Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

CV - "Ukończone" studia mgr, a dyplom inżyniera.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.13, 13:05
    Witam
    Mój problem polega na tym, że obroniłem niedawno pracę inżynierską (styczeń 2013), a studiowałem na studiach magisterskich w latach (2005 -2010). Nie mam za bardzo pojęcia jak umieścić to w CV, aby miało to jakiś sens. Na chwilę obecną wygląda u mnie to tak:

Wykształcenie:
    2005-2010 Politechnika...
    Wydział...
    Kierunek...
    Specalizacja...

Najrozsądniejszym wydaje mi się umieszczenie nad terminem "2005-2010" nowej daty (daty obrony pracy inż. ze stycznia 2013) z dopisaniem uzyskania tytułu inżyniera i tematem pracy inżynierskiej. Tylko nie jestem pewien czy byłoby to "fachowo napisane".

Bardzo proszę o jakąś radę.
    Pozdrawiam

Obserwuj wątek
      • annajustyna Re: CV - "Ukończone" studia mgr, a dyplom inżynie 08.02.13, 15:42
        Najpierw podaje sie aktualna date (kolejnosc odwrocona). Czyli zaczynasz od I 2013 obrona etc.
      • Gość: grt Re: CV - "Ukończone" studia mgr, a dyplom inżynie IP: *.205.24.104.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.02.13, 18:16
        Możesz napisać tak, jak sam zaproponowałeś.

Możesz też inaczej:

Jak rozumiem w latach 2005-2010 studiowałeś an studiach magisterskich, ale nie zdobyłeś dyplomu magistra ani inżyniera.

Potem nie rozpoczynałeś nowych studiów, tylko złożyłeś pracę inżynierską dotyczącą tamtych studiów i się obroniłeś.

Jeśli sytuacja wygląda tak, jak opisałem powyżej, to w CV napisz:

2005-2010 Politechnika...
        Wydział...
        Kierunek...
        Specjalizacja...
        Uzyskany tytuł inżyniera.

Nie musisz podawać daty uzyskania.
        • Gość: Karol Re: CV - "Ukończone" studia mgr, a dyplom inżynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.13, 23:55
          Sytuacja wygląda dokładnie tak jak napisałeś. Tak zrobię, bardzo dziękuję za podpowiedź. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka