Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ile dni urlopu

04.01.13, 22:41
    Mam takie pytanie:
    Z dniem 30 listopada 2013 zmienia mi się wymiar urlopu (przekraczaj 10 letni staż pracy). I tutaj otrzymuję sprzeczne informacje ile dni urlopu będę mieć w tym roku. Czy w grudniu dostanę proporcjonalnie 1 "dodatkowy" dzień i łącznie będę mieć 21 dni, czy od razu w grudniu do mojej dyspozycji będzie 6 "dodatkowych" dni i urlopu łącznie 26?
    Obserwuj wątek
      • Gość: abc Re: ile dni urlopu IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.13, 08:23
        "Gdy pracownik w ciągu danego roku kalendarzowego wykorzystał już swój urlop i następnie w tym samym roku kalendarzowym uzyskał prawo do urlopu o wyższym wymiarze, wówczas przysługuje mu urlop uzupełniający."

Źródło:
        pieniadze.gazeta.pl/Gospodarka/1,117384,10448105,Obliczanie_wymiaru_urlopu_wypoczynkowego.html
        • siata2 Re: ile dni urlopu 05.01.13, 12:45
          To, że urlop uzupełniający to wiem. Pytanie ile: pełne 6 dni czy też proporcjonalnie 1 dzien?
          • snajper55 Re: ile dni urlopu 06.01.13, 01:59
            siata2 napisała:

> To, że urlop uzupełniający to wiem. Pytanie ile: pełne 6 dni czy też proporcjon
            > alnie 1 dzien?

Przecież jest to wyraźnie napisane. Uzyskałaś prawo do wyższego wymiaru urlopu. Wyższy wymiar urlopu to 26 dni. Miałaś prawo do 20 dni. 26 - 20 = 6. Urlop dodatkowy to 6 dni urlopu.

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka