Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Lenistwo pracowników

IP: *.acn.waw.pl 31.10.12, 19:03
    Cały dzień dziś w robocie wszyscy tylko czekali żeby się wcześniej urwać i jechać na święta. Ochoty do pracy żadnej. Tylko gadają, jak tu wygrać miliony na kumulacji w totka i od razu rzucić robotę i nie pracować już nigdy. Oto portret polskiego pracownika w warunkach kryzysu i bezrobocia.
    Obserwuj wątek
      • Gość: młody na walizkach Re: Lenistwo pracowników IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.12, 21:26
        bo to gowniany rynek pracy ja mam podobny stosunek
      • Gość: Piotrek Re: Lenistwo pracowników IP: *.centertel.pl 01.11.12, 13:00
        To nie obserwuj, tylko się zrelaksuj.
        Może zrobili już wszystko poprzedniego dnia i nie nie było co robić?
      • Gość: Marek Re: Lenistwo pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.12, 13:15
        To nie patrz leniu na innych jak pracują tylko sam się weź do roboty ! sam pokaż jak się pracuje a nie pierdzi w stołek i pisze bzdury na forum tracąc cenny czas. Ja jestem zatrudniony na umowę śmieciową z śmieciowym zarobkiem i w tym przypadku mój stosunek do pracy też jest śmieciowy.
        • vag-auto Re: Lenistwo pracowników 01.11.12, 16:43
          Śmieciowy pracownik = śmieciowa umowa = śmieciowy zarobek = śmieciowy stosunek do pracy
      • sundry Re: Lenistwo pracowników 01.11.12, 16:49
        A gdyby taki wygrał te miliony, to od razu by wszystko przepuścił i za kilka lat znów byłby w punkcie wyjścia;)
      • Gość: pan_biedronka Re: Lenistwo pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.12, 22:01
        Oczywiscie sie zgadzam, taka mentalnosc czesci ludzi. Jak zarobic a sie nie narobic. Kiedy czytam teksty dotyczace tego jak mi zle, jaki to pracodawca wyzyskiwacz, umowa smieciowa to taki moj stosunek do pracy... Itd, to mi sie serce kraje. Po pierwsze to jest umowa cywilno prawna, jezeli szukacie pracy i taka umowe proponuje pracodawca a wy przyjumecie te warunki to o co wam do cholery chodzi? Tutaj nie chodzi o kwestie umowy a o podejscie do pracy. Jezeli wam nie pasuje to zaproponujcie pracodawcy wlasna dzialanosc - mysle ze wiekszosc z checia da wtedy wieksze wynagrodzenie i chociaz w czesci pokryje Zus.
        Chcialbym zobaczyc to wasze zaangazowanie przy innej umowie....

P.s.
        Szkoda ze nie omozna zrobic takiego doswiadczenia gdzie ci wszyscy idelani pracownicy staja sie wlascicielami firmy i dostaja siebie za pracownikow... Ciekawe jak by wyglada wtedy ich wyrozumialosc ....

Pozdrawiam

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka