Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca kłopoty ! Pomocy

09.03.16, 19:41
    Witajcie, mam problem.. Jestem zarejestrowana w urzędzie pracy jako bezrobotna, i z racji tego rozpoczęłam kurs na prawo jazdy samochody ciężarowe.. Jeszcze przed rozpoczęciem kursu miałam rozpocząć pracę na umowę zlecenie dnia 03.02.16r. jednak do podpisania umowy nie doszło ponieważ dowiedziałam się że nie mogę pracować ponieważ utracę stypendium z urzędu pracy. Napisałam do pracodawcy dnia 02.02.16r że nie stawię się do pracy na następny dzień i ze rezygnuje, dopisali ze dziekuja za informację i tyle z ich strony. Tak jakby wszystko załatwione.. Jednak dziś dzwoni do mnie Pani z urzędu pracy, i twierdzi ze firma w której miałam pracować ubezpiecza mnie od dnia 03.02.16r .. I teraz mam problem z urzędem pracy.. Nie było żadnej umowy podpisanej, firma też nie napisała żadnej wiadomości ze mnie ubezpieczają.. Orientujecie się co mogę zrobić ? Dzwoniłam do tej firmy żeby mnie wyrejestrowali z ubezpieczenia w ZUS ale to będzie trwało ok 2 tygodni, a w urzędzie pracy jest już wszczęte postępowanie wobec mnie ponieważ wychodzi na to że ich okłamałam ze jestem bezrobotna...
    Obserwuj wątek
      • nigella356 Re: Praca kłopoty ! Pomocy 09.03.16, 22:39
        A ten kurs to z up?
        Rozumiem ze pracę załatwiłaś niezależnie od pupu?
        Jesli tak to najpierw należało się dowiedzieć co i jak będzie wyglądało ze strony urzędu że np. idąc do pracy tracisz zasiłek bo to wiadomo.
        Chyba za szybko postąpiłaś.
        Trzeba sie bylo wyrejestrować a potem szukac pracy, ewentualnie doczekać do końca otrzymywania zasiłku i wtedy szukać bez obaw ze go utracisz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka