Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

w czym robicie cv?

12.10.14, 19:25
    w czym robicie cv? word, ps, powerpoint czy macie cos innego? podzielcie sie doswiadczeniami i opinia w czym najlepiej stworzyc cv :)
    Obserwuj wątek
      • truten.zenobi Re: w czym robicie cv? 12.10.14, 21:12
        PP to raczej narzędzie do tworzenia prezentacji multimedialnych... zrobić się da tylko po co?
        trochę bardziej zaawansowany, w stosunku do notatnika, edytor tekstu powinien wystarczyć (by stworzyć estetyczny dokument, a o merytoryczną stronę zawsze musisz zadbać sam)
      • schweppes1 Re: w czym robicie cv? 12.10.14, 23:53
        Word, OpenOffice, a nawet wystarczy WordPad, tylko w tym ostatnim potrzebny będzie PDFCreator do zapisania dokumentu w PDF (wygląda bardziej "pr0").
      • der-chef W makutrze. 13.10.14, 18:17
      • ewa.kawecka Re: w czym robicie cv? 14.10.14, 22:59
        Witam,
        cv warto stworzyć w word, ale koniecznie wysyłać w pdf.
        Pozdrawiam,
        Ewa Kawecka
        • der-chef Re: w czym robicie cv? 15.10.14, 07:55
          A jak to się robi w Wojewódzkim Ośrodku Ruchu Drogowego?
        • klawo.jak.cholewa Re: w czym robicie cv? 10.04.15, 08:28
          > cv warto stworzyć w word

Dawni nie robiłem, ale dziś zrobiłbym w darmowym OpenOffice.

> ale koniecznie wysyłać w pdf

Tak, ale Open Office ma opcję generowania plików w formacie pdf. Działa to lepiej niż drukowanie do pdf-a.
          • raj-ana Re: w czym robicie cv? 18.04.15, 11:37
            Word również ma :) wystarczy dograć do niego odpowiednią nakładkę.
      • klawo.jak.cholewa Re: w czym robicie cv? 10.04.15, 08:30
        Nie ma znaczenia, w czym tworzysz. Ważne jest, żeby było czytelne, spójne, bez błędów ortograficznych, gramatycznych, stylistycznych, a także żeby mieć co w nim napisać. Wbrew pozorom, kompetencje są ważne, a bez znajomości można zdobyć pracę, jeśli ma się konkretne umiejętności.
        • anikssa Re: w czym robicie cv? 16.04.15, 11:58
          i bez podawania emaili typu "ania@buziaczek.pl" czy inne kizie-mizie i supermani, co nie raz się zdarza ;)
          • klawo.jak.cholewa Re: w czym robicie cv? 16.04.15, 12:15
            Na użytek rekrutacji można utworzyć konto mailowe, które będzie brzmieć "profesjonalnie".
      • ak-69 Re: w czym robicie cv? 17.04.15, 02:01
        Ja poza klasycznym pdf-em daję link do swojej STRONY, na której jedną z podstron z menu jest moje CV ładniej wyglądające niż w pliku z WORD-a. Daję też dostęp do swojego PROFILU na stronie GoldenLine.
        Obecnie do pisania takiej strony nie trzeba wiedzy informatycznej z HTML, CSS, JavaScript itp. Są zwykłe kreatory stron, na których wpisuje się jedynie swoje dane jak do szablonów WORD-a. Na GoldenLine wystarczy założyć profil i też samo wpisanie danych jak przy pisaniu na edytorze. Tyle, że efekt lepszy i na pewno robiący lepsze wrażenie na rekruterach :)
        • sandriks Re: w czym robicie cv? 17.04.15, 17:51
          a nie wydaje Ci się, że to zbyt dużo już tego wszystkiego? co za dużo też nie zdrowo ;)
          • ak-69 Re: w czym robicie cv? 17.04.15, 23:02
            Nie daję wszystkiego wszystkim :)
            Profil GoldenLine sami sobie przeglądają inni użytkownicy, masa rekruterów wielu firm, a ja stamtąd nic nie wysyłam. Ewentualnie od czasu do czasu aktualizuję dane. Często dostaję wiadomości typu "Twój profil oglądał...rekruter firmy...". Czasem też po kilka ofert pracy bez mojego zaglądania na profil.
            • raj-ana Re: w czym robicie cv? 18.04.15, 11:51
              Też mi się zdarzyło, że dostałam propozycje bez wysyłania CV własnie przez taki portal.
            • uthark Re: w czym robicie cv? 18.04.15, 15:43
              W IT tak jest, że Ty dostajesz oferty. Co miesiąc mam po kilka ofert.
              • lilith76 Re: w czym robicie cv? 18.04.15, 16:33
                Bo na rynku powstało mnóstwo firemek rekrutacyjnych specjalizujących się w IT, zatrudniających rotująco handlowców (bo tak to w końcu wygląda), którzy pracownika szukają dla klienta jak odpowiedniego ubezpieczenia / pakietu medycznego - taki produkt. A ludzie z IT puchną z dumy, bo mają bez przerwy propozycje :)
                • uthark Re: w czym robicie cv? 18.04.15, 17:00
                  "A ludzie z IT puchną z dumy, bo mają bez przerwy propozycje :)"
                  :-D

Zawsze to lepsze niż zero odzewu na 300 wysłanych aplikacji. ;-)
                  • kraaaker Re: w czym robicie cv? 20.04.15, 15:22
                    no fajnie jest jak sie sami do ciebie zgłaszają z pracą :P
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka