Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

DELPHI w Krakowie - czy warto ???

30.09.04, 16:28
    Czy ktoś pracował w DELPHI w Krakowie, mam tam iść na rozmowe i chciałem
    dowiedzieć się czegoś o tej firmie, ale nie standartowe wiadomości ze strony
    internetowej, tylko jak wygląda firma z punktu widzenia szeregowego
    pracownika umysłowego i czy wogóle (poza aspektem finansowym) tam pracować,
    czyli jak atmosfera, jak traktują pracownika, itp. No i jakie zarobki,
    przywileje i czy sa podwyżki tez wartobyłoby wiedzieć.
    Z góry dziękuję.
    P.S. Jeżeli ktoś nie chce tego pisac na forum to proszę na maila
    gnews@gazeta.pl
    Obserwuj wątek
      • Gość: pracownik banku Re: DELPHI w Krakowie - czy warto ??? IP: *.cableinet.co.uk 30.09.04, 19:26
        tylko jedna mala informacja wykradzina z akt bankowych - pracownik w Gdansku -
        stanowisko "robotnicze" - zarobki netto 2270zl
        • gnews Re: DELPHI w Krakowie - czy warto ??? 01.10.04, 12:45
          To więcej niż ja zarabiam na stanowisku technologa w Łodzi
      • Gość: abc Re: DELPHI w Krakowie - czy warto ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 20:39
        a na jakie stanowisko aplikujesz??
        • gnews Re: DELPHI w Krakowie - czy warto ??? 01.10.04, 12:45
          Inżynier procesu
      • Gość: wojtek Re: DELPHI w Krakowie - czy warto ??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 00:12
        moja przyjaciółka zajmuje sie dziećmi byłego dyrektora genrelanego tej firmy -
        Pana Waliszewskiego. Człowiek bardzo bardzo miły nastawiony na rozwój ludzi i
        ich umiejętności. Zdecydowanie polecam.
      • lowrider79 Re: DELPHI w Krakowie - czy warto ??? 01.10.04, 12:55
        Nie wiem jak w Krakowie,
        ja miałem do czynienia z ludźmi z Delphi z Tychów i Jeleśni, głównie z działu
        logistyki. Ogólnie fimra jest zajebista. Możliwości rozwoju naprawdę duże,
        wiele szkoleń - często w siedzibie w Stanach.

Problem w tym, że owi ludzie nie za bardzo mi odpowiadali. Typowy wyścig
        szczurów - każdy sprzedałby drugiego za 5 groszy. Oczywiście nie można tego
        przenośić na Delphi krakowskie, tak więc myślę, że jeżeli uda Ci się przejść
        przez sito selekcji to będziesz się miał fajnie.
      • Gość: Małżonka :) Re: DELPHI w Krakowie - czy warto ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 18:11
        WARTO!!!!!
        Mój mąż pracował w Centrum Technicznym w Krakowie przez jakiś czas. Firma
        bardzo opiekuńcza i stwarzająca duże możliwości rozwoju. Atmosfera w pracy
        bardzo zdrowa, przełożeni (i współpracownicy) - kompetentni i na poziomie.
        Bardzo dużo inwestują w pracowników (szkolenia, podróże służbowe, także
        zagraniczne, itd). Fabryki Delphi - bardzo nowoczesne i dobrze zorganizowane i
        zarządzane. praca bardzo urozmaicona, pozwalająca na dużą samodzielność.
        Przygotuj się tylko na częste podróże służbowe. Zarobki wiadomo - dobre,
        ponadto prywatna opieka medyczna dla pracownika i członków najbliższej
        rodziny... co tu dużo mówic - jeśli tylko dostaniesz tam pracę - nie
        pożałujesz.
        Ogólnie super! Życze powodzenia!!
        • gnews Re: DELPHI w Krakowie - czy warto ??? 12.10.04, 16:58
          A dlaczego przez jakiś czas ???, pytam bo dostałem od nich oferte pracy i waham
          się, dlatego że wiąże się to z przeprowadzką do Krakowa, poza tym strasznie
          straszą umową na okres próbny, że przedłuża tylko jeśli się sprawdzę itd. a ja
          mam zobowiązanie i nie chciałbym zostać na lodzie, cały czas mam wrażenie źe
          biorą mnie tylko na sprawdzenie w rodzaju "a dobra weźmiemy go, a nuż się
          sprawdzi, a my i tak będziemy szukać następnego w razie czego"
          • Gość: abc Re: DELPHI w Krakowie - czy warto ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 18:15
            okres probny jest oczywista sprawa, wiadomo nie musza ci przedluzyc umowy. Te
            stanowisko jak zapewne wiesz (chyba CI powiedzieli) wiaze sie z 90% czasu na
            delegacjach, wiec to tez musisz sobie przemyslec...
            • gnews Re: DELPHI w Krakowie - czy warto ??? 12.10.04, 18:42
              ABC, czy ty tam pracujesz ???
              Gość portalu: abc napisał(a):

> okres probny jest oczywista sprawa, wiadomo nie musza ci przedluzyc umowy. Te
              > stanowisko jak zapewne wiesz (chyba CI powiedzieli) wiaze sie z 90% czasu na
              > delegacjach, wiec to tez musisz sobie przemyslec...
              • Gość: abc Re: DELPHI w Krakowie - czy warto ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 18:55
                moj kolega pracuje, wlasciwie paru ludzi ktorych znam
                • gnews Re: DELPHI w Krakowie - czy warto ??? 12.10.04, 18:56
                  no i jakie opinie ?? (zarobki ?? ;-)), uciązliwość pracy
                  • Gość: abc Re: DELPHI w Krakowie - czy warto ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 19:08
                    zarobki ponoc fajnie (niestety nie dowiedzialem sie kwoty - taki znajomy
                    ehhhhh), uciazliwosc 4dni w tygodniu w fabryce na delegacji ew 1 w krakowie,
                    czasami sobota/niedziela sie trafi w kraku z wiadomych wzgledow jak nie
                    wyrobisz sie w tym 1 ;P. Za to ludzie pracujacy tylko w TCK chwala sobie
                    prace...
                    • gnews Re: DELPHI w Krakowie - czy warto ??? 12.10.04, 19:10
                      przyszło mi do głowy jeszcze jedno pytanko: nie wiesz czasem czy płacą
                      dodatkowo za delegacje?
                      • Gość: abc Re: DELPHI w Krakowie - czy warto ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 19:27
                        zwracaja koszty hotelu i wyzywienia, ekstra pensji nie masz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka