Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Qatar Airways - obsługa klienta

IP: *.dynamic.chello.pl 03.11.12, 10:41
    Witajcie,

czy ktoś z was brał udział w rekrutacji na stanowisko Customer Service Agent with English and one other European Language?

Jak wyglądała rekrutacja? Słyszałam, że firma Qatar Airways przeprowadza najpierw Assessment Center. To prawda? Jak to wygląda? Czego można się spodziewać?

Niedawno wysłałam CV w odpowiedzi na tą ofertę pracy i próbuję się przygotować do rozmowy.
    Obserwuj wątek
      • Gość: fargoth Re: Qatar Airways - obsługa klienta IP: *.dynamic.chello.pl 25.11.12, 21:07
        i jak poszla rozmowa?
      • Gość: Michał Re: Qatar Airways - obsługa klienta IP: *.artnet.pl 29.11.12, 11:50
        Cześć,

czy mogłabyś napisać, z kim miałaś rozmowę rekrutacyjną? Chodzi mi nazwisko osoby, która prowadziła rekrutację?

Dzięki wielkie,

Michał
      • Gość: ex candid Re: Qatar Airways - obsługa klienta IP: *.80-90.static-ip.oleane.fr 07.12.12, 11:51
        najblizszy assesment jest w poniedzialek 10.12 we Wrocławiu
        Zostalem zaproszony, lecz zrezygnowalem. Nie wyzyje we Wrocławiu za 2400zl netto (wliczajac w to wynajem mieszkania)
        • Gość: Claudine Re: Qatar Airways - obsługa klienta IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.12.12, 11:04
          A skąd masz takie informacje? Mi powiedzieli, że to będzie 4000 PLN brutto, co daje 2850 PLN netto.
          • Gość: ex candid Re: Qatar Airways - obsługa klienta IP: *.80-90.static-ip.oleane.fr 10.12.12, 08:17
            Od rekrutera. Tez mi tak mowili.. poczatkowo.. pozniej informacje zostaly "uścislone" tak wiec trudno.. mnie nie stac na te prace :( A pozostalym zycze dzis powodzenia
            • Gość: Oleksandra Re: Qatar Airways - obsługa klienta IP: *.pool.ukrtel.net 22.01.13, 16:25
              Witam:) zlozylam swoje dokumenty aplikacyjne na dane stanowisko z drugim jezykiem rosyjskim i narazie nikt nie dzwoni(( Mam pytanie do was czy jeszcze trwa rekrutacja czy juz mam pozegnac sie z nadzieja?
              pozrawiam serdecznie was i zycze owodzenia!
              • Gość: gosc Re: Qatar Airways - obsługa klienta IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.13, 17:41
                od kiedy rosyjski jest językiem europejskim?
                • Gość: gość Re: Qatar Airways - obsługa klienta IP: *.waldex.3s.pl 22.01.13, 21:16
                  A od kiedy Rosja częściowo nie leży w Europie?I od kiedy część krajów byłego ZSRR nie miały, jako urzędowego języka rosyjskiego?
                • Gość: Oleksandra Re: Qatar Airways - obsługa klienta IP: *.pool.ukrtel.net 23.01.13, 00:55
                  co za roznica..? tak bylo w ogloszeniu na jednym z portali pracy. No to co powiecie rekrutacja juz skonczona czy jak?)
                  P.S. rosyjski jest 1 z europejskich jezykow
                  • Gość: Julia Re: Qatar Airways - obsługa klienta IP: *.play-internet.pl 24.01.13, 13:47
                    Byłam wczoraj na Assesment Center, jak widzialam, były tam zaproszone osoby z francuskim, niemieckim i włoskim. Podczas prezentacji nie było mowy o otwarciu zespołu rosyjskiego, więc być może nie teraz... albo nie we Wrocławiu (w końcu to centrum będzie obsługiwać konkretne kraje)
                    • Gość: Agnieszka Re: Qatar Airways - obsługa klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 11:24
                      Cześć! jestem zainteresowana ta pracą. Mogłabyś proszę powiedzieć jak przebiegła rozmowa kwalifikacyjna?Jak sie do niej przygotować?Czy pracuje się na zmiany? Ile oferują na miesiąc.Przepraszam, że tak Cie zasypałam pytaniami :-), ale zalezy mi na tej pracy.... Z góry dziękuje i pozdrawiam!
                      Agnieszka
                      • Gość: Lola Re: Qatar Airways - obsługa klienta IP: *.play-internet.pl 02.02.13, 10:32
                        To firma rekrutująca (zdaje się jedynie Hays Polska) przeprowadza wstępne rozmowy telefoniczne. Przez telefon, być może również za pomocą testów pisemnych zostaną sprawdzone Twoje umiejętności językowe (angielski i dodatkowy język). Assesment center to ćwiczenia grupowe, podczas których menadżerowie sprawdzają umiejętność pracy w grupie, komunikatywność itp. Pod koniec dnia jeszcze rozmowa kwalifikacyjna twarzą w twarz z menadżerami.
                        Stawka podstawowa, o której mowa była otwarcie, więc zdaje się mogę ją ujawnić, to 3500 zł brutto miesięcznie. Co do innych szczegółów - polecam zgłosić się i wziąć udział w rozmowach, tam podane zostaną wszystkie istotne informacje.
                        • Gość: agnieszka Re: Qatar Airways - obsługa klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.13, 09:20
                          Dziekuje za odpowiedz!
                          Mozesz mi jeszcze tylko powiedzieć, czy pracuje sie zmianowo?
                          Milego dnia!
                          Pozdrawiam
                          Agnieszka
                          • Gość: Lola Re: Qatar Airways - obsługa klienta IP: *.play-internet.pl 04.02.13, 20:44
                            Na razie zmiany są tylko dzienne, ale w ciągu najbliższego roku ilość zmian się zwiększy, łącznie ze zmianami nocnymi w przyszłym roku.
                    • Gość: Ola Re: Qatar Airways - obsługa klienta IP: *.internetunion.pl 09.05.13, 21:52
                      Hej, a jak wyglądał Twój Assesment Center w Qatar Airways?
                      Udało Ci się zdobyć stanowisko? :)
                  • Gość: mariolka Re: Qatar Airways - obsługa klienta IP: *.Red-2-137-128.dynamicIP.rima-tde.net 27.01.13, 16:32
                    a co z hiszpanskim? orientuje sie ktos? pozdrawiam
                    • Gość: Lola Re: Qatar Airways - obsługa klienta IP: *.play-internet.pl 02.02.13, 10:33
                      Z tego co wiem, hiszpański również wchodzi w grę.
      • Gość: Claudine Re: Qatar Airways - obsługa klienta IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.02.13, 10:26
        Faktycznie, to 3500 PLN brutto, co jednak nie było dla mnie zbyt atrakcyjną ofertą.
        Cały proces rekrutacyjny odbył się w ciągu kilku dni: jednego dnia miałam rozmowę po angielsku, za 15 minut zadzwonił ktoś z drugim językiem. Za dwa dni miałam assessment center: długi, wyczerpujący, ale ekipa z Qataru świetna - bardzo wspierająca i ciągle z uśmiechem na twarzy.
        Bardzo miłą praktyką jest list intencyjny po pozytywnej weryfikacji.
        • Gość: mimi Re: Qatar Airways - obsługa klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.13, 17:34
          mogłabyś przybliżyć na czym mniej więcej polega taki assessment center?
          • Gość: Lola Re: Qatar Airways - obsługa klienta IP: *.wro-com.net 18.02.13, 17:35
            Jak już napisałam wcześniej: Firma rekrutująca (zdaje się jedynie Hays Polska) przeprowadza wstępne rozmowy telefoniczne. Przez telefon, być może również za pomocą testów pisemnych zostaną sprawdzone Twoje umiejętności językowe (angielski i dodatkowy język). Assesment center to ćwiczenia grupowe, podczas których menadżerowie sprawdzają umiejętność pracy w grupie, komunikatywność itp. Pod koniec dnia jeszcze rozmowa kwalifikacyjna twarzą w twarz z menadżerami.
          • Gość: Claudine Re: Qatar Airways - obsługa klienta IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.02.13, 21:06
            Na samym początku puścili filmik dotyczący Qataru, a pierwszym zadaniem było zaprezentować tę linię przy pomocy dużego kawałka brystolu, gazet, karteczek, pisaków. Grupy liczyły 6 os. i każda z nich miała ok. 15 min. na zaprezentowanie swojej koncepcji. Praca przebiegała w j. angielskim.
            Potem panel dyskusyjny (znów po angielsku): losowo dobrana grupa osób i temat, na który mamy dyskutować. W moim dniu były to: "Czy pośrednia obsługa klienta może być perfekcyjna?", "Czy stereotypy dezintegrują grupę?", "Czy sklepy powinny być otwarte w weekendy?"
            Potem rozmowy bezpośrednie z przełożonymi (znów po angielsku), na które dość długo się czekało. Uwaga! W międzyczasie była pizza! ;-)
            Jak dla mnie praca na trzy zmiany codziennie w dwóch językach obcych za 3500 zł brutto to niezbyt atrakcyjna oferta, ale polecam ją osobom studiującym albo nie przejmującym się dochodem. Poza tym to świetna okazja do nabycia niezłych kwalifikacji w obsłudze klienta: podejście "Qatarczyków" jest nie do podrobienia!
            • Gość: :) Re: Qatar Airways - obsługa klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.14, 16:53
              Witam was raz jeszcze) za niedlugo mam rozmowe telefoniczna..troche sie boje no i mam pytanko jak wyglada ta rozmowa po angielsku? I do tych ktorzy pracuja- warto?? za tak male pieniadze plus zmiany nocne?
              dzieki i pozdrawiam
            • Gość: rekrutujaca sie Re: Qatar Airways - obsługa klienta IP: *.play-internet.pl 21.01.14, 20:37
              Do wszystkich kto pracuje w Qatarze we Wrocku prosze odezwijcie sie pilnie moze byc na private
      • Gość: Francesco Re: Qatar Airways - obsługa klienta IP: *.europe.hp.net 20.05.13, 11:39
        Czesc.

Czy ktos wie jakie sa benefits? Slyszalem o 2 darmowymi biletami dla 2 osob rocznie?
        To prawda? A co jeszcze?

PS Przepraszam za moj polski
        • Gość: Oli Re: Qatar Airways - obsługa klienta IP: *.rzeszow.mm.pl 13.10.13, 01:21
          Podbijam pytanie powyżej. Czy orientuje się ktoś jaki są benefity pozapłacowe w tej pracy?
      • Gość: Huntworks Re: Qatar Airways - obsługa klienta IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.14, 10:49
        Witam,

Rekrutujemy do tych linii lotniczych, zapraszam do kontaktu wszystkie osoby zainteresowane projektem. Prowadzimy rekrutacje na stanowiska z biegłym niemieckim i francuskim.
        Pozdrawiam,
        Monika Skoczylas
        Managing Director / Executive Recruiter
        --------------------------------------------------
        e-mail: monika.skoczylas@huntworks.pl
        web: www.huntworks.pl
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka