Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.246.130.96.rev.vline.pl 13.02.13, 21:15
    Na forum był bardzo pokaźny wątek na temat działania firmy Eco-Vital, jednak w dziwnych okolicznościach zaginął. Wielka to szkoda i strata dla rzesz bezrobotnych szukających solidnego zatrudnienia, ponieważ była to kopalnia informacji i argumentów dlaczego należy tej firmy UNIKAĆ. Jeśli da Wam satysfakcję świadomość, że przepracowujecie około 65 godzin w jeden tydzień za psią stawkę na umowę śmieciową, bo na inną nie ma co liczyć, to zapraszam do Eco-Vital!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Miguel Re: Eco-Vital IP: *.torun.mm.pl 14.02.13, 00:22
        Prawda jest taka że wpisy o tej firmie zginęły też na portalu Gowork.pl....hmmm...jak widać firma nie chce mieć nieprzychylnych wpisów, ale tym samym wystawia sobie złe świadectwo. Nie polecam tej firmy.
        • Gość: AGATA 1976 Re: Eco-Vital IP: 193.239.125.* 15.08.13, 19:22
          GDZIE MOŻNA ZNALEZĆ POMOC W ODSTĄPIENIU OD UMOWY KUPNA SPRZEDAŻY Z ECO-VITAL?
      • Gość: kamila 69 [...] IP: *.artnet.pl 14.02.13, 09:07
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: gość Re: Eco-Vital IP: *.ip.netia.com.pl 19.11.13, 14:53

Żenada..ktoś kto tam pracował tak pochlebnie się nie wypowiada.Dobra atmosfera???proszę Cię tam nie ma dobrej atmosfery. Kare można dostać nawet za to że za wolno oddychasz.Rozmowy na podsłuchu, kamery...obóz pracy. Kiedy tam pracow. to na każdą złą opinie kazano kazdemu pracownikowi napisać coś dobrego...by te złe rzeczy zatuszować....masakra jakś.sądze że jesteś jednym z nich...Gdziekolwiek składa się CV po pracy w Eco proponuję by to wymazać z życiorysu bo w poważnych firmach nie traktują tejże praktyki poważnie. A najgorsze są gwiazdy z biura...co jedna to lepsza sprzedałaby koleżanke by tylko podmaślić się panu P.
          • Gość: pantera Re: Eco-Vital IP: 119.235.74.* 21.02.14, 11:03
            Ja tam pracowałam prawie rok i moge powiedzieć wiele dobrego. nie wiem czy atmosfera i traktowanie zależały od dzialu, ale u mnie bylo mega fajnie. Mój przełożony był bardzo wyluzowany i nie traktował nas jak niewolników. nikt nie kazał nam pisać komentarzy, zeby cokolwiek retuszować, to są bzdury!
        • Gość: hey Re: Eco-Vital IP: *.bialystok.vectranet.pl 19.02.14, 21:46
          ?????to są chyba jakieś żarty. 8zł na godzine i do tego premia ???? hahaha, ciekawe za co? Jak jest cacy to jest cacy. Jak zaczynają się problemy, to jest próba zmotywowania pracownika. Jak motywacja co 15 minut nie pomaga to jest groźba zwolnienia. Jeśli to nie skutkuje, są kary za byle gó*no. To też nie działa? to wypierd....
      • snajper55 Re: Eco-Vital 18.02.13, 23:39
        Gość portalu: jr napisał(a):

> zadziwiające jest to ze wpisy o tresci negatywnej po pewnym czasie znkaja zosta
        > ja tylko peany na cześć firmy .
        > myslałem że tylko go work tak ma , a tak poważne forum jak gazeta nie .
        > cóż myliłem sie .
        > pytanie do admina - co się dzieje z tymi wpisami i dlaczego znikają ?

Jeśli autor postu nazwie firmę np oszustami, a firma nie ma wyroku, to administracja ma obowiązek taki wpis na żądanie usunąć. Niektóre firmy (zwykle te o nienajlepszej opinii, choć nie tylko) bardzo tego pilnują i administracja musi na ich żądanie takie obraźliwe posty usuwać. Administruję kilkoma innymi forami więc wiem. Wniosek: pisać o faktach a nie wyzywać. Wnioski niech sobie każdy sam wyciąga.

S.
      • Gość: rzeszowianka Re: Eco-Vital IP: 85.219.203.* 20.02.13, 08:18
        Dziękuje bardzo za uprzedzenie.Mój mąż tez dostał takie zaproszenie na dzień 03.03.2013 w Rzeszowie i tak myślałam że w dzisiejszych czasach nikt nie daje zadarmo zaproszeń i jeszcze koszt dwóch zaproszeń 240zł to napewno to samo.Dobrze że jestem osobą ostrożną i sprawdziłam w internecie co to jest za firma i miałam rację
        • Gość: Janusz Re: Eco-Vital IP: *.31-186-85-108.net.eco.atman.pl 20.02.13, 09:56
          A ja byłem już na tym spotkaniu kabaretowym. :) jestem bardzo zadowolony, bo ze względu na cenę nie mogliśmy sobie nigdy pozwolić na takie wyjścia z moja małżonką. A tu taka okazja. Bardzo Mi się podobało, wybawiłem się jak nigdy, żona również była zadowolona. A później była degustacja, bardzo dobra. :)
          Oczywiście wiele osób kupiło te naczynia, bo naprawdę są dobre, mimo, że trochę kosztują. Ale jak komuś zależy na zdrowiu i szybszym gotowaniu no i oczywiście na to go stać- to może sobie pozwolić na taki zakup.
          Polecam wszystkim wybranie się na to spotkanie, bo naprawdę super! przecież nikt nie musi nic tam kupować. :)

Pozdrawiamy, Janusz z małżonką.
          • Gość: tomek Re: Eco-Vital IP: *.pollub.pl 08.11.13, 19:50
            Od razu widac, ze Pan pracuje w eco vital, poniewaz dokladnie te same argumenty mamy przedstawiac klientom.
        • Gość: kabaretowicz [...] IP: *.biznes-host.pl 20.02.13, 14:30
          • Gość: magno;ia Re: Eco-Vital IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.13, 16:23
            ja chetnie odsprzedam bilety
          • Gość: Śmiech Re: Eco-Vital IP: *.bialystok.vectranet.pl 19.02.14, 21:59
            Gdyby wam dobrze zapłacono to i Państwo byście nie wystąpili w kabarecie,? żenada. ręka rękę myje. Coś za coś a wszystko zostaje w przyrodzie. Ludzie nie bądźcie ciemni. Z garstki osób które przyjdą na śmieszne spotkanie zostanie dosłownie pare osób których nie da się wkręcić. Na reszcie żeruje firma. proste.
        • justynagrzeszczyk [...] 21.02.13, 12:00
          • Gość: kasia Re: Eco-Vital IP: *.toya.net.pl 10.04.13, 16:33
            witam. a na czym dokładnie polega praca która wykonujesz? tak zwana praca biurowa
          • Gość: Marek Re: Eco-Vital IP: 95.108.110.* 17.05.13, 14:51
            Nie do końca to co piszesz jest prawdą. Nie słyszałem o czymś takim jak kary finansowe w innych firmach. Jedynie Eco Vital stosuje taką praktykę, która moim zdaniem nie jest do końca zgodna z prawe, bo w sumie jak można komuś zabrać część wynagrodzenia skoro nie ma sie żadnej odpowiedzialności materialnej wpisanej w umowie. Ach ! przepraszam, tutaj jest jedynie umowa zlecenie, więc jak zabiorą ci wszystko i powiedzą, że "źle pracowałaś", to trudno jest dochodzić swoich praw. A jest wiele osób, które po odejściu z tej firmy, lub po zwolnieniu nie otrzymały ani złotówki wynagrodzenia a teraz nie wiedza jak to załatwić. Dziwnym trafem ich wpisy bardzo szybko giną na forach internetowych, a każdy kto pracuje lub pracował w tej firmie wie dlaczego tak jest.
            Jeśli tobie jest tam ok, to bardzo mnie to cieszy ale nie wmawiaj nikomu, że firma jest taka super, bo wielu już na niej się przejechało, mieli pecha. Życzę ci abyś tego nie doświadczyła.
            • Gość: .... Re: Eco-Vital IP: *.drama.pl 20.05.13, 19:02
              Właśnie pracowałam w tej firmie i zostałam oszukana , do tej pory nie dostałam należnych mi pieniążków , dzwoniłam do tej firmy i za każdym razem odsyłali mnie do kogoś innego mało tego teraz się okazało ze "niby" nie podpisywałam żadnych list co jest śmieszne bo każda moja lista była podpisana i teraz próbują ze mnie zrobić wariata , straciłam tylko czas i pieniądze , jeśli chce ktoś tam pracować to życzę powodzenia... Pozdrawiam :)
        • Gość: vani [...] IP: *.play-internet.pl 15.04.13, 21:59
          Treść postu jest niedostępna.
          • Gość: Małgorzata Re: Eco-Vital IP: 31.130.103.* 20.04.13, 16:14
            Firma to kupa oszustów. Patrzą żeby opchnąć towar niekoniecznie pełnowartościowy a co do reklamacji to nie ma możliwości kontaktu. Na maile nie odpowiadają, telefony ciągle zajęte lub pełna skrzynka. Olewają klienta od momentu podpisania umowy, bo już złapany.
      • Gość: tornado Re: Eco-Vital IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.13, 11:04
        Tak to już jest negatywnych wpisów nie ma chociaż były dokładnie opisane działania tej firmy.Ktoś ma chyba dobre układy z gazetą.pl .Ludziska patrzcie gdzie wynoszą kurczaka i jak go kroją bo mi się wydawał zbytnio zimny jak na świeżo wyjętego z garnka..
      • karol_l_88 Re: Eco-Vital 21.02.13, 11:20
        umowy smieciowe sa wszedzie
        taki rzad mamy ze nie potrafia zrobic z tym nic zebynas zatrudniali na umowe o prace
        tej firmy nie trzeba unikac wcale nie jest tak zle
        kokosow nie placa ale na telemarkeitngu dalo sie zarobic poltora tysiaka i to lekka reka
        wiadomo ze parcie ze strony kierownictwa bylo na wynik ale uwiezcie mi w arvato czy holiconie jest jeszcze gorzej
        w ecovital przynajmiej nie trzeba bylo ciagle robic popoludniowek
        • Gość: Poziomka Re: Eco-Vital IP: 69.195.136.* 22.02.13, 12:46
          co do popołudniówek to racja. Stałe godziny pracy i wpisywanie na listę obecności, na której jasno określasz od do któej pracujesz sprawia, że nie ma co się martwić o popołudniówkii. Chyba, że tak sobie ustwaisz grafik bo się uczysz. Dobra sprawa dla młodych i pracowitych osób.
          • Gość: IZA Re: Eco-Vital IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.13, 10:44
            wITAM, MAM PROBLEM KUPIŁAM GARNKI I JESTEM ZADOWOLONA JEDNAK OD MIESIACA CZEKAM NA UMOWĘ Z bANKU, NIE WIEM JAKI KREDYTUJE, NIE OTRZYMAŁAM BLANKIETÓW WPŁAT. CZY WIECIE Z JAKIM BANKIEM WSPÓŁPRACUJA?
            IZA
      • Gość: dominik Re: Eco-Vital IP: *.ip.netia.com.pl 21.02.13, 16:07
        pracowalem w wielu roznych firmach. i jako przedstawiciel handlowy i jako telemarketer. obecnie w eco vitalujestem przedstawicielem handlowym.
        bardzo krzywdzace jest takie generalizowanie sprzedawcow. nie kazdy wciska i zmusza do sprzedazy, nie kazdy niby zmienia jakies informacje na umowie. co jest niemozliwe, bo takie osoby bylby odrazu zwolnione.
        chcialbym powiedziec, ze ja z moimi wspolpraconikami NIGDY nie zmuszalismy nikogo do kupna. nie wciskalismy zadnych naczyn.
        dlatego prosze aby konkurencja nie pisala tych bzdur, tylko dala sie wypowiedziec naszym prawdziwym klientom.
        • snajper55 Re: Eco-Vital 21.02.13, 17:22
          Gość portalu: dominik napisał(a):

> pracowalem w wielu roznych firmach. i jako przedstawiciel handlowy i jako telem
          > arketer. obecnie w eco vitalujestem przedstawicielem handlowym.
          > bardzo krzywdzace jest takie generalizowanie sprzedawcow. nie kazdy wciska i zm
          > usza do sprzedazy, nie kazdy niby zmienia jakies informacje na umowie. co jest
          > niemozliwe, bo takie osoby bylby odrazu zwolnione.
          > chcialbym powiedziec, ze ja z moimi wspolpraconikami NIGDY nie zmuszalismy niko
          > go do kupna. nie wciskalismy zadnych naczyn.
          > dlatego prosze aby konkurencja nie pisala tych bzdur, tylko dala sie wypowiedzi
          > ec naszym prawdziwym klientom.

To nie konkurencja pisze, tylko ludzie, którzy uważają, że oszukujecie tych, którzy przychodzą na wasze pokazy. Którzy uważają, że omamieni prowizją jaką zarobicie za każdą sprzedaną patelnię wszelkimi metodami usiłujecie ludzi nakłonić do kupna swego towaru. Wielu uważa te metody za zwykłe oszustwa. Niektóre z nich zostały opisane w prasie.

Lukrowane laurki wypisywane tutaj przez opłacane przez firmę osoby tego nie zmienią.

S.
          • Gość: Marta Re: Eco-Vital IP: *.tvk.torun.pl 21.02.13, 18:46
            Prosze Was ludzie. Opanujcie sie.. Takie bzdury tu piszecie, az glowa peka. Nie istotne, kto pojdzie na pokaz sie przekona, ze to jedna z uczciwszych firm.
            • snajper55 Re: Eco-Vital 21.02.13, 23:27
              Gość portalu: Marta napisał(a):

> Prosze Was ludzie. Opanujcie sie.. Takie bzdury tu piszecie, az glowa peka. Nie
              > istotne, kto pojdzie na pokaz sie przekona, ze to jedna z uczciwszych firm.

No właśnie ludzie się przekonali jak jesteście uczciwi i dlatego tak o was piszą.

S.
              • damian2237 Re: Eco-Vital 22.02.13, 12:13
                Drogi Snajperze, widzę, że jesteś jedną z najaktywniejszych osób na tutejszym forum i myślałem, że potrafisz logicznie pomyśleć, że komentarze jakie tu się pojawiają, to zdania konkurencji, której ślinka cieknie na widok wyników jakie osiąga eco-vital. Czy kiedykolwiek kupiłem garnki eco vital? Odpowiedź brzmi nie. Czy kiedykolwiek kupię garnki eco - vital, odpowiedzeć brzmi: nie. Myślę, jednak, że gdyby sytuacja finanswa mi pozwalała, to zdecydowałbym się na ich zakup. Chociażby ze względu na ich wysoki standard. Myślisz, że tysiące sprzedanych naczyń świadczy o ich złej sławie, czy może wręcz odwrotnie, że sa na tyle dobre, że warto je kupić? Hm...???
                • Gość: Caesar Re: Eco-Vital IP: *.toya.net.pl 18.03.13, 18:01
                  Jak już musisz : www.stylowazastawa.pl/kategoria/110_9_330/patelnie_tytanowe.html . To samo 3 razy taniej. Czyli jednak udała się prezenterom ecoVital prezentacja, wzbudziła "chcicę", wyłączyła myślenie ...
                • Gość: Ludwik Re: Eco-Vital IP: *.icpnet.pl 28.03.13, 11:38
                  Mysle ze chodzi tu tylko i wyłacznie o wiek kupujacych. Babcia 70 letnia ma w głowie "gabke" byle ciul z przygotowaniem handlowym zakreci ja jak dziecko wykorzystujac wszystkie nie moralne zabiegi byle tylko sprzedac . Garnki sa pewnie dobre to sie mozna zgodzic ale za ulamek swojej ceny .
                • Gość: oppppc Re: Eco-Vital IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.13, 13:29
                  Tysiące sprzedanych naczyń ?Przecież wiadomo że na jednym pokazie jest ok .30 -50 osób w jednej sali.A sal w hotelu Anders w Łodzi było ok.20. Średnio co 2 godz. na salach pojawiają się nowi zaproszeni goście.Sumować? 50 osób x 20 sal - 1000 osób. po pokazie większość daje się naciągnąć na raty po średnio 3500 zł .niech będzie połowa zaproszonych ,czyli 500 osób x 3500 zł. =1750000 zł tylko z 2 godzin pokazów.Powiedzmy że wszystko trwało 10 godzin.=17500000 zł.Z jednego dnia.Niezły zarobek...Siedemnaście milionów?Ale przemiał.
                  • Gość: kasa Re: Eco-Vital IP: *.ip.netia.com.pl 28.03.13, 15:36
                    kase kazdy chce zarabiac. ; ] nic nadzwycajnego.
                    a ze duzo kasy, no coz, dobry produkt to kupuja. tez bylam - kupilam - jestem zadowolona
                    drogie ale szybko sie zwraca.
                    • Gość: iza Re: Eco-Vital IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.13, 19:34
                      jaki Bank kredytuje umowy?
                    • Gość: Misiek Re: Eco-Vital IP: *.opera-mini.net 20.08.13, 23:44
                      "Drogie ale szybko sie zwraca"

Nie wiem czy mialem sie smiac ale spadlem z krzesla ze smiechu... Szybko sie zwraca? Samochod ktory mniej pali moze sie szybko zwrocic jak ktos duzo jezdzi ale garnki? Firma nie wie co pisac to takie rzeczy wymyslaja juz... Ale taka babcia kolo 70, jak powiedza i obkreca ze 100lat beda tak samo sluzyc uwierzy nawet...

Wszedlem bo chcialem jedynie potwierdzenia czy warto isc na rozmowe kwalifikacyjna. Juz wiem ze nie. poza tym jaka "dobra" firma na kazdej stronie o prace, daje swoje ogloszenia? wyslalem dzis CV i po doslownie 2-4min do mnie oddzwonila pracownica i umowila na rozmowe... Watpie zeby w ogole czytali te "cefalki". Jakby taka "fajna i przyjemna" praca byla to by ludzie nie odchodzili z tamtad i tyle ofert pracy nie byloby na necie...
                • Gość: mergie Re: Eco-Vital IP: *.play-internet.pl 15.04.13, 22:06
                  ja wam dma standard a na co emerytowi standard zapedy macie poznanskie to i koniec zaliczycie po poznansku z reki stolecznych pranikow-pozew zbiorowy az milo na was bedzie szykowac i wtedy sie okaze jak wam standard wyjdzie
                  nadepneliscie mi na odcisk ja wam nie podaruje
                  prezesie oj prezesie ale sie Toba nakarmie i to publicznie Matys publicznie
                  na oczach kamer obnaze twoje zapedy
                • Gość: GARNEK Re: Eco-Vital IP: *.centertel.pl 15.05.13, 08:18
                  Chcę założyć stowarzyszenie "Poszkodowanych przez firmę ecoVital" (gość)  15.05.13, 08:15:45

LUDZIE- PRZEJRZYJCIE NA OCZY!!
                  ZAKŁADAM STOWARZYSZENIE "Poszkodowanych przez firmę ecoVital". PROSZĘ O ZGŁASZANIE SIĘ.
                  PODAJE E-MAIL: KONTAKTKPW@INTERIA.PL. WARUNEK SKAN UMOWY ZAKUPU.
                  CHCĘ WYSTĄPIĆ Z POZWEM ZBIOROWYM
                  POZDRAWIAM
                  • Gość: czetor@gmail.com Re: Eco-Vital IP: *.cm.umk.pl 15.10.13, 12:30
                    Jestem świadkiem tragedii rodziny gdzie na pokazie Kryszaka tak przerobili ucznia niepracującego że sprzedali mu wszystko co tego dnia oferowali, dodam że chłopiec jest niepełnosprawny, tyle że posiada dowód z racji wieku. Powstał dług około 25 tysięcy.
                  • Gość: Maja [...] IP: *.hukot.net 06.03.14, 09:09
            • Gość: vani [...] IP: *.play-internet.pl 15.04.13, 22:09
              Treść postu jest niedostępna.
              • Gość: xyz Re: Eco-Vital IP: *.elk.mm.pl 16.04.13, 00:03
                forum.gazeta.pl/forum/w,71,143901881,143901881,ECO_VITAL_pokaz_garnkow_w_Toruniu_13_14_04_2013.html
        • Gość: iza Re: Eco-Vital IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.13, 19:41
          ok,kupilam od Państwa garnki, jednak od miesiąca nie mam informacji jaki bank kredytuje umowę, nie można się do Firmy dodzwonić.Proszę o pomoc, muszę gdzieś płacić raty.
          iza
      • vani.zen Eco-Vital& Emerycie oddaj garnek 20.04.13, 19:15
        prosze kierowac swoje kroki do UOKIK ktory to w procesie postepowania majac wiecej osob poszkodowanych jest w stanie nalozyc wysoka grzywne bowiem wprowadzanie w blad celem osiagniecia korzysci majatkowej jest karane z mocy ustawy chroniacej konsumenta;

prawa-konsumenta.wieszjak.pl/sprzedaz-towarow/252817,Nieuczciwe-promocje-jakie-uprawnienia-maja-konsumenci.html
      • Gość: sarah_green Re: Eco-Vital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.13, 11:14
        Uwaga na stanowisko SZKOLENIOWCA GRUP SPRZEDAŻY. To nie jest to stanowisko - i tak na początku trzeba być przedstawicielem handlowym... A jak sie bedzie dobrze pracowac, to MOŻE zostanie się trenerem.
      • Gość: H Jak zrazić do siebie ludzi i stracić klienta IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.06.13, 16:52
        Zaczyna się od tego że w Tesco wygracie bilet na występ np. Pazury za to że zrobiliście duże zakupy. Pani poprosi o numer telefonu bo "liczba miejsc jest ograniczona i trzeba potwierdzać". Potem będą do was wydzwaniać. Przyjdziecie na występ ale zamiast tego przez trzy godziny będziecie indoktrynowani jakie to fantastyczne garnki ma firma eko vital. Stracony czas. Polecam trzymać się z dala a bilet nagrodę dać komuś kogo serdecznie nienawidzicie.
      • Gość: Gosc Re: Eco-Vital IP: 31.130.100.* 24.06.13, 21:44
        Ja również pracuję w Eco-Vital i nie polecam. No chyba, że ktoś chce zarabiać kilka stówek miesięcznie i przy tym każdego dnia być wyzywanym przez telefon (rozmowa z klientem) a dodatkowo wieczny problem (z szefostwem!), że nie wciskamy każdemu zaproszenia. Ogólnie na takich pokazach traktuje się ludzi źle więc jeśli do kogoś zadzwonię to z góry przepraszam i ludzie-nie przyjmujcie tych zaproszeń!!
      • dee.p Re: Eco-Vital 25.06.13, 12:57
        No widzę, ze kogoś tu mocno poniosło... Umowa śmieciowa?Psie pieniądze? Czy Pan na pewno wie jak funkcjonuje firma Eco-Vital? Bo z tego co widzę z powyższej wypowiedzi to jednak niebardzo... Co z tego, że gdzies indziej umowa była o pracę, skoro stawka miesięczna niezmeinna niezaleznie od przepracowanych godzin. Tu przynajmniej liczą każde przepracowane 5 minut i na pewno nie są to pieniądze marne.
        • Gość: brix Re: Eco-Vital IP: *.toya.net.pl 02.07.13, 18:34
          zgadzam sie w 100% jak sie komus nie chce pracowac to nawet 10.000 miesiecznie btlobt dla tkiej osoby za malo nawet za siedzenie w domu. praca w eco vital jest dla najlepszych i najbardziej ambitnych. w eco da sie zarobic i sa miesiace w ktorych na koncie pojawia sie piecocyfrowa kwota.
          • Gość: vvvv Re: Eco-Vital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.13, 22:09
            czy ty nie rozumiesz ze te zarobki sa takie bo naciagacie starszych ludzi na taka kase?
        • Gość: Ja firmie yy Re: Eco-Vital IP: *.dynamic.chello.pl 24.11.13, 22:08
          650 zł miesięczna pensja w tej firmie to super pensja... po prosty happyy jestem szczęśliwa...
      • Gość: vvvv Re: Eco-Vital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.13, 22:03
        za ludzka krzywdę dostajecie pieniądze
        • Gość: eve Re: Eco-Vital IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.13, 17:50
          Ja bylam ostatnio na pokazie tej firmy i moze pokaz był super, jakosć naczyń pokazana w 100%, ale co po pokazie sie działo to po prostu masakra!!! To nękanie ludzi by za wszelka cene kupili garnek warty 4000 a w czasie pokazu połowe mniej, płatne w ratach itd, Mówi się grzecznie nie, a oni nie odpuszczają, jak się jednemu konsultantowi nie da namówić tej osoby do kupna to wracaja inni i dalej ta osobę namawiają, mimo wyraźnego sprzeciwu, to jest chore!!! I całe wrażenie tej jakości produktów zniszczyła ta maskarada. 1 i ostatni raz byłam na takim pokazie
      • iwet170 Re: Eco-Vital 23.08.13, 12:06
        Byłam PRZYPADKOWO, na pokazie Firmy Eco-Vital.
        Miał być kabaret Pazury...za darmo, więc poszłam. Potem okazało się, że przedtem musiałam obejrzeć pokaz garnków.
        Byłam, delikatnie mówiąc...wkurzona!!!
        Ale...garnki super. Zatęskniłam za jednym. Ceny odstraszające.
        W domu pogrzebałam w necie i kupiłam identyczny z logo firmy...nowy za...500 zł!
        Jestem bardzo zadowolona :) :)
        Sama działalność firmy, bardzo nachalna, bezczelna...wyszłam przed końcem...spróbowałam jednak kurczaczka i piernik...bardzo dobre ;) ;)
        • marokania [...] 28.08.13, 11:57
        • Gość: wiesław Re: Eco-Vital IP: *.suwalki.vectranet.pl 29.09.13, 10:56
          firma nie odpowiedzialna w suwałkach dzisiaj miał być pokaz o godzinie 10-30 ale zostaliśmy nie wpuszczeni bo zmienili czas pokazu bardzo żle postępują z klientami
      • Gość: ja eco vital IP: *.olsztyn.mm.pl 16.09.13, 23:05
        Czy iść do pracy na tele?, trochę się zniechęciłam i te jeszcze 4 zaproszenia w ciągu godziny, czy to możliwe żeby osoby przyjmowały zaproszenia na pokaz garów???
      • Gość: magg eco vital Kielce IP: *.speed-transfer.mm.pl 29.10.13, 14:31
        a pracuje ktoś w Kielcach jako telemarketer? jak wygląda tam rekrutacja?
      • Gość: nyska brak trenerów rzeszów IP: *.ostnet.pl 30.10.13, 15:38
        eco vital w Rzeszowie to porażka. Trenerzy to osoby bez doświadczenia, którzy nie znają żadnych technik mających na celu osiągniecie dobrych wyników przez konsultantów. Pan K pracuje 1,5 miesiąca w telemarketingu i jest trenerem, czyż to nie jest żałosne???? Pani A z zawodu fryzjerka też pracuje na słuchawkach ok miesiąca i jest trenerem. Jak takie osoby mają pomoc w rozwoju firmy????? I w sumie z tego co się orientuje to żaden z trenerów nie nadaje się do danej pracy przez co firma ponosi ogromne straty ale oczywiście wina stoi po stronie najsłabszych, czyli telemarketerów. Wystarczy mieć względy u Pani Agnieszki i to wszystko.
        Praca jest ok mimo braku odpowiedniej kadry.
        • Gość: Sabina [...] IP: *.static.icpnet.pl 04.11.13, 15:08
          • snajper55 Re: brak trenerów rzeszów 05.11.13, 11:28
            Gość portalu: Sabina napisał(a):

> Żałosne? Ja jestem z zawodu fryzjerką. Sugerujesz, że nie mogę robić w życiu ni
            > c innego? Jeśli ktoś ma potencjał i chce się rozwijać, to dlaczego nie dać mu s
            > zansy? Co to za różnica jaki zawód ma wyuczony? Moim zdaniem to jest właśnie pl
            > us tej firmy, bo każdy ma szansę.

Tak jak w każdej firmie zajmującej się akwizycją. Słyszałaś, aby kogoś nie przyjęli na akwizytora?

S.
            • Gość: champion [...] IP: *.static.icpnet.pl 05.11.13, 14:58
              • Gość: antyCHAM Re: brak trenerów rzeszów IP: *.183.158.234.dsl.dynamic.t-mobile.pl 12.11.13, 15:59
                Byłem dzisiaj na pokazie ecovital ponieważ namówiła mnie moja mama. Mówiła że słyszała od znajomej iż gary są fajne i może bym kupił sobie z żoną na moje gospodarstwo więc poszedłem na pokaz. Fakt, gary fajne, ich pokaz przekonywujący. Cena trochę jak na nasze polskie warunki "troszkę" za wysoka ( od 1 tys zł za sztukę ) więc niestety nie zdecydowałem się na zakup. Wszystko byłoby OK ale zdenerwowała mnie bardzo nachalność sprzedających. Przy stoliku sprzedaży, sprzedający powiedział: proponuję zestaw uniwersalny 4 sztuki garnków za 160 zł. miesięcznie na 36 rat. Nie czekając na moją decyzję powiedział " POPROSZĘ DOWÓD". Gdy oznajmiłem że jeszcze tego nie przemyślałem powiedział mi że w takim razie może mi zaoferować tańszy i mniejszy zestaw za 110 zł miesięcznie/36 rat. I znowu nie zdążyłem się odezwać a ponownie usłyszałem "POPROSZĘ DOWÓD". Po chwili jeszcze proponował mi pan coraz bardziej pomniejszone zestawy garnków i coraz mniejsze raty ale dosłownie co kilkanaście sekund pan ten powtarzał "POPROSZĘ DOWÓD" co już zaczęło mnie denerwować i irytować. Człowiek był tak nachalny i chamski z tym swoim "POPROSZĘ DOWÓD" że po prostu opuściłem lokal bo już się we mnie zagotowało. Gdy po kilkunastu minutach wyszła stamtąd moja mama, powiedziała że ludzie ( którzy w większości przychodzą tylko po te upominki dawane przez każdą firmę na prezentacjach ) zrobili tam awanturę gdyż najpierw nie chciano im dać tych prezentów, a gdy wreszcie zaczęli rozdawać to okazało się że prezenty które były pokazane na folderach zaproszeniowych wogóle nie przypominały tych które rozdawano ludziom. Było to zwykłe dziadostwo chińskie które jak później sprawdziłem w internetowej hurtowni wyrobów chińskich, kosztowało w tej hurtowni 2,20 zł !!!!!!!! Dlatego dziwię się tym ludziom którzy jeżdżą po takich pokazach i tracą swój cenny czas ( pokaz trwał 3 godziny) aby potem otrzymać "UPOMINEK" za 2-3 złote !!!!!!!!!
                • Gość: Renata [...] IP: *.swps.edu.pl 13.11.13, 14:24
          • Gość: ewa Re: brak trenerów rzeszów IP: *.ostnet.pl 21.11.13, 22:16
            Oczywiście, że możesz! Ale czy się do tego nadajesz??? Wybrałaś zawód fryzjerki to w tym się specjalizujesz. Co innego gdybyś była fryzjerką ale np. z minimum dwu letnim doświadczeniem w Call center ale to już inna sprawa!!!

Trener powinien mieć wyższe wykształcenie bo jak wiadomo osoby pracujące na tzw słuchawkach to w większość ludzie wykształceni a ewidentnie dziwnie to uczucie gdy podchodzi do kogoś gó...ara bez doświadczenia i wykształcenia i naciska na zaproszenia bleee….

Trenerem zaś powinna być osoba, która pracowała w wielu firmach zajmujących się branżą Call center a nie jakaś tam fryzjerka z miesięcznym stażem. Co gorsza każdy pamięta wyniki nowych 4 trenerów (Rzeszów) i były śmieszne np. średnia 0,99!!!!! Zresztą z mojej strony to wszystko prawda jest taka, że karda jest do d… Trenerzy nic nie robią, zero coaching-ów. Zresztą odkąd jest nowy program to już kompletnie do niczego nie jesteście nam potrzebni!!! Kampanie zmieniają koordynatorzy, którzy są naprawdę super, wykształceni itp. z takimi ludzi to się chce pracować odpowiedni człowiek na odpowiednim stanowisku.
            Co innego gdybyś była fryzjerką ale np. z minimum dwu letnim doświadczeniem w Call center ale to już inna sprawa!!!
            • Gość: gość Re: brak trenerów rzeszów IP: *.static.sl-net.pl 20.08.14, 10:29
              Każdy trener gdzieś kiedyś zaczynał...a trenerzy z doświadczeniem nie biorą się przecież z nikąd?????!!!!!!!!(gdzieś trzeba to doświadczenie nabyć) ! Jeśli Was ( wykształceni TM) tak w oczy kole to trzeba było samemu startowac na trenera. Najlepiej to krytykować innych!!!! Zazdrość i nic więcej.
      • Gość: ev. Re: Eco-Vital telemarketing IP: *.play-internet.pl 15.11.13, 21:56
        Nie polecam pracy w telemarketingu: firma oferuje do 12zł/h w warunkach płacowych, minimum 6/h. Przy podpisaniu umowy dowiadujesz się, że to jednak min 5/h, a po kilku dniach pracy uświadamiasz sobie, że warunki prowizyjne są tak skonstruowane, że 6-7/h to już marzenie, a uzyskanie 12/h było niemożliwe od początku. Po kilku tygodniach wprowadzili kary wielkości dziennego wynagrodzenia za bardzo źle przeprowadzone rozmowy, a wiadomo, że jak pracujesz cały dzień i robisz 150+ rozmów, to zawsze może się jakaś zdarzyć słabsza i wtedy zamiast prawie za darmo, pracujesz kompletnie za darmo (chyba że spartoliłeś dwie rozmowy, wtedy musisz dopłacić)
        .
        Na plus to, że pracują tam super ludzie, stawia się na miłą atmosferę, jest dużo szkoleń rozwijających itd.
        Nie zdradzę jakie miasto, ale z tego co wiem, we wszystkich jest podobnie i warunki różnią się kosmetycznymi zmianami.
      • Gość: gość Re: Eco-Vital IP: *.ip.netia.com.pl 19.11.13, 14:57
        Popieram..prawdziwy zbieg okoliczności:))Dodatkowy etat na śmieciową umowę zajmuję się właśnie tuszowaniem prawdziwych informacji..kwestia czasu.
      • Gość: Ann Re: Eco-Vital IP: *.173.26.62.tesatnet.pl 20.11.13, 15:50
        Nie rozumiem tej nagonki na firmę. Na pokazy chodzą dorośli ludzie i świadomie podejmują decyzję o zakupie. Tłumaczenie, że oszustwem jest to, że babcia 70letnia daje się namówić na zakup są bezpodstawne. Skoro może głosować w wyborach, a tym samym mieć wpływ na losy kraju, i nie jest ubezwłasnowolniona to znaczy, że potrafi wyciągać logiczne wnioski i oceniać sytuację. Ja tutaj nie widzę oszustwa, a najwyższej "śliskie" zbiegi marketingowe. Ale czy oszustką nazywa się fryzjerkę, która chociaż umiejętności ma średnie, to przyciąga klientki uśmiechem i kawką z ciasteczkiem?

Produkty sprzedawane na takich pokazach są luksusowymi przedmiotami, wysokiej jakości więc jak ktoś je kupuje, to nie padł ofiarą oszustwa tylko najwyżej manipulacji. Cóż, chyba nie liczył, że Pazura itd. za darmo występują w ramach działalności charytatywnej? Każda firma ma swoje sposoby na przyciągnięcie i wprowadzenie klienta w dobry nastrój i ta ma takie. Nikt nie każe nikomu na te pokazy chodzić! A już na pewno nie kupować!

Zastrzeżenia można mieć tylko do poszczególnych handlowców, którzy zarabiają na prowizji migają się od zwrotów jak mogą. Każdy chce chleb do ust włożyć:( Jak ktoś się decyduje na zakup to raczej wie, że go stać więc wielkiej krzywdy ludziom nie robi poza faktem, że utrudnia im zwrot towaru. Utrudnia, a nie uniemożliwia. Wystarczy garnki spakować, odesłać do firmy i wysłać poleconym listem informację o odstąpieniu od umowy.

• Gość: Misia Re: Eco-Vital IP: 178.217.186.* 21.11.13, 10:34
          dokładnie. zgadzam się z tą opinią. tak samo w tv i w kinie macie reklamy i jakoś nie opisują tego w mediach. wystarczy zachować zdrowy rozsądek i mozna za darmo kabaret obejrzeć. poza tym, może faktycznie te garnki są warte swojej ceny. używał ich ktoś z was, że wiecie, że to przepłacanie?
      • Gość: Zyta Eco Vital Rzeszów IP: *.230.89.29.rzeszow.mm.pl 22.11.13, 12:34
        Hej
        Chciałam się wypowiedzieć na temat tej firmy mianowicie miałam "przyjemność" pracować tam na słuchawkach. Biorą wszystkich jak leci nie ważne ile się ma lat czy doświadczenie. Wyglnąda to tak masz 2 dniowe szkolenie na bardzo żałosnym poziomie jednym słowem dramat. Po 2 dniach narzucają ci grafik umowa oczywiście zlecenie i masz tak przychodzić jak nie to zastępstwo a jak nie to kara 50zł. Pracowałam tam 2 miesiące i wiem co mówię. Trenerzy są niedoświadczenie porostu gadali na słuchawkach i znudziło się im to to zostali trenerami od 7 boleści. Kasa zależy od was bo jak normalnie miesiąc przepracujesz to masz od 1200zł na reke i więcej. Ale ostatnio za słabe wyniki zwalniają w trakcie pracy co świadczy o tym jak bardzo są tam ludzie profesjonalni oczywiście mówią że zapominamy o tym i pracujemy dalej. Ja miałam dzień że system nie działał i słabo mi poszło generalnie byłam dobra to dowiedziałam się ze jeszcze taki jeden dzień to się pożegnamy. Super szkoda że ktoś jest ślepy. można by długo pisać. Powiem tak telemarketing tam ma potencjał ( nie mówię o tym co ta firma robi później) ale ludzie nie potrafią zarządzać są to młodzi ludzie którzy nei mają doświadczenia. Nie widzą podstawowych błędów. Powiem tak jeszcze jeden dzień w tej firmie to zadzwoniłabym do PIP-u dla własnej satysfakcji. Tak się poprostu nie robi !!!!!
      • tomeczek_44 Forumowicze mylą tu dwie rzeczy: 22.11.13, 13:01
        Forumowicze w tym wątku mylą dwie rzeczy: plusy i minusy pracy dla Eco-Vital jako telemarketer i działalność firmy Eco-Vital. Skupcie się raczej na tym pierwszym, bo o drugim napisano już dosyć, żeby każdy rozsądny słysząc w słuchawce, że Eco-Vital dzwoni, odkładał tę słuchawkę :)
        • Gość: Leia Re: Forumowicze mylą tu dwie rzeczy: IP: *.pub.sarocom.net 23.11.13, 13:45
          Ja pracowałam u nich w biurze przez 6 m-cy. Fakt, zdarzały się polecenia i osoby z kosmosu, ale generalnie cała firma funkcjonuje jak dobrze naoliwiona machina, jak Gwiazda Śmierci, można by rzec.;) i czego by nie mówić, to płacili uczciwie, nawet podwyżki były, więc w sumie nie narzekałam.
          • Gość: anon Re: Forumowicze mylą tu dwie rzeczy: IP: *.mtk-tv.pl 25.11.13, 12:54
            Powiem tak:
            Od dłuższego czasu przeszukuje różne oferty pracy i co nie wejde na pracuj.pl to na pole-position non stop są oferty Eco-Vitalu. No jak rok czasu patrze to cały czas to samo... Wniosek nasuwa się tylko jeden ;) Ludzie stamtąd za przeproszeniem spier... I niech mi jeszcze jakiś cymbał zaprzeczy. Już nie mogę patrzeć na ten Eco-Vital.
            • Gość: dobry, zły i brzyd Re: Forumowicze mylą tu dwie rzeczy: IP: 178.217.186.* 25.11.13, 15:46
              ZAPRZECZAM. Ludzie w moim zespole pracują już po kilka-, kilkanaście miesięcy. Nikt nie spier... Jak nie możesz patrzeć, to nie patrz, tylko się nie dziw, że już rok na pracuj.pl siedzisz. Nigdy tu nie pracowałeś, nic nie wiesz o pracownikach i atmosferze panującej w firmie, a nie możesz na nią patrzeć. Brak słów na ludzi, którzy tworzą społeczeństwo polskie...
              • Gość: Anon Re: Forumowicze mylą tu dwie rzeczy: IP: *.mtk-tv.pl 25.11.13, 16:54
                Siedzę gdyż cały czas poszukuje wymarzonej, stabilnej pracy ;)
                I wiecznie widzę oferty tego samego pracodawcy w tej samej miejscowości, a to o czymś świadczy. I te oferty są na każde stanowisko nawet na dyrektora oddziału no to sory chłopie o czym my w ogóle rozmawiamy.
      • Gość: Zażenowana Eco Vital Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.14, 18:46
        Nie czytałam Waszych wszystkich komentarzy.
        ALE TO JEST ŻENADA.....
        Zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną, nie jestem pierwszym lepszym handlowcem, mam jakąś karierę zawodową i oczekuje, że jeżeli ktoś mnie zaprasza na rozmowę to będzie to rozmowa merytoryczna. Sama prowadziłam rekrutacje na stanowiska więc wiem jak to powinno przebiegać.
        W KAŻDYM RAZIE ŚMIECH NA SALI
        Pani nie wiedziała nawet jak mam na imię
        Nie miała pojęcia o moim doświadczeniu
        Nic.... Już wtedy zrozumiałam, ze zostałam zaproszona bo wysłałam CV nikt tam za bardzo się nie wczytywał w proces mojej kariery.
        Żałuje tylko młodych ludzi i tych którzy nie mieli szczęścia zdobyć dobrego doświadczenia, dzięki takim firmom pozbywamy się z kraju rodaków.....
        ZMARNOWALI MÓJ CENNY CZAS I TYLE!
        • Gość: Byłypracownik Re: Eco Vital Rzeszów IP: *.wieszowanet.pl 27.01.14, 15:03
          Moja wypowiedz chciałbym zacząć od słowa PRZEPRASZAM!!
          Przepraszam wszystkich do których wysłałem zaproszenia i dali się nabrać na to ... "coś"
          pracowałem u nich jako telemarketer 2,5 miesiąca ... musiałem tam pracować ponieważ musiałem płacić za studia lecz na całe szczęście znalazłem ina prace i teraz mogę spokojnie sypiać. Każdego dnia z niechęcią przychodziłem do pracy bo miałem świadomość ze muszę łodzią wciskać kity oraz badziewne upominki które się mijają z prawda. Każdego dnia złe się czułem i rozmawiałem z ludźmi przez telefon nie chętnie. Jeśli słyszycie po drugiej stronie ze to firma eco vital lub podobne badziewie rzuć słuchawka... ona powinni wtedy zaznaczy rubrykę "rzut słuchawką"..
      • Gość: ążej Re: Eco-Vital IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.14, 15:36
        Nie rozumiem tego wylewania żalu na Eco-Vital. Klient niezadowolony? Nikt mu nie kazał się podpisywać na umowie z firmą. Pracownik niezadowolony? Może źle pracował i został zwolniony, stąd też niezadowolenie? Ludzie, na zdrowy rozsądek, gdyby tak wierzyć we wszystko, co piszą w Internecie, nic byście nie kupili, nigdzie byście nie pracowali...
        Odrobina więcej oleju w głowie - sprawdź sam, to się przekonasz, czy to prawda, co piszą ci niezadowoleni. A ty kiedy ostatnio zamieściłeś dobrą opinię, jak byłeś z czegoś zadowolony? Ta fala hejterów w Internecie jest żałosna.
        Sam pracuję w Eco-Vital w Rzeszowie od prawie roku i spotkałem się z wieloma telemarketerami czy handlowcami, którzy narzekali. Ale pracownik, który dobrze wykonywał swoje obowiązki, nigdy nie miał ku temu powodów. Ludzie pracują, zarabiają, nie narzekają. A jak ktoś ma problem - niech szuka pracy gdzie indziej i kupi sobie maść na ból dupy : ) Pozdrawiam!
        • Gość: Janina Re: Eco-Vital IP: *.icpnet.pl 13.01.14, 17:50
          Mogę tylko tobie współczuć pracy w tej firmie, a patrzę ze strony potencjalnego klienta. Wątek nie będzie o produktach (bo tych nie znam, ale o pracownikach Eko-Vital).

Telemarketrezy tej firmy potrafią dzwonić kilka razy dziennie, zaczynają około godziny 8 rano, ostatnie telefony są tuż przed godziną 22. Dzwonią do upadłego - jak nie odbieram, to telefon potrafi dzwonić kilka minut przy jednym połączeniu.

Dzwoniące osoby mają na ogół: totalny brak kultury (nie chcą bądź nie potrafią się przedstawić z imienia i nazwiska), fatalną dykcję bądź wady wymowy (jak już się przedstawią to bełkoczą jakby się naćpali lub napili alkoholu). Uważam, że osoba dzwoniąca powinna się przedstawić podając nie tylko nazwę firmy ale również imię i nazwisko - bo po pierwsze oni wiedzą do kogo dzwonię a ja chcę wiedzieć kto do mnie dzwoni, po drugie - minimum kultury osobistej obowiązuje każdego. Mogę zrozumieć, że ktoś nie chce się przedstawić tylko w jednym przypadku - tak bardzo wstydzi się pracować w tej firmie, że nie chce być z nią identyfikowany. Niejednokrotnie sami nie chcą się przedstawić a o demnie chcą podania pełnych danych osobowych.

Telemarketerzy tej firmy są często nachalni i nieurzejmi. Nie dość, że nie rozumieją odmowy, to po tym jak się rozłączę potrafią natychmiast oddzwonić z nieuzasadnionymi pretensjami. Niejednokrotnie wręcz żądali abym przyjęła ich ofertę.

Niestety jedyną skuteczną metodą, aby telemarketerzy tej firmy dali spokój choć na kilka dni są ostre słowa niecenzuralne - jedynie to na razie działa.

Nachalnoś, upierdliwość, nieuprzejmość choć części pracowników odpowiedzialnych za kontakt z Klientem powoduje, że ta firma nie ma dobrej opini, zanim człowiek zdaży zapoznać się z ich produktami.
        • Gość: Anita Re: Eco-Vital IP: *.umradom.pl 17.01.14, 09:30
          Popieram i potwierdzam że firma jest ok,pracownik z Radomia,powiem tylko że to moja 3 firma w telemarketingu i są w porządku (pracuje już 5mc).A na spotkaniu była moja rodzina i nic nie kupili,choć pokaz im się podobał ,pozdrawiam wszystkich=)
          • Gość: Janina Re: Eco-Vital IP: *.icpnet.pl 17.01.14, 12:32
            Nie wstyd Tobie pracować w firmie, w której pracownicy to oszuści (domokrążcy na pokazach) bądź istoty niekulturalne, chamskie, agresywne, bezczelne i aroganckie (telemarketerzy obojga płci)?
            Gnojki potrafią dzwonić przez 7 dni w tygodniu od godziny 8 do 20. Nie każdy człowiek wPolsce to emeryt. Ludzie pracują w normalnych firmach, niejednokrotnie w systemie zmianowym. Posiadamy w rodzinach również dzieci i osoby chore. A tu taki pasożyt z Eco-vital wydzwania od rana do wieczora, mając w dupie fakt, że ktoś właśnie wrócił z nocki, dziecko poszło spać, a osoba chora potrzebuje spokoju.
            Skoro kupuję usługę typu telefon stacjonarny (bo na taki przede wszystkim dzwonią) to dlaczego mam np. wyciszać dzwonek, aby żaden telemarketer nie zakłócał mi spokoju? Telefon nie służy do nękania innych (jak to robią telemarketerzy, ankieterzy i inna hołota)
            • Gość: alni Re: Eco-Vital IP: *.play-internet.pl 17.01.14, 15:40
              pracownicy tego typu firm wychodzą z założenia, że skoro ktoś odebrał telefon to ma czas rozmawiać. nawet jak dzwoni on o 8 rano, ktoś śpi i obudzony odruchowo odbiera...
              • Gość: janina Re: Eco-Vital IP: *.icpnet.pl 17.01.14, 19:16
                I to jest to, oni wychodzą, że ja mam czas, skoro odbieram, a ja odbiera tylko po to, aby rzucić "mięsem" i by już nie dzwoniło. Dla mnie samo odbranie telefonu nie oznacza że mam czas na pierdoły i głupoty. Gdy mnie budzą jestem jeszcze bardziej ziryowana i mniej uprzejna wobec telemarketerów. Ponadto uważam, że inteligentny, kulturalny człowiek po 3-4 dzwonkach się rozłączy, a telemarketer dzwoni do upadłego. Zrozumiałaby, że przy jednym połączeniu telefon nieodebrany dzwoni przez dłuższy czas tylko w sytuacji kryzysowej - a sprzedaż gówn...nych garów czy pościeli do tego tematu nie należy
                • Gość: gość [...] IP: *.swps.edu.pl 22.01.14, 09:49
                  • Gość: sabina Re: Eco-Vital IP: *.opera-mini.net 29.01.14, 19:03
                    Mam nadzieje,że każdy kto odbierze taki telefon pomyśli, że przecież osoba która dzwoni też pracuje i chociaż okaże troche szacunku, a nie od razu obrazi- przecież tak działa każda firma, reklamuje, stara się rozwijać. Gdzie tego nie ma? Szanujmy się nawzajem! My też pracujemy żeby zarobić na chleb, dzieci itd.
                    Telemarketing to też praca! Także prosze nie oczerniać, ponieważ przecież dzwonimy, aby tylko porozmawiać. Jeśli nie ma Pan/i ochoty/czasu kontynuować wystarczy powiedzieć 'jestem zmęczona, prosze zadzownić później lub nie dzownić', a nie od razu obrażać. Bo to nie jest tak, że cały czas wykręcamy ten sam nr aż ktoś odbierze. Ale tak.. nie ma na kim się wyżyć to zawsze można obrazić telemarketera.
                    Szanujmy się nawzajem.

A pracę w Eco Vital oceniam na plus. Miła atmosfera, na szczęście nie wszyscy mieszkańcy tego kraju oczernią zanim dowiedzą się o co chodzi.
                    Może warto najpierw wysłuchać kilka zdań, aby wiedzieć z czego się rezygnuje?
                    MY nie gryziemy, naprawdę:)
                    I też jesteśmy ludźmi.
                    • Gość: Janina Re: Eco-Vital IP: *.icpnet.pl 29.01.14, 19:34
                      Żądasz szacunku dla siebie, ale najpierw okaż szacunek innym. Dzwonienie do ludzi od rana do wieczora jest chore z założenia. Nie każdy jest emerytem, rencistą czy bezrobotnym. Są osoby które pracują na trzy zmiany. I tak: wracam z nocki, reszta rodziny w szkole lub w pracy, telefonu nie wyłączam, aby w sytuacjach awaryjnych rodzina miała ze mną kontakt. Idę spać, aby trodszkę odespać nockę zanim rodzinka wróci do domu. A tu jakaś ku..wa o godz. 8 rano wybudza mnie z zasłużonego wypoczynku. Tak samo - gdy ktoś z najbliższych jest chory i wymaga odpoczynku, a tu co chwilę ktoś wydzwania oferując cudowne gary lub pościele.
                      Chcesz szacunku to miej odwagę przedstawić się z imienia i nazwiska (wyraźnie je wymawiając), podaj też nazwę firmy z której dzwonisz. Nie każdy telemarketer to robi. Ty wiesz do kogo dzwonisz, bo oprócz nr telefonu znasz imię i nazwisko abonenta. Miej szancunek dla osoby, do której dzwonisz i się przedstaw, no chyba że kultury osobistej z domu nie wyniosłaś.

Telemarketerzy - nie dziwcie się, że ludzie wyzywają was od najgorszych. Zawsze kiedy dzwonicie to komuś przeszkadzacie, często sami jesteście aroganccy, nieuprzejmi, chamscy - ludzie reagują tak samo, bo maja was dosyć.

I jeszcze jedna uwaga co do produktów. żyjemy w czasach, w których półki sklepow są pełne różnorodnych towarów, nie ma problemów z zakupem artykułów poczynając od tych najtańczych a kończąc na produktach ekskluzywnych. Jak klient będzie coś chciał lub potrzebował to sam znajdzie ofertę najlepszą dla siebie. Klient nie potrzebuje, aby ktoś na siłę wciskał mu produkty, które są ogólnodostępne.

Niestety jest opinia, że do telemarketingu idą najgorsze miernoty, zbyt tępe, aby dostać inną pracę, i jest to niejednokrotnie prawda.
                      • Gość: Marek77 Re: Eco-Vital IP: *.kielce.vectranet.pl 14.02.14, 19:00
                        Pracowałem tam przez kilka tygodni i nie wytrzymalem dluzej wlasnie z tego powodu, ze praca generalnie polega na naprzykrzaniu sie ludziom, zabieraniu im czasu i podstepnym truciu im glowy sprawami ktorych w ogole nie potrzebuja. Jednakze musi Pani zrozumiec, ze telemarketerzy mnie maja tam nic do gadania, jedyne na co telemarketer ma wplyw to przebieg rozmowy, reszte robi komputer, telemarketer nie moze zrezygnowac z rozmowy, jesli numer nie odbiera, komputer wybiera go potem wielokrotnie, az do skutku. Pracownik jest tam tylko dodatkiem do systemu, rotacja jest tam bardzo duza i malo kto wytrzymuje taka prace - za grosze bez normalnej umowy z duzym poziomem stresu. Niech mi Pani uwierzy, ze nikt nie robi tego dla przyjemnosci. Kazdy jest tam oszukiwany, poczawszy od pracownikow (ktorych kusi sie perspektywa pracy w "niesprzedazowym projekcie informacyjnym"), skonczywszy na klientach ktorych wabi sie darmowymi pokazami po to zeby wciagnac ich w wieloletnie splacanie dlugow za komplet garczkow.
                      • Gość: Marek77 Re: Eco-Vital IP: *.kielce.vectranet.pl 14.02.14, 19:03
                        I jeszcze jedno, nie chodza tam do pracy najgorsze miernoty tylko mlodzi, ambitni ludzie, przewaznie studenci i uczniowie, ktorzy z roznych wzgledow nie moga jeszcze poswiecic sie "normalnej" pracy, chociazby z racji tego ze sa zajeci nauka przyszlego zawodu. Wymaga Pani zrozumienia a sama nie bardzo sie nim wykazuje.
                      • Gość: konsultant Re: Eco-Vital IP: 185.23.151.* 19.02.14, 21:08
                        Droga Pani Janino! Pracuję jako konsultantka od 6 miesięcy. Nie jestem żadną k...wą jak tu szanowna Paniusia pisze. Mam 30 lat, jestem po studiach i nie zgodzę się, że na słuchawce pracują same jak to Pani ujęła najgorsze miernoty i tępaki. Jest to praca jak każda inna. Pracowałam 10 lat w firmie, która ogłosiła upadłość i dzięki temu, że przyjęli mnie do telemarketingu mam z czego wykarmić dziecko, które wychowuję sama. Pani ma pracę taką, a ja taką, ale nigdy nie można być pewnym co będzie za rok, za dwa lata, a co nawet za dzień....bo kiedyś może być tak, że będzie Pani zmuszona pracować na słuchawce i tego bym życzyła, bo może by wtedy Pani zobaczyła jak to jest...... i nie wyzywała uczciwych ludzi od k...ew, bo ja tylko wykonuję swoją pracę a nie stoję na ulicy lub nie rozkładam nóg w burdelu, chociaż i to też jest praca. Pani Janino życzę sukcesów i więcej tolerancji i uczciwej pracy jako konsultant telefoniczny...pozdrawiam TELEMARKETERKA
                    • snajper55 Re: Eco-Vital 30.01.14, 02:57
                      Gość portalu: sabina napisał(a):

> Mam nadzieje,że każdy kto odbierze taki telefon

Szybko pożegna dzwoniącego spamera telefonicznego soczystym słowem "Spier‎dalaj!".

S.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka