Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Świadectwo pracy

15.07.14, 20:50
    Witam, wiem ze temat był już częściowo poruszany ale nie spotkałem się z tematem jaki spotkał moją żonę. Mianowicie obecnie jest na urlopie wychowawczym do 23 lipca 2014 roku. Od koleżanki, która została zwolniona dowiedziała się ze szefowa planuje likwidację firmy. Potem już nie miała kontaktu i czekaliśmy na koniec urlopu wychowawczego. Miesiąc temu przypomniała się pracodawcy (dokładniej księgowej - bo szefowa kompletnie się nie znała na przepisach) o swoim istnieniu że kończy się jej urlop. Ta odpowiedziała ze zorientuje się i da odpowiedź. Dn. 14.07.2014 po kolejnym telefonie do księgowej - ta odpowiedziała ze firma została zamknięta 30.04.2014 i ona sama o tym nie wiedziała ??? jakiś matrix!!!! Do tej pory nikt nas nie powiadomił o likwidacji firmy, co lepsze żona nadal jest ubezpieczona w ZUSie??? Dziś 15.07 w końcu odebrała szefowa i powiedziała ze wystawi jej świadectwo z datą 30.04!!!
    Co mam dalej robić ??? oczywiście żona musi zarejestrować się w urzędzie pracy ale co z okresem od 30.04.2014 ?? jakie dalsze kroki powinniśmy podjąć.

Proszę o pomoc.
    Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka