nie_fanka 27.10.04, 23:01 Moja szefowa od miesiąca zaczęła nałogowa palić papierosy. Bardzo nam to przeszkadza i wręcz dusimy się w biurze. Poradźcie jak dyplomatycznie przekonać ją by rzuciła, lub chociaż zamykała dzrwi do siebie jak pali Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Annn Re: SZEF PALI IP: *.smstv.pl / 213.25.48.* 28.10.04, 18:34 Mnie też interesuje jak dyplomatycznie przekonać szefa by nie palił w biurze. Może ktoś podpowie coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoś Re: SZEF PALI IP: *.airnet.opole.pl / *.airnet.opole.pl 28.10.04, 20:40 No właśnie. Ja też jestem ciekaw czy można jakoś dyplomatyczni eto załatwić. Zwłaszcza że zima sie zbliza a wentylacja jest do bani. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.ukarz Re: SZEF PALI 29.10.04, 11:29 no dyplomatycznie to nie z każdym szefem się uda ;-) ale można spróbować. Nie ma jednej metody. Najlepiej po prostu porozmawiać. Jeśli jest ktoś palący, to niech pogada z szefową "na papierosie" , że inni niepalący narzekają (nie może tak być że palacze terroryzują niepalących!). Jeśli szefowa jest muflonem, to i tak nie zrozumie, ale jeśli ma resztki kultury, to pewnie skuma bazę. Najlepiej jakby ktoś z klientów, albo potencjalnych klientów powiedział to prosto w oczy ("ale tu u was śmierdzi! płoszycie klientów!!!"). Skutkuje, poważnie! (testowane na dwóch firmach, 100% skuteczności). Do rzucenia nie przekonacie, nawet nie próbujcie! może się mścić na was. Jak nie wyjdzie, to niestety www.pip.gov.pl/ plus inspekcja BHP (uciazliwe warunki pracy). A znacie chociaż szefa swojej szefowej? Też pali? Ludzie myślą od razu że to donosicielstwo, ale trzeba dbać o własne interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: SZEF PALI IP: *.devs.futuro.pl 29.10.04, 11:42 niestety mialam podobna sytuacje, tyle ze szef palil beszczelnie przy mnie, pytal czy mi nie przeszkadza, zanim zdazylam odpowiedziec odpowiadal sam sobie ze nie przeszkadza, palil rowniez przy kobiecie w zaawansowanej ciazy , rowniez swojej pracownicy, mysle ze to brak wychowania i myslenia z jego strony, na szczescie juz nie wacham tego smrodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem jak Re: SZEF PALI IP: 212.160.172.* 29.10.04, 13:12 "Zgaś pan, k...a, tego peta!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyburak Re: SZEF PALI IP: *.acn.waw.pl 29.10.04, 14:01 Palenie w biurze przy niepalących to szczyt buractwa. Może zrozumie, jak zaczniecie wychodzić, bo śmierdzi. Inna metoda to otwieranie wszystkich okien, mimo że jest zimno - powinno poskutkować. Ciekawe, że takie buraki nie wpadną na to, że odszkodowanie za utratę zdrowia może ich słono kosztować. Odpowiedz Link Zgłoś