Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Urząd Pracy.

14.02.05, 12:37
    Mam pytanko. Czy komuś udało się dostać do DOBREJ pracy za pośrednictwem Urzędu Pracy? Czy jest to możliwe i jak?
    Obserwuj wątek
      • Gość: bezrobotna Re: Urząd Pracy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 13:10
        To tylko złudzenia
      • minarskipiotr Re: Urząd Pracy. 14.02.05, 18:11
        fakt, w UP nie znajdziesz pracy, znajdziesz ją po znajomościach itd.... (to był
        oczywiście żart, decydują kwalifikacje, a jak są dwie osoby o takich samych to
        decyduje zaufanie pracodawcy do wybranej osoby), ale tak naprawdę, musisz szukać
        pracy sam, korzystając z własnego napędu (czyli: nóg:)).
        a tak w ogóle, to czy ktoś zna odpowiedź na pytanie:
        czy powiatowy urząd pracy może wypłacać zasiłki na konto,
        po uprzednim zgłoszeniu się w terminie bezrobotnego?
        bo mi się wydaje, że może, ale pewny to ja nie jestem.... no bo po co płacić
        agencji (nie wiem ile), podczas gdy można zrobić to przelewem na konto osoby
        która się w dniu umówionym zgłosiła? przecież, to czy dają mu przy okazji
        druczek, o kwocie którą ma pobierać stojąc w kolejkach, lepiej, aby on w tym
        czasie chodził i szukał pracy (to już takie odrobinę złośliwe, ale...), a przelw
        na pewno kosztuje mniej niż prowizja agencji....
      • Gość: sabina Re: Urząd Pracy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 19:51
        Moja koleżanka się dostała, ale tylko dlatego, że najpierw poszła na staż do
        Urzędu Pracy (za śmieszne pieniądze), a tam miała możliwość obejrzenia jako
        jedna z pierwszych aktualnych ofert pracy.
        • Gość: M-tin Re: Urząd Pracy. IP: *.atm4-0-114222.0x3ef281bf.bynxx9.customer.tele.dk 14.02.05, 20:10
          Zaraz po studiach poszedlem sie zarejstrowac do UP i tym to sposobem chcialem
          udowodnic,ze znajde b.szybko prace i bezrobocie to mit!-oj jakie bylo moje
          zdziwienie gdy jedynymi informacjami na moj temat,potrzebnymi do znalezienia mi
          pracodawcy byly moje dane osobowe i wyksztalcenie;)haha.takie wiadro zimnej
          wody!Wtedy to zrozumialem cel istnienia UP!-i chyba nie musze tlumaczyc?!
          Zabralem sie do roboty i sam znalazlem prace!b.szybko!-Wielka przyjemnosc
          sprawila mi wizyta w UP w celu wyrejstrowania!
        • barbara15 Re: mi sie udało! 15.02.05, 19:11
          Udało mi się dostać dobrą pracę, choć przyznam nie było łatwo.
          Zadzwonili do mnie( z Urzędu ) i kazali zgłosić się w konkretne miejsce, gdzie
          czekało jeszcze trzech innych kandydatów na grafików komputerowych. Wszyscy
          dostaliśmy do opracowania projekt ulotki reklamowej. Wybrano najciekawszy . Tak
          się złożyło, że mój.
          Dzisiaj mam umowę o pracę i wszystko jest w porządku.
          Życzę Wam podobnych ofert i wiary w swoje możliwości.
          Doceniona po wielu próbach graficzka
      • Gość: bryndza Re: Urząd Pracy. IP: *.chello.pl 14.02.05, 21:38
        Czasem-tak. Np. załapać się na staż z UP w jakiejś firmie. No i trochę wykazania
        się (podglądać- ale nie nachalnie- jak i co inni robią,pokazywać zainteresowanie
        nawet najnudniejszą pracą, prosić o zmianę zakresu pracy itp.),chwalić szefów a
        nawet trochę podlizywać się, tu zawierać znajomości, nie być zahukanym, co jakiś
        czas rozmawiać o szansach zatrudnienia. Ważne ! ten przysłowiowy łut szcześcia
        (ale jak duży to nie wiem bo sama nie mam wyczucia). I szukać, szukać.....,
        stukać do drzwi i co jakiś czas dowiadywać się czy to już..., i na nowo !!!
        Powodzenia (też potrzebuję).
      • Gość: bezrobotna Re: Urząd Pracy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 04:30
        jak ktoś ma ponad 20 lat pracy i kilka zawodów a i metryka z połowy zeszłego
        wieku to i tak nie ma co szukać w UP a staż to go już nie obowiązuje.
      • Gość: marta Re: Urząd Pracy. IP: *.light.csk.pl 15.02.05, 08:43
        Zdefiniuj "dobra praca"
      • Gość: mcsb Re: Urząd Pracy. IP: 195.205.245.* 15.02.05, 21:07
        oczywiście ze tak! posluzę się przykladem mojego przyjaciela: w UP dostal
        posadke kierownika zmiany w jednej firmie spozywczej. wczoraj wyjechal na
        szkolenie do danii na 3 tyg a po powrocie ma zakontraktowane zarobki w
        wysokosci 4euro/h czyli okolo 3200 zl brutto! a on ma 20 lat i jest po
        ogolniaku :) wiec chłopak ma fart :)
      • losiu4 Re: Urząd Pracy. 15.02.05, 21:32
        tak. Znam kilka takich przykładów. Na kilkadziesiat (jak nie kilkaset)
        negatywnych.

Pozdrawiam

Losiu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka