Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

UWAGA OSZUŚCI

IP: 80.51.242.* 02.02.05, 09:15
    Jak się dowiedzieć o firmie ,która reklamuie się w telegazecie o prece domowe
    jak składanie długopisów trzeba wplacić najpierw sześdziesiąt pięć zlotych a
    teraz odsyłają do drugiej ido tej firmy trzeba wpłacić sto dziewię dziesiąt
    złociaków UWAGA ,A piszą że dla firmy nic nie trzeba będzie płacić
    Obserwuj wątek
      • Gość: md. Re: UWAGA OSZUŚCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 10:08
        To nie oszuści.Sprzedaja ci świadomość że potrafisz składać dlugopisy, że
        znajdziesz na nie odbiorców, że to praca która da ci bezpieczeństwo
        finansowe.Wiesz ile taki consulting kosztuje i ile jest wart?
        • Gość: długopis Re: UWAGA OSZUŚCI IP: 80.51.242.* 02.02.05, 15:15
          a jeżeli po wpłacie okaże się że muszę wpłacić następnej firmie kolejną kase
          ale dużo większą a póżniej następnej ........może wiesz coś wjęcej proszę o
          radę pozdrowienia
          • Gość: doradca Jak Kuba Bogu tak... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.02.05, 15:50
            Zrób tak samo i poczekaj na reakcje tych którym tak zrobisz.
            • Gość: długopis UWAGA OSZUŚCI . IP: 80.51.242.* 02.02.05, 23:03
              Dlaczego skasować post PRAWDA W ŚLEPIA KOLE nie nawidze cwaniactwa i niepozwole okradać siebie i rodziny ,ktoś kasy nie ma a tu banda cwaniaków okrada ludzi całkiem legalnie , ale porządek z tym się zrobi
            • Gość: długopis prawda. IP: 80.51.242.* 02.02.05, 23:04
              Dlaczego skasować post PRAWDA W ŚLEPIA KOLE nie nawidze cwaniactwa i niepozwole okradać siebie i rodziny ,ktoś kasy nie ma a tu banda cwaniaków okrada ludzi całkiem legalnie , ale porządek z tym się zrobi
            • Gość: mec prawda. IP: 80.51.242.* 02.02.05, 23:07
              uwaga na telegazetę
          • Gość: paw_dady jak zaplacisz nastepnej firmie IP: *.155-201-80.adsl.skynet.be 03.02.05, 12:12
            to uzyskasz wprost wiecje swiadomosci jak dobrze jest skaldac dlugopisy- no
            ostatnia firma w lancuszk po wpalcie 240PLN moze powiedziec ci zes
            rozpierducha ;)
          • Gość: nieufny Re: UWAGA OSZUŚCI IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.02.05, 10:44
            bandyci
        • losiu4 Re: UWAGA OSZUŚCI 02.02.05, 18:52
          konsulting i konsultanci:
          1. przychodzi facet do sklepu zoologicznego w poszukiwaniu mówiacej papugi.
          - panie a co ta papuga za 100 PLN potrafi?
          - no ta zna tysiac wyrażeń polskich i Pana Tadeusza na pamięć
          - a ta za 200?
          - prócz mówienia po polsku potrafi po angielsku sonety Szekspira recytować
          - a ta za 1000?
          - polski, angielski, francuski perfect
          - no a ta za 1000 000?
          - a tego to nie wiem, ale mówi, ze jest konsultantem

2. kto to jest konsultant?
          to człowiek, który gdy zapytasz go o godzine zabierze Ci zegarek, odpowie na
          pytanie, odda zepsuty zegarek i jeszcze kaze sobie zapłacic 1000 PLN

Pozdrawiam

Losiu
      • Gość: mgrinz Re: UWAGA OSZUŚCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 19:03
        jeżeli ktoś chce kasy to raczej oszust, dziwię się, że jeszcze są ludzie co dają się nabrać na tego rodzaju numery ?
      • Gość: Mika Re: UWAGA OSZUŚCI IP: 1.5.* / *.pl 03.02.05, 12:03
        Szukając pracy od miesiąca już natrafiłam na dwie próby oszustwa (nie licząc
        firm, które proponowały "normalną" pracę, a okazywała się ona akwizycją). Raz
        za sam telefon do wydawnictwa (to miała być praca przy przepisywaniu tekstów)
        płaciłam ponad 7zł za minutę i nic się nie dowiedziałam bo zgłosiła się
        automatyczna sekretarka (na końcu powiedziała o kosztach połączenia). Drugi raz
        zadzwoniłam do firmy szukającej sekretarek - kazano mi od razu zapłacić za kurs
        angielskiego (100zł)i z dowodem wpłaty pszyjść na podpisanie umowy -
        pracę "dostałam" przez telefon. Gdy zaczęłam mówić o swoich wątpliwościach co
        do zapłaty, facet zaczął mnie straszyć, że stracę "szansę", a potem sklął mnie
        i rozłączył się. Teraz nie dzwonię, jeśli firma podaje numer komórkowy - to
        najczęściej oszuści.
        Może zrobić jakiś spis oszustów oferujących pracę, a tak naprawdę naciągających
        ludzi? Na pewno jest takich sporo.
      • Gość: mek Re: UWAGA OSZUŚCI IP: 80.51.242.* 04.02.05, 08:56
        brak możliwości aby temu zapobiec ludzie w poszukiwaniu pracy często popełniają
        rucy bardzo nieprzemyślane , ale w dużej skali do tych problemów przyczynia się
        prasa telewizja
      • surban Re: UWAGA OSZUŚCI 03.03.05, 18:05
        Byłam na spotkaniu w firmie która zajmuje sie promocja zdrowego stylu życia
        żywieniai takie tam Rozmowy odbywały sie w śląskim centrum promocji zdrowia
        wygladało powaznie. Należało załozyć własnądziałalność to jeszcze nic
        strasznego siedziałysmy dalej potem nagabywać ludzi przez np. internet do
        kupowania substytutów witamin, białka itp produktów zdrowotnych. Pani nawijała
        o szkodliwości jedzenia jabłek w zwiazku z zanieczyszczeniem środowiska
        nawozeniem itp a wystarczy zarzywac codziennie zdrowiutkie leki. A i taka
        drobnostka 300 zł za licencje aby pracowac w firmie.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka