Gość: Zuzza
IP: *.dynamic.chello.pl
08.01.13, 09:20
Kto zna Cap Gemini, czego tam można się spodziewać bo niby przeszłam rozmowę telefoniczną a teraz wielce mnie zapraszają na rozmowę w biurze??
Czy faktycznie jest to umowa o pracę po jakimś czasie?
Nie wiem jaki projekt, ale prawdopodobnie werbują mnie na konsultanta telefonicznego z dwoma językami i znajomością komputera bo takie pytania padły w rozmowie po angielsku.
Czy godziny pracy będą takie jak się ustala w rozmowie,że Ci pasuje, czy potem życie to weryfikuje i np. nie masz wyboru rzucają Cie na nocną zmianę nie patrząc wogóle na człowieka. Albo dzień pracy trwa po 15 h a Ty wyglądasz jak ściera szara i wracasz do domu po 23?
Albo niby umawiasz się na prace pon-piątek a potrafią zadzwonić w sobotę wieczorem, że masz być w niedzielę??Ok rozumiem, że raz na czas jak się robota spiętrzy ale nie regularnie.
Jak dla mnie noc służy do spania.Kretem nie jestem.
Nadmienię, że mam rodzinę i nie mam zamiaru zamieniać dnia z nocą ani zawalać życia osobistego np pracując w niedzielę.
Narazie więc nie szaleję, chce wiedzieć jak tam jest.
Wiem, wszytko zależy od ludzi i układu na jaki się trafi.
Narazie mam wrażenie, że jakoś tam można sie z team liderką dogadać np. w kwestji dnia wolnego u lekarza bo takie mam terminy raz na kwartał czy żądają absolutnej dyspozycyjności i oddania a bez Ciebie firma sie zawali i świat też.Np za niedługo mam taką sytuację, już wspominałam o tym w rozmowie z nimi, natomiast jak to jest w praktyce czy da sie z nimi dogadać czy nie?