Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Invixo - Wrocław

11.10.13, 19:40
    Byłam na rozmowie w tej firmie i całkowicie obiektywnie muszę stwierdzić, że:
    - warunki pracy jakie są proponowane nie są adekwatne do oferty z ogłoszenia,
    - nie jest to praca w dziale marketingu,
    - jest to praca związana z chodzeniem po domach,
    - obiecują wiele, oferują nie wiele,
    - do tego wszystkiego po małym przeglądzie sieci przeokrutnie gubią się w zeznaniach,
    - kapitał zakładowy tej firmy to 5 tys. zł,
    - nie znalazłam żadnych wieści odnośnie wielu biur w innych miastach, a zapewniają że jest już ich wiele...
    ... Mogłabym tak wymieniać w nieskończoność, ale szkoda mojego czasu... Ogólnie przestrzegam
    Obserwuj wątek
      • Gość: Marta Re: Invixo - Wrocław IP: *.finemedia.pl 17.10.13, 13:22
        Dzięki, właśnie chciałam tam pisać.
      • Gość: mów mi zły [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.13, 11:45
        Treść postu jest niedostępna.
        • Gość: Ewa [...] IP: *.pl 13.11.13, 20:14
          • Gość: agata Re: Invixo - Wrocław IP: *.trzebnica.static.tkt-net.pl 15.11.13, 21:52
            Hej, Ewa!!
            Nie wiem czy to ty siedziałaś koło mnie 13.11 na kanapie przed rozmową, (oglądałyśmy gazetę),ale masz rację, o butach nie wspomnieli, nie mówiąc o tym ,że nazwę firmy też paniusia jakoś niewyraźnie powiedziała przez telefon.
            pierwszy raz w życiu po przeczytaniu forum, pomogło mi to podjąć decyzję - żeby NIE JECHAĆ !, na drugi etap o którym pani poinformowała mnie jakbym wygrała 1 mln dolarów. Stało się tak dlatego, że wszystkie opinie były negatywne i co więcej pokrywały się ze sobą a wiele z tych info to prawda!!!
          • Gość: mów mi zły Re: Invixo - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.13, 23:39
            Wielkie dzięki. Kto wie, może kiedyś... :)

I tak na marginesie: demotywatory.pl/4245127/UWAGA

• Gość: mów mi zły [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.13, 11:49
        • Gość: Jaga ciekawe doswiadczenie IP: *.wroclaw.mm.pl 01.01.14, 23:43
          A ja mialam ubaw przyznam szczerze. Nie wiem jak do nich trafilo nów cv albo mieli niejasne ogloszenie, w którym opisywali całkiem inne stanowisko albo wszystko było tajne a ja ze zmęczenia i desperacji aplikowalam. w kazdym bądź razie zadzwonil do mnie pan i pogratulowal mi ciekawego cv i powiedzial ze juz jestem zatrudniona a rozmowa to w zasadzie formalnosc. Za kazdym razem jak dopytywalam jaka to firma i czy rozmawiamy o umowie o pracę na pełen etat nagle w słuchawce było słychać szum i nie rozumialam nic z tego co mowil rozmowca. w połowie rozmowy niespodziewanie zaczął zwracac się do mnie per ty, co wydało mi się mega nieprofesjonalne, ręce mi opadly jak pozegnal się ze mną slowem "ciau". ale wmaeialam sobie ze połączenie było slabe napewno źle zrozumialam. poszlam, przecież nie muszę nic podpisywac a przecież może się okazać że to fajna robota. Jednak coś mi podpowiadalo że to ściema. znalazlam biuro a raczej jego karykature. pani w recepcji była przemiła dala mi formularz bym jak to powiedziala przypomniała sobie co mam w cv. BZDURA Kto z nas szukających nie wie co mamy w cv? grzecxnie spytalam czy ta praca polega na chodzeniu od drzwi do drzwi ale pani zaprzeczyla. pieiedzialam jej ze mnie interesuje wyłącznie praca biurowa stacjonarna i tu stala się rzecz dziwna. z ust przemilej pani zszedl usmiech a z ust zaczęły wylatywac bezsensowne formulki że najważniejszy jest bezposredni kontakt z klientem i ze klienta trzeba zdobywac. obrocilam się na pięcie i zyczac miłego dnia wyszlam z pomieszczenia szumnie zwanego biurem :)
      • Gość: maro8 Re: Invixo - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.13, 17:47
        Dzięki za przydatne info, bo właśnie się zastanawiałem czy wysłać do nich cv, teraz już wiem, żeby tego nie robić :) pzdr
        • Gość: arek. Re: Invixo - Wrocław IP: *.e-wro.net.pl 07.12.13, 22:03
          Niestety po przeczytaniu stwierdzilem, że na drugi etap nie zamierzam sie wybierać bo to kolejna akwizycja nie mająca nic wspólnego z marektingiem ps. ja bylem na rozmowie 6 grudnia 2013 czy dziewczyna bedąca na tej rozmowie o ile dobrze pamiętam Aneta moglaby napisac na ten mail :) aarjen@o2.pl
          • Gość: efrg Re: Invixo - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.14, 20:18
            o kurcze a ja własnie się zastanawiam czy iść na tą drugą rozmowę he,he,mam dziecko i nie zamierzam tracić czasu na akwizycje
      • Gość: MF [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.13, 23:21
      • Gość: nata Re: Invixo - Wrocław IP: *.wroclaw.mm.pl 24.10.13, 10:32
        Ja też dziękuję za informacje. Ja mam umówione spotkanie na jutro. Także daję sobie spokój. Bez sensu...:-(
        • Gość: Katka Re: Invixo - Wrocław IP: *.wroclaw.mm.pl 24.10.13, 12:07
          Oj, super że tu zajrzałam. Też na jutro zostałam zaproszona. I oczywiście również usłyszałam od miłej pani, że prezesa bardzo zainteresowało moje CV (ależ byłam zadowolona) , ale..... zostałam poproszona o przyniesienie z sobą kopii mojego CV. Po co? przecież skoro tak bardzo go zainteresowało to musiał je przeczytać i powinien mieć je na swoim biurku.
          Dotąd, a byłam już na niejednym spotkaniu rekrutacyjnym, rekruter zawsze miał moje Cv przed sobą, a tym pewnie CV służy tylko do zajrzenia i spisania naszego telefonu.
          No cóż, szkoda mojego czasu, też nie idę.
          • Gość: Wiz [...] IP: *.sileman.net.pl 24.10.13, 14:10
            • Gość: Szynszyl [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.13, 23:46
              • Gość: Miro Re: Invixo - Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.10.13, 13:18
                Super że to wszystko przeczytałam od a do z. Szkoda marnowania mojego czasu.
                • Gość: fishki Re: Invixo - Wrocław IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 28.10.13, 18:13
                  Też dziekuję :) bo jutro miałęm jechac na rozmowę a to oddalone prawie 100 km odemnie miasto
            • Gość: edi Re: Invixo - Wrocław IP: *.109.164.50.dolnet.pl 01.11.13, 17:38
              Wielkie dzieki za te informacje... tez zostalam zaproszona...tez usłyszlam tekst " mam dla Pani bardzo miłą wiadomość....naszego dyrektora bardzo zainteresowało Pani CV.....proszę przynieść ze sobą kopię CV..... spotkanie odbędzie się na szewskiej 74 drugie piętro..." slowiem jedna wielka manipulacja....

Szczerze dziekuję osobie, która opisała pracę w tej firmie.. zaoszczedziło mi to pieniędzy na dojadz do Wrocławia i bezsensownego dnia urlopu jaki musiałabym wziąść w obecnej pracy... pozdrawiam serdecznie
              • Gość: gosc Re: Invixo - Wrocław IP: *.play-internet.pl 06.11.13, 05:45
                Przestrzegam ! Nie dajcie się nabrac.. przeszlam do drugiego etapu, dzien probny : z Szewskiej udaliśmy sie na przystanek tramwajiwy, następnie pojechalismy na Kozanow. A tam ? Typowa akwizycja. Chodzisz od mieszkania do mieszkania i oferujesz tansze rachunki za prąd. Na jakieś 150 mieszkan jedna osoba byla zainteresowana, a wynagrodzenie jest zależne tylko i wyłącznie od ilości podpisanych umow.
            • Gość: reta przypadek? porównajcie IP: *.play-internet.pl 12.12.13, 13:17
              forum.gazeta.pl/forum/w,23,27982113,145522099,Eureka_Advertising_Warszawa.html
          • Gość: krkm Re: Invixo - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.14, 20:21
            ja też miałam mieć drugą rozmowę na jutro ale nie patrzyłam dobrze co to za firma była oferta i złożyłam parę cv i nie wiedziałam już która firma odpowiedziała i powiedziałam że muszę przemyśleć i na poniedziałęk mam ale dobrze że weszłam na to forum ,raczej się nie wybiorę skoro to akwizycja
      • Gość: ek invixo IP: *.finemedia.pl 29.10.13, 21:09
        Super ,że to wszystko przeczytałam. Miałam jutro jechać na rozmowe.....
        • Gość: Gośc [...] IP: 46.253.232.* 06.12.13, 22:18
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: mów mi zły Re: invixo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.13, 00:04
            Wilk i Gośc = ta sama osoba albo raczej ten sam przydupas menagerów, który dodał dwa posty w przeciągu kilku minut. :)

Zdradziło Was IP, robaczki.
            Nie róbcie z siebie jeszcze większych idiotów, błagam.

Autor: Gość: Wilk IP: 46.253.232.* 06.12.13, 22:27
            Autor: Gość: Gośc IP: 46.253.232.* 06.12.13, 22:18

I powtórzę - zjeżdżać stąd z tymi bredniami.

• Gość: Soprano Re: Invixo - Wrocław IP: *.internetia.net.pl 08.11.13, 19:19
        Dziś dostałem zaproszenie do drugiego etapu. Dobrze, że trafiłem na to forum bo wiem już jak z nimi gadać. Przygotuję sobie kilka pytań i zobaczymy. Będzie show i zaginanie w każdym calu i zadawanie pytań na całego. Mam czas. A jak każą mi iść na miasto to im grzecznie podziękuję...
        • Gość: mów mi zły Re: Invixo - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.13, 00:52
          I jak?

Widzę, że i tutaj zaczęli kasować komentarze. No nic, niedługo uderzymy na znacznie większą skalę. Także bez względu na to, czy będziecie Cykadą, Infinitum Globalny, INFGL, Invixo czy DBT Świat... i tak mało kto do Was przyjdzie. :)
          • Gość: mili Re: Invixo - Wrocław IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.13, 20:04
            Widać kto chce pracowac !!!Nic łatwo,nie przychodzi wszyscy na wygode idą ja byłam na 2 etapie i dałam rade i na 8 godzin wyprawki podpisalismy 6 umów trzeba miec dar przekonywania umieć rozmawiac z ludzmi !!!
            Firma jest super !!! A zeby zarobic to niestety trzeba sie na Robić !!!!
            Ja jestem zadowolna :)
            • Gość: Kamil Re: Invixo - Wrocław IP: *.internetia.net.pl 19.02.14, 02:39
              a ja sobie chwale , dzis przeszedłem III etap szkolenia i mi sie podobało :) Fajni ludzie , troche dziwni ale fajni , a pozatym mozna sie samodoskonalic :) Uważam ze dobrze trafiłem , ale moze czas pokaze . Jak narazie wierze
              • Gość: mów mi zły Re: Invixo - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.14, 14:10
                III etap rekrutacji? Ja tam słyszałem o dwóch, ale chyba się nie znam... :)
                • Gość: leo Re: Invixo - Wrocław IP: *.dynamic.mm.pl 05.08.14, 18:13
                  No chyba sie nie znasz, albo w ogóle nie wiesz o czym mówisz. Byłeś chociaż na 1 rozmowie? Bo już wtedy mowa była o trzyetapowej rekrutacji? A może ty Invixo pomyliłeś z ccig?
      • Gość: Joanna [...] IP: *.dynamic.chello.pl 11.11.13, 20:07
        • Gość: KurkaRurka [...] IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.11.13, 21:10
          • Gość: Ewa [...] IP: *.pl 13.11.13, 20:23
            • konri7 Re: Invixo - Wrocław 13.11.13, 21:00
              Polecam artykuł. Inna firma ale mechanizmy podobne.

[url=http://www.expressilustrowany.pl/artykul/828507,stracili-cyfre-teraz-wciskaja-perfumy-jutro-w-expressie-poradnik-jak-sie-nie-dac-naciagnac-akwiz,id,t.html]

Planują inwazje na inne miasta w Polsce. Szkoda ludzi bo wielu po tygodniu, dwóch zrozumie z czym mają do czynienia. Jak ktoś jest pod ścianą to bedzie pracował. Po 3 tygodniach zapłacą 200 zł
              • Gość: gośc Re: Invixo - Wrocław IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.14, 17:42
                Chyba po tygodniu zapłacą 500 zł... Jak oczwywiście zapracujecie lenie... mówi się że w Polsce tylko bezrobocie i nie ma pracy, tak na prawde to ludzie wybrzydzają i nie chce się im pracowac!
          • Gość: Szynszyl Re: Invixo - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.13, 15:34
            Te krzyki to było ostatnie co mnie zastanawiało. Czyli to leci tam z playback'u przed każdym etapem. Czyli ich standardy to:
            - Urocza informacja że PREZES był tak zachwycony CV że zaprasza nas
            - Fiesta z okazji ultra wysokich obrotów firmy ("krzyki" zza drzwi)
            - American Dream jaki roztacza się przed niczego nie podejrzewającą ofiarą
            - Lot do Ameryki, Anglii itp. samolotem wynajętym przez jakąś szychę (czy to tylko u nas?)
            - High Five na dzień dobry i dobry wieczór
            - Łażenie ludziom po domach i ściemnianie że "to wcale nie akwizycja - my ratujemy świat"
            • Gość: Oby nigdy więcej [...] IP: *.broadband.greenlan.pl 24.11.13, 21:27
              • konri7 Re: Invixo - Wrocław 30.11.13, 19:32
                Tekst linka
      • Gość: Pola [...] IP: 78.10.94.* 02.12.13, 10:50
        • Gość: Asia [...] IP: 46.253.232.* 06.12.13, 16:42
          • Gość: mów mi zły Re: Invixo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.13, 20:23
            Kolejna, zabawna dziewczynka.
            Jakim cudem dostałaś wypłaty (liczba mnoga) "na czas", pracując tam tylko dwa tygodnie?
            Tym bardziej, że pierwszy przelew jest realizowany dopiero po TRZECH? ;D
            Jeśli już macie ratować reputację tej śmiesznej firmy, róbcie to z głową.
            Każdym, tak idiotycznym komentarzem, uświadamiacie ludziom jedynie to, jak wiele jest w was obłudy.

Nie pozdrawiam, spadaj na kawę.

• Gość: gość Re: Invixo IP: *.e-wro.net.pl 08.12.13, 12:38
              No i Asia zmieniała się w podobnym wątku w Karola ;-)

Re: Info marketing wrocław IP: 46.253.232.*
              Gość: Karol 07.12.13, 00:51
      • Gość: POLO Re: Invixo - Wrocław IP: *.bogatynia.vectranet.pl 02.12.13, 11:39
        A ma może ktoś numer telefonu z którego do was dzwoniono w sprawie rozmowy kwalifikacyjnej, ponieważ chyba trafiłem na taką samą sytuację i umówiono mnie już na rozmowę, jak coś z góry dzięki
        • Gość: Pola Re: Invixo - Wrocław IP: 78.10.94.* 02.12.13, 12:42
          Do mnie dzwoniła przemiła pani z numeru 517, as koniec 967 ...
          • Gość: polo Re: Invixo - Wrocław IP: *.bogatynia.vectranet.pl 02.12.13, 13:17

dzięki to ten sam shit
            • Gość: Pola Re: Invixo - Wrocław IP: 78.10.94.* 02.12.13, 13:20
              Po tym co tu przeczytałam to naprawdę dziwi mnie, że można legalnie coś takiego robić z ludźmi :/ Ale cóż, Polska .... Dobrze, że coś mnie tknęło, żeby to sprawdzić ... :)
          • Gość: pat Re: Invixo - Wrocław IP: *.internetia.net.pl 13.03.14, 13:52
            Całe szczęście, że trafiłam na to forum! Dzisiaj zadzwoniła do mnie bardzo miła Pani i zaprosiła na rozmowę z samym prezesem! Podczas rozmowy ledwie słyszałam panią w słuchawce, ponieważ w tle panował totalny chaos ;o Oczywiście aplikację wsysałam do firmy administracyjnej na stanowisko biurowe. Jak widać to jedna wielka ściema! Na całe szczęście nie będę musiała marnować swojego cennego czasu na takich oszustów!
        • Gość: mg Re: Invixo - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.13, 21:26
          517 014 967
      • Gość: smolen [...] IP: 91.194.157.* 03.12.13, 12:51
        • Gość: smolen Re: :) IP: 91.194.157.* 03.12.13, 12:56
          Pozwoliłem sobie jeszcze przeszukać internet w poszukiwaniu podejrzanego ogłoszenia, na które mogłem odpowiedzieć. Wysłałem tego multum, ale tylko to pasuje do sytuacji...

Świąteczne EVENTY

Pracodawca: Klient Praca.Gratka.pl

Branża: Turystyka, Hotelarstwo, Gastronomia

Typ stanowiska: Pracownik fizyczny

Region: dolnośląskie

Miejsce: Wroclaw

Kraj: Polska

Rodzaj pracy: Dodatkowa

Forma zatrudnienia: Umowa zlecenie

Minimalne wykształcenie: Średnie ogólnokształcące

Wynagrodzenie: 2000 PLN (miesięcznie brutto)
          Treść ogłoszenia
          W związku z nawałem pracy przed świętami poszukujemy pracowników do pomocy przy organizacji eventów!! Praca w okresie przedświątecznym i w święta.
          Kontakt
          Klient Praca.Gratka.pl email: infomarketingpl@gmail.com
        • Gość: Pola [...] IP: 78.10.94.* 03.12.13, 22:56
          • Gość: smolen Re: :) IP: 91.194.157.* 04.12.13, 22:02
            hahaha ja mialem na 14:30 i 14:23 telefon :) oczywiscie krótko i na temat.... nie i koniec
      • Gość: Start Re: Invixo - Wrocław IP: 37.205.63.* 05.12.13, 11:09
        Jestem właśnie po dniu próbnym. Od poniedziałku rozpoczynam współpracę. Jak wrażenia po dniu próbnym ? napewno atmofera bardzo sympatyczna. Praca oczywiście do łatwych nie należy, ale zarobki adekwatne do wkładu własnego no i oczywiście szansa na normalną umowe, a nie ciągle śmieciówki.
        • Gość: mów mi zły Re: Invixo - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.13, 11:29
          Buahahaha, dziecko z doszczętnie wypranym mózgiem, skopiowało komentarz z goworka? Gratuluję. A może to któryś z samozwańczych menadżerów próbuje nawet tutaj wciskać kit ludziom?
          Pomijając fakt, że ten komentarz to kompletna bzdura (w tej robocie umowa to dopiero prawdziwa "śmieciówka"), to gdybyś faktycznie był PO DNIU próbnym, zaczynałbyś już następnego dnia. Nie w poniedziałek.
          Także popracuj troszkę nad pitchem i... zjeżdżaj z tym fałszem. :)
          I tak już nikt Wam nie wierzy. Nikt, kto będzie na tyle inteligentny, aby dowiedzieć się czegoś o tej pracy.
      • Gość: Perszing55 Re: Invixo - Wrocław IP: *.internetunion.pl 06.12.13, 13:44
        Witam

Jeżeli szukacie pracy w Praca INVIXO Sp. z o.o to osobiście nie polecam ale być może inni sie sprawdzą w tej robocie.

Krótka charakterystyka:
        rozmowa rekrutacyjna - pierwsze wrażenie pozytywne, miła pani w sekretariacie, równie miła Pani manager, uścisk ręki szybkie przejście na Ty .. otrzymacie krótki kwestionariusz osobowy do wypełnienia, później rozmowa, szczerze dość enigmatyczna po której miałem inny obraz firmy lepszy.
        2 etap zadzwonili, przyszedłem miał rozpocząć się o 11 nieci im się przeciągnęło ok 40 min. każdemu zostaje przydzielony lider z którym... i tu się zaczyna ubieramy się wychodzimy pochodzić w czasie orkanu Ksawery pukając z do drzwi niczym akwizytor wciskający pościel, dywany garnki lub inny badziew. Naszym zadaniem było sprzedawanie energi. Do nikogo nie miał bym pretensji gdyby rozmowa była rzeczowa bo jednym taka forma pracy może odpowiadać innym nie. Liderka nie bardzo chciała powiedzieć o zarobkach ale na początek jesteś 2 dni może więcej na okresie próbnym w tym czasie chodzisz po mieszkaniach z ofertą, a kasa 50 zł od sprzedaży. Jedno tylko było dziwne może być mniej niż 50,- ale tu nie dowiedziałem się ile mniej i dla czego mniej. Szybko podziękowałem liderce po otrzymaniu informacji na temat charakteru tej sprzedaży bo przecież nie będę zabierał jej czasu ani ona mojego i tu się spotkałem z niemiłą reakcją z jej strony - Pani Patrycjo liderko tym sposobem pokazała Pani swój brak profesjonalizmu i klasy.
        Pozdrawiam i mam nadzieje ze moja opinia pomoże Wam w podjęciu decyzji czy warto zawracać sobie głowę spotkaniem z liderem na drugim etapie.
        • Gość: mów mi zły [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.13, 17:13
          • Gość: Wilk [...] IP: 46.253.232.* 06.12.13, 22:27
            • Gość: mów mi zły Re: Invixo - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.13, 00:05
              Wilk i Gośc = ta sama osoba albo raczej ten sam przydupas menagerów, który dodał dwa posty w przeciągu kilku minut. :)

• Gość: Lili Re: Invixo - Wrocław IP: *.play-internet.pl 11.12.13, 20:07
            @ mów mi zły,
            widzę że sporo wiesz o firmie, tylko masz nieco nieaktualne wiadomości jeżeli chodzi o stawki taryf :) szczerze mówiąc pracuję w tej firmie od 4 miesięcy, nigdy nie miałam opóźnionej wypłaty, i zarabiam średnio około 4000 zł/ miesiąc. Oczywiście zależy to od wkładu, i od ambicji człowieka. Polecam więc prace dla osób które chcą coś osiągnąć, i są pozytywne:) Ty chyba do nich nie należysz,a wnioskuje po Twoich wypowiedziach że pracowałeś tu jakiś czas.
            Atmosfera w pracy jest mega fajna, dobry kontakt z managerami.
            wyjazdy również są organizowane na koszt firmy, dla przykładu ok. 30 osób z biura leci w piątek do Barcelony. chcieć do móc, Pozdrawiam :)
            • Gość: wrocławianin Re: Invixo - Wrocław IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.14, 14:41
              ooo taaa... 4k to mają ci marni menadżerowie. Którym pewnie i Ty jesteś. Jedyny pozytywny komentarz i to jeszcze z jaką kwotą :D nie dajcie się nabrać. Ludzi próbują zatrudniać masowo. Nie odmawiają nikomu, bo prawie nikomu nie płacą. Zamiast tracić czas na dojazd na rozmowę o pracę lepiej popatrzeć się w domu na ścianę. Natomiast muszę przyznać, że ta firma ma w sobie coś zajebiaszczego. Jest nim pani Sara w "sekretariacie". Piękna kobieta :)
      • Gość: Xman [...] IP: 46.253.232.* 07.12.13, 00:16
        • Gość: mów mi zły Re: Invixo - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.13, 12:03
          Wilk, Gośc (a później jeszcze Xman i Wlazły) = ta sama osoba albo raczej ten sam przydupas menagerów, który dodał dwa posty w przeciągu kilku minut. I kolejne dwa, jakieś 2h później. :)

Autor: Gość: Xman IP: 46.253.232.* 07.12.13, 00:16
          Autor: Gość: Wlazły IP: 46.253.232.* 07.12.13, 00:52

• Gość: Wlazły [...] IP: 46.253.232.* 07.12.13, 00:52
        • Gość: mów mi zły Re: Invixo - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.13, 12:04
          Wilk, Gośc (a później jeszcze Xman i Wlazły) = ta sama osoba albo raczej ten sam przydupas menagerów, który dodał dwa posty w przeciągu kilku minut. I kolejne dwa, jakieś 2h później. :)

Autor: Gość: Xman IP: 46.253.232.* 07.12.13, 00:16
          Autor: Gość: Wlazły IP: 46.253.232.* 07.12.13, 00:52

• Gość: xxx [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.13, 00:53
            • Gość: Krk [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.13, 18:34
              • Gość: xxx Re: Invixo - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.13, 19:31
                a ty tam pracowales/łas? ja jutro ide powiedziec ze rezygnuje..
                • Gość: Krk [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.13, 10:13
                  • Gość: xxx Re: Invixo - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.13, 10:54
                    no wlasnie dojazdy za wlasna kase... a oni to powinni finansowac... i obiady tez... zrezygnowalam dzisiaj... i dobrze...
                    • Gość: gośc Re: Invixo - Wrocław IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.14, 18:08
                      Moze za wakacje też powinni ci zapłacic?
      • Gość: efjana Re: Invixo - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.13, 17:47
        witam, chciałam bardzo serdecznie podziękować wszystkim, którzy zamieszczają te wpisy i ostrzegają ludzi przed tą firmą. z tego względu postanowiłam także zabrać głos.ja miałam mieć rozmowę jutro, z której zrezygnowałam po przeczytaniu tych wszystkich informacji.w moim przypadku było podobnie, jak z opisami poniżej, bardzo miła pani zadzwoniła, powiedziała, że sam szef zainteresował się moją osobą, (i tak, czułam się przez chwilę jak wyższa pie...ncja,chociaż zdziwiła mnie szybkość odzewu - zadzwoniono praktycznie na drugi dzień po wysłaniu cv), nazwę firmy za cholerę nie mogłam zrozumieć, a na dodatek okazało się, że w ogóle zaszła jakaś pomyłka, bo ja swoje cv wysłałam do jakieś firmy infomarketing (a propo firmy infomarketing teraz się natknęłam na podobne wpisy; forum.gazeta.pl/forum/w,23,148176817,148176817,Info_marketing_wroclaw.html), adres szewska 74 i to miał być staż,a miła pani, która do mnie zadzwoniła powiedziała, że adres się zgadza i najprawdopodobniej pomyliły im się ogłoszenia, w każdym razie umówiłam się na tą rozmowę na jutro, ale nadal nie wiedziałam, co to za firma i jakie stanowisko (jeśli nie ten infomarketing), na szczęście miła pani podesłała mi sms linka strony invixo, najpierw odwiedziłam stronę (podobnie wcześniej stronę infomarketing) i była całkiem do rzeczy, w sensie nie wzbudzała moich podejrzeń, a później natknęłam się na opinie o tej firmie i się zaczęło...następnie zadzwoniłam do pani i zapytałam - co dokładnie miałabym robić w tej firmie, bo naczytałam się w internecie wiele niepochlebnych opinii, i że to zwykła akwizycja, no i jak łatwo można się było domyślić pani już nie była taka miła... tłumacząc, że mają różne działy i jakieś inne bzdury.
      • Gość: Szynszyl Re: Invixo - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.13, 01:14
        Zmienili nazwę na InfoMarketing. Na każdym forum jakie znajdę będziecie mnie widzieć jakkolwiek się nie nazwiecie droga "firmo" ;]
        • konri7 Re: Invixo - Wrocław 23.12.13, 19:41
          W Krakowie teraz jest Dragon Marketing , Mają tupet bo to chyba 6 ich nazwa.
        • Gość: gościu Re: Invixo - Wrocław IP: *.technologpark.net 13.01.14, 14:09
          heh...

Alleluja internetowi!!

W sobotę byłem na rozmowie. Od samego początku klimat korporacyjno-sekciarski nie przypadł mi do gustu. Muzyka i okrzyki zza drzwi spowodowały, że miałem ochotę stamtąd wyjść, ale się powstrzymałem bo nieelegancko tak wychodzić z umówionego spotkania.
          Rozmowa i jej przebieg wyglądała dokładnie jak opisane tutaj przypadki - szybkie przejście na "ty", wizje awansu...przy czym ZERO konkretu na temat firmy. Na jutro mam iść na dzień próby...ale po tej lekturze już wiem, że nie pójdę.

infomarketingpl@gmail.com - tym adresem się posługują, adres we Wrocławiu to Szewska 74 - drugie piętro.
          • Gość: .. Re: Invixo - Wrocław IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.14, 22:23
            Przykre jest to ze wypowiadają się tutaj osoby, które wiedzą o co dokładnie chodzi.. jakby ktoś pracował, to wie jakie są wymagania na to by awansować na wyższe stanowiska.. A biura otwieramy kolejne w Łodzi, Poznaniu i Gdańsku.. i osoby które otwierają biura zaczynali pracę w ten sam sposób jak wy.. tylko nie byli zbyt dumni by pukać do drzwi i przejść początkowy etap...
            • Gość: ... Re: Invixo - Wrocław IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.14, 22:29
              Przykre jest to ze wypowiadają się tutaj osoby, które NIE wiedzą o co dokładnie chodzi.. jakby ktoś pracował, to wie jakie są wymagania na to by awansować na wyższe stanowiska.. A biura otwieramy kolejne w Łodzi, Poznaniu i Gdańsku.. i osoby które otwierają biura zaczynali pracę w ten sam sposób jak wy.. tylko nie byli zbyt dumni by pukać do drzwi i przejść początkowy etap...
              • Gość: mów mi zły Re: Invixo - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.14, 23:07
                Więc może wyjaśnisz, dlaczego usuwane są wszystkie NEGATYWNE komentarze? Jeśli dana firma wierzy w słuszność własnych procedur rekrutacyjnych czy rozwojowych, NIE MUSI posuwać się do tego typu zagrywek.
                Dlaczego nie posługuje się JEDNĄ nazwą, tylko co chwilę ją zmienia, aby łatwiej było manipulować kolejnymi osobami, które NIE BĘDĄ POTRAFIŁY odnaleźć prawdziwych informacji o tym, z czym FAKTYCZNIE związana jest ta praca?

I nie chodzi tu o dumę, raczej o brak godności - tych, którzy nadal tkwią w tym bagnie.
                Zastanawiałaś/eś się, ilu ludzi odczuło w negatywny sposób ,,obniżki'', z którymi dobijałaś/eś się do ich drzwi? Pomyślałaś/eś choć przez chwilę, w jaki sposób budowany jest ten ,,biznes''?
                Nie.

Pieniądze, to nie wszystko. Kiedyś do tego dojrzejesz. Życzę Ci tego z całego serca.
                • Gość: .. Re: Invixo - Wrocław IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.14, 23:41
                  Negatywne komentarze wcale nie są usuwane, to forum jest tego przykładem. Zawsze znajdą się osoby które myślą że wiedzą lepiej, podczas gdy nie mają pojęcia o tej pracy.. dlatego ludzie nie powinni sugerować się komentarzami jakie czytają przez anonimowych ekspertów, którzy po nie pełnym 2 etapie rekrutacji myślą że pozjadali wszystkie rozumy i dają "Dobre rady". Każda osoba, która otwiera biuro nadaje mu własną nazwę. Osoby, które składają CV dowiadują się na czym polega praca podczas drugiego etapu rozmowy kwalifikacyjnej, wtedy jest wszystko dokładnie wyjaśnione.. noo jeśli ktoś nie zrezygnuje po pierwszych minutach, bo 2 etap przecież to chodzenie i pukanie.... Faktycznie lepiej na kasie w tesco za 1200 siedzieć :D

Ja doskonale znam produkt, który przedstawiam klientom. I wiem doskonale jak wygląda ich sytuacja po wejściu w życie umowy. Nie jest to wcale niekorzystne. Jestem uczciwym pracownikiem i nigdy nie zarejestrowałbym osoby, która źle by na tym wyszła. Klienci są przeze mnie poinformowani o kosztach jakie ponoszą, warunkach umowy, odstąpieniu.

I tak, wiem doskonale w jaki sposób jest budowany biznes, każda osoba po zatrudnieniu ma spotkanie na której jest to dokładnie tłumaczone. Biznes jest budowany w każdym kraju w ten sam sprawdzony sposób, jest to całkowicie legalne i zgodne z prawem.

Zgadzam się że pieniądze to nie wszystko, dla mnie nie są one priorytetem.
                  • Gość: ... Re: Invixo - Wrocław IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.14, 23:49
                    Więc z łaski swojej wszechwiedzący anonimowi forumowicze, poznajcie pierw konkretne informacje na dany temat, a później wyrażajcie swoje niezwykle cenne opinie. Pozdrawiam :)
                • Gość: Anal Zmiany nazw? IP: *.play-internet.pl 16.01.14, 00:17
                  Nie wiem jak jest teraz, ale ta firma wcale nie zmienia nazw - po prostu te nazwy to jest klony. Jak to działa? Zwyczajnie, jest firma-matka Appco, która dogaduje się z innymi firmami czy fundacjami (WWF, Netia itp.), że będzie im załatwiała klientów i brała hajs (prowizję) za każdego złapanego. Następnie Appco powołuje małe firemki-córki, takie jak:
                  - Invixo
                  - GQ Marketing
                  - Info Marketing
                  - Esgroup
                  - IDM Systems
                  - MT Marketing
                  - Eureka Advertising
                  - Perspective Marketing
                  - VST Marketing
                  - TJ Marketing
                  - Galaxy Marketing
                  - Linka Worldwide etc.
                  tych jest od groma - możecie sobie poczytać o większości z nich na forum GQ Marketing, które istnieje od 9 lat i gromadzi ok. 1000 postów: forum.gazeta.pl/forum/w,23,27982113,27982113,GQ_MArketing_.html Metoda jest niezmienna!!!

Dlaczego powstają firmy-córki? Aby zminimalizować ryzyko, choć pieniądze kontroluje Appco. Te małe firemki zakładane są przez co zdolniejszych akwizytorów. Zwyczajnie przychodzi ten menago z Appco i każe komuś założyć firmę, która jest tak umocowana prawnie, że Appco ją kontroluje - powyżej czegoś nie podskoczy, a tylko zacznie kombunować to się ją zamknie.
                  Wiele z takich firemek upadło, inne się otwierają, ale nie działają długo, w innych wywalani są ich właściciele i zastępowani nowymi - wszystko zgodnie z umowami, jakie te firemki mają z Appco. Appco nie zatrudnia akwizytorów - jest nieskazitelne, nie piszą o nim na forach pracy itp. Żadne ryzyko. To firemki akwizytorów, np. Invixo zatrudniają, muszą się produkować w spamowaniu internetu, aby szukać pracowników-jeleni, koszt ich szkolenia również same ponoszą etc.
                  W Appco i firmach zależnych wszystko jest wyliczone prawidłowo - w przypadku problemów wylatuje akwizytor zarządzający, a w jego miejsce jest przynoszony nowy. Oni de facto ponoszą większość kosztów tego biznesu

ps. zobaczcie, jak wygląda rekrutacja do innej firemki, nie podobnie???
                  forum.gazeta.pl/forum/w,23,27982113,145522133,Eureka_Advertising_w_Warszawie.html
                  • Gość: Ziki24 Re: Zmiany nazw? IP: *.252.60.80.internetia.net.pl 07.07.14, 22:42
                    Jeżeli chodzi o Invixo DBT Świat infinitum globalny Dragon marketing linka wordlwide infomarketing nie współpracują z Appco. Proszę ich ze sobą nie łączyć porównywać gdyż Apcco działa w Human Commercial z organizacjami charytatywnym oraz klientami komercyjnymi a te małe firmy typu DBT mają słabej jakości kontrakty z klientami korporacyjnym typu Netia Duon
              • wilku5.90 Re: Invixo - Wrocław 06.02.15, 12:54
                Taaa? A o wypłatach też się tak pochlebnie wypowiesz? Złodzieje którzy na Tobie zarabiają, a Tobie nie dają nic albo 1/30 tego co faktycznie powinnaś dostać (o ile mają to szczescie, że wgl cos dostaną)? Nie bądź żałosna, bo chodzenie po domach to jedno, ale oszukiwanie pracowników to drugie.
                • wilku5.90 Re: Invixo - Wrocław 06.02.15, 12:56
                  luty 2015, Wrocław - siedziba i nazwa:
                  - Ofiar Oświęcimskich 19, wejście przez patio, pierwsze piętro
                  - "Nagrody" (bo to firma międzynarodowa w końcu....) z nazwą CREDICO
                  • wilku5.90 Re: Invixo - Wrocław 06.02.15, 13:03
                    (sorry, powyższe miało być odpowiedzią na komentarz jakiejś laski zafascynowanej robotą, ale mi przeskoczyło) ;)
      • Gość: megi praca IP: *.man.tk-internet.pl 28.01.14, 16:02
        Witam, wlasnie otrzymalam telefon od pani z numeru 517...
        Ciesze sie, ze trafilam na to forum i juz wiem ze jutro na rozmowe nie dotre. Wszystko zgadza sie z tym co tu przeczytalam. Pozdrawiam
        • Gość: evi Re: praca IP: *.centertel.pl 29.01.14, 13:40
          Witam
          ja dzisiaj miałam telefon również z 517...,co prawda daleko nie mam ,ale chodzenie od drzwi do drzwi to nie dla mnie ,ciesze sie że trafiłam na to forum
        • Gość: XXX Re: praca IP: *.play-internet.pl 02.02.14, 13:15
          byłam na rozmowie o prace w piątek... niby- Prezes miły od razu przeszedł na Ty itp. wszystko odbyło się tak jak było opisywane powyżej. nawet te same godziny drugiego etapu tj. 11. od samego początku wydawało mi się nie tak. Również nie dowiedziałam się o nawie firmy, stanowisku ani wynagrodzeniu, nic kompletnie. Tylko że mają niby jakieś siedziby w Londynie. Uważam ,że są rewelacyjni w naciąganiu zdesperowanych ludzi na pracę. Teraz już wiem, że jutro na drugi etap nie przyjdę,
          • Gość: Szewska Re: praca IP: 149.156.208.* 05.02.14, 16:24
            Cieszę się że nie dałaś się nabrać, nie każdy miał tyle szczęścia, Sekta działa nadal:(
            • Gość: gość perfect relations? IP: *.jmdi.pl 18.02.14, 13:54
              A czy ktoś wie cokolwiek o firmie Perfect Relations? Też jedna z "podgrup" Appco.

Pozdrawiam
      • Gość: Martula hehe IP: *.play-internet.pl 10.02.14, 13:24
        firma nazywa się podobno mango...
      • Gość: aaa szewska 74 IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.14, 23:08
        Potwierdzam to co napisali poprzednicy.
        Odczucia podobne, niejasna forma pracy, kumpelskie podejście mi nie przyszkadza ale czuć ściemę i cwaniactwo. W mailu odnośnie terminu spotkania rekrutacyjnego dostałem adres strony, która sama w sobie jest bardzo podejrzana i mało mówiąca o firmie (marketing-mango.pl).
        Może niektórzy się tam odnajdą, ja nie.
        Cieszy jednak wiedza i opinie pozyskane z forum!
      • Gość: Marzena Re: także pod nazwą mango i infomarketing IP: *.gl.digi.pl 17.02.14, 14:17
        A może ktoś coś wie na temat firmy z Katowic DBT Świat??
        • Gość: mów mi zły Re: także pod nazwą mango i infomarketing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.14, 22:04
          piekielni.pl/56406
          To samo.

Cykada -> Infinitum Globalny -> DBT Świat (Katowice);
          Invixo -> Info Marketing/Mango (Wrocław);
          INFGL -> Dragon International (Kraków).
          • mimi1904 Infinity globalny kraków 19.02.14, 20:40
            DOBRY WIECZÓR,

BARDZO PROSZĘ KOGOŚ KTO NIEDAWNO BYŁ NA TZW. II ETAPIE W INFINITY GLOBALNY W KRAKOWIE UL. ŚW ANNY 3/2 O WYPOWIEDZENIE SIE NA TEMAT DRUGIEGO ETAPU REKRUTACJI, BEDE ogromnie wdzieczna, jutro powinnam się tam stawić o 11 i nie wiem co robić....???hmmm:)
            • Gość: Alu Re: Infinity globalny kraków IP: *.play-internet.pl 20.02.14, 09:50
              Nic nie mogę Ci powiedzieć o tej firmie z Krakowa, ale na identycznych zasadach działa firma z Wrocławia. Ta sama godzina stawienia się, pewnie i głośna muzyka w pseudo-poczekalni...
              Ostrzegam - to zwykła akwizycja. Tyle :)
              • mimi1904 Re: Infinity globalny kraków 20.02.14, 12:17
                dzięki za odpowiedź...nie poszłam i nie żałuje ....bo wiem juz na 100%, że to ta sama firma co we Wrocławiu tylko pod inną nazwą:) pozdrawiam
                • konri7 Re: Infinity globalny kraków 21.02.14, 11:46
                  Ta sama firma co we Wrocławiu, Katowicach. Naciąganie ludzi na prąd radze unikać tego typu firm.
          • Gość: no nie także pod nazwą mango i infomarketing i Media Key IP: *.mtk-tv.pl 11.03.14, 10:50
            Cykada -> Infinitum Globalny -> DBT Świat (Katowice) -> Media Key czy jakoś tak bo przez telefon słabo zrozumiałem:D
            • Gość: abc Re: także pod nazwą mango i infomarketing i Media IP: *.31.161.149.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.07.14, 01:35
              Teraz to też Redstar w Katowicach.
      • Gość: aga kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.14, 21:05
        ja byłam w Krakowie na 2 etapie. Dokładnie to samo...niestety naciąganie, szkoda bo całe 2 dni miałam nadzieje na fajną prace
      • Gość: gość Re: Invixo - Wrocław IP: *.free.aero2.net.pl 02.03.14, 15:14
        Szanowni Państwo

Potwierdzam wszystkie negatywne komentarze o tej firmie!!!
        Jeśli chcesz zostać akwizytorem w firmie krzak to jest to idealna praca dla Ciebie!
        Jeśli jesteś młody, zdolny, przedsiębiorczy nie marnuj czasu na pierdoły!

Przeszedłem pierwszy etap. Wszystko odbyło się według schematu opisanego powyżej na forum. Rozmowa z gó...arzem namawiającym na sekciarstwo, które polega na tym, że szukaj dla nas klientów damy ci trochę a my się zaopiekujemy resztą do mnie nie przemawia. Zawsze na górze jedna osoba jest osoba, która na zawartą umowę z zakładem energetycznym lub też domem maklerskim, w tym przypadku przedsiębiorstwem handlującym energią elektryczną.

Co więcej próbowałem znaleźć tą śmieszną KRZAK firemkę pod nazwą Mango lub Info Marketing w Krajowym Rejestrze Sądowym podmiotów gospodarczych działających legalnie w naszym kraju. Rejestr dostępny jest na oficjalnej stronie internetowej Ministerstwa Sprawiedliwości.

Spróbujcie sami!, oto link:
        ems.ms.gov.pl/krs/wyszukiwaniepodmiotu?t:lb=t
        Wszystkich niezdecydowanych przestrzegam. Szkoda Waszego czasu i pieniędzy.
        Pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka