Gość: ola IP: *.chello.pl 05.04.02, 09:55 ja oglądam telewizję i snuje się po domu udając że spełniam wielką misje ścierajac kurze,już nawet nie chce mi sie wysyłać CV-skutecznie wmówiono mi że sie do niczego nie nadaję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basza Re: kochani jak spędzacie czas jeśli nie pracujecie!!! 05.04.02, 10:29 Słucham radia (muzyka), TV jest beznadziejne!!!!!!!! Uwaga: seriale wciągają. I uczę sie gotować! Ścieranie kurzy nie ma sensu. Im więcej ścierałam tym więcej ich było. Sprawdzone. Podlewam kwiatki, wiosna, czas na przesadzanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybka Re: kochani jak spędzacie czas jeśli nie pracujecie!!! IP: *.acn.pl / 10.131.129.* 06.04.02, 04:57 basza napisał(a): > Słucham radia (muzyka), TV jest beznadziejne!!!!!!!! > Uwaga: seriale wciągają. > I uczę sie gotować! > Ścieranie kurzy nie ma sensu. Im więcej ścierałam tym więcej ich było. > Sprawdzone. > Podlewam kwiatki, wiosna, czas na przesadzanie. > Pozdrawiam Ja wlonczam mózyke... Albo ide na rower coby spalic co nie co... Miałem też okres, że nie chciało mi się robic zupełnie nic... przez tydzień zarłem żarcie z puszki i po prostu nie robiłem nic... Osiągnęło to taki absurd, że po 2 tygodniach sam zauważyłem, że chata przypomina smietnik.. Widocznie się nie zdegenerowałem do końca.. Ale za to po takim czasie byle sprzątanie prowadzi do super efektów... Obecnie jest cieplej więc każdego ranka zacząłem śmigać wzdłuz Wisly na rowerze, bo sobie powtarzam, ze w zdrowym ciele zdrowy duch. Jem same zdrowe i najtansze rzeczy (to akurat jest prawdziwe) czyli nie pije kawy, nie żrę już snickersów bo mi się po nich spać chce, nie piję red bulla (kiedyś zasnąłem w gościach po wypiciu red bulla - nie dodał mi żadnej energii), nie kupuję ciasteczek, ani żadnych sztucznych, przetworzonych i oczywiscie drogich produktów, pijam tylko herbatkę bez cukru albo ziolową typu miętka, jem ryz z warzywami, abo ziemniaki z rybką (he he), czarny chlebek z pomidorem, albo oliwą z oliwek i czuję, że czuję się trochę lepiej fizycznie... Pewnie od żarcie sporo zależy jak się okazuje... No i to może ma wpływ na samopoczucie... nie wiem... może sobie wmawiam... w sumie ja już dawno powinienem się pociąć, ale jakoś jeszcze żyję... A może jestem rzeczowym optymistą... albo mam inteligencję symbiotyczną (bo i coś takiego spece od HR ostatnio wymyślili).. Zapewne większość bezrobotnych powinno przeczytać "Głód" - to taka książka Knuta Hamsuna... Opisuje sytuację w jakiej obecnie jest sporo ludzi w Polsce. A w ogóle to najlepiej zostać witarianinem - czyli czerpać energię życiową prosto ze słońca i kosmicznej energii. Podobno jakiś czas temu była nawet w Warszawie jakaś światowej sławy witarianka.... i żyła... Inna sprawa czy sobie nie podjada jednak po kryjomu... Kiedy nie pracuję nie spotykam się często z ludźmi bo jestem monotematyczny, mniej czytam ogólnie, więcej o pracy... Muzyka to Bach... jest uspokajający... zresztą lubię... ROwerek nad Wisłę a jak jest niedziela to na cały dzień do Kampinosu (właśnie jutro chyba pojadę, jak nie będzie bardzo zimno). Jak się człowiek fizycznie zmęczy to i stresy przechodzą... Inne wyjście: medytacja. Ale tego trzeba się nauczyć... A najlepiej uczyć się jeszcze wtedy jak się pracę ma, bo łatwiej w to wejść, kiedy robi się to na spokojnie, a nie pod przymusem szukania spokoju. Albo np... raz na miesiąć trzepnąć po jednym (razy 10) i królewsko rządzić... No nic.. przede wszystkim nie można wierzyć w to, że ktoś nas krytykuje. Krytyka, która nie pokazuje konkretnie co jest złego i co należy zrobić, aby było lepiej nie jest krytyką, tylko zwyczajnym kłamstwem, które ma pogrążyć człowieka. A z reguły wypowiadają takie sądy ludzie, którzy sami powinni być skrytykowani. Po prostu sądzą wg własnej miary... Ale się rozpisałem.... To oznacza, że w wolnym czasie chyba lubie też pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: kochani jak spędzacie czas jeśli nie pracujecie!!! IP: *.acn.waw.pl 07.04.02, 07:40 Lepiej ucz się ortografii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybka Re: kochani jak spędzacie czas jeśli nie pracujecie!!! IP: *.acn.pl / 10.131.129.* 07.04.02, 08:13 Gość portalu: bolo napisał(a): > Lepiej ucz się ortografii. Lepiej puknij się w czoło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrobel Re: kochani jak spędzacie czas jeśli nie pracujecie!!! IP: *.acn.waw.pl 06.04.02, 11:10 Ja pracuje, po 10-12 h dziennie, czasami w weekendy, wiec nie mam czasu na wypoczynek. I to jest moj problem, bo jak nadchodzi wolny weekend - nie umiem znalezc sobie zajecia, ktore mnie zrelaksuje. Tylko sie stresuje, co bedzie w poniedzialek. I tak od paru lat. Nie ciesza mnie nawet rzeczy, ktore kiedys mnie interesowaly. Najchetniej bym przespala caly weekend. Ciekawe, co ze mna bedzie za 5-10 lat? Pozdrawiam. Wrobel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybka Re: kochani jak spędzacie czas jeśli nie pracujecie!!! IP: *.acn.pl / 10.131.129.* 07.04.02, 05:56 Gość portalu: Wrobel napisał(a): > Ja pracuje, po 10-12 h dziennie, czasami w weekendy, wiec nie mam czasu na > wypoczynek. I to jest moj problem, bo jak nadchodzi wolny weekend - nie umiem > znalezc sobie zajecia, ktore mnie zrelaksuje. Tylko sie stresuje, co bedzie w > poniedzialek. I tak od paru lat. Nie ciesza mnie nawet rzeczy, ktore kiedys > mnie interesowaly. Najchetniej bym przespala caly weekend. Ciekawe, co ze mna > bedzie za 5-10 lat? > > Pozdrawiam. > > Wrobel A ja się zastanawiam, czemu jedna osoba pracuje 12 godzin, a druga nie może nawet tych 4 godzin, bo ich nie ma... Anyway... to fajnie że są ludzie którzy mają pracę... Obyśmy wszyscy do nich dołączyli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: kochani jak spędzacie czas jeśli nie pracujecie!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.02, 16:13 ty rybko - cipko pracy nie znajdziesz. Powód? Skrajna ciasnota umysłowa. Spierdalaj do akwarium... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knockout Re: kochani jak spędzacie czas jeśli nie pracujecie!!! IP: 195.94.209.* 08.04.02, 12:02 heh znow Ty, Rybka.. Moze nie pracujesz/nie masz pracy, bo z Twoich postow wynika, ze jestes strasznym megalomanem, wszystkowiedzacym ktosiem, kto pozjadal wszystkie rozumy i to wychodzi na rozmowach kwalifikacyjnych? Swoja droga na forum o AIESECu pisales, ze pracowales swego czasu a NGO za granica. Moze poszukasz pracy w NGO w Polsce? mysle, ze mimo Twoich rozlicznych (moim zdaniem) wad, takiee doswiadczenie pomoze... pozdrawiam (z pracy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybka Re: kochani jak spędzacie czas jeśli nie pracujecie!!! IP: *.acn.pl / 10.131.129.* 10.04.02, 01:33 Gość portalu: knockout napisał(a): > heh znow Ty, Rybka.. > > Moze nie pracujesz/nie masz pracy, bo z Twoich postow wynika, ze jestes > strasznym megalomanem, wszystkowiedzacym ktosiem, kto pozjadal wszystkie rozumy > > i to wychodzi na rozmowach kwalifikacyjnych? > Swoja droga na forum o AIESECu pisales, ze pracowales swego czasu a NGO za > granica. Moze poszukasz pracy w NGO w Polsce? mysle, ze mimo Twoich rozlicznych > > (moim zdaniem) wad, takiee doswiadczenie pomoze... > pozdrawiam (z pracy) Każdy człowiek ma wady i zalety... Może ty żyjesz w innym świecie, ale ten tu jest przyjanmniej prawdziwy... Natomiast z postu wynika, że to raczej ty uważasz się za wszystkowiedzącego. Ale mnie rozgryzłeś, cholera... Nobla powinieneś dostać z psychologii za pracę: rozgryzanie ludzi na podstawie postów do Gazety Wyborczej. Rok pracowałem jako wolontariusz, to nie jest taki krótki okres czasu. W końcu trzeba na siebie zarabiać... A NGO sobie czasem oglądam... Niestety obecnie muszę za coś żyć, chwilowo imam się zatem ponownie wolnego zawodu... Pa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrobel Re: do Rybki IP: *.acn.waw.pl 09.04.02, 21:56 Wysokie koszty pracy (glownie ZUS) powoduja, ze moj pracodawca nie chce zatrudnic dodatkowych pracownikow, poza wyjatkami w postaci kolegow szefa z jego poprzedniej firmy (przeprowadzajacej teraz redukcje zatrudnienia). Zostali przyjeci na wakujace stanowiska managerskie, o ktorych nie bylo slowa ani w GW ani u headhunterow. Pozdrawiam i powodzenia. Wrobel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybka Re: do Rybki IP: *.acn.pl / 10.131.129.* 10.04.02, 01:36 Gość portalu: Wrobel napisał(a): > Wysokie koszty pracy (glownie ZUS) powoduja, ze moj pracodawca nie chce > zatrudnic dodatkowych pracownikow, poza wyjatkami w postaci kolegow szefa z > jego poprzedniej firmy (przeprowadzajacej teraz redukcje zatrudnienia). Zostali > > przyjeci na wakujace stanowiska managerskie, o ktorych nie bylo slowa ani w GW > ani u headhunterow. > > > > Pozdrawiam i powodzenia. > > Wrobel Hmm... właściwie nie wiem co powiedzieć :-) Taki sposób zatrudniania to fakt znany, ale po co go komentować po raz kolejny... To już jak płyta... zresztą sam też to widziałem w innej firmie... Wiadomo jak jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja. Re: Po japońsku. IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 07.04.02, 16:17 Pracuję w przerwach. Odpowiedz Link Zgłoś
_ryba2002 Re: kochani jak spędzacie czas jeśli nie pracujecie!!! 10.04.02, 04:09 Ja się onanizuję jak dzika małpa :-) Odpowiedz Link Zgłoś