re-en 12.10.14, 19:25 w czym robicie cv? word, ps, powerpoint czy macie cos innego? podzielcie sie doswiadczeniami i opinia w czym najlepiej stworzyc cv :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
truten.zenobi Re: w czym robicie cv? 12.10.14, 21:12 PP to raczej narzędzie do tworzenia prezentacji multimedialnych... zrobić się da tylko po co? trochę bardziej zaawansowany, w stosunku do notatnika, edytor tekstu powinien wystarczyć (by stworzyć estetyczny dokument, a o merytoryczną stronę zawsze musisz zadbać sam) Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: w czym robicie cv? 12.10.14, 23:53 Word, OpenOffice, a nawet wystarczy WordPad, tylko w tym ostatnim potrzebny będzie PDFCreator do zapisania dokumentu w PDF (wygląda bardziej "pr0"). Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.kawecka Re: w czym robicie cv? 14.10.14, 22:59 Witam, cv warto stworzyć w word, ale koniecznie wysyłać w pdf. Pozdrawiam, Ewa Kawecka Odpowiedz Link Zgłoś
der-chef Re: w czym robicie cv? 15.10.14, 07:55 A jak to się robi w Wojewódzkim Ośrodku Ruchu Drogowego? Odpowiedz Link Zgłoś
klawo.jak.cholewa Re: w czym robicie cv? 10.04.15, 08:28 > cv warto stworzyć w word Dawni nie robiłem, ale dziś zrobiłbym w darmowym OpenOffice. > ale koniecznie wysyłać w pdf Tak, ale Open Office ma opcję generowania plików w formacie pdf. Działa to lepiej niż drukowanie do pdf-a. Odpowiedz Link Zgłoś
raj-ana Re: w czym robicie cv? 18.04.15, 11:37 Word również ma :) wystarczy dograć do niego odpowiednią nakładkę. Odpowiedz Link Zgłoś
klawo.jak.cholewa Re: w czym robicie cv? 10.04.15, 08:30 Nie ma znaczenia, w czym tworzysz. Ważne jest, żeby było czytelne, spójne, bez błędów ortograficznych, gramatycznych, stylistycznych, a także żeby mieć co w nim napisać. Wbrew pozorom, kompetencje są ważne, a bez znajomości można zdobyć pracę, jeśli ma się konkretne umiejętności. Odpowiedz Link Zgłoś
anikssa Re: w czym robicie cv? 16.04.15, 11:58 i bez podawania emaili typu "ania@buziaczek.pl" czy inne kizie-mizie i supermani, co nie raz się zdarza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
klawo.jak.cholewa Re: w czym robicie cv? 16.04.15, 12:15 Na użytek rekrutacji można utworzyć konto mailowe, które będzie brzmieć "profesjonalnie". Odpowiedz Link Zgłoś
ak-69 Re: w czym robicie cv? 17.04.15, 02:01 Ja poza klasycznym pdf-em daję link do swojej STRONY, na której jedną z podstron z menu jest moje CV ładniej wyglądające niż w pliku z WORD-a. Daję też dostęp do swojego PROFILU na stronie GoldenLine. Obecnie do pisania takiej strony nie trzeba wiedzy informatycznej z HTML, CSS, JavaScript itp. Są zwykłe kreatory stron, na których wpisuje się jedynie swoje dane jak do szablonów WORD-a. Na GoldenLine wystarczy założyć profil i też samo wpisanie danych jak przy pisaniu na edytorze. Tyle, że efekt lepszy i na pewno robiący lepsze wrażenie na rekruterach :) Odpowiedz Link Zgłoś
sandriks Re: w czym robicie cv? 17.04.15, 17:51 a nie wydaje Ci się, że to zbyt dużo już tego wszystkiego? co za dużo też nie zdrowo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ak-69 Re: w czym robicie cv? 17.04.15, 23:02 Nie daję wszystkiego wszystkim :) Profil GoldenLine sami sobie przeglądają inni użytkownicy, masa rekruterów wielu firm, a ja stamtąd nic nie wysyłam. Ewentualnie od czasu do czasu aktualizuję dane. Często dostaję wiadomości typu "Twój profil oglądał...rekruter firmy...". Czasem też po kilka ofert pracy bez mojego zaglądania na profil. Odpowiedz Link Zgłoś
raj-ana Re: w czym robicie cv? 18.04.15, 11:51 Też mi się zdarzyło, że dostałam propozycje bez wysyłania CV własnie przez taki portal. Odpowiedz Link Zgłoś
uthark Re: w czym robicie cv? 18.04.15, 15:43 W IT tak jest, że Ty dostajesz oferty. Co miesiąc mam po kilka ofert. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: w czym robicie cv? 18.04.15, 16:33 Bo na rynku powstało mnóstwo firemek rekrutacyjnych specjalizujących się w IT, zatrudniających rotująco handlowców (bo tak to w końcu wygląda), którzy pracownika szukają dla klienta jak odpowiedniego ubezpieczenia / pakietu medycznego - taki produkt. A ludzie z IT puchną z dumy, bo mają bez przerwy propozycje :) Odpowiedz Link Zgłoś
uthark Re: w czym robicie cv? 18.04.15, 17:00 "A ludzie z IT puchną z dumy, bo mają bez przerwy propozycje :)" :-D Zawsze to lepsze niż zero odzewu na 300 wysłanych aplikacji. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kraaaker Re: w czym robicie cv? 20.04.15, 15:22 no fajnie jest jak sie sami do ciebie zgłaszają z pracą :P Odpowiedz Link Zgłoś