS? Mniej wiecej jakiego sa one rzedu? Dzieki z gory;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mya Re: State Street Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.14, 19:23 No powiem Wam, że chyba w SS o mnie zapomnieli ;) Nawet, jak się nei dostałam, to już mogliby zadzwonić, bo to czekanie mnie dołuje.. ;P marika - na stanowisku Fund Accountant to prawie 2500 netto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikująca Securities Valuation Team IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.14, 09:36 Cześć :) Ja po rozmowie telefonicznej zostałam zaproszona na realną. Mam do Was takie pytanie: czy ktoś z Was aplikując na FA otrzymał zaproszenie na rozmowę z menagerem temu Securities Valuation Team? A może ktoś z Was pracuje w takim teamie? Bardzo proszę o informację, czym się zajmujecie. I jeszcze jedno pytanie: rozumiem, że muszę się przygotować do rozmowy z stanowisko na które zapraszają, a nie na które aplikowałam? Choć nazwa stanowiska nie padła w mailu, nawet jeszcze nie mam miejsca spotkania. Bardzo dziękuję za odpowiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johnny Re: Securities Valuation Team IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.14, 15:35 Dostaniesz wszystko na maila, ja dostałem maila z opisem stanowiska po godzinie od rozmowy z rekruterką z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikująca Re: Securities Valuation Team IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.14, 17:54 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Czyli po emailiu odnośnie daty i godziny i moim tego potwierdzeniu, dostanę więcej informacji? Trochę mnie to nurtuje, bo rozmowa we wtorek, a zależy mi na tej pracy i solidnym przygotowaniu się. A może Johny, jest szansa na rozmowę priv z Tobą? Gdzie pracujesz, w której lokalizacji jest ten team? W jakiej lokalizacji miałeś rozmowę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Securities Valuation Team IP: *.ksi-system.net 19.05.14, 09:01 Ja nie dostałam maila z opisem stanowiska. Dzwoniłam do state aby mi go wysłali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikująca Re: Securities Valuation Team IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.14, 11:43 Dziękuję, że odpowiedziałaś. Rozumiem, AK a czy bardzo byłaś obkuta z tego stanowiska, na które zostałaś zaproszona? Chyba, że od początku na nie aplikowałaś, to zmienia postać rzeczy. Bo ja mam na to jeden dzień... A jak ogólnie się pracuje na tym stanowisku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Securities Valuation Team IP: *.ksi-system.net 19.05.14, 20:56 Ja przez to ze nie miałam na początku majla z opisem stanowiska, nauczyłam sie tego co jest w ogłoszeniu. Opis stanowiska staraj sie zrozumieć nie nauczyć. Ja tam 2 razy dzwoniłam aby mi wysłali maila. Tak naprawde ich opis stanowiska a ten w ogłoszeniu niewiele sie różni. Wiec sie nie przejmuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikująca Re: Securities Valuation Team IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.14, 22:06 Rozumiem. Ogarnęłam sobie to też ze strony wcześniej. Eh. Już nie spamuję, że się stresuję. Dziękuję za odpowiedź.:) Jak ktoś jutro ma wolne dłonie, to może zacisnąć kciuki za mnie ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikująca Re: Securities Valuation Team IP: *.dynamic.mm.pl 20.05.14, 15:26 Hej ! jak było na rozmowie ? ile trwała ? też macie wpisane w potwierdzeniu czas trwania 1.5 h ? to bardzo długo ... Odpowiedz Link Zgłoś
myszkadra33 Re: State Street Kraków 18.05.14, 20:31 Witam wszystkich, czy mogłabym prosić o przesłanie materiałów na rozmowę kwalifikacyjna. Byłabym bardzo wdzieczna mój mail to martita-bak@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredka Re: State Street Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.14, 19:48 Witam! Również serdecznie proszę o przesłanie materiałów na rozmowę kwalifikacyjną. Będę bardzo wdzięczna. Z góry serdecznie dziękuję Mój mail freefredka@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneczka Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.mm.pl 22.05.14, 13:31 Witam, Dołączam się do prośby poprzedniczki Fredki z prośbą o przesłanie materiałów na rozmowę kwalifikacyjną oraz przydatnych wskazówek :) Wszystkim pomocnym w tej kwestii z góry serdecznie dziękuję :) Mój mail Anulka2019@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.14, 22:46 Witam, czy ktoś z osób, które miały rozmowy telefoniczne w zeszłym tygodniu został zaproszony na dalszą część rekrutacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: State Street Kraków IP: *.agh.edu.pl 22.05.14, 11:27 Hej, miałam rozmowę w zeszłym tygodniu i też czekam na telefon ;) Odpowiedz Link Zgłoś
luciu6 Re: State Street Kraków 22.05.14, 12:02 Hej. Ja tez mialem rozmowe przez tel w zeszlym tyg, dokladnie 13.04 i tez czekam Odpowiedz Link Zgłoś
ttop Re: State Street Kraków 23.05.14, 16:56 witam, mam nieco inne pytanie, czy podczas rozmowy z managerami również podaje się, czy chcę się pracować na pełny czy na połowę etatu? Myślicie, że można to dogadać mimo tego, co powiedziało się panu z Indii? Czy ktoś byłby na tyle miły, żeby wysłać materiały na rozmowę?:) z góry dziękuję za odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: State Street Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.14, 15:15 czy został ktoś zaproszony na rozmowę na przyszły tydzień? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikująca Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.14, 21:30 Hej :) ktoś użył mojego nicka, więc jest małe zamieszanie, ale... miałam rozmowę w ubiegłym tygodniu z menagerami. Ogólnie pytania są takie, jak przewijają się na forum. Dobrze jest być spokojnym, choć trudno to wcielić w życie ;/ Czekam na rezultat rozmowy póki co, a moja była dośc przyjemna. Może ktoś pochwali się po jakim czasie nastąpił do Was kontakt po rozmowie z menago? Dobrego wieczoru:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.14, 00:21 Znowu pojawiło się ogłoszenie o naborze na Fund Accountant. Czy to znaczy, że osoby które miały telefoniczne rozmowy w ciągu ostatnich dwóch tygodni nie będą zaproszone na rozmowy z menegerami? Odpowiedz Link Zgłoś
luciu6 Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 28.05.14, 07:53 Przyłączam sie do pytania mika. Wczoraj mi minelo 2 tyg od rozmowy tel i cisza. Czy oni daja znac o negatywnym wyniku rozmowy przez tel ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikująca Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.14, 10:00 Z tego, co ja wiem, po rozmowie telefonicznej brak kontaktu w przypadku nie przejścia do następnego etapu rekrutacji. Inaczej jest po rozmowie z menago. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.31.ftth.classcom.pl 28.05.14, 23:23 To jest stała rekrutacja, to ogłoszenie wisi zawsze (FA to podstawowe stanowisko w firmie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margo Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.05.14, 08:15 Hej. Odezwali sie do cb juz po rozmowie z menagerami? Ja mialam rozmowe w zeszla srode z menagerami, byla barszo mila. Poki Co zadnej odp.Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikująca Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.14, 10:03 Witam:) ja miałam we wtorek rozmowę i też brak odpowiedzi. Martwi mnie to... :( Tak jak mówisz- rozmowa była miła. Nie wiem tylko, jak moje odpowiedzi na pytania behawioralne, bo ja akurat odpowiadałam szczerze, bez dłuższego namysłu i chyba niekoniecznie tak, jak by sobie życzyli Rekrutujący... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.14, 16:50 a rozmowy z menedżerami mieliście po angielsku, czy po polsku? jakie pytanie z finansów dostaliście? i można wiedzieć, do jakiego teamu byliście brani pod uwagę?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikująca Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.14, 22:50 Moja rozmowa była po angielsku i po polsku. To zależy od Rekruterów- w jakim języku, jaka część, jakie pytania. Moje pytania były takie same jak te, które się przewijają przez forum. Ja dostałam info o stanowisku do zespołu Securities Valuation Team. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikująca Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.14, 12:22 Margo a jak Ty oceniasz swoją rozmowę? Powiedziałaś wszystko, coś Cię zaskoczyło z pytań? Jakie miałaś odczucia po niej? A może już się do Ciebie odezwali? I do jakiego teamu jesteś rekrutowana, w której lokalizacji? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margo Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.05.14, 14:16 Hej. Tydzien temu mialam rozmowe z menadzmentem. Ogolnie bylam przygotowana. Pytania behawioralne i z finansow. Rozmowa po polsku i angielsku. Otrzymalam rowniez test matematyczny. Czym bylam zaskoczona😉 Mysle ze to tez indywidualna kwestia menagerow ktorzy buduja swoje teamy- oni decyduja kogo przyjma i jak wyglada przebieg rekrutacji. Plus tez dla rekrutujacych, nie poteguja stresu.Generalnie trudno jest Mi cokolwiek teraz powiedziec.Czekam😊pozdrawiam😊 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalp Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.is.net.pl 29.05.14, 14:34 Czesc, a moglabys coś powiedzieć na temat tego testu matematycznego? Jakie zadania mniej więcej, ile tych zadań? Byłoby to bardzo pomocne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margo Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.05.14, 20:26 Hej.jasne😊 to byl bardziej test na Logike i na szybkosc rozwiazan. Wieszosc bez przygotowan daloby z nim Rade.Trwal 15min. Slyszalam ze ich juz nie ma , ale Jak widac roznie weryfikuja kandydatow. A wy macie odp. juz? Po jakim czasie? Wiem ze nie ma reguly😉😊 Tak czy siak, powodzenia na froncie😊 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikująca Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.14, 20:40 Ja nie miałam testu z matmy, a do jakiego teamu Margo Cię rekrutują? U mnie cisza jak już pisałam. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej financial reporting accountant IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.14, 20:58 Witam, miał ktoś może z Was już drugi etap rekrutacji na stanowisko financial reporting accountant? Czy pytania sa takie same jak te, które pojawiły się na tym forum czy moze jest coś extra np. test z excela lub jakis inny test mogący mnie zaskoczyć? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margo Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.05.14, 10:00 Hej😊 mnie rekrutowano do teamu niemieckiego. Nadal silence 😜😉 Plan mam Taki: odczekam te 2tyg. I zadzwonie do hr. Tymczasem milego weekendu 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikująca Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.14, 15:27 Hej Margo;) Witam Resztę ;) Cisza? Kurde, u mnie tak :( Jutro mija 2 tyg. Słyszałaś może żeby ktoś tyle czekał? Albo- co zwykle jest powodem, negat czy pozytyw?? Odpowiedz Link Zgłoś
luciu6 Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 02.06.14, 15:38 Aplikująca jeśli nie zadzwonia do jutra to juz nie zadzwonia. Pisalem do HR bo minelo mi 2 tyg i mi odpisali ze skoro nikt sie ze mna nie skontaktowal tzn ze przyjeli kogos innego zamiast mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikująca Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.14, 15:58 Rozumiem i dzięki za info :( Chociaż z drugiej strony pamiętam, jak Pani z którą miałam rozmowę zapewniała, że będzie kontakt tak czy inaczej... Rozumiem, że Tobie też to mówili i mimo tego brak kontaktu był? ;/ Możesz wysłać mi adres na jaki pisałeś do nich? Może być na priv: imagination-life@wp.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
luciu6 Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 02.06.14, 16:39 Ja pisalem do tej kobiety, ktora sie ze mna kontaktowala zeby sie umowic na rozmowe telefoniczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikująca Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.14, 17:02 I pisałeś 14go dnia od rozmowy czy już wcześniej potwierdzili Ci, że zatrudnili kogoś innego? Kurcze, miał być kontakt tak czy inaczej. Chyba, że jutro nastąpi, ale w to już wątpię teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
luciu6 Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 02.06.14, 17:03 pisalem dzisiaj bo minelo 3 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikująca Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.14, 17:08 Straszne jest takie czekanie, nie znoszę hibernacji... I szkoda, że jednak ten kontakt nie następuje, który był obiecany ;/// Za mnie też zapewne już kogoś przyjęli, fajnie byłoby o tym wiedzieć wcześniej niż później... Odpowiedz Link Zgłoś
laskolnyk Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 08.06.14, 15:13 z tym czekaniem faktycznie gruba lipa, po rozmowie ciężko wyczuć czy dobrze się wypadło czy źle. Ja generalnie miałem tak (potwierdza się to dla większości osób które aplikowały w ostatnim czasie), że dzwonili do mnie na drugi dzień po złożeniu aplikacji żeby umówić się na telefoniczną rozmowę. W słuchawce ktoś z Indii, angielski mocno niewyraźny, pytania co wiem o firmie, pytania o CV,potem behawioralne tutaj standard ale tez było pytanie o przedmioty w szkole (czy miały związek z finansami), potem część finansowa, jak porównuję swoje pytania z innymi z forum to zauważyłem że pojawiło się praktycznie zawsze pytanie o fundusz, reszta jest mocno przypadkowa więc generalnie trzeba mieć obkute/przygotowane wszystko (całość ~40 min). Sama rozmowa z managerami była bardzo pozytywna w moim odczuciu... aż żałuję sobie teraz, że nie nałożyli trochę stresu bo to by człowiek bardziej skupiony był, a tutaj luzik, uśmiechy i ja aż poczułem się chyba za komfortowo :) Pierwsza część po Polsku, pytania o CV, znowu behawioralne+motywacja, potem część finansowa po angielsku - nie wystarczy wykuć regułki, mi zadawali pytania które wymagały zrozumienia definicji, trochę było o indeksach +nietypowe pytanko ile jest 65x65 i jak stoi ojro :P Teraz czekamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.dynamic.mm.pl 08.06.14, 15:21 Witam. Laskolnyk a jak długo już czekasz? Probowałeś się skontaktować z HR? Do jakiego teamu Cię rekrutowali? Ja mam bardzo podobne wrażenia do Ciebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
laskolnyk Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 08.06.14, 16:12 rozmowe na początku tego tygodnia, więc jeśli do końca przyszłego tygodnia nikt się ze mną nie skontaktuje (a pytałem o to jak wychodziłem i dostałem informację, że potwierdzenie nie wychodzi od managerów ale od HR-u, więc może byc albo telefonicznie albo mailowe) to zadzwonię zapytać w poniedziałek i może coś się dowiem co i jak :) Imho mega ciężko wyczuć jak poszło bo jak Oni zadają pytanie a ja daję odpowiedź, to nie ma na ten temat dialogu - Oni sobie po prostu coś notują i ja nie wiem czy to co powiedziałem było poprawne 'wg Ich standardów' i czy tego oczekiwali w odpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.agh.edu.pl 10.06.14, 10:56 Kontaktował się ktoś z was z działem HR w sprawie tego czekania?? Odpowiedz Link Zgłoś
laskolnyk Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 10.06.14, 14:24 Do mnie dzwonili i mam robotę więc nie musiałem :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.14, 14:57 Od kiedy zaczynasz? Odpowiedz Link Zgłoś
laskolnyk Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 10.06.14, 22:05 pod koniec czerwca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.dynamic.mm.pl 10.06.14, 22:27 Laskolnyk gratulacje:-) Odpowiedz Link Zgłoś
laskolnyk Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 11.06.14, 11:59 A dzieki dzieki! Wszystkim aplikujacym powodzenia! jak macie jakies pytania lub potrzebujecie materialow to pisac smialo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maajka Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.14, 14:42 jak możesz prześlij mi materiały na maila markaw.86@wp.pl z góry wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madra Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.free.aero2.net.pl 11.06.14, 14:55 gratuluje, jeśli możesz to też wyślij mi materiały na maila kmadra@onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: 85.28.176.* 11.06.14, 15:20 Po rozmowie telefonicznej dlugo czekaliscie na rozmowe z menagerem?? Tzn ta face to face w firmie?? Odpowiedz Link Zgłoś
laskolnyk Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 11.06.14, 16:48 Powysyłam pod wieczór to co sobie ja opracowałem, a jeśli chodzi o czas czekania to ja miałem tak że po rozmowie telefonicznej powiedział mi gościu że mam czekać na telefon od babki z HR odnosnie terminu rozmowy z managerem - ta zadzwoniła na na drugi dzień od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.30.234.28.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.06.14, 17:31 ja też poproszę Ewelinka.n@poczta.fm. Też się przygotowuję do rozmowy. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poszukujący pracy Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.14, 20:02 Hej, jak możesz to i mi podrzuć materiały. Też niedługa zamierzam próbować się tam zatrudnić. Pozdrawiam. bull666@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
b4rtu5 Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 08.10.14, 16:00 też bym prosił bardzo b.weglarz@hotmail.com, dzisiaj dostalem telefon, ze jutro o 8 mam rozmowe telefoniczna z pania z Indii :d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natexnatex Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.80.radiotel.com.pl 11.06.14, 22:21 Również byłabym bardzo wdzięczna za jakieś materiały:) Mam w piątek rozmowę w teamie Luksemburskim i strasznie się stresuję, szczególnie tymi pytaniami z hr :/ mail: natexnatex@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igor Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.14, 22:19 Oby ci się nie udało! Tego ci życzę z całego serca swego, z całej duszy swojej, ze wszystkich sił swoich - skuś baba na dziada :D Pomodlę się o to dzisiaj. Zresztą i tak nie dasz rady, hi hi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igor Kochani moi, życzenia dla wszystkich. IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.14, 22:25 Życzę wam moi drodzy, żebyście wszyscy na tych swoich rozmowach kwalifikacyjnych polegli. Przychodzicie tu do mnie często z obłędem w oczach, żeby dostać jakąkolwiek pracę, choćby cerowanie skarpet. A wiecie, jak wygląda wybór kandydatów do 2 etapu w State Street? Rzucamy monetami! Tak! Reszka - zawsze odpadasz. W końcu szukamy tylko "orłów" !!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igor i jeszcze słów kilka najdrożsi... IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.14, 22:35 Jutro mam kilka rozmów do Luxa przeprowadzić, niby już 2-gi etap, ale coś mi się wydaje, że nikt nie przejdzie. BO MAM ZŁY HUMOR I MONETA BĘC :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikująca Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.14, 14:06 natexnatex napisz koniecznie jak Twoja rozmowa poszła jakie miałaś pytania i jak się czułaś ogólnie? pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
duska00 Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 23.11.14, 21:50 Mogę prosić o materiały na aldi66@o2.pl? Odpowiedz Link Zgłoś
szukam_pracy_ss Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 23.09.14, 14:40 chcę spróbować swoich sił i aplikować do state street. wiem, że już pojawiała się prośba milion razy ale czy moglibyście wesprzeć materiałami. mail - wege24h@gmail.com będzie miło! Odpowiedz Link Zgłoś
akl.oo Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 05.11.14, 12:00 Mogłabym prosić o przesłanie materiałów na maila akloo@o2.pl Bylabym bardzo wdzięczna :) Odpowiedz Link Zgłoś
anka449 Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 16.11.15, 19:47 czy mogę prosić o materiały do rekrutacji eliza301980@wp.pl, z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
sabina23sabina Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 20.11.15, 21:43 również bardzo proszę o przesłanie materiałów na maila: sabina109@buziaczek.pl, dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
akinomatulp Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 16.05.15, 11:17 hej, również poproszę o materiały i pytania na rozmowę do SS:) moja adres: fenkcjasenkja@gmail.com dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roma Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.ksi-system.net 13.06.14, 11:09 Czesc, mam rozmowe z menago na FA, czy mozesz podeslac mi materialy, zebym migla dobrze przygotowac sie do rozmowy.. romab1304@gmail.com, z gory dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.14, 11:19 Roma w jakim czasie od rozmowy telefonicznej zadzwonili do Ciebie z zaproszeniem na rozmowę z menadgerem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roma Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.ksi-system.net 13.06.14, 12:08 Po ok 3 dniach. juz podczas rozmowy tel z Hindusem, dowiedzialam sie ze przejde dalej. Oczywiscie sama podpytalam czy jest zadowolony z rozmowy ze mna;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.14, 12:28 Oooo a ja głupia nie zapytałam i teraz sie zastanawiam co ze mną będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
laskolnyk Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 13.06.14, 15:56 Ci co prosili o materiały - ja już nic nie wysyłam, nie dość, że zero wdzięczności to jeszcze człowieka podpie...ć gotowi..ehh taki kraj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUX team, prośba:) Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.14, 08:56 Hej:) czy ktoś może miał niedawno rozmowę do tego teamu i może coś zdradzić odnośnie swoich pytań, które padły na tej rozmowie? Więcej po angielsku czy po polsku? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasablanka Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.14, 18:13 Mogłabym prosić o przesłanie materiałów? Też będę próbować swoich sił w SS, E- mail korepetycje.korepetycje@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.14, 08:28 Hej, mam do Was pytanie. 13 miałam rozmowę z przedstawicielem Indii, niestety pozniej juz nikt sie nie odzywał z Krakowa czy miał ktos taki przypadek, czy jest nadzieja ze jeszcze ktos zadzwoni? Kiedy ewentualnie kogę składac jeszcze raz aplikację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytajnik Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.compower.pl 23.06.14, 09:08 Miałaś może takie pytania? Czy cos sie zmienilo? : "W pierwszym etapie zapytal: * Co wiem o SS * Daczego wlasnie tam chce pracowac * Jak sie dowiedzialam o SS * Czym zajmuje sie stanowisko na jakie aplikuje (FA) * i tyle. Nastepnie przeszlismy do 2 etapu - pytania finansowe: * Co to jest fundusz * Co to jest akcja * Co to jest obligacja * Co to sa derywatywy * Jaka jest roznica miedzy kontraktami futures i forward * Jak obliczamy NAV * i chyba tyle A pozniej byl 3 etap rozmowy - CV: * Co robilam w mojej pracy * Czy mialam jakies deadliny * Czy mialam stresujaca sytuacje * Co bylo najwieksza bariera do pokonania* Czy popelnilam kiedys blad - jak sobie z nim porazilam, jak szybko go naprawilam, czy ktos inny poza mna mogl go zauwazyc, co by bylo gdybym go nie poprawila w sensie jakie bylyby tego konsekwencje * Z czego jestem w ostatnim czasie najbardziej dumna * Jakie byly moje ulubione przedmioty na studiach, a za ktorymi nie przepadalam * Opowiedz o swoich studiach * Twoje mocne strony * Jakie znasz funkcje w Excelu * Ile chcesz zarabiac * Czy chcesz pracowac na full time * I chyba tyle. " Z góry dzięki za informację, która będzie pomocna zarówno dla mnie jak i dla innych kandydatów :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kari Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.14, 13:49 Czy podawane pytania są tylko na stanowisko fund accountant czy dotyczą tez innych stanowisk, miał ktos rozmowę na analityka finansowego, jakie są tam pytania podcZas rozmowy z Hindusem i tej juz w Krakowie? Pomoże ktos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aplikująca Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.14, 15:31 Witam. Ja byłam na rozmowie z menagerami, miałam pozytywne wrażenia, jednakże nie było odezwu. Z tego co słyszałam jeśli kogoś chcą wszytko potrafi się rozegrać w przeciągu tygodnia , czas działa na niekorzyść ...Trudno powiedzieć, czy się odezwą , nadzieja umiera ostatnia:P :) Trzaba szukać pozytywów:nie trzeba spędzać lata w korporacji :P Ale właśnie ja też mam pytanie? kiedy można ponownie aplikować ? Słyszałam, że po pół roku jeśli kandydatura jest odrzucona. Mój status się nie zmienił , nadal jest accepted/unaccepted tak było od początku. Dzięki za info !:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała mi Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.14, 09:18 Ja ze swojego doświadczenia dodam, będąc już po rekrutacji (pozytywnej), że mój status na podglądzie od początku do teraz mam cały czas ' Applied'. Słyszałam też, że często nie zmienia się ten status nawet, gdy już tam pracujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała mi Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.14, 09:12 Do mnie po kontakcie telefonicznym od Hindusa odezwali się (emailowo) po bodajże 5ciu dniach. Zastrzegają sobie prawo odzewu (w przypadku przejścia do kolejnego etapu) do 2tygodni i ja bym się tego trzymała. Mówi się powszechnie, że jak Cię chcą dalej, to odzywają się szybko. Ja jednak tego nie potwierdzam swoim przypadku. Jeśli się nie powiedzie tym razem, to aplikować znowu można po pół roku. Ta informacja krąży w obiegowej opinii, ja jednak nigdzie jej nie sprawdzałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: insight Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.14, 19:40 jest taki wymóg formalny procesu rekrutacji dotyczący następnego aplikowania po pół roku (spotkałem się z tym również przy aplikowaniu do PMI) ale realia bywają inne, innymi słowy wiem że nic nie wiem i jak to w życiu trzeba się po prostu znaleźć w odpowiednim miejscu o odpowiednim czasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.static.chello.pl 30.06.14, 19:45 Ja z pewnego źródła, a mianowicie od HR w SS dowiedziałam się, że aplikować można po pół roku, ale (uwaga!) nie od wysłanej aplikacji, ale od daty ostatniej rozmowy... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.14, 09:39 A czy dotyczy to tylko aplikacji na to samo stanowisko, czy ogólnie aplikacji do SS? W czerwcu aplikowałam na FA i niestety sie nie udało czy mogłabym teraz aplikować na inne stanowisko, czy muszę czekać do grudnia? Czy na inne stanowiska sa jakieś inne pytania podczas rekrutacji czy pytania sa takie same? Prosze o pomoc i odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.14, 11:17 wyraźnie jest napisane, że pół roku od ostatniej rozmowy. Poza tym to nie jest loteria, ze złożysz aplikacje na każde stanowisko i może gdzieś Ci się uda załapać. Nikt nie będzie chciał zatrudnić osoby z takim podejściem. Co do pytań, wystarczy trochę pomysleć. Wszystkie stanowiska są opisane na stronie SS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.compower.pl 01.07.14, 14:18 Czy mial ktos moze rozmowe z menagerami na Risk Analyst i moze podzielic sie wrazeniami? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.14, 22:11 Czy mogłabym prosić o materiały? bardzo byłabym wdzięczna. mój mail d_dominikaa@op.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.14, 11:55 Bardzo bym prosiła o materiały. d_dominikaa@op.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.14, 10:53 Czy ktoś w ostatnim czasie próbował aplikować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.14, 13:47 próbowałam z marnym tego skutkiem, chociaz miałam dobre przeczucia;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaa Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.14, 16:03 hej, ja aplikuję (jeszcze..). 11 lipca uzupełniłam aplikację i wysłałam, 14 lipca (poniedziałek) o godzinie 14 telefon z Indii, ale nie mogłam odebrać. Wróciłam do domu o 19 i czekał na mnie mail od pani z HR z info, że próbowała się dodzwonić i prośbą o podanie odpowiedniego terminu dla mnie. Napisałam, że może być następnego dnia, też o 14. No i siedzę sobie, coś tam sobie powtarzam i o 12 telefon z Indii, żeby umówić się na inny termin, bo o 14 polskiego czasu pani z HR ma spotkanie. Nie chciało mi się tego odwlekać na potem i od razu zaczęłyśmy gadać. W sumie całkiem spoko mi poszło, na tyle, że już po skończeniu pytań pani obiecała przesłać wskazówki na rozmowę i powiedziała, że ktoś będzie się ze mną kontaktować (po rozmowie nie wiedziałam czy na pewno tak mówiła, bo byłam w szoku i musiałam ochłonąć). To był wtorek, w czwartek już ktoś dzwonił z nieznanego, nie mogłam wtedy odebrać, dostałam maila z info, żeby oddzwonić i umówić się na rozmowę z managerami. No i ta właśnie rozmowę miałam teraz w środę i w ogóle rzucili mnie na inne stanowisko (aplikowałam na FA a teraz jestem na investment compliance). Bałam się tej rozmowy strasznie, ale było całkiem miło, mimo mojego przeczucia, że zrobiłam z siebie klauna :P ja np miałam pytania dot edukacji i wykształcenia po ang, a finansowe po pl :P i pytano mnie o FIO i FIZ, akcje, a obligacje, agencje ratingowe, po co inwestować w fundusze, o prospekt, indeksy giełdowe, trochę pytań było które mnie zaskoczyły. Dużo musiałam improwizować, no, zobaczymy czy się odezwą.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.14, 18:01 a powie ktoś coś o rozmowie na stanowisko accountant associate ? też aplikowałam na FA ale to mi zaproponowali i teraz nie wiem z czego się przygotować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malutka Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.14, 20:08 Ja niestety nie powiem Ci niczego o tym stanowisku, ale: 1. z pewnością masz w mailu info odnośnie stanowiska, jak nie- wejdź na ogłoszenie odnośnie tego stanowiska i poczytaj o tym stanowisku 2. ja byłam na 2 rozmowach z menago, do dwóch różnych teamów, na żadnym nie pojawiło się pytanie o charakterystykę stanowiska :p jeśli powiesz, że aplikowałaś na coś innego, to to uwzględnia; poza tym, jeśli mam być szczera, to uważam, że liczy się to, jak się zaprezentujesz, co wiesz o firmie, z finansów ogólnie i- to co najwięcej czasu trwa na rozmowie- jak odpowiesz na pytania behawioralne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.14, 11:49 A pamiętasz jakie pytania z finansów miałaś? i czy były one po polsku czy angielsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malutka Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.dynamic.chello.pl 29.07.14, 17:24 pamiętam, że pytania miałam te, które przewijają się przez to forum, nic innego; nie ma zasady jakie pytania po polsku, jakie po angielsku, aczkolwiek raczej finansowe po angielsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moro Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.nstream.pl 29.07.14, 16:42 Mogę prosić o materiały na morus_1990@o2.pl ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmms Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.spine.pl 29.07.14, 22:51 Ludzie, wyluzujcie, to tylko podstawowe pytania z produktów finansowych/rynków finansowych/funduszy. Podstawowe. Nie szukają ludzi do tradingu czy developerów, to jest głęboki back office i proste funkcje operacyjne w większości... Pytania to naprawdę podstawy podstaw i pierwsza lepsza osoba studiująca finanse czy też politolog z godziną wolnego czasu i znajomością obsługi wyszukiwarki na investopedii/wikipedii powinni dać radę. Inna sprawa, że wiedza większości tych 'magistrów' po finansach jest w porywach średnia :) Ale nawet nie to jest ważne, bo i tak zostaniecie przyjęci na podstawie entuzjazmu i jako takiego angielskiego, bo jak inaczej interpretować całe tabuny ludzi po prawie, polonistyce czy innej geodezji pracujące sobie radośnie na każdym piętrze SS? A jak się nie dostaniecie, to nie ma się czym przejmować - wymagania wstępne są tak niewielkie, że większa szansa jest taka, że komuś się nie spodobaliście niż na to, że rzeczywiście czegoś nie potrafiliście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keyn Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street IP: *.cityconnect.pl 05.08.14, 18:09 Cześć. O co pytali Cię podczas rozmowy telefonicznej? Jak później wyglądał proces rekrutacji? Testy, rozmowa z HR i później z managerami? Na jakie stanowisko aplikowałeś i na jakie się dostałeś? Jak wygląda kwestia zarobków? Mogłbyś podesłać mi na maila subergo@gmail.com materiały, testy, pytania jakie dostałeś na rozmowach? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
delilas Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 19.11.14, 19:33 Czy ktoś mógłby podesłać jakie pytania padają w trakcie tej pierwszej rozmowy telefonicznej z panią z Indii ? ;-) Byłabym meeeeeega wdzięczna! Mój mail: delilas@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
meszugat7 Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 29.11.14, 00:29 Dołączam się do prośby o pytania podczas rozmowy telefonicznej! Będę bardzo wdzięczna za wszelkie info:) meszugat@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
xxx671 Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 03.12.14, 18:46 Większość pytań się tutaj przewijało, wystarczy troszkę pogrzebać. Ja w ogóle nie miałam rozmowy z Panem z Indii ani HR, tylko firmą rekrutacyjną, gdzie sprawdzano jedynie znajomość języka angielskiego i tyle. ( tzn, większość rozmowy była po ang) Miał ktoś rozmowy z menago ostatnio ? Ja mam w poniedziałek, stres jest, nie tyle o pytania z finansów ale o te behawioralne.. Niby są proste, ale właściwie to od nich zależy przyjęcie Odpowiedz Link Zgłoś
szukam_pracy_ss Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 04.12.14, 14:21 Hej, a powiedz jaki czas minął od momentu aplikacji do rozmowy tele? Odpowiedz Link Zgłoś
mariola736 Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 04.12.14, 18:49 miała ktoś z was taki przypadek, jak ja? złożyłam aplikację po czym zadzwoniła pani z Indii ale nie mogłam wtedy rozmawiać i poprosiłam o telefon w następnym dniu i Pani potwierdziła że będzie dzwonić. ale niestety cisza. co wtedy zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
52karola Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 24.12.14, 14:13 Dokładnie mam podobny przypadek, złożyłam aplikację z polecenia osoby która pracuje w Ss, dzwonili kiedy byłam u lekarza i miałam wyciszony dźwięk w tel, teraz siedzę i znowu czekam.. mam nadzieję że nie na darmo. Czy ktoś może coś podpowiedzieć, wysyłać do nich maila, czy lepiej się powstrzymać i jeszcze zadzwonią? Odpowiedz Link Zgłoś
sal0mon90 Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 24.12.14, 23:27 Cześć! Również aplikowalem do SST z polecenia i doczekałem się telefonu dopiero po ponad tygodniu. Tak jak ty, nie mogłem wtedy odebrać i po kilku minutach dostałem maila od rekruterki z Indii z prośbą o podanie terminu kiedy może oddzwonić. W mailu był też podany do niej alternatywny polski numer. Nie wiem czy odczytala wiadomość, bo (tak jak wcześniej wspomnieli inni) rekruterzy mówią niewiarygodnie niewyraźnie ale oddzwonila następnego dnia dokładnie o tej samej godzinie co w zasadzie mieściło się w podanym przeze mnie zakresie godzin. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
52karola Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 29.12.14, 13:08 Dzięki za odpowiedź, tylko sęk w tym, że ja nie dostałam żadnego maila. Ostatnio jak aplikowałam, dostałam takiego maila, tylko nie teraz. Wiem, że początek numeru z Indii jest standard, każdy rekruter ma różne 2 ostatnie cyfry. Mógłbyś mi ewentualnie podać tego maila i polski numer? Będę wdzięczna, ciężko stwierdzić co oni tam kombinują, a mam dość czekania jak na szpilkach. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
blackmanifold Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 30.12.14, 10:17 nie możesz po prostu zadzwonić do działu kadr w Polsce? podawanie bezpośrednio numeru do rekrutera / dzwonienie do niego jest głupim pomysłem i chyba nie muszę mówić dlaczego. do kadr w PL dodzwonisz się bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
darus0805 Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 23.01.15, 12:47 Hej, czy ktoś z Was rozpoczyna pracę w SS w lutym? Odpowiedz Link Zgłoś
mariola736 Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 04.12.14, 18:46 a swoją aplikację składałeś na stronie ss czy na jakiejś innej? Odpowiedz Link Zgłoś
xxx671 Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 06.12.14, 12:35 Od aplikacji do momentu kiedy zadzwonili minęło ok 3 dni, zaproszenie na rozmowę dość szybko bo na następny dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
anka449 Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 19.11.15, 17:32 możesz mi przesłać materiały na maila eliza301980@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sabina23sabina Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 20.11.15, 21:44 również proszę o materiały na maila: sabina109@buziaczek.pl, z góry dziekuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
karolka899 Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 09.12.15, 10:48 Ja również bardzo proszę o przesłanie materiałów karolka89@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
akinomatulp Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 16.05.15, 11:14 hej, prosze wyslij mi materiały na rozmowy na adres: fenkcjasenkja@gmail.com dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
anka449 Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 16.11.15, 19:50 hej, moge prosic o materiały na rozmowę na adres: eliza301980@wp.pl , dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Ryzyko? IP: *.spine.pl 07.07.14, 08:38 czesc, ktos moze byl na rozmowie w ryzyku? mozecie napisac kilka slow? albo z osob pracujacych tam: jak tam jest? jest ciekawiej niz w FA? z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ryzyko? IP: *.oswiecim.vectranet.pl 29.08.14, 21:12 podbijam pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antycentuś Re: Ryzyko? IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.14, 11:59 przez 5 lat chodzić na uczelnię i się "kształcić" i wszystko po to, żeby skończyć w jednej z krakowskich korporacji jako PAROBKI EUROPY:D Bezcenne, takie rzeczy tylko w centusiowie:D Odpowiedz Link Zgłoś
2top Re: Ryzyko? 12.10.14, 13:59 Kochani moi, SS = żal.pl. Pracowałem tam 2 lata i powiem Wam szczerze, że niczego się tam nie nauczycie. Wiecie dużo więcej po studiach, serio. No, może poza tym, że jesteście dla nich tylko szczurami, które mają tańczyć, jak im "management" (cudzysłów jak najbardziej zamierzony) zagra. I zawsze w tempie presto :) Wiem też, że żadnego z Was nie odwiodę od aplikowania i pracy tam - niestety, musicie się przekonać na własnej skórze. Wielu z Was jest tak zaślepionych możliwością pracy TAM ... Przynajmniej uważajcie na ulicy, gdy będziecie TAM co rano biegać z obłędem w oczach - szkoda na to dziadostwo zdrowie stracić. A jeśli macie trochę oleju w głowie, to powysyłajcie jeszcze trochę CV, może trafi się coś naprawdę extra, w SS pracować zawsze możecie. Tam jest bardzo duża rotacja - zgadnijcie dlaczego? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
2top Re: Ryzyko? 12.10.14, 14:29 Wielu tu prosi o materiały, dlatego załączam Manual do pracy w State Street: klik klik ctr+C ctrl +W klik klik ctr+C ctrl +W klik klik ctr+C ctrl +W klik klik ctr+C ctrl +W klik klik ctr+C ctrl +W klik klik ctr+C ctrl +W klik klik ctr+C ctrl +W klik klik ctr+C ctrl +W RUN MACRO -> klik klik ctr+C ctrl +W klik klik ctr+C ctrl +W klik klik ctr+C ctrl +W klik klik ctr+C ctrl +W klik klik ctr+C ctrl +W klik klik ctr+C ctrl +W klik klik ctr+C ctrl +W klik klik ctr+C ctrl +W RUN MACRO -> weź długopis zacznij skreślać -> PODAJ DALEJ do czerwonego długopisu :D Odpowiedz Link Zgłoś
mariola736 Re: Ryzyko? 12.10.14, 18:34 Czy w ss jest jakiś system poleceń. Zamierzam końcem października do nich aplikować i chciałabym aby mnie ktoś polecił:) Odpowiedz Link Zgłoś
2top Re: Ryzyko? 12.10.14, 20:08 Tak, mają system poleceń, można nawet na tym zarobić - jeśli polecisz kogoś i ten ktoś dostanie pracę. Przynajmniej tak było, gdy tam pracowałem. To pokazuje, jak bardzo są zdeterminowani, aby zapobiegać gigantycznej rotacji pracowników - w konsekwencji sami siebie naganiacie, żeby tam pracować. To zresztą znacznie tańsze niż szukanie właściwych osób środkami masowego przekazu. Odpowiedz Link Zgłoś
bicz-plis Re: Ryzyko? 12.10.14, 21:28 Mariola, mogę Cię polecić, mogę podpowiedzieć, co do rozmów warto przygotować. Mój mail nowa.ona@wp.pl, pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
oksu85 Re: Ryzyko? 17.10.14, 14:15 Hej, zastanawiam sie nad wysłaniem swojej aplikacji do ss. Miałabym ogromną prośbę do Was o przesłanie materiałów potrzebnych do nauki na testy i rozmowę kwalifikacyjną. Bardzo prosze też, jeżeli ktoś ma zebrane pytania jakie są zadawane na tych rozmowach o przesłanie. Troche sie boje tej rekrutacji, wiec bardzo prosze o pomoc. Mój email: oksu85@interia.pl. Dziękuje z góry! Odpowiedz Link Zgłoś
blackmanifold Re: Ryzyko? 17.10.14, 21:17 ok, wiec demitologizujemy. min(angielski) + entuzjazm i widoczna chęć do pracy tam + jesteś max rok po studiach = 100% praca serio, do 95% działów tam poczytaj sobie investopedie na temat funduszy i instrumentow finansowych jak masz byc bardziej spokojna. Ale wiedz, ze jesli sie nie dostaniesz, to na pewno nie miala na to wplywu twoja wiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
2top Re: Ryzyko? 19.10.14, 11:39 Manual do pracy w State Street: klik klik ctr+C ctrl +W klik klik ctr+C ctrl +W klik klik ctr+C ctrl +W klik klik ctr+C ctrl +W klik klik ctr+C ctrl +W klik klik ctr+C ctrl +W klik klik ctr+C ctrl +W klik klik ctr+C ctrl +W RUN MACRO -> klik klik ctr+C ctrl +W klik klik ctr+C ctrl +W klik klik ctr+C ctrl +W klik klik ctr+C ctrl +W klik klik ctr+C ctrl +W klik klik ctr+C ctrl +W klik klik ctr+C ctrl +W klik klik ctr+C ctrl +W RUN MACRO -> weź długopis zacznij skreślać -> PODAJ DALEJ do czerwonego długopisu :D Odpowiedz Link Zgłoś
airve99 Re: Ryzyko? 24.10.14, 20:56 Kolega chyba nawet nie wie jak wkleić. Ctrl+w zazwyczaj zamyka okno. Musiałeś być pracownikiem roku jak tylko kopiujesz i zamykasz :) Jeżeli ktoś jest zainteresowany to mogę podesłać na maila jakieś materiały pomocne w przygotowaniu do rozmów (głównie związane z pytaniami z kwestii technicznych). Mogę też polecić kogoś do pracy i z grubsza przybliżyć pracę w poszczególnych działach. Mój mail: airve99@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
nkamil90 Re: Ryzyko? 01.12.14, 14:42 Mógłbym prosić o materiały pomocne w przygotowaniu do rozmowy telefonicznej? Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuję nkamil90@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
1jus.tine Re: Ryzyko? 03.12.14, 20:37 Ja również bardzo proszę o materiały do rozmowy rekrutacyjnej justine@poczta.onet.pl dziękuję i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
suzi.su Re: Ryzyko? 06.12.14, 13:59 Dołączam się do prośby o materiały suzi.su@autograf.pl, Zuzka :) Odpowiedz Link Zgłoś
majumer Re: Ryzyko? 17.12.14, 23:54 Ja również poproszę o materiały na adres majumer@wp.pl. Z góry bardzo dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
majumer Re: Ryzyko? 17.12.14, 23:55 Ja również poproszę o materiały na adres majumer@wp.pl Z góry bardzo dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
accus4tion Re: Ryzyko? 28.01.15, 11:01 Ja również bardzo proszę o materiały do rozmowy rekrutacyjnej/testy matematyczne eluska91@gmail.com dziękuję i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
karolka899 Re: Ryzyko? 09.12.15, 10:51 bardzo proszę o przeslanie materiałów karolka89@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dizel800 Re: Ryzyko? 05.01.16, 12:32 prosze o podeslanie materiałów na rozmowe kwalifikacyjną w State street na dizel80@onet.pl z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
2top Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 12.10.14, 14:03 Jak masz pracować w teamie irlandzkim, to uważaj na M. D.! Odpowiedz Link Zgłoś
domelo2 Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 30.01.15, 12:14 Rowniez prosze o materialy na rozmowe dominikjozefowicz@o2.pl bede bardzo wdzieczny Pozdrawiam ciao ciao Odpowiedz Link Zgłoś
kadikum3 Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 30.01.15, 23:20 Hej, byłabym bardzo wdzięczna również za przesłanie materiałów: paskopatrycja@gmail.com Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
juliann1 Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 12.02.15, 15:32 Hej, był ktoś ostatnio na rozmowie? dzwonili już do Was? Odpowiedz Link Zgłoś
maria_maryla Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 16.02.15, 11:52 Hej, byłam w poprzedni poniedziałek. We wtorek dzień po już dzwonili. Odpowiedz Link Zgłoś
kadikum3 Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 16.02.15, 17:23 A na jakie stanowisko aplikowałaś? Udało się dostac? Odpowiedz Link Zgłoś
juliann1 Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 17.02.15, 12:21 maria_maryla a dawno aplikowałaś? i jak poszło? Odpowiedz Link Zgłoś
accus4tion Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 17.02.15, 20:32 pytania na rozmowie te co sie przewijaja, co to ss, dlaczego aplikujesz, skad sie dowiedziales, z finansow to aml, equity,net asset value, bonds , derivatives, pozniej o cv, przedmioty na studiach, jak siebie widzisz za 5 lat, jak oceniasz swoje umiejetnosci exela w skali 1-10 ( pivot table, lookup function, makra ), wolisz dokumenty czy liczby i to chyba wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
juliann1 Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 18.02.15, 11:35 a po jakim czasie od aplikacji się do Was odezwali? Odpowiedz Link Zgłoś
statekrk Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 26.02.15, 17:07 czy mogłabym poprosić o przeslanie materialow do rozmowy? bede niezmiernie wdzieczna, moj email to emilka999_16@o2.pl do mnie dzwonil numer +91, kiedy bralam prysznic, w ciagu 20 minut dzwonili 2 razy, a teraz cisza. Nie spodziewalam sie, ze zadzwonia z rana po tym jak aplikowalam wieczorem dzien wczesniej. Jak jutro nie zadzwonia, to pisze maila. pozdrowienia dla oczekujacych na rozmowe:) Odpowiedz Link Zgłoś
juliann1 Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 28.02.15, 16:56 Do mnie też dzwonili z +91... chwilami ciężko było mi zrozumieć co ta pani chce powiedzieć (z uwagi na jej specyficzny akcent) ale rozmowa przebiegła miło, a pani była bardzo sympatyczna :) Przejrzyj to co ludzie piszą, ten wątek pojawiał się już setki razy. A po za tym pytają o to czego można się spodziewać - pytania do CV, kiedy ostatni raz popełniłeś błąd i czego cię nauczył, co to SS i dlaczego aplikujesz, podstawowa wiedza z finansów typu: co to obligacje, fundusz inwestycyjny... więc nic strasznego (dodam, że nie studiowałem ekonomi ani żadnego tego typu kierunku). Odpowiedz Link Zgłoś
oleczka24krk Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street -info 01.03.15, 16:40 Dokładnie wiem od jednego z rekruterów<znajomy> że pytaja o : "akcje, opcje, warranty,obligacje, swaps,futures,forward i ew co się dzieje na rynku<tu mam problem bo nie wiem od czego by zacząć..> coś o firmie powiedzieć, dlaczego SS. 2. Dzwonią z Indii, więc angielski specyficzny, ostatnio dużo osób odpada w tym etapie. Jak sie zda to 2 etap : -praca w grupie -rozdajesz zadania czy przyjmujesz, wady i zalety powiedziec, ale tak by wskazać ze sie pracuje nad wada. Najwiekszy sukces i porazka. WAŻNE BY DODAWAĆ OTOCZKĘ!!! nie jednym czy dwoma zdaniami. aplikowałam przez SS stronę ale byłam polecona przez jednego z pracowników. Stresuje się tym że nie zrozumiem angielskiego. Czy ktoś wie jak wygląda sprawa urlopów, czy np po pół roku wystawią mi zaświadczenie że pracowałam? Odpowiedz Link Zgłoś
to.pig.out Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street -info 02.03.15, 09:38 > Czy ktoś wie jak wygląda sprawa urlopów, czy np po pół roku wystawią mi zaświad > czenie że pracowałam? jesli to Twoja pierwsza praca to dostajesz 1/12*20 dni co miesiac czemu mieliby Ci nie wystawic zaswiadczenia, ze pracowalas? Odpowiedz Link Zgłoś
maria_maryla Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 01.03.15, 17:07 3 tygodnie temu...jutro zaczynam Odpowiedz Link Zgłoś
iwolib Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 02.03.15, 11:16 Witam, Kilka dni złożyłam apliakcję, miałam już za sobą 2 rozmowy telefoniczne oraz rozmowę w siedzibie teraz mam czekać na tel. z Indii czy ktoś orientuje się co to oznacza? W jaki sposób informują, jeśli ktoś się nie dostał? Odpowiedz Link Zgłoś
poszuki-wacz Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 02.03.15, 11:24 Cześć, Właśnie ja również jestem po dwóch rozmowach telefonicznych, od kiedy są aż dwie? Ile czekałaś po rozmowach z Paniami z Indii na zaproszenie na rozmowę w siedzibie? Jak było? :) i na jakie stanowisko? :) Odpowiedz Link Zgłoś
oleczka24krk Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 02.03.15, 12:15 Do mnie z Indii odrazu dzwonili. Pani ma bardzo dziwny angielski, ciezko zrozumiec. Najwiekszy suckess jaki odniosłam, czy znam excela,education itd jakie przedmioty lubie i nie lubie plus czy miałam przedmioty z finansami i o prace sie pytali : warunki itd Odpowiedz Link Zgłoś
poszuki-wacz Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 02.03.15, 13:09 To u mnie całkiem podobnie plus kilka pytań finansowych i trzy behavioralne, praca w grupie i pod presją czasu. Nawet okej było, z managerami na pewno będzie trudniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwolib Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 02.03.15, 13:13 pierwszą rozmowę miałam we wt, drugą w śr i w czw już w siedzibie firmy a w pt już do mnie oddzwanaiali ale nie mogłam rozmawiać dostałąm info, że Pan z Indii będzie do mnie dzwonić, więc czekam i się zastanawiam co cche mi przekazać, obawiam się, że mi podziękują;/ Odpowiedz Link Zgłoś
jajature3 Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 02.03.15, 16:58 Hej, z tego co mi wiadomo to jest 1 rozmowa przez telefon a później spotkanie z managerami. Czy teraz od marca coś się zmieniło ? Czym się różniły te rozmowy tel ? był jakiś podział że na 1 HR a na 2 finansowe pytania ? z góry dzięki za informacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
poszuki-wacz Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 02.03.15, 17:59 Nie, 1 i 2 rozmowa telefoniczna, obydwie z paniami z Indii, były całkiem podobne, w obydwóch po kilka pytań finansowych, dotyczących cv, motywacji, etc. może druga rozmowa odrobinę trudniejsza była. Ja miałem w piątek jedną rozmowę, dziś drugą i czekam co dalej :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwolib Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 02.03.15, 19:29 wydaje mi sie, ze to jest uzaleznione na jakie stanowisko sie aplikowalo, a Wy na co skladaliscie? Odpowiedz Link Zgłoś
poszuki-wacz Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 03.03.15, 01:33 Ja na Fund Accountant, a Wy? Czy na rozmowie z menago były jakieś testy matematyczne albo z excela? Odpowiedz Link Zgłoś
iwolib Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 03.03.15, 07:27 ja aplikowałam na risk analysis, nie miałam testów a jaką lokalizacje zaproponowali? Odpowiedz Link Zgłoś
oleczka24krk Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 03.03.15, 11:15 Accoutant Assc. za godzine mam drugą rozmowe z Indii.Jak przejde to cud. wiedza ogólna finansowa, sytuacje konkretne i co bym zrobiła plus once again -about me. :"przewaznie sa dwie rozmowy" Odpowiedz Link Zgłoś
poszuki-wacz Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 03.03.15, 12:31 w sumie ta druga rozmowa była prawie taka sama jak pierwsza ale stres daje w kość, ciężko powiedzieć wszystko co się chce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
manu19 Re: Rekrutacja, rozmowy do State Street 07.03.15, 09:35 Hej. Też zamierzam spróbować swoich sił w rekrutacji do SS. Chciałbym się jednak trochę przygotować. Bardzo proszę kogoś o wysłanie materiałów. Z góry dzięki i pozdrawiam. mail: sdarek19@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
to.pig.out Re: State Street Kraków 25.03.15, 22:11 > Proszę jednak o kontakt osoby które nie wysyłały jeszcze aplikacji... ... bo za polecenie jest nagroda. Bądźmy uczciwi, jak ktoś zna angielski to rekrutacja to bułka z masłem, a za polecanie nieznajomych osób możesz mieć problem. Całkiem poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rumcjas123 Re: State Street Kraków 26.03.15, 12:00 Cześć, po rozmowie z managerami dostałem informacje, że będę miał kolejna rozmowe na stanowisko Investment Compliance Analyst, poniewaz lepiej pasuje na to stanowisko Jeżeli ktos z was posiada pytania lub informacje na temat rozmowy kwalifikacyjnej będe wdzieczny za podzielenie si :) ansbach1@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
tabsik6 Re: State Street Kraków 03.05.15, 15:40 Witam, Jeśli ktokolwiek potrzebuje pomocy przy rekrutacji do State Street, a nie wysłał jeszcze aplikacji, to zapraszam do kontaktu mailowego tabsik6@o2.pl Z chęcią pomogę przy przygotowaniu do rekrutacji ! Odpowiedz Link Zgłoś
to.pig.out Re: State Street Kraków 05.05.15, 09:42 czyli jak ktoś już wysłał, to nie pomożesz? :) a dlaczego? :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrwitocki Re: State Street Kraków 07.05.15, 13:12 Mam serdeczną prośbę czy ktoś mógłby wysłać mi krążące materiały ? Odpowiedzi, które sama przygotowałam nie do końca się podobały pani z Indii... dlatego na rozmowę w cztery oczy chciałabym wiedzieć czego oczekują. Wielkie dzięki za pomoc ! gdybykozka@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
adrian3215 Re: State Street Kraków 12.05.15, 19:09 Witam, mam prośbę, mogłabyś mi wysłać krążące materały jeśli je dostałaś? Bedę bardzo wdzięczny. chudy3215@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia.leiner Re: State Street Kraków 04.06.15, 21:25 bardzo proszę o materiały na: oliwia.leiner@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
wolf.tomaszek Re: State Street Kraków 22.06.15, 22:37 Jesli potrzebujesz polecenia czyli tzw. referral'a, ktory przyspieszy proces rekrutacji to podaje swoj adres: wolf.tomaszek@gmail.com Moge tez przeslac standardowy zestaw pytan ktory w 90% powtarza sie na kazdej rozm.kw. do SS. Uwaga: Pełne wersja materiałów tylko dla tych którzy skorzystają z polecenia :) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
karoli.na777 Re: State Street Kraków 03.08.15, 14:18 Hej, tez startuje na stanowisko Fund Accountat i będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek przykładowe pytania/materiały do rozmowy w cztery oczy. Jeśli ktoś dysponuje czymś takim i mógłby udostępnić to proszę na maila: karolinamat777@gmail.com Z góry dziękuję za wszelką pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
cathan4 Re: State Street Kraków 18.05.15, 13:36 Hej, Ja właśnie mam za sobą rekrutację, więc mogę wam opisać w skrócie jak to wyglądało. Wysłałem CV i już następnego dnia miałem telefon z Indii, jednak nie mogłem rozmawiać, więc umówiłem się na 2 dni później. Pani zadzwoniła 3h wcześniej niż się umówiliśmy, ale ok - zapytała dlaczego SS, co miałem na studiach i parę pytań o jakieś wcześniejsze sytuacje w obecnej pracy - o finanse nie pytała, bo wspomniałem, że na studiach miałem coś o derywatach i po 7minutach rozmowy zaprosiła mnie na drugi etap. Umówiliśmy się na środę w przyszłym tygodniu, czyli 5 dni po rozmowie. W środę rano miałem rozmowę z Team Leaderem i Menedżerem. Pani TL była raczej miła, pan Menadżer wymagający. Wszystko było po Polsku, a finanse i excel po Angielsku co mnie zdziwiło. Wiadomo - dużą część rzeczy się ogarnia na rozum, po prostu się kojarzy, a ciężko czasem wymyśleć definicję, szczególnie po angielsku. Była to moja pierwsza rozmowa w jakimkolwiek korpo i się denerwowałem, więc po rozmowie wiedziałem, że wypadłem kiepsko. Nawet w stresie źle obliczyłem prędkość 1m/s ile to km/h. Wyszedłem średnio nastawiony. Tego samego dnia miałem rozmowę w innej firmie, gdzie było super, przyjaźnie i merytorycznie, bez żadnego stresu. SS odezwał się następnego dnia i 1 czerwca miałbym startować w pracy. Zobaczymy jak się potoczy. Jeśli chodzi o pytania to: jakie znasz indeksy giełdowe, kurs CHF/PLN, 1m/s oblicz ile to km/h, jakie znasz niestandaryzowane derywaty, gdzie czytasz wiadomości finansowe, co ostatnio przeczytałeś, czym się różnią obligacje od stocks, kto może wydawać obligacje. Odpowiedz Link Zgłoś
freerider25 Re: State Street Kraków 22.05.15, 00:07 CATHAN4- to PILNE, powiedz kiedy aplikowałeś na to stanowisko że już od czerwca startujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
freerider25 Re: State Street Kraków 23.05.15, 17:52 CATHAN4- to PILNE, powiedz kiedy aplikowałeś na to stanowisko że już od czerwca startujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
cathan4 Re: State Street Kraków 28.05.15, 13:53 5 albo 6 czerwca. Generalnie jakieś 8-9 dni od wysłania cv miałem decyzję o przyjęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
freerider25 Re: State Street Kraków 28.05.15, 20:30 5-6 maja aplikowałeś? chcę się upewnić, a chyba się pomyliłeś Odpowiedz Link Zgłoś
cathan4 Re: State Street Kraków 29.05.15, 00:03 Skoro wiesz lepiej, to nieważne :) Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia.leiner Re: State Street Kraków 03.06.15, 10:58 czy mógłby mi ktoś przesłać materiały żebym mogła przygotować się na rozmowę z menadżerami na stanowisku fund accountant ? Będę bardzo wdzięczna. Mój mail: oliwia.leiner@gmail.com z góry dziękuję ! Odpowiedz Link Zgłoś
anon-anon Re: State Street Kraków 11.10.16, 09:46 Cześć Jestem chętny na te materiały, jeżeli ktoś jest w posiadaniu to proszę o podesłanie na adres: anon@hcnt.pl Dzięki serdeczne. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kashymoon Re: State Street Kraków 08.07.15, 16:45 cześć, sluchaj mam do Ciebie pytanie odnosnie rekrutacji, jak mozesz to sie odezwij - tu jest moj mail acid5@vp.pl, bede mega wdzieczna, z gory serdeczne dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś
kashymoon Re: State Street Kraków 08.07.15, 16:48 wiadomosc byla do CATHANA4, zapomnialam dopisac Odpowiedz Link Zgłoś
przestal Re: State Street Kraków 14.08.15, 10:55 Podpisuję się pod prośbą o materiały do wydziału Fund Accountant: przestal@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
as.di Re: State Street Kraków 15.06.15, 11:04 Cześć :) Czy negatywna informacja odnośnie rekrutacji jest przekazywana mailowo czy telefonicznie? Odpowiedz Link Zgłoś
stejt.krakow1 Re: State Street Kraków 26.06.15, 21:30 jeśli ktoś jest zainteresowany materiałami do rozmowy kwalifikacyjnej oraz pomocą przy przygotowaniu do niej proszę pisać na maila: stejt.krakow@tlen.pl :-) Odpowiedz Link Zgłoś
as.di Re: State Street Kraków 11.07.15, 08:23 Czy ktoś zaczyna pracę 20 lipca na stanowisku fund accountant? Odpowiedz Link Zgłoś
julia.moszynska Re: State Street Kraków 16.07.15, 12:44 #as.di #freerider25 Cześć :) skoro zaczynacie pracę 20 lipca to zapewno niedawno mieliście rozmowy :) czy istaniała by szansa abyście podesłali materiały przedatne do nauki a także podpowiedzieli jakich pytań można się spodziewać ? Czy rozmowy z managerami są po polsku czy po angielsku ? :) mój mail: joanna.szczepanska@opoczta.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
marma26 Re: State Street Kraków 14.07.15, 11:51 Czy miał ktoś rozmowę na stanowisko Associate 1 - financial reporting accountant? Proszę o informację jakich pytań mogę się spodziewać i z czego był test. czy pytaja również ze znajomości instrumentów finansowych i czy cała rozmowa była po angielsku? Odpowiedz Link Zgłoś
smartcheetah Re: State Street Kraków 20.07.15, 00:31 Serdecznie bym prosił o jakieś materiały na stanowisko Financial Analyst, Assc1. Czego ogólnie można się spodziewać na rozmowach, o co pytają. cornkick@gmail.com. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
almost1988 Re: State Street Kraków 01.08.15, 12:23 Również jeśli można prosiłbym bardzo o te materiały. almost1988@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
przestal Re: State Street Kraków 14.08.15, 10:52 Podpisuję się pod prośbą i proszę o materiały do FA: przestal@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
yaroslava Re: State Street Kraków 20.08.15, 10:58 Hej) Też zamierzam spróbować swoich sił w rekrutacji do SS. Bardzo proszę kogoś o wysłanie materiałów pomocnych (e-mail: yaroslavahalias@gmail.com). Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
drcyban Re: State Street Kraków 27.08.15, 09:56 Z chęcią przyjmę materiały dr_Cyban@wp.pl. Z góry dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
ani_sza Re: State Street Kraków 02.09.15, 18:58 Wczoraj miałam pierwszą telefoniczną z bardzo miłą Hinduską, dzisiaj drugą. Mam czekać na telefon czy przechodzę do trzeciego etapu rekrutacji. Po jakim czasie podejmują decyzję? Jeśli chodzi o pytania to głównie pytały mnie o pojęcia związane z finansami jak: investment fund, bond, equity, NAV, cash flow i inne, bardzo dużo pytań z tego zakresu. Poza tym zapytała mnie o to dlaczego chcę pracować w finansach, sukces, błąd i jakie mam plany na wakacje. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
0kamil128 Re: State Street Kraków 02.09.15, 19:39 Będę bardzo wdzięczny za przesłanie materiałów na rozmowę kwalifikacyjną: 128kamil@gmail.com Dziękuję i pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
scorpions80 Re: State Street Kraków 06.09.15, 18:37 Jakich zarobków można się spodziewać na początek na stanowisku Fund Accountant ? Odpowiedz Link Zgłoś
nero2345 Re: State Street Kraków 11.09.15, 00:49 ani_sza w ciągu 10-14 dni Daj znać też tutaj co miałas na interview jeśli będziesz zaproszona. Powodzonka! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
deckert78 Re: State Street Kraków 11.09.15, 18:22 W Gdańsku rekrutacja bardzo nieprofesjonalna. Kobieta ze słabym angielskim facet bardzo pewny siebie, wręcz napastliwy i arogancki. Jeśli tacy ludzie tam pracują to chyba nie warto sobie głowy zawracać to frimą Odpowiedz Link Zgłoś
annk1989 Re: State Street Kraków 17.09.15, 19:36 Hej :) czy ktoś z Was został przyjęty do SS w Gdańsku? Byłam na rozmowie 2 dni temu i nie wiem, czy mam już zapomnieć, skoro już 15 października jest wyjazd do Krk. :( Odpowiedz Link Zgłoś
freerider25 Re: State Street Kraków 19.09.15, 13:08 zaczekaj jeszcze, jest duze prawdopodobienstwo ze po weekendzie sie odezwą :) pewnie dostałaś info że do 2 tygdoni dostaniesz odpowiedź, ale rzadko to trwa tak dlugo, natomiast jeszcze jest wczesnie po rozmowie zeby zapomniec o przyjęciu. pozdro :) Odpowiedz Link Zgłoś
annk1989 Re: State Street Kraków 19.09.15, 14:13 Niby tak, ale wiem o osobie, która była na rozmowie kilka godzin wcześniej niż ja i dostała odpowiedź po dwóch dniach ;/ a myślałam, że poszło mi nienajgorzej Odpowiedz Link Zgłoś
hell_girl Re: State Street Kraków 10.10.15, 09:54 Hej! A byl ktos moze na stanowsko Fund Administratora? Jakie sugestie? Mam miec rozmowe po angielsku... Jak to wyglada, o co pytaja itd. Z gory wdzieczna jestem za info oraz jesli ktos moze jakis material na maila: hell_girl@interia.eu Jeszcze raz dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
gosicza Re: State Street Kraków 23.10.15, 20:18 Hej Anka,dostałaś odpowiedź z SS? Odpowiedz Link Zgłoś
pracus8616 Re: State Street Kraków 24.10.15, 15:36 Cześć czy możecie mi wysłać materiały rekrutacyjne na pracus8616@onet.pl Z góry bardzo dziękuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
szymcio32 Re: State Street Kraków 16.11.15, 13:49 Proszę o wysłanie materiałów rekrutacyjnych. Mail: sim32@op.pl Z góry dzięki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz199301 Re: State Street Kraków 20.11.15, 18:20 Witam, Przeszedłem już dwie rozmowy telefoniczne w sprawie aplikacji na stanowisko Fund Accountant w Krakowie. Jeśli ktoś ma materiały pomocne przy rozmowie o prace w biurze State Street to bardzo proszę o przesłanie mi ich na adres mkoszteyn@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
stysia1987 Re: State Street Kraków 26.11.15, 14:38 Ja rowniez bede bardzo wdzieczna za materialy, prosze na adres stysia001@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
szymon9119 Re: State Street Kraków 26.11.15, 20:36 Witam, również proszę o przesłanie materiałów do rekrutacji na adres szymon.wujot@gmail.com Proszę też o wskazówki dotyczące rozmowy z oddziałem z Indii. Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
manna65 Re: State Street Kraków 27.11.15, 19:45 rowniez poprosze o materialy na adres m.anna65wp.pl bardzo dziekuje za pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.klima Re: State Street Kraków 02.12.15, 23:15 Witam, czy mógłby mi ktoś podesłać materiały do rozmowy kwalifikacyjnej na adres: karolina.klima93@gmail.com ? Z góry bardzo dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
somine Re: State Street Kraków 04.12.15, 15:13 Witam, czy mógłby mi ktoś podesłać materiały do rozmowy kwalifikacyjnej na adres: somine@interia.pl ? Z góry bardzo dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszmin Re: State Street Kraków 26.12.15, 20:05 hej, może ktoś się podzielić jakimiś materiałami do romowy kwalifikacyjnej albo testu mój emial: min.lukasz@o2.pl bardzo proszę i z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
uszolot10 Re: State Street Kraków 07.01.16, 16:10 też bardzo proszę: uszolot10@gmail.com z góry dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anaw088 Re: State Street Kraków 23.01.16, 09:05 ja również proszę i z góry dziękuje anaw088@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
korpoos Re: State Street Kraków 16.04.16, 17:59 Witam, można poprosić o podesłanie materiałów dot. rozmowy kwalifikacyjnej? tylkodologowania2@gmail.com :) z góry dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
nestra_red Re: State Street Kraków 23.04.16, 01:21 Serio ktoś wysyła jakieś materiały? Po otrzymaniu pracy dostaje się tego od groma, ale to wszystko jest company internal. Nikt normalny tego nie puści dalej. Poza tym - rozmowa z Indiami to podanie kilku definicji na krzyż, nawet się uczyć nie trzeba jeśli ktoś jest leniwy, bo można przeczytać z kartki. Sama rozmowa z oficerem/menago to pokazanie, że ogarnia się angielski, że ma się pojęcie o firmie, stanowisku na które się aplikuje i finansach jako takich, np. wymień ze dwie spółki z wig20, co to jest xetra albo nasdaq, czym charakteryzuje się etf, czym się różni opcja od future'a, kto może inwestować w hedge fundy itp. itd. Zależnie od stanowiska pytania się zmieniają, no ale bez jaj, dacie radę. Odpowiedz Link Zgłoś
smartcheetah Re: State Street Kraków 30.04.16, 22:24 Zależy na jakie stanowisko. Ja na Middle Office na trzeciej rozmowie w biurze miałem ogólne pytania o hedge fund, equity i jak na nich można zarobić, pytania o znajomość stanowiska, na które aplikuję. Także najbardziej podstawowe podstawy. Miałem wrażenie, że bardziej chodzi o to, by sprawdzić z kim mają do czynienia i czy warto inwestować. Wcześniej hindusi pytali o znajomość Excella, o fundusz, o bondy, hedging futuresy i forwardy. Odpowiedz Link Zgłoś
nataszka193 Re: State Street Kraków 03.05.16, 12:15 Czesc jesli jest taka mozliwosc to poprosze materialy na adres n.partyka@uj.edu.pl z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
fino123 Re: State Street Kraków 16.05.16, 18:40 Jeżeli ktoś dysponuje materiałami to czy mógłby je przesłać na adres finojatje@vp.pl z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
natkaaa9292 Re: State Street Kraków 25.05.16, 18:09 materiały na rozmowę, chętni pisać natalia88185@onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ab1289 Re: State Street Kraków 03.08.16, 17:58 Cześć :) Czy ktoś z Was orientuje się na jakiego rzędu zarobki można liczyć na stanowisku GL Accountant? Bardzo proszę o pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
alexdi Re: State Street Kraków 22.09.16, 15:38 Hej mam prośbę czy posiadasz jakieś materiały które pomogą mi w przygotowaniu do pierwszej rozmowy telefonicznej w SS na stanowisko fund accountant.moj adres alexandradr1984@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś