Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Cap Gemini?

IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.13, 09:20
    Kto zna Cap Gemini, czego tam można się spodziewać bo niby przeszłam rozmowę telefoniczną a teraz wielce mnie zapraszają na rozmowę w biurze??
    Czy faktycznie jest to umowa o pracę po jakimś czasie?
    Nie wiem jaki projekt, ale prawdopodobnie werbują mnie na konsultanta telefonicznego z dwoma językami i znajomością komputera bo takie pytania padły w rozmowie po angielsku.
    Czy godziny pracy będą takie jak się ustala w rozmowie,że Ci pasuje, czy potem życie to weryfikuje i np. nie masz wyboru rzucają Cie na nocną zmianę nie patrząc wogóle na człowieka. Albo dzień pracy trwa po 15 h a Ty wyglądasz jak ściera szara i wracasz do domu po 23?
    Albo niby umawiasz się na prace pon-piątek a potrafią zadzwonić w sobotę wieczorem, że masz być w niedzielę??Ok rozumiem, że raz na czas jak się robota spiętrzy ale nie regularnie.
    Jak dla mnie noc służy do spania.Kretem nie jestem.
    Nadmienię, że mam rodzinę i nie mam zamiaru zamieniać dnia z nocą ani zawalać życia osobistego np pracując w niedzielę.
    Narazie więc nie szaleję, chce wiedzieć jak tam jest.
    Wiem, wszytko zależy od ludzi i układu na jaki się trafi.
    Narazie mam wrażenie, że jakoś tam można sie z team liderką dogadać np. w kwestji dnia wolnego u lekarza bo takie mam terminy raz na kwartał czy żądają absolutnej dyspozycyjności i oddania a bez Ciebie firma sie zawali i świat też.Np za niedługo mam taką sytuację, już wspominałam o tym w rozmowie z nimi, natomiast jak to jest w praktyce czy da sie z nimi dogadać czy nie?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Mode Re: Cap Gemini? IP: *.tktelekom.pl 14.01.13, 21:25
        Ok ja jestem teraz na okresie próbnym jako Customer Service Advisor w IS
        Atmosfera na sali przyjemna wszyscy ludzie mili.
        Grafik mam ustalony na ponad miesiąc z góry ale to i tak da się z team liderem dogadać.
        Ogólnie to nocki bo klient amerykański ale ja w sumie mówiłem im że mi to pasuje.
        pracujesz po 8.5h dziennie 5 dni w tygodniu(Prawo pracy wymaga 11 godz miedzy końcem a startem nast. dnia o ile się nie mylę) czasem ponoć weekendy ale ja nie mam ich w grafiku.
        do tego jest social czyli opieka medyczna i pracodawca opłaca powrót do domu w godź. nocnych czyli między 23 a 7 rano. w sumie tak jest u mnie nie wiem jak na innych projektach.
        • Gość: cappucino Re: Cap Gemini? IP: *.cdma.centertel.pl 27.01.13, 23:14
          zuzza i co dostałaś się do Cap? jeśli tak to daj znać jak to wygląda organizacyjnie, bo też jestem zaangażowana rodzinnie i zastanawiam się jak tam na to patrzą. Czy na etapie rekrutacji można negocjować takie szczególy i czy w ogóle jest to do negocjacji?
          • 0_maria Re: Cap Gemini? 29.01.13, 00:34
            Zuzza czy Ty jesteś po filologii?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka